Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, somt είπε

Έστειλα ένα feature suggestion για όποιον θα ήθελε να κάνει upvote

https://aka.ms/AAkppih

Ενω ειμαι signed-in στο hub μου βγαζει μηνυμα οτι ο λογ/σμος μου δεν εχει access στο συγκεκριμενο feedback. Τι διαολο;

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πήρα ένα windows laptop lenovo 1 που έχει ανάλυση 1920x1080. Ωστόσο όταν κάνω το scaling 100% όλα γίνονται πάρα πολύ μικρά. Ακόμα και τη γραμματοσείρά να αλλάξω όλα πάλι φαίνονται πολύ μικρά. Στο scaling το visual studio διαμαρτύρεται ότι η ανάλυση δεν είναι σωστή και κάποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν. Πως αλλιώς μπορώ να αλλάξω κάτι ώστε να τα βλέπω όλα μεγαλύτερα; Έχω το MBP M2 που έχει 13άρα οθόνη και δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Thanks.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vasim είπε

Ωστόσο όταν κάνω το scaling 100% όλα γίνονται πάρα πολύ μικρά.

Scaling 125% σε φορητα με 15αρα οθονη και κατω.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vasim είπε

Καλησπέρα.

Πήρα ένα windows laptop lenovo 1 που έχει ανάλυση 1920x1080. Ωστόσο όταν κάνω το scaling 100% όλα γίνονται πάρα πολύ μικρά. Ακόμα και τη γραμματοσείρά να αλλάξω όλα πάλι φαίνονται πολύ μικρά. Στο scaling το visual studio διαμαρτύρεται ότι η ανάλυση δεν είναι σωστή και κάποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν. Πως αλλιώς μπορώ να αλλάξω κάτι ώστε να τα βλέπω όλα μεγαλύτερα; Έχω το MBP M2 που έχει 13άρα οθόνη και δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Thanks.

Ποιο είναι το λάπτοπ (ακριβές μοντέλο ή λινκ με τα χαρακτηριστικά);

Ένα lenovo ideapad 1 που βρίσκω και είναι 14άρι δείχνει σαν ανάλυση 1366Χ768.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasim είπε

Καλησπέρα.

Thanks.

Αν ειναι 14" τοτε σε αναλυση 1920Χ1080 το προτεινομενο ειναι 150%, και αν βλεπεις "καλα" το ελαχιστο 125%

• Thanks 1
Δημοσ.

Η ωρα του TIL.
Το windows terminal (δεν ξερω αν εινια το powershell αυτο που τρεχει μεσα του, εγω απλα το ανοιγω με δεξι κλικ στο start > windows terminal as administrator) εχει μια εντολη "Install-WindowsUpdate" που τσεκαρει για ενημερωσεις και μετα ρωταει για το κατεβασμα και την εγκατασταση τους μια προς μια!
Μεσα στις ενημερωσεις που ρωταει αν θα εγκαταστησει εινια και οι προαιρετικες και στο τελος εχει ακομα και prompt για επανεκκινηση!

(35)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Ποιο είναι το λάπτοπ (ακριβές μοντέλο ή λινκ με τα χαρακτηριστικά);

Ένα lenovo ideapad 1 που βρίσκω και είναι 14άρι δείχνει σαν ανάλυση 1366Χ768.

Αυτό είναι

https://www.electroholic.gr/el/product/COMLEN01727?skr_prm=WyIyNThkZGU0ZS0xZTFlLTRmOWEtYWIyYy0wNWE4YWEyZjFmMjgiLDE2ODM3MjIyMTc2MjgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

15.6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Το scaling που στο προτείνει να το έχεις; Αν το ανεβάσεις στο 125% δεν σε βολεύει;

Το γύρισα σε τόσο τελικά. Απλώς μερικά προγράμματα όπως το Visual Studio παραπονιούνται ότι με scaling όταν χτίζεις εφαρμογές μπορεί ο σχεδιασμός που κάνεις να μην είναι αυτός που ανταποκρίνεται σε όλες τις οθόνες. Αλλά πάλι χωρίς scaling θέλεις κυάλι να δείς τα γράμματα.... και είπα μην υπάρχει τρόπος να ανεβάσεις το μέγεθος των γραμματοσειρών χωρίς να χρειάζεται scaling.

Επεξ/σία από vasim
Δημοσ.

Μετά από 2 εβδομάδες επιστρέφω στα Windows 10 ξανά.

Μου άρεσαν τα Windows 11, αλλά μάλλον λόγω μη συμβατότητας, έχω «μικροθεματάκια» στον ήχο. Προσπάθησα να τα λύσω, αλλά… το PC κάπου «ζορίζεται»! Κάτι δεν θέλει να λειτουργήσει σωστά.

Κατά τα άλλα όμως μπορώ να πω ότι ανταποκρίνονται ταχύτατα και αν είχα supported hardware, θα τα κρατούσα!

Προς το παρόν μόνο στο Notebook της δουλειάς τα αφήνω, είναι προεγκατεστημένα σε supported hardware, κι όλα λειτουργούν άψογα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο καιρο επιτελους αναβαθμισαν τα iso με τα νεα updates

Win11_22H2_Greek_x64v2 το παλιο ηταν v1

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Μετα απο καιρο επιτελους αναβαθμισαν τα iso με τα νεα updates

Win11_22H2_Greek_x64v2 το παλιο ηταν v1

Κατευθείαν για το στικάκι με το ventoy. Να γλυτώσουμε κανένα Update τουλάχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καιρος ηταν. ~10 μερες πριν το ανακοινωσανε, αλλα τοτε το ειχανε κανει διαθεσιμο μονο μεσω του media creation tool, οποτε ηταν κλαϊν σαν ειδηση. Περιλαμβανει τις ενημερωσεις μεχρι και το Μαϊο και εινια η 22621.1702.
https://www.neowin.net/news/microsoft-releasing-new-updated-isos-for-windows-11-22h2-and-windows-10-22h2/

To αντιστοιχο των w10 δεν βλεπω να εχει ενημερωθει ακομα, ειναι απο τοτε που βγηκε η 22h2, στα μεσα Οκτωβριου.

(11)

Επεξ/σία από jim_p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...