Arkin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Ενα περιεργο πραγμα εδω και κανα μηνα. Εκει που ειναι τελειως idle το pc σβηνει και μολις το ακουμπησω ανοιγει. Εχω ελεγξει καλωδιο ρευματος εχω τρεξει bench παντου cpu ram gpu και σε gaming δεν το εχει κανει ποτε. Ουτε crash ουτε τιποτα. Απλα κλεινει και για να ανοιξει απλα τον ακουμπαω και ανοιγει. Μπορει να το κανει 2 φορες τη μερα μπορει και μια βδομαδα να μην το κανει καθολου. Ειναι το πιο περιεργο πραγμα που εχω αντιμετωπισει μεχρι σημερα. Ακομα και τελειως stock τα παντα θα το κανει. Να κανω καμια αλλαγη κανα 24pin καλωδιο που παει στη μητρικη μηπως εχει κοπει τιποτα μεσα και δεν κανει καλη συνδεση? Τελειως ανεξηγητο.
immortalx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Ενα περιεργο πραγμα εδω και κανα μηνα. Εκει που ειναι τελειως idle το pc σβηνει και μολις το ακουμπησω ανοιγει. Εχω ελεγξει καλωδιο ρευματος εχω τρεξει bench παντου cpu ram gpu και σε gaming δεν το εχει κανει ποτε. Ουτε crash ουτε τιποτα. Απλα κλεινει και για να ανοιξει απλα τον ακουμπαω και ανοιγει. Μπορει να το κανει 2 φορες τη μερα μπορει και μια βδομαδα να μην το κανει καθολου. Ειναι το πιο περιεργο πραγμα που εχω αντιμετωπισει μεχρι σημερα. Ακομα και τελειως stock τα παντα θα το κανει. Να κανω καμια αλλαγη κανα 24pin καλωδιο που παει στη μητρικη μηπως εχει κοπει τιποτα μεσα και δεν κανει καλη συνδεση? Τελειως ανεξηγητο. Μπορει το καλωδιο τροφοδοσιας να ειναι ενταξει αλλα τα pins του PSU να εχουν οξειδωθει και να μην κανει παντα καλη επαφη. Ισως γι'αυτο οταν το κουνας ελαφρως να ανοιγει. Πολυ απιθανο βεβαια να γινεται αυτο που λεω αλλα καμια φορα δεν ξερεις. 1
Arkin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, immortalx είπε Μπορει το καλωδιο τροφοδοσιας να ειναι ενταξει αλλα τα pins του PSU να εχουν οξειδωθει και να μην κανει παντα καλη επαφη. Ισως γι'αυτο οταν το κουνας ελαφρως να ανοιγει. Πολυ απιθανο βεβαια να γινεται αυτο που λεω αλλα καμια φορα δεν ξερεις. Πολυ σωστη σκεψη φιλε μου δεν το σκεφτηκα καθολου αυτο. Προτεινεις να βγαλω τα καλωδια και να τα τριψω να φυγει η οποια οξειδωση εχει προκληθει? 100% κατι με τα καλωδια παιζει γιατι κλεινει ολο το συστημα μονο του χωρις να κανω τιποτα και λιγο κουνημα ο πυργος και μπαμ ανοιγει αμεσα. Το εχω 6 χρονια το τροφοδοτικο corsair rmx750 και ποτε δεν εχω καθαρισει τα pinakia που κουμπωνουν τα καλωδια ηρθε η ωρα μαλλον.
immortalx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Πολυ σωστη σκεψη φιλε μου δεν το σκεφτηκα καθολου αυτο. Προτεινεις να βγαλω τα καλωδια και να τα τριψω να φυγει η οποια οξειδωση εχει προκληθει? 100% κατι με τα καλωδια παιζει γιατι κλεινει ολο το συστημα μονο του χωρις να κανω τιποτα και λιγο κουνημα ο πυργος και μπαμ ανοιγει αμεσα. Το εχω 6 χρονια το τροφοδοτικο corsair rmx750 και ποτε δεν εχω καθαρισει τα pinakia που κουμπωνουν τα καλωδια ηρθε η ωρα μαλλον. Τωρα που το ξανασκεφτομαι, αν ειναι αυτο τοτε για να ανοιξει μονο του θα πρεπει στο BIOS να ειναι ενεργοποιημενο το restore AC power loss. Αλλιως μπορει η επαφη να "επανερχοταν" αλλα δεν θα ανοιγε μονο του. 🤔 Μπορεις να βαλεις λιγο σπρει επαφων στη φισα του τροφοδοτικου. Το καλυτερο θα ηταν αν εχεις ενα 2ο τροφοδοτικο να το δοκιμασεις για να αποκλεισεις αυτη την περιπτωση. 1
Gogotsa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Κοιτα και το θεμα γειωσης. Περνα ενα ξεχωριστο καλωδιο βιδωμενο πανω στο σασι και στη γειωση της πριζας και δες αν στο κανει. Μετα δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο. Εδω που τα λεμε η μαπες ταινιες που βλεπεις ειναι.....😁
Arkin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 6 λεπτά πριν, immortalx είπε Τωρα που το ξανασκεφτομαι, αν ειναι αυτο τοτε για να ανοιξει μονο του θα πρεπει στο BIOS να ειναι ενεργοποιημενο το restore AC power loss. Αλλιως μπορει η επαφη να "επανερχοταν" αλλα δεν θα ανοιγε μονο του. 🤔 Μπορεις να βαλεις λιγο σπρει επαφων στη φισα του τροφοδοτικου. Το καλυτερο θα ηταν αν εχεις ενα 2ο τροφοδοτικο να το δοκιμασεις για να αποκλεισεις αυτη την περιπτωση. Asus μητρικη εχω θα υπαρχει αυτη η ρυθμιση στο bios να ψαξω καπου? Και default τελειως που εκανα παλι το εκανε. Μονο του δεν ανοιγει μολις κλεινει. Οταν το κουναω ανοιγει αν δεν το ακουμπησω θα μεινει σβηστο. Για σπρει κατι τετοιο προτεινεις? Να βγαλω καλωδια και να ψεκασω μεσα στα κουμπωματα? Αλλο τροφοδοτικο δεν εχω και δεν εχει κανα μηνα που μου το κανει. https://www.skroutz.gr/s/18315370/Morris-28574-Sprei-Ilektrikon-Epafon-400ml.html 6 λεπτά πριν, Gogotsa είπε Κοιτα και το θεμα γειωσης. Περνα ενα ξεχωριστο καλωδιο βιδωμενο πανω στο σασι και στη γειωση της πριζας και δες αν στο κανει. Μετα δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο. Εδω που τα λεμε η μαπες ταινιες που βλεπεις ειναι.....😁 Αυτο με το ξεχωριστο καλωδιο δεν το πολυ καταλαβα να σου πω το pc ειναι πανω σε UPS οποτε δεν τιθετε θεμα γειωσης πιστευω εχω κανει self testing και δουλευει αψογα το UPS κραταει το pc σε idle πολυ ωρα.
immortalx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για τη ρυθμιση στο BIOS ψαξε για AC power loss ή κατι παρομοιο. Αν και δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν κανει τη διαφορα, αν θες βαλε το καλωδιο τροφοδοσιας κατευθειαν στη πριζα και παρεκαμψε προσωρινα το UPS για να το βγαλουμε απ'την εξισωση. Ναι τετοιο σπρει ελεγα. Βγαλε το καλωδιο και ψεκασε λιγο στη φισα του τροφοδοτικου. [Ελπιζω να μιλαμε για το ιδιο πραγμα: Εννοω το εξωτερικο καλωδιο τροφοδοσιας, οχι το 24πινο που παει απ'το PSU στο board!] Αν μπορουσε καποιος φιλος να σου δανειζε ενα τροφοδοτικο θα ηταν καλυτερα και δεν θα χρειαζοταν να κανεις κατι απ'τα παραπανω. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2023 από immortalx 1
Arkin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 23 λεπτά πριν, immortalx είπε Για τη ρυθμιση στο BIOS ψαξε για AC power loss ή κατι παρομοιο. Αν και δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω αν κανει τη διαφορα, αν θες βαλε το καλωδιο τροφοδοσιας κατευθειαν στη πριζα και παρεκαμψε προσωρινα το UPS για να το βγαλουμε απ'την εξισωση. Ναι τετοιο σπρει ελεγα. Βγαλε το καλωδιο και ψεκασε λιγο στη φισα του τροφοδοτικου. [Ελπιζω να μιλαμε για το ιδιο πραγμα: Εννοω το εξωτερικο καλωδιο τροφοδοσιας, οχι το 24πινο που παει απ'το PSU στο board!] Αν μπορουσε καποιος φιλος να σου δανειζε ενα τροφοδοτικο θα ηταν καλυτερα και δεν θα χρειαζοταν να κανεις κατι απ'τα παραπανω. Το ανοιξα εχω λιγη ωρα ελεγξα τα καλωδια και στο τροφοδοτικο μηπως καποια επαφη κτλ δεν βρηκα καπου οξειδωση απλα τα καθαρισα σπρει δεν εχω αλλα παρηγγειλα για αυτο στο εδειξα να μου πεις σιγουρα οτι ειναι αυτο. Θα δω πως θα παει 1-2 μερες θα κανω και με το σπρει οπως ειπες νομιζα ελεγες για τις επαφες που κουμπωνουν τα καλωδια απο mobo gpu κτλ τωρα καταλαβα οτι λες για το εξωτερικο το μεγαλο το καλωδιο που ερχεται απο την πριζα στο τροφοδοτικο πρωτο πρωτο εκεινο ελεγξα τωρα το πατησα καλα το καθαρισα και λιγο και βλεπουμε πως θα παει. 1
immortalx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Μόλις τώρα, Arkin είπε Το ανοιξα εχω λιγη ωρα ελεγξα τα καλωδια και στο τροφοδοτικο μηπως καποια επαφη κτλ δεν βρηκα καπου οξειδωση απλα τα καθαρισα σπρει δεν εχω αλλα παρηγγειλα για αυτο στο εδειξα να μου πεις σιγουρα οτι ειναι αυτο. Θα δω πως θα παει 1-2 μερες θα κανω και με το σπρει οπως ειπες νομιζα ελεγες για τις επαφες που κουμπωνουν τα καλωδια απο mobo gpu κτλ τωρα καταλαβα οτι λες για το εξωτερικο το μεγαλο το καλωδιο που ερχεται απο την πριζα στο τροφοδοτικο πρωτο πρωτο εκεινο ελεγξα τωρα το πατησα καλα το καθαρισα και λιγο και βλεπουμε πως θα παει. Αν βρεις ποτε τελικα τι εφταιγε, αν δεν σου κανει κοπο ποσταρε εδω γιατι πραγματικα ειναι τρελο, και ειμαι περιεργος να μαθω τι εγινε 😛 Καλη επιτυχια! 1
Gogotsa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγω εχω καταλαβει οτι με το που ακουμπας το πισι ανοιγει. Αν εχω καταλαβει σωστα, ανοιγει απο στατικο ηλεκτρισμο που εχεις στο σωμα σου. Αν συμβαινει αυτο, τοτε δεν εχει γειωση σωστη το κουτι και αυτο μπορει να αφειλεται ειτε απο το ιδιο το σασι, ειτε απο το τροφοδοτικο, ειτε απο καποια καλωδιωση του τροφοδοτικου, ειτε το ιδιο καλωδιο ρευματος, ειτε απο το ups που ειπες πως εχεις. Αν δεν εχω καταλαβει σωστα, προσπερασε με. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2023 από Gogotsa
Arkin Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, immortalx είπε Αν βρεις ποτε τελικα τι εφταιγε, αν δεν σου κανει κοπο ποσταρε εδω γιατι πραγματικα ειναι τρελο, και ειμαι περιεργος να μαθω τι εγινε 😛 Καλη επιτυχια! Εννοειται φιλε μου εγω να δεις ποσο με παραξενεψε δεν μου ξανα εχει τυχει κατι παρομοιο. Θα γραψω σε λιγες μερες παλι αν δεν το ξανα κανει κατα 99% καποια επαφη δεν ακουμπουσε τελεια οποτε τωρα που τα πατησα εστρωσε. Αν το ξανα κανει φυγαμε για δευτερο γυρο. 5 λεπτά πριν, Gogotsa είπε Εγω εχω καταλαβει οτι με το που ακουμπας το πισι ανοιγει. Αν εχω καταλαβει σωστα, ανοιγει απο στατικο ηλεκτρισμο που εχεις στο σωμα σου. Αν συμβαινει αυτο, τοτε δεν εχει γειωση σωστη το κουτι και αυτο μπορει να αφειλεται ειτε απο το ιδιο το σασι, ειτε απο το τροφοδοτικο, ειτε απο καποια καλωδιωση του τροφοδοτικου, ειτε το ιδιο καλωδιο ρευματος, ειτε απο το ups που ειπες πως εχεις. Αν δεν εχω καταλαβει σωστα, προσπερασε με. Οχι βρε συ και με γαντι να το κουνησω λιγο θα ανοιξει παλι δεν ειναι οτι ανοιγει μολις το ακουμπαω χωρις να βαλω καθολου δυναμη. Θελει δηλαδη ενα τσικ κουνημα για αυτο και το πρωτο πραγμα ηταν οι επαφες που σκεφτηκα. Το ups το εχω 5 χρονια δεν ειναι οτι εχω αλλαξει κατι αλλο δηλαδη στα τοσα χρονια που εχω το pc. Ειναι απο τα αξιοπεριεργα που συμβαινουν. Pc ειναι αυτο μπορει να ειναι οτιδηποτε. 1
Gogotsa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Πολυ [εριεργο αυτο παντως ετσι οπως το περιγραφεις. Μολις το βρεις πεστο τι ειναι.
villasg Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2023 Δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο αν δεν στο κανει τοτε εχεις καποιον πυκνωτησ στο τροφοδοτικο σου ( ηλεκτρολυτικο) με προβλημα ( σκασμενος ? )
Arkin Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Από χθες που πάτησα και έλεγξα όλα τα καλώδια δεν ξανά έχει κάνει τίποτα και είναι πολλές ώρες ανοιχτός. Κάποια επαφή οριακά στο χιλιοστό μπορεί να μην έκανε επαφή και έκλεινε. Η του τροφοδοτικου το μεγάλο η το 24pin που δίνει όλο το ρεύμα στο board. 2
vounisios Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φιλοι μου...ενας φιλος μου που ειναι τεχνικος για τα PC, μου εβαλε πριν 3 μερες τα WIN 11 HOME(ειχα τα 10αρια)...Μου ειπε ομως για την ενεργοποιηση θα σου ερθει μνμ σε 4 με 5 μερες απο την microsoft & τοτε θα κανουμε την ενεργοποιηση...Βεβαια τα 11αρια που μου εβαλε μια χαρα παιζουν,εκτος των αλλαγων συγκριτικα με τα 10....Μπορω να κανω εγω τωρα κατι για να μην περιμενω αυτες τις λιγες μερες, ή οχι ? Θα ηθελα τη συμβουλη σας επι του θεματος. σας ευχαριστω πολυ...Βαζω & μια φωτο. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από vounisios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα