Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, dionisisg said:

Την εγκατέστησε κανείς η όχι ακόμα να μας πεί άποψη? την κατεβάζω τωρα, κανω ενα ευχελαιο και ελπίζω για το καλύτερο.

Για ποιο μιλας τωρα ? Για το KB5030310 ? Αυτο μπηκε στους περισσοτερους εδω και 2 μερες και οπως εγραψα σε ποστ μου μια σελιδα πισω , περιλαμβανει ΚΑΠΟΙΑ απο τα νεα features αλλα οχι ΟΛΑ. Επισης περασα σε VM καθαρη εγκατασταση 23H2 iso , οπου ηταν μια απο τα ιδια.

ΥΓ : Το KB5030310 παει την εκδοση σε 22Η2 (22621.2361) , ενω το 23Η2 iso σε 23Η2(22631.2361). Παρολα αυτα τα features που ηταν παροντα ή αποντα και στις 2 εκδοσεις ηταν τα ιδια.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Για ποιο μιλας τωρα ? Για το KB5030310 ? Αυτο μπηκε στους περισσοτερους εδω και 2 μερες και οπως εγραψα σε ποστ μου μια σελιδα πισω , περιλαμβανει ΚΑΠΟΙΑ απο τα νεα features αλλα οχι ΟΛΑ. Επισης περασα σε VM καθαρη εγκατασταση 23H2 iso , οπου ηταν μια απο τα ιδια.

ΥΓ : Το KB5030310 παει την εκδοση σε 22Η2 (22621.2361) , ενω το 23Η2 iso σε 23Η2(22631.2361). Παρολα αυτα τα features που ηταν παροντα ή αποντα και στις 2 εκδοσεις ηταν τα ιδια.

22H2, την εκδοση που μου εβγαλε στο update(τωρα την εμφανισε οχι τις προηγούμενες μερες), ενα πραγμα ηθελα να δοκιμάσω αλλά λείπει, το ΑΙ του Paint, μηπως απλά ειμαι τυφλός και δεν το βρίσκω??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, dionisisg said:

ενα πραγμα ηθελα να δοκιμάσω αλλά λείπει, το ΑΙ του Paint, μηπως απλά ειμαι τυφλός και δεν το βρίσκω??

Δεν διαβασες τις προηγουμενες σελιδες , παραδεξου το :) Copilot και ΑΙ σε καποιες εφαρμογες οπως ειχε ανακοινωθει π.χ. Paint , Snipping tool κλπ , δεν ειναι ενεργοποιημενα. Τουλαχιστον οχι με επισημο τροπο , μιας και μεσω 3rd party apps καποιοι τα ενεργοποιουν. Επισης το copilot/AI feature , ακουστηκε οτι θα ειναι region locked , τουλαχιστον στην αρχη. Αμερικη , Καναδας , ισως καποιες μεγαλες χωρες της Ευρωπης και στο μελλον θα το ξεκλειδωσουν και για τον υπολοιπο κοσμο.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν διαβασες τις προηγουμενες σελιδες , παραδεξου το :) Copilot και ΑΙ σε καποιες εφαρμογες οπως ειχε ανακοινωθει π.χ. Paint , Snipping tool κλπ , δεν ειναι ενεργοποιημενα. Τουλαχιστον οχι με επισημο τροπο , μιας και μεσω 3rd party apps καποιοι τα ενεργοποιουν. Επισης το copilot/AI feature , ακουστηκε οτι θα ειναι region locked , τουλαχιστον στην αρχη. Αμερικη , Καναδας , ισως καποιες μεγαλες χωρες της Ευρωπης και στο μελλον θα το ξεκλειδωσουν και για τον υπολοιπο κοσμο.

αληθεια ειναι δεν διαβασα όλα τα προηγούμενα σχολια, για να είναι locked μαλλον ειναι pre beta η φαση τους, κατσε να κανουμε δοκιμη σε μερικές μεγαλες αγορές και μετα βλεπουμε για τους υπολοιπους, quality services indeed.....

Δημοσ.
19 minutes ago, dionisisg said:

αληθεια ειναι δεν διαβασα όλα τα προηγούμενα σχολια, για να είναι locked μαλλον ειναι pre beta η φαση τους, κατσε να κανουμε δοκιμη σε μερικές μεγαλες αγορές και μετα βλεπουμε για τους υπολοιπους, quality services indeed.....

Περα απο ολα αυτα , εγω βλεπω το λειτουργικο να αρχισει να φορτωνεται , ειδικα στο θεμα του οπτικου και δεν ξερω αν θα αρχισει να βαραινει στο μελλον. Ωραια τα φρου φρου και τα αρωματα , ribbons , tabs , ai , copilot , 1500 services να τρεχουν στο background για να κανουν την ζωη μας ευκολη ... αλλα δεν μας βλεπω καλα :) 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mphxths είπε

Περα απο ολα αυτα , εγω βλεπω το λειτουργικο να αρχισει να φορτωνεται , ειδικα στο θεμα του οπτικου και δεν ξερω αν θα αρχισει να βαραινει στο μελλον. Ωραια τα φρου φρου και τα αρωματα , ribbons , tabs , ai , copilot , 1500 services να τρεχουν στο background για να κανουν την ζωη μας ευκολη ... αλλα δεν μας βλεπω καλα :) 

μπορείς παντα να κάνεις αναβάθμιση σε κατι καλυτερο και ελαφρυτερο!

windows-to-linux.webp

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά , 

εσεις ολα καλα με το update; σε ενα απο τα 2 μηχανήματα που εχω πριν κανω log in εχει κανονικο brightness , οταν κανω log in αλλαζει σαν να μπαινει ενα γκρι overlay  σε ολη την οθόνη , πρεπει να βγαλω το hdmi ή να κλεισω το μονιτορ για να φτιάξει , και αυτο εγινε μετα το Windows 11 'Moment 4' update. καμια ιδέα τι να φταίει; image.png.66f5de97ffdc88c613024c97f8a0a234.png1.png.4d99bf627566e9c66f50fbbac7d03286.png

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, netakos είπε

καλησπέρα παιδιά , 

εσεις ολα καλα με το update; σε ενα απο τα 2 μηχανήματα που εχω πριν κανω log in εχει κανονικο brightness , οταν κανω log in αλλαζει σαν να μπαινει ενα γκρι overlay  σε ολη την οθόνη , πρεπει να βγαλω το hdmi ή να κλεισω το μονιτορ για να φτιάξει , και αυτο εγινε μετα το Windows 11 'Moment 4' update. καμια ιδέα τι να φταίει; image.png.66f5de97ffdc88c613024c97f8a0a234.png1.png.4d99bf627566e9c66f50fbbac7d03286.png

Σε εμενα σε 2 μηχανηματα δεν ειχα θεμα. Βρηκα ομως αυτη την αναφορα με παρομοιο προβλημα του brightness μετα απο login.
Βεβαια στη δικη του περιπτωση γινεται το ακριβως αντιθετο (χαμηλωνει υπερβολικα το brightness)
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-11/brightness-dims-after-user-login-upon-kb5030310-installation-on/m-p/3940353

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, netakos είπε

καλησπέρα παιδιά , 

1 λεπτό πριν, immortalx είπε

Σε εμενα σε 2 μηχανηματα δεν ειχα θεμα. Βρηκα ομως αυτη την αναφορα με παρομοιο προβλημα του brightness μετα απο login.
Βεβαια στη δικη του περιπτωση γινεται το ακριβως αντιθετο (χαμηλωνει υπερβολικα το brightness)
https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-11/brightness-dims-after-user-login-upon-kb5030310-installation-on/m-p/3940353

Για δειτε λιγο τις ρυθμισεις ενεργειας μην εχει ενεργοποιηθει κανενα Power saving απο το πουθενα, προσωπικα δεν το συναντησα ουτε στο λαπτοπ μου ουτε στο λαπτοπ της δουλειας ουτε στο σταθερο της δουλειας και η προταση που κανω ειναι απλά μια θεωρια αλλα δεν χανετε τιποτα να το τσεκαρετε.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, immortalx είπε

ναι κατι τέτοιο συμβαίνει και στο ενα απο τα 2 μηχανήματα , με HDR φτιάχνει αλλά είναι τοσο κακο στα windows σε σχέση με το macos 

οποτε περιμένω για fix ...

6 λεπτά πριν, dionisisg είπε

Για δειτε λιγο τις ρυθμισεις ενεργειας μην εχει ενεργοποιηθει κανενα Power saving απο το πουθενα, προσωπικα δεν το συναντησα ουτε στο λαπτοπ μου ουτε στο λαπτοπ της δουλειας ουτε στο σταθερο της δουλειας και η προταση που κανω ειναι απλά μια θεωρια αλλα δεν χανετε τιποτα να το τσεκαρετε.

δεν έχει αλλάξει καμία ρύθμιση 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, netakos είπε

ναι κατι τέτοιο συμβαίνει και στο ενα απο τα 2 μηχανήματα , με HDR φτιάχνει αλλά είναι τοσο κακο στα windows σε σχέση με το macos 

οποτε περιμένω για fix ...

δεν έχει αλλάξει καμία ρύθμιση 

good old fashioned microsoft! :P , αν ολα ηταν τελεια δεν ειχαμε λογο να το συζηταμε εδω μεσα ουτε να υπαρχουν forum, χαρη μας κανει λεω!!! :D  

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dionisisg είπε

good old fashioned microsoft! :P , αν ολα ηταν τελεια δεν ειχαμε λογο να το συζηταμε εδω μεσα ουτε να υπαρχουν forum, χαρη μας κανει λεω!!! :D  

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτε πρόβλημα με update απο τα win 95 ,και στα windows me και vista , θα μου πεις βεβαια, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά

Δημοσ.
Μόλις τώρα, netakos είπε

Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτε πρόβλημα με update απο τα win 95 ,και στα windows me και vista , θα μου πεις βεβαια, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά

φιλε αν τη γλυτωσες με 95, ΜΕ & Vista συγγνωμη αλλα δικαιουσαι μπαγκια, δλδ εμεις τι κανουμε τοσα χρονια? δισκους φορμαρουμε!?!? 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον , εχουμε και λεμε. Εβαλα την 23Η2 , αλλα οπως ηταν γνωστο δεν εχει κατι παραπανω απο την εκδοση 22Η2 με τα τελευταια updates.

Aπο ο,τι διαβασα , οτιδηποτε εχει να κανει με AI , ειτε αυτο ειναι copilot ειτε καποια λειτουργια σε καποια εφαρμογη , πολυ πιθανο να θελει microsoft account και οχι local , για να εμφανιστει κατι.

Και τελος , κατεβασα , εγκατεστησα και δοκιμασα τις τελευταιες εκδοσεις των snipping tool , paint , photos. Τα features ειναι εκει , απλα επειδη εχω local account , πολυ πιθανο να μην δω οτιδηποτε σχετιζεται με AI.

Για οποιον βαριεται και δεν ξερει με τι να ασχοληθει και βασικα δεν θελει να περιμενει ποτε θα ερθουν τα updates που θα ενεργοποιησουν τα νεα features σε αυτες τις εφαρμογες , πακεταρισα τα προαναφερθεντα 3 apps και τα εβαλα στο dropbox μου εδω και οποιος θελει τα κατεβαζει. Κανουν update τα ηδη εγκατεστημενα apps και τα πανε στην τελευταια εκδοση , αυτη που θα ερθει τις προσεχεις μερες (ή μηνες) ... με τα νεα features.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ότι αφορά τον Copilot έχουν εξαιρέσει την ΕΕ λόγω νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA). H ΑΙ υπηρεσία των windows αποκλείστηκε γιατί θεωρείται ότι προωθεί το μονοπώλιο με πλάγιο τρόπο. Η Microsoft δουλεύει ήδη σε αλλαγές για να συμμορφωθεί  με τον νόμο.

Όποιος έχει βάλει την ενημέρωση του Σεπτεμβρίου (KB5030310) μπορεί να ενεργοποιήσει τον Copilot από την εκτέλεση (Win+R) ή δεξί κλικ στην Έναρξη > Εκτέλεση και τρέχοντας την εντολή: 

microsoft-edge://?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar

αλλά δεν τον εγκαθιστά μόνιμα, κάθε φορά που γίνεται restart στο pc θα πρέπει να εκτελείται ξανά. Επίσης όπως είναι λογικό, δεν έχει δυνατότητες για παραμετροποίηση του λειτουργικού ή εφαρμογών, παρά μόνο τις ίδιες με το bing chat (προς το παρόν).

Επεξ/σία από p4n0s86

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...