Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Γινεται με την χρηση 3rd party apps. Βεβαια τις καθετες taskbars ποτε δεν τις καταλαβα :)

Το ξέρω, το είχα πόσο καιρό στο λαπτοπ μέχρι που ένα update των win "διαφώνησε", έπαθε επιληψία η οθόνη και πάλευα πόση ώρα να καταφέρω να απεγκαταστήσω το app για να επανέλθει. Από τότε, φοβάμαι.

Για εμένα η κάθετη είναι απόλυτα λειτουργική, ειδικά με τις (s)wide οθόνες.

• Like 1
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Καμμια. Τα "πιο hyped" ειναι αυτα που περιμενουμε οχι αναγκαστικα γιατι ειναι πιο χρησιμα αλλα ισως γιατι ειναι πιο ενδιαφεροντα , τα "πιο voted" ... κλαιν , θα ερθουν καποια στιγμη οποτε δεν αγχωνομαστε ιδιαιτερα :) 

Γνωμη σου. Και ειναι σεβαστη φυσικα, αλλα επετρεψε μου να διαφωνησω. Το adoption rate στα 11 ειναι αναιμικο ακριβως γι'αυτο το λογο. Οχι γιατι καποιοι ειναι "καημενοι νοσταλγοι των 10" αλλα γιατι καποια features που υπηρχαν στα 10 και αφαιρεθηκαν στα 11, ηταν πραγματικα χρησιμα. Οπως: Το παλιο context menu που με λιγοτερα clicks εβρισκες αυτο που ηθελες, το drag αρχειων επανω στα shortcuts στο taskbar, το never combine που για καποιους ηταν πολυ πιο productive, η taskbar στα πλαγια, κτλ.
Ειμαι χρηστης 11 απο day-one και μ οσους εχω συζητησει τα ιδια θεματα ειχαν.

Δημοσ.
On 24/09/2023 at 19:19, dionisisg said:

Aν κάνεις ενα καλό debloating μια χαρα θα εισαι, αν και απο οτι ειδα η ιδια η microsoft θα ξηλωσει αρκετα στο επομενο update. Επίσης ότι και να διαβάζεις απο άλλους (εμου του ιδίου συμπεριλαμβανομενου) η τελική επιλογή και κρίση είναι δική σου. Τα δουλευω 1 1/2 μηνα τωρα και ενω έχω μερικά παραπονα αλλά στο θέμα επιδόσεων ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Εαν δεν έχεις καποιο win 10 specific software συνολικά θα έχεις χασει ενα δεκαευρω για ενα γνησιο κλειδί από τα κλειδαδικα και μερικες ωρες για τα backup σου και το όλο migration.

edit

γραψε λαθος , μονο ο χρονος σου ειναι , φρι απγκρειντ

Μιας και σκέφτομαι να μεταβώ κι εγώ στα 11αρια, για πες μερικές λεπτομέρειες για το debloating.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, immortalx είπε

καποια features που υπηρχαν στα 10 και αφαιρεθηκαν στα 11, ηταν πραγματικα χρησιμα. Οπως: Το παλιο context menu που με λιγοτερα clicks εβρισκες αυτο που ηθελες

Όλες οι βασικές επιλογές υπήρχαν (σχεδόν) day-1, τα υπόλοιπα εντελώς υποκειμενικά και γκρίνια απλά για να υπάρχει. Ποια επιλογή είναι βασική για τον μέσο χρήστη και λείπει; Εμένα ας πούμε δεν μου αρέσει να κάνω δεξί κλικ και να κρεμάει ένα σεντόνι.

Επίσης πολλές αλλαγές τις κάνει με βάση τα data που μαζεύει. Σας τρελαίνει όμως αυτό και κάνετε τα πάντα να τα αποκλείσετε. Έχετε αφήσει τους υπόλοιπους που απλά δεν τους νοιάζει και μετά έρχεται και σου λέει "το τάδε feature δεν το χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης" γιατί από εσάς δεν λαμβάνει προτιμήσεις.

Μονά ζυγά δικά μας.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Όλες οι βασικές επιλογές υπήρχαν (σχεδόν) day-1, τα υπόλοιπα εντελώς υποκειμενικά και γκρίνια απλά για να υπάρχει. Ποια επιλογή είναι βασική για τον μέσο χρήστη και λείπει; Εμένα ας πούμε δεν μου αρέσει να κάνω δεξί κλικ και να κρεμάει ένα σεντόνι.

Επίσης πολλές αλλαγές τις κάνει με βάση τα data που μαζεύει. Σας τρελαίνει όμως αυτό και κάνετε τα πάντα να τα αποκλείσετε. Έχετε αφήσει τους υπόλοιπους που απλά δεν τους νοιάζει και μετά έρχεται και σου λέει "το τάδε feature δεν το χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης" γιατί από εσάς δεν λαμβάνει προτιμήσεις.

Μονά ζυγά δικά μας.

Ποιες επιλογες υπηρχαν "σχεδον" απο day-1?
Το παλιο δεξι click δεν εγινε implement ποτε. Μονο με entry στη registry (ετσι το εχω απ'την αρχη). Ο μεσος χρηστης δεν ειναι εσυ και εγω για να το κανει.
Εσυ λες οτι σου αρεσει το νεο δεξι click, αλλα δεν εχει σημασια τι αρεσει σ'εσενα και εμενα, αλλα τι αρεσει στην πλειοψηφια. Και η πλειοψηφια αυτα που ανεφερα παραπανω ηθελε, τι να κανουμε τωρα.

Αυτα τα περι γκρινιας και [quote] "Σας τρελαίνει όμως αυτό και κάνετε τα πάντα να τα αποκλείσετε", να τα πεις σε αλλους.
Χρησιμοποιω Windows απο τοτε που υπαρχουν και εκανα upgrade σε 11 πριν 2 χρονια. Αν δεν μου αρεσαν δεν θα εμενα σ'αυτα. Αυτο που εσυ ονομαζεις "γκρινια" ειναι στην πραγματικοτητα ο τροπος για να διορθωνονται καποιες κουλες αποφασεις που παιρνει κατα καιρους η Microsoft. Αν δεν υπηρχαν αυτες δεν θα δισταζαν καποιοι να κανουν upgrade, οπως πολυ ευκολα μπορεις να παρατηρησεις και σε αυτο το forum.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, immortalx είπε

Ποιες επιλογες υπηρχαν "σχεδον" απο day-1?
Το παλιο δεξι click δεν εγινε implement ποτε. Μονο με entry στη registry (ετσι το εχω απ'την αρχη). Ο μεσος χρηστης δεν ειναι εσυ και εγω για να το κανει.
Εσυ λες οτι σου αρεσει το νεο δεξι click, αλλα δεν εχει σημασια τι αρεσει σ'εσενα και εμενα, αλλα τι αρεσει στην πλειοψηφια. Και η πλειοψηφια αυτα που ανεφερα παραπανω ηθελε, τι να κανουμε τωρα.

Αυτα τα περι γκρινιας και [quote] "Σας τρελαίνει όμως αυτό και κάνετε τα πάντα να τα αποκλείσετε", να τα πεις σε αλλους.
Χρησιμοποιω Windows απο τοτε που υπαρχουν και εκανα upgrade σε 11 πριν 2 χρονια. Αν δεν μου αρεσαν δεν θα εμενα σ'αυτα. Αυτο που εσυ ονομαζεις "γκρινια" ειναι στην πραγματικοτητα ο τροπος για να διορθωνονται καποιες κουλες αποφασεις που παιρνει κατα καιρους η Microsoft. Αν δεν υπηρχαν αυτες δεν θα δισταζαν καποιοι να κανουν upgrade, οπως πολυ ευκολα μπορεις να παρατηρησεις και σε αυτο το forum.

2 παραγράφους έγραψες, αλλά απάντηση για το ποια βασική επιλογή λείπει απ' το δεξί κλικ που χρησιμοποιείται ευρέως, δεν πήρα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, p4n0s86 είπε

2 παραγράφους έγραψες, αλλά απάντηση για το ποια βασική επιλογή λείπει απ' το δεξί κλικ που χρησιμοποιείται ευρέως, δεν πήρα.

Ειχα την εντυπωση οτι γνωριζες. Καποια entries εχουν μεταφερθει στο υπο-menu "Show more options", συμπεριλαμβανομένων καποιων που χρησιμοποιουνται πολυ συχνα, οπως και οτι custom entries μπορεις να βαλεις εκει.

Μη με τρολαρεις λεγοντας μου οτι το 1-click-away εγινε 2-clicks-away, οποτε σιγα τα ωα...
Τις "2 παραγραφους" τις εγραψα για να καταλαβεις οτι αυτο ζητησε η πλειοψηφια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, immortalx είπε

Ειχα την εντυπωση οτι γνωριζες. Καποια entries εχουν μεταφερθει στο υπο-menu "Show more options", συμπεριλαμβανομένων καποιων που χρησιμοποιουνται πολυ συχνα, οπως και οτι custom entries μπορεις να βαλεις εκει.

Μη με τρολαρεις λεγοντας μου οτι το 1-click-away εγινε 2-clicks-away, οποτε σιγα τα ωα...
Τις "2 παραγραφους" τις εγραψα για να καταλαβεις οτι αυτο ζητησε η πλειοψηφια.

Άνθρωπε μου, απλή είναι η ερώτηση. Ποια βασική επιλογή λείπει από το 1ο μενού, που σε αναγκάζει να πας στις περισσότερες επιλογές (κάνοντας 2 κλικ δηλαδή); Επειδή δεν μου απαντάς, να το απαντήσω εγώ, γιατί ρητορική είναι η ερώτηση. ΚΑΜΙΑ.

Στις "περισσότερες επιλογές" βρίσκονται δευτερεύουσες, που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον μέσο χρήστη και είναι υποκειμενικό το αν έπρεπε να είναι όπως το θες εσύ ή όπως το θέλω εγώ. Καθαρά λειτουργικά, δεν λείπει καμία.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε

Άνθρωπε μου, απλή είναι η ερώτηση. Ποια βασική επιλογή λείπει από το μενού, που σε αναγκάζει να πας στις περισσότερες επιλογές (κάνοντας 2 κλικ δηλαδή). Επειδή δεν μου απαντάς, να το απαντήσω εγώ, γιατί ρητορική είναι η ερώτηση. ΚΑΜΙΑ.

Στις "περισσότερες επιλογές" βρίσκονται δευτερεύουσες, που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον μέσο χρήστη και είναι καθαρά υποκειμενικό το αν έπρεπε να είναι όπως το θες εσύ ή όπως το θέλω εγώ. Καθαρά λειτουργικά, δεν λείπει καμία.

Να το ξαναπω παλι; Αυτες που εσυ θεωρεις δευτερευουσες, για την πλειοψηφια θεωρηθηκε οτι ηταν σημαντικες και δεν ηθελαν να μετακινηθουν σε υπο-menu.
Πανε σε οτι windows forum θες, στο Reddit, στο Discord και δες απο το '21 μεχρι σημερα ποιο ηταν το μεγαλυτερο objection που ειχαν οι χρηστες.
Καταλαβαινεις οτι απλα μεταφερω αυτο που ηθελε το majority των users;
Εγω εχω επαναφερει το παλιο menu μεσω registry γιατι ολες τις επιλογες τις ηθελα με ενα click. Οποτε μη μου ζητας να σου ονομασω ποια ειναι "βασικη" και ποια "δευτερευουσα". Ολες τις θεωρω βασικες. Κατανοητο τωρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, immortalx είπε

Να το ξαναπω παλι; Αυτες που εσυ θεωρεις δευτερευουσες, για την πλειοψηφια θεωρηθηκε οτι ηταν σημαντικες και δεν ηθελαν να μετακινηθουν σε υπο-menu.
Πανε σε οτι windows forum θες, στο Reddit, στο Discord και δες απο το '21 μεχρι σημερα ποιο ηταν το μεγαλυτερο objection που ειχαν οι χρηστες.
Καταλαβαινεις οτι απλα μεταφερω αυτο που ηθελε το majority των users;
Εγω εχω επαναφερει το παλιο menu μεσω registry γιατι ολες τις επιλογες τις ηθελα με ενα click. Οποτε μη μου ζητας να σου ονομασω ποια ειναι "βασικη" και ποια "δευτερευουσα". Ολες τις θεωρω βασικες. Κατανοητο τωρα;

Πήγαινε γίνε πολιτικός φίλε, τέτοιες απαντήσεις θα τις ζήλευαν όλοι. Όταν αποφασίσεις να μου ονομάσεις έστω 1 τα ξαναλέμε.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, p4n0s86 είπε

Πήγαινε γίνε πολιτικός φίλε, τέτοιες απαντήσεις θα τις ζήλευαν όλοι. Όταν αποφασίσεις να μου ονομάσεις έστω 1 τα ξαναλέμε.

Το ειπα πιο πανω, ολες. Και δεν χρειαζεται να τα ξαναπουμε.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sablj είπε

Μιας και σκέφτομαι να μεταβώ κι εγώ στα 11αρια, για πες μερικές λεπτομέρειες για το debloating.

απο που να το πιασω δεν ξερω, εφυγαν τοσα πολλα που ουτε θυμαμαι, παρακατω το start menu για δειγμα, εφυγαν ολες οι σαβουριτσες

Screenshot 2023-09-27 172503.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...