Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανα λινκ?

1 ώρα πριν, ntg1980 είπε

Μόλις έκανα αναβάθμιση από 22H2 σε 23H2 (σε μη συμβατό PC). Ούτε μέσω Windows Update (όπου δεν εμφανίζεται έτσι κι αλλιώς λόγω μη συμβατότητας), ούτε με Rufus. Υπάρχει stand alone update package, το κατέβασα, εγκατάσταση, επανεκκίνηση, τέλος! 5 λεπτά το πολύ.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτή η μέθοδος κάνει εύκολη την αναβάθμιση σε windows 11...

... και παίρνει την τελευταία αναβάθμιση επίσημα με απλή αναζήτηση μέσα από το λειτουργικό.

Δημοσ.

Εκανα νεα εγκατασταση την νεα εκδοση 23Η2 και βλεπω αλλαξε κατι στον ''File Explorer''.

Αφαιρεσαν την αλλαγη μεγεθους εικονιδιων και τωρα παραμενουν πολυ μικρα τα εικονιδια στο Quick access.

Δοκιμασα και με πατημενο Ctrl+σκρολ και δεν αλλαζει ουτε ετσι.

Μεσα σε φακελους/υποφακελους δεν υπαρχει προβλημα, δουλευει το Ctrl+σκρολ, επισης αν παω ''View'' εμφανιζει κανονικα τις αλλαγες μεγεθους ενω εξω στο Quick access οχι.

Ξερεις κανεις καμια λυση πως να τα μεγαλωσω;

Screenshot2023-11-02115809.png.93510e865dd90ce5c5144442302cd884.pngScreenshot2023-11-02132714fe.png.d0074746f0c960255b7d9894d9d1db4b.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα έχει κανείς προσέξει ότι αν κατεβάσεις τα 23Η2 με το media creation tool σου κάνει το flash με 22Η2. Ενώ όταν κατέβασα το iso ήταν 23Η2. Έκανα χθες σε ένα νέο μηχανημα εγκατάσταση και το διαπίστωσα αυτό. ( τα στοιχεία τα πήρα με : DISM /get-wiminfo /wimfile:"e:\sources\install.wim" /index:1 ).

To πρώτο είναι το iso. Και το δεύτερο είναι το os στο usb flash φτιαγμένο απο το latest media creation tool.

Index : 1
Name : Windows 11 Home
Description : Windows 11 Home
Size : 18,358,026,779 bytes
WIM Bootable : No
Architecture : x64
Hal : <undefined>
Version : 10.0.22621
ServicePack Build : 2428
ServicePack Level : 0
Edition : Core
Installation : Client
ProductType : WinNT
ProductSuite : Terminal Server
System Root : WINDOWS
Directories : 26645
Files : 112608
Created : 01-Oct-23 - 9:10:07 AM
Modified : 01-Oct-23 - 9:52:05 AM
Languages :

--------------------------------------------------------------------------------
Index : 1
Name : Windows 11 Home
Description : Windows 11 Home
Size : 16,509,169,302 bytes
WIM Bootable : No
Architecture : x64
Hal : <undefined>
Version : 10.0.22621
ServicePack Build : 1702
ServicePack Level : 0
Edition : Core
Installation : Client
ProductType : WinNT
ProductSuite : Terminal Server
System Root : WINDOWS
Directories : 24682
Files : 106166
Created : 05-May-23 - 3:09:25 PM
Modified : 04-Nov-23 - 9:48:40 AM
Languages :

Επεξ/σία από nitroc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν κανετε δεξι κλικ στο "mediacreationtool.exe" και πατε Properties -> Details , εχει το "Product Version". Απο αυτο μπορειτε να καταλαβετε , ποια εκδοση windows θα εγκαταστησει/φτιαξει iso. Π.χ. αυτη την στιγμη λεει "10.0.22621.1". To 22621 ειναι η σειρα 22Η2. Αν ηταν η 23Η2 θα ελεγε 23621 ή γενικοτερα 23xxx.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω Παρασκευη που κατεβασα iso 23Η2 για να το περασω, μια χαρα μου το κατεβασε και το περασα.

Απο το site το κατεβασα απευθειας.

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.
Στις 4/11/2023 στις 10:11 ΠΜ, nitroc είπε

Καλημέρα έχει κανείς προσέξει ότι αν κατεβάσεις τα 23Η2 με το media creation tool σου κάνει το flash με 22Η2

Την πατησα και εγω ετσι προχθες με το mediacreationtool, μετα εκανα επανεγκασταση με Rufus και ειδα 23Η2 

16 ώρες πριν, mphxths είπε

Aν κανετε δεξι κλικ στο "mediacreationtool.exe" και πατε Properties -> Details , εχει το "Product Version"

Δεν το σκεφτηκα... ειδα τους αριθμους αλλα δεν εδωσα σημασια.

Παλια αν θυμαμε καλα στο Properties -> Details εγραφε την εκδοση, π.χ Windows 10 version 1809, για αυτο και εγω εψαξα να 23Η2.

• Like 1
Δημοσ.
On 02/11/2023 at 12:06, nicewise said:

Αυτή η μέθοδος κάνει εύκολη την αναβάθμιση σε windows 11...

... και παίρνει την τελευταία αναβάθμιση επίσημα με απλή αναζήτηση μέσα από το λειτουργικό.

Δυστυχώς δεν λειτουργεί αυτή η μεθοδος. Εκανα την ενημέρωση με το Rufus.

Δημοσ.

Παρατηρησε κανείς μειωση επιδοσεων με την 23H2 ? στο λαπτοπ παντως απο την ωρα που εκανα το upgrade το συστημα δειχνει να εχει χασει ενα consistent 20% απο τους χρονους εκκινησης στα παντα (boot time, applications, file copying κλπ). Μηπως να την κανω μια καθαρη εγκατασταση γιατι μαλλον κατι δεν πηγε καλα με το update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/11/2023 στις 1:53 ΜΜ, endeavour είπε

Δυστυχώς δεν λειτουργεί αυτή η μεθοδος. Εκανα την ενημέρωση με το Rufus.

Πάντως φιλαράκι που έκανε κατόπιν Κυριακή βράδι αναβάθμιση από win 10 σε 23Η2 δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα εγώ είχα κάνει σε 22H2 τώρα αν τρέχει κάτι άλλο.

Πάντως η μέθοδος αυτή σου δίνει 3 επιλογές να κρατήσεις αρχεία και ρυθμίσεις, μόνο τα αρχεία σου και καθαρή εγκατάσταση εγώ βρήκα απλή τη διαδικασία και οι γνώσεις μου δεν θα τις έλεγα προχωρημένες...

Στις 6/11/2023 στις 2:27 ΜΜ, dionisisg είπε

Παρατηρησε κανείς μειωση επιδοσεων με την 23H2 ? στο λαπτοπ παντως απο την ωρα που εκανα το upgrade το συστημα δειχνει να εχει χασει ενα consistent 20% απο τους χρονους εκκινησης στα παντα (boot time, applications, file copying κλπ). Μηπως να την κανω μια καθαρη εγκατασταση γιατι μαλλον κατι δεν πηγε καλα με το update.

Όχι αλλά

1) αν είναι το hardware οριακό πιθανότατα

2) υπάρχουν αναβαθμίσεις σε εξέλιξη

3) τρέχει το ευρετήριο δες το στο  απόρρητο και ασφάλεια... αναζήτηση στα windows ίσως έχεις σε εκκρεμότητα...

Επεξ/σία από nicewise
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 06/11/2023 at 14:27, dionisisg said:

Εχοντας ενα i9400f/16gb & Samsung Evo plus SSD και αρκετά πράγματα φορτωμένα, ΝΑΙ βλέπω μερικές καθυστερήσεις εδω και εκει, και γενικα εχω την αίσθηση ότι ειναι όλα λίγο ποιο βαριά.

On 05/11/2023 at 15:26, Gogotsa said:

Μια χαρα λειτουργει η μεθοδος στο video.......

Προφανώς, αλλά σε εμένα δεν .... δεν σε 2 διαφορετικά pc. Rufus και κομπλέ.

Επεξ/σία από endeavour

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...