Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, speedman_26 said:

ποιο θεωρειτε το καλυτερο για back up app σε win 11?

παρε img τον σκληρο αφαιροντας τον χωρο που ειναι κενος 

• Like 1
Δημοσ.

Μου έβγαλε ο υπολογιστής πριν λίγο αυτή την ειδοποίηση:

ggbdvgdfgdf.jpg.de8cd87c099fabe3a003f2029245ed13.jpg

Αφού έπαθα ένα μικρό σοκ φοβούμενος ότι κάτι έπαθε ένας δίσκος άνοιξα καπάκι Hd Sentinel και είδα ότι όλοι οι δίσκοι μου (ένας ssd και 2 hdd) έχουν πλήρη υγεία.

Για ποιο λόγο βρε win11 μου βγάζεις άκυρες ειδοποιήσεις χωρίς να μου λες καν για ποιον δίσκο μιλάς? :cry:

Στις 21/11/2023 στις 9:11 ΜΜ, gf030 είπε

Μολις εκανα καθαρη εγκατασταση τα 23H2. Στην την πρωτη οθονη μολις εγκατασταθουν πρωτου πειραξω οτιδηποτε, φτιαχω πχ. ενα New Text Document καπου στο κεντρο της οθονης. Μολις το κανω rename αυτο φευγει απ΄τη θεση του και παει και καθεται τερμα αριστερα στην οθονη, οπου βρει χωρο. Εννοειται πως αυτο γινεται με το rename σε οποιονδηποτε τυπο αρχειου.... ξερει κανεις τι παιζει;...

Παραλλαγή αυτού του bug μου το κάνει εδώ και χρόνια, τουλάχιστον δύο που έχω win 11 (δεν παίρνω και όρκο αλλά ίσως μου το έκανε και πιο παλιά που είχα τα 7)

Μπαίνω σε ένα αρχείο στην επιφάνεια, πχ Word, κάνω κάποιες αλλαγές, πατάω save, και το εικονίδιο μετακινείται πάνω αριστερά.

Δεν το κάνει πάντα αλλά μια στα τόσα

Δημοσ.

Έχει παίξει κανείς με το atlasos.net?
Το έχω βάλει σε μερικά VM και έπεσε η χρήση ram και είναι λίγο πιο αποκρίσιμα σε σχέση με stock windows 11 pro αλλά δεν το έχω βάλει σε bare metal pc ακόμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vps είπε

Προχωράμε  κανονικά  στην  αναβάθμιση  23Η2   ή  θα  μας  βγάλει  κανένα  κροκόδειλο  !!!

Προχώρα άφοβα.

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, vps said:

Προχωράμε  κανονικά  στην  αναβάθμιση  23Η2   ή  θα  μας  βγάλει  κανένα  κροκόδειλο  !!!

μάλλον θα βγάλει σαμιαμίδι 😂🤣😂🤣

Δημοσ.
On 14/12/2023 at 09:56, comfuzio said:

Έχει παίξει κανείς με το atlasos.net?
Το έχω βάλει σε μερικά VM και έπεσε η χρήση ram και είναι λίγο πιο αποκρίσιμα σε σχέση με stock windows 11 pro αλλά δεν το έχω βάλει σε bare metal pc ακόμα.

Και το εμπιστευεσαι ? Ειδικα οταν πας στο σαιτ και χτυπαει το avast ? Παρε αυτο και φτιαξε τα windows οπως θες εσυ , σιγουρα και ασφαλη.

Δημοσ.
15 minutes ago, mphxths said:

Και το εμπιστευεσαι ? Ειδικα οταν πας στο σαιτ και χτυπαει το avast ? Παρε αυτο και φτιαξε τα windows οπως θες εσυ , σιγουρα και ασφαλη.

έχω την ευτυχία να μην έχω avast! με bitdefender & kaspersky δεν βγάζει κάποιο πρόβλημα πάντως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, comfuzio said:

έχω την ευτυχία να μην έχω avast! με bitdefender & kaspersky δεν βγάζει κάποιο πρόβλημα πάντως 

Ευτυχια ειναι να μην πιανουν τιποτα τα antivirus σου ? Εγω θα ενοιωθα ευτυχια να επιαναν παραπανω απο οσα πρεπει και ας ειναι false positive ;) 
Στο διαταυτα , δεν αποκλειεται να ειναι false positive , αλλα οπως και να εχει δεν το λες και την καλυτερη διαφημιση για το προιον που παει να προωθησει. Εγω δεν θα εμπιστευομουν κατι (το λειτουργικο μου συστημα , που ενδεχεται να διαχειριστει ευαισθητα δεδομενα) που εχει φτιαξει καποιος που δεν ξερω και δεν εχω δει πως και τι εχει πειραξει.

Κατεβασε λοιπον το nlite και βγαλε τα ματια στα windows μονος σου. 

ΥΓ : screenshot απο avast.

Spoiler

spacer.png

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, mphxths said:

Ευτυχια ειναι να μην πιανουν τιποτα τα antivirus σου ? Εγω θα ενοιωθα ευτυχια να επιαναν παραπανω απο οσα πρεπει και ας ειναι false positive ;) 
Στο διαταυτα , δεν αποκλειεται να ειναι false positive , αλλα οπως και να εχει δεν το λες και την καλυτερη διαφημιση για το προιον που παει να προωθησει. Εγω δεν θα εμπιστευομουν κατι (το λειτουργικο μου συστημα , που ενδεχεται να διαχειριστει ευαισθητα δεδομενα) που εχει φτιαξει καποιος που δεν ξερω και δεν εχω δει πως και τι εχει πειραξει.

Κατεβασε λοιπον το nlite και βγαλε τα ματια στα windows μονος σου. 

ΥΓ : screenshot απο avast.

Reveal hidden contents

spacer.png

όχι ευτυχία είναι να μην έχω false positives όπως είναι σε αυτήν την περίπτωση.
όπως και το bitdefender χθες πάω να κάνω tailscale update και μου το βγάζει σαν ύποπτο αρχείο και delete, έφαγε uninstall το bitdefender και όλα καλά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, comfuzio said:

όχι ευτυχία είναι να μην έχω false positives όπως είναι σε αυτήν την περίπτωση.
όπως και το bitdefender χθες πάω να κάνω tailscale update και μου το βγάζει σαν ύποπτο αρχείο και delete, έφαγε uninstall το bitdefender και όλα καλά

Φίλε μου όπως ξέρεις, υπάρχει στις επιλογές και η ρύθμιση εξαιρέσεων.

Και σε εμένα το Kaspersky πετάγεται μερικές φορές σαν την πορδή και είναι εκνευριστικό. Πρέπει να το ξιλώσω? Όχι φυσικά. Απλά του λέω στοπ μην μου τα πρήζεις, εδώ βάζω εξαίρεση.

Σημείωση: Το Tiny11 είναι παρόμοια περιπτωση, custom build των Win11. Μακριά από τέτοια custom ISOs.

Βασικά custom ISOs έβγαζε ο generation2 και άλλοι παλιοτερα, τα οποία δεν ήταν πετσοκομμένα, αλλά περιλάμβαναν όλα τα updates ή τις εκδόσεις ή τις γλώσσες ή είχαν combo π.χ. Win+Office κλπ.

Καλύτερα όμως να κατεβάζεις το original iso απο την Microsoft. Και μετά την εγκατάσταση μπορεις να το ρυθμίσεις όπως θελεις. π.χ. Ο Chris Titus Tech (youtuber) έχει Github στο οποίο έχει ανεβάσει τα project του, με τα οποία μπορείς να κάνεις διάφορα optimizations. Και πριν τα τρέξεις μπορείς να τσεκάρεις και τον κώδικα, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει μ@λ@κι@, (λέμε τώρα γιατί αυτή δεν την γλιτώνεις, θα γίνει :lol:  ).

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...