Ashaman Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 44 minutes ago, manokios said: Καλημέρα. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, έχω το εξής πρόβλημα. Πήρα από "κανονικό" μαγαζί laptop με προεγκατεστημένα τα Windows 11, home νομίζω. Στην έναρξη, πετάει Πολωνικά. Δεν βρήκα τρόπο να το αλλάξω αυτό κατά την αρχική ρύθμιση, προχώρησα με λίγο translate, OK. Ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα 11, εντάξει, βρήκα ρυθμίσεις κλπ, πάω και βάζω αγγλικά και ελληνικά. Όμως τα πολωνικά, εκεί, μπάστακας, δεν φεύγουν τελείως, όποιο κόλπο κι αν έκανα (διαγραφή γλώσσας, επανεγκατάσταση πολωνικών και νέα διαγραφή, γκούγκλαρα και προσπάθησα ό,τι έβρισκα...). Και να ήταν μόνο στην έναρξη, που πετάει στην ημερομηνία και αλλού μηνύματα στα πολωνικά, εντάξει. Όμως το κάνει και σε τυχαίες εφαρμογές που αντιλαμβάνονται ως βασική γλώσσα τα πολωνικά (πχ Instagram), αν και έχω είτε ελληνικά, είτε αγγλικά προεπιλεγμένα. Σημειώνω ότι στη γλώσσα εμφάνισης των Windows 11 έχω δοκιμάσει ελληνικά και αγγλικά, αλλά ως επιλογή πετάγονται ακόμα τα πολωνικά. Βασικά, θέλω να τα ΞΕΡΙΖΩΣΩ ΤΕΛΕΙΩΣ από το σύστημα, γιατί δημιουργούν ενοχλητικά προβλήματα και το laptop δεν θα είναι για εμένα, οπότε δεν θέλω ν' ακούω γκρίνιες. Έχετε ιδέα; Ευχαριστώ. Στα Windows Settings - Time & Language - Language & Region, στο Country or Region τι country εχεις βαλει?
Ashaman Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, manokios said: Όλα ελληνικά. Χώρα Ελλάδα, φορμάτ ελληνικά. Απ'οτι βλεπω εδω δε γλυτωνεις το clean install https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/750926/w11-changing-language-is-not-as-complete-as-it-sho
manokios Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ. Κάτι γράφει στην απάντηση από κάτω, θα το δοκιμάσω μπας και δουλέψει. Δεν με πειράζει να κάνω clean install αν χρειαστεί, φρέσκο είναι το μηχάνημα, αρκεί να δουλέψει το serial number που ήρθε με τα προεγκατεστημένα windows. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από manokios
Ashaman Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 14 minutes ago, manokios said: Ευχαριστώ. Κάτι γράφει στην απάντηση από κάτω, θα το δοκιμάσω μπας και δουλέψει. Δεν με πειράζει να κάνω clean install αν χρειαστεί, φρέσκο είναι το μηχάνημα, αρκεί να δουλέψει το serial number που ήρθε με τα προεγκατεστημένα windows. Ελπιζω να σου δουλεψει με το Copy Settings να μη χρειαστεις το Clean install
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Πήγα να δώσω ένα όνομα σε ένα αρχείο pdf και μου πετάει το κλασσικό μήνυμα για τους χαρακτήρες που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Το θέμα είναι όμως όπως βλέπετε ότι δεν υπάρχει κανένας χαρακτήρας, μόνο γράμματα! Έκανα πολλές δοκιμές και δεν φαίνεται το πρόβλημα να το προκαλεί μια συγκεκριμένη λέξη (έλεγα μήπως το l (λάμδα αγγλικό μικρό) ήταν η κάθετος, καθώς το όνομα το πήρα κόπυ πέιστ) αλλά δεν. Ολόκληρη την φράση δεν μπορώ να την αφήσω. Τι έχει παιχτεί? Μου διαφεύγει κάτι ή τα windows έκαναν πάλι το θαύμα τους?
accipio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλο σε μέγεθος (πολλοί χαρακτήρες) το όνομα του αρχείου και γι' αυτό δεν σε αφήνει;
FiLw Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα να βάλω σε αρχείο το όνομα και το παίρνει κανονικά. @cthulhucarbide Έχεις δοκιμάσει να κάνεις rename με κάτι άκυρο(πχ έναν μόνο χαρακτήρα) (για να δούμε αν το δέχεται) και μετά με το όνομα που θέλεις; Spoiler Understanding interlaminar toughening of unidirectional CFRP laminates with carbon nanotube veils Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από FiLw
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 16 λεπτά πριν, accipio είπε Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλο σε μέγεθος (πολλοί χαρακτήρες) το όνομα του αρχείου και γι' αυτό δεν σε αφήνει; Δοκίμασα την λέξη nanotubes καμιά 10αριά φορές και την πήρε κανονικά. Ακόμα και έτσι να ήταν θα ήταν τραγικό να μην το λέει καθαρά στο μήνυμα ποιο ακριβώς είναι το θέμα 5 λεπτά πριν, FiLw είπε Δοκίμασα να βάλω σε αρχείο το όνομα και το παίρνει κανονικά. @cthulhucarbide Έχεις δοκιμάσει να κάνεις rename με κάτι άκυρο (για να δούμε αν το δέχεται) και μετά με το όνομα που θέλεις; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Understanding interlaminar toughening of unidirectional CFRP laminates with carbon nanotube veils Ναι έχω κάνει rename πολλές φορές με κομμάτια της όλης φράσης και δεν άλλαξε κάτι. Επίσης το πήρα με νέο copy paste από το spoiler σου και πάλι δεν το πήρε. Το αρχείο βρίσκεται μέσα σε φάκελο στο google drive αν παίζει κάποιο ρόλο Edit: Μόλις έφτιαξα έναν νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας και πάλι δεν το πήρε!
immortalx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Δοκίμασα την λέξη nanotubes καμιά 10αριά φορές και την πήρε κανονικά. Ακόμα και έτσι να ήταν θα ήταν τραγικό να μην το λέει καθαρά στο μήνυμα ποιο ακριβώς είναι το θέμα Ναι έχω κάνει rename πολλές φορές με κομμάτια της όλης φράσης και δεν άλλαξε κάτι. Επίσης το πήρα με νέο copy paste από το spoiler σου και πάλι δεν το πήρε. Το αρχείο βρίσκεται μέσα σε φάκελο στο google drive αν παίζει κάποιο ρόλο Edit: Μόλις έφτιαξα έναν νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας και πάλι δεν το πήρε! Δοκιμασε να ανοιξεις ενα cmd με δικαιωματα admin στον φακελο που βρισκεται το αρχειο, και κανε μετονομασια με την εντολη "ren file1 file2". Οπου file1 το υπαρχον ονομα (με tab κανεις autocomplete) και file2 αυτο που θελεις να του δωσεις.
manokios Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, Ashaman είπε Ελπιζω να σου δουλεψει με το Copy Settings να μη χρειαστεις το Clean install Δούλεψε! Εκεί ήταν κρυμμένα τα πολωνικά. Ευχαριστώ! 1
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, immortalx είπε Δοκιμασε να ανοιξεις ενα cmd με δικαιωματα admin στον φακελο που βρισκεται το αρχειο, και κανε μετονομασια με την εντολη "ren file1 file2". Οπου file1 το υπαρχον ονομα (με tab κανεις autocomplete) και file2 αυτο που θελεις να του δωσεις. Προσπάθησα να το κάνω αλλά δεν μου δουλεύει. Η διαδικασία εννοώ. Την μία μου βγάζει "The syntax of the command is incorrect" και την άλλη "Δεν είναι δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα." Υπάρχει κάποια λίγο πιο αναλυτική επεξήγηση του πως το κάνουμε?
immortalx Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Προσπάθησα να το κάνω αλλά δεν μου δουλεύει. Η διαδικασία εννοώ. Την μία μου βγάζει "The syntax of the command is incorrect" και την άλλη "Δεν είναι δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αρχείου από το σύστημα." Υπάρχει κάποια λίγο πιο αναλυτική επεξήγηση του πως το κάνουμε? Χμμ παραξενο. Για παραδειγμα αν το αρχειο ονομαζεται "file1.txt" και θελεις να το μετονομασεις σε "file2.txt" κυριολεκτικα γραφεις: ren file1.txt file2.txt Αν το original ονομα εχει κενα, βαλε το μεσα σε double quotes: "file1.txt" Επισης μετα το ren, οταν ξεκινησεις να γραφεις το ονομα του αρχειου, πατα tab να σου κανει autocomplete ωστε να εισαι σιγουρος οτι το εδωσες σωστα.
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έβαλα την κατάληξη του αρχείου και εισαγωγικά και πάλι λέει δεν το βρίσκει. Μετά το ren πατώντας απλά tab μου κάνει σκρολ σε πάρα πολλά άκυρα αρχεία dll κλπ που ξεκινάνε όλα από άλφα και που σίγουρα δεν βρίσκονται στον φάκελο αυτό. Έκανα κλικ να βεβαιωθώ ότι είμαι στον φάκελο και μετά γύρισα στο cmd και το ξαναέκανα, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Κρατώντας το tab πατημένο μου κάνει γρήγορα σκρολ σε κάποια εκατοντάδες αρχεία από Α και μετά πάει στα Β Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από cthulhucarbide
FiLw Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στο file1 file2 πρέπει να μπει το full path του αρχείου. Αυτο ειτε θα το γράψεις χειροκίνητα πχ ren c:/users/cthul/desktop/arxeio.pdf c:/users/cthul/desktop/sidirodromos.pdf ειτε οταν ανοίξεις το cmd να κανεις ενα cd c:/users/cthul/desktop/ Και μετα γραφεις την εντολή με μονο το ονομα του αρχειου Edit: οπου εβαλα / εννοω \ 😅 Sry cd οχι dir Αν εχει κενα καπου πχ το ονομα (ή καπου στο path αν δοθεί ολόκληρο) θα πρέπει στην εντολη να δοθουν αναμεσα σε " " Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από FiLw 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα