Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ntg1980 είπε

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; (Nα την κάνω)! 😁
Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι το μερίδιο αγοράς των Windows 11 είναι πάνω/κάτω στο 20% (άλλες σελίδες γράφουν 18%, άλλες 23%). Σε αυτά τα ποσοστά ανήκουν (και) όσοι αναβαθμίστηκαν χωρίς να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος ή το ποσοστό αφορά μόνο όσους αναβαθμίστηκαν/κατέχουν υπολογιστή με συμβατό σύστημα;
Διότι αν ισχύει το πρώτο (μη συμβατοί & συμβατοί υπολογιστές)... τότε δεν ξέρω πως ακριβώς φαντάζεται η Microsoft τον τερματισμό υποστήριξης των Windows 10 το 2025! Εκτός αν μέχρι τότε τα ποσοστά ανέβουν.

Μάλλον το 1ο. Φαντάζομαι ότι το ποσοστό αυτό είναι τα pc/laptop/tablet με windows 11 που έχουν ενεργοποιηθεί στους σέρβερ της MS.

Επεξ/σία από micos000
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλιστα...
Πραγματικά είμαι περίεργος να δω πως θα αυξήσει το ποσοστό, διότι μέσα σε 2 χρόνια μόλις 20%, στο οποίο ανήκουν και οι μη συμβατοί υπολογιστές, σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα φτάσει τα επιθυμητά ποσοστά το 2025! Εκτός και ΑΝ σε 2 χρόνια αποφασίσει να αφήσει τους Windows 10 users με μη συμβατό σύστημα να προχωρήσουν κανονικά σε αναβάθμιση μέσω Windows Update (κοινώς επίσημα, χωρίς κόψε/ράψε), με δική τους ευθύνη σε θέματα συμβατότητας. Αλλιώς... δεν ξέρω! Μου φαίνεται πραγματικά απίθανο.

Δημοσ.

Απότι καταλαβαίνω η MS θέλει να ανέβει επίπεδο σε θέμα features όπως intergrated AI που θέλει να έχει AI δυνατότητα ενσωματωμένη στον CPU οπότε δεν την ενδιαφέρουν συστήματα που είναι αργά.

λογικά επειδή έχει το μεγαλύτερο μέρος στην αγορά desktop θα προχωρήσει σε τέλος του windows 10 και τέλος σε συστήματα που είναι αργά. Γιαυτό βγάζει στα windows 10 πιστεύω όποτε ανοίγεις Windows Update σου λέει δεν έχεις σύστημα που να ικανοποιεί τα minimum για windows 11 έτσι όταν τελειώσει το windows 10 να ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις νέο σύστημα.

εμένα μου ακούγεται σαν να μην την νοιάζει την MS τα αργά συστήματα και να κοιτάει μπορστά μόνο για να μην έχει την εντύπωση ο χρήστης οτι τα windows 11/12 είναι αργά, οπότε επιβάλλει καινούργια συστήματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προβλέπω να παίρνει παράταση η υποστήριξη των Windows 10.
Το είδαμε ξανά να συμβαίνει στα Windows xp με την εμπορική αποτυχία των Windows Vista.
Εκεί διήρκησε η υποστήριξη 12 χρόνια, ώσπου να γίνει η μετάβαση σε Windows 7.
Διαφορετικά θα πρέπει να επιτρέψει την αναβάθμιση σε όλους (ίσως με περιορισμούς, αλλά επίσημα), ώστε να καταφέρει να πετύχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό χρηστών των Windows 11, που θα οδηγήσει στον τερματισμό υποστήριξης των Windows 10 το 2025.

Από τη μία κατανοώ πως θέλει ένα πιο "ασφαλές & γρήγορο" λειτουργικό σύστημα (κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από τα ίδια τα Windows 11, αλλά και από το hardware), επί χρόνια όμως άφησε τους πάντες να νομίζουν πως τα Windows 10 είναι το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα.

Ξαφνικά εμφανίζονται τα αξιοπρεπέστατα Windows 11 (ουδέ μία σύγκριση με τα Vista που είχαν θέματα), αλλά θέτει περιορισμούς. Δυστυχώς τα ποσοστά δεν δείχνουν να πετυχαίνει αυτό που επιθυμεί. Τουλάχιστον όχι ακόμα! Μέχρι το 2025 μου φαίνεται πολύ δύσκολο να καταφέρει να ρίξει το ποσοστό των Windows 11 κάτω από αυτό των Windows 10. Προβλέπω να επικρατεί ένα 50%-50%, κι αυτό χωρίς να κυκλοφορήσει (και) τα Windows 12 πιο πριν (όπως φημολογείται) και να γίνει ένας αχταρμάς με 3 λειτουργικά συστήματα που όλα υποστηρίζονται, αλλά με μοιρασμένα ποσοστά.

Σίγουρα το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να πετύχει τους στόχους της, υπάρχει σαν Plan B.
Διότι ό,τι και να λέμε εμείς για το πόσο καλά είναι τα Windows 11... οι αριθμοί (ποσοστά) προς το παρόν δεν πείθουν.

Επεξ/σία από ntg1980
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που κατεβαζουμε το τελευταιο iso των windows 11 Ελληνικα γιατι απο την Microsoft δεν κατεβαζεις το τελευταιο και μετα την εγκατασταση εχει τουλαχιστον 2 μεγαλα update

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Που κατεβαζουμε το τελευταιο iso των windows 11 Ελληνικα γιατι απο την Microsoft δεν κατεβαζεις το τελευταιο και μετα την εγκατασταση εχει τουλαχιστον 2 μεγαλα update

αν έχεις ήδη windows 11 μπορείς να δημιουργήσεις iso/usbflashaki μεσω των Windows 11 ή αν αυτό δεν υπάρχει μπορείς να κάνεις refresh και έτσι θα έχεις φρεσκα windows 11 πλήρως Updated

Μόλις τώρα, dreamerchris είπε

αν έχεις ήδη windows 11 μπορείς να δημιουργήσεις iso/usbflashaki μεσω των Windows 11 ή αν αυτό δεν υπάρχει μπορείς να κάνεις refresh και έτσι θα έχεις φρεσκα windows 11 πλήρως Updated

άλλη λύση είναι κανονικό iso και κατεβάζεις και τα update και τα βάζεις locally

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dreamerchris είπε

άλλη λύση είναι κανονικό iso και κατεβάζεις και τα update και τα βάζεις locally

Για εξηγησε το πρωτο εχω τα 11 στο φορητο μου αλλα οχι σκετα εχω Drivers προγραμματα κλπ πως το κανω;

Εγω θελω το iso γιατι θα  μου φερουν 6 υπολογιστες να βαλω τα 11 και προχθες που τα εβαλα σε εναν σταθερο ειχε πολλα update και θελω να αποφυγω αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Για εξηγησε το πρωτο εχω τα 11 στο φορητο μου αλλα οχι σκετα εχω Drivers προγραμματα κλπ πως το κανω;

Εγω θελω το iso γιατι θα  μου φερουν 6 υπολογιστες να βαλω τα 11 και προχθες που τα εβαλα σε εναν σταθερο ειχε πολλα update και θελω να αποφυγω αυτο.

όπως το ψιλιάστηκα το αφαιρέσανε στα Windows 11, τα Windows 10 είχανε τρόπο να φτιάξεις ένα στικάκι από το σύστημα δηλαδή όλα τα Updates μεσα.

σου έχω άλλη λύση, αν είναι το laptop και το άλλο σύστημα στο ίδιο Lan να βάλεις το iso κανονικά και μετά τα updates μπορεί να τα βάλει από το Laptop image.png.20b86c0fa8f70588812f0dc156e407ba.png

Εδώ λένε ότι από το Download page Σου δίνει το τελευταίο που είναι το 22H2 Download Windows 11 22H2 ISO images (direct download links) (windowslatest.com)

Επεξ/σία από dreamerchris
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dreamerchris είπε

όπως το ψιλιάστηκα το αφαιρέσανε στα Windows 11, τα Windows 10 είχανε τρόπο να φτιάξεις ένα στικάκι από το σύστημα δηλαδή όλα τα Updates μεσα.

σου έχω άλλη λύση, αν είναι το laptop και το άλλο σύστημα στο ίδιο Lan να βάλεις το iso κανονικά και μετά τα updates μπορεί να τα βάλει από το Laptop image.png.20b86c0fa8f70588812f0dc156e407ba.png

Εδώ λένε ότι από το Download page Σου δίνει το τελευταίο που είναι το 22H2 Download Windows 11 22H2 ISO images (direct download links) (windowslatest.com)

Το 22H2 στο δινει και η Microsoft αλλα οχι την 22621.1413 ουτε καν την προηγουμενη αλλα αρκετα ποιο παλια και ετσι μετα την εγκατασταση εχει αν θυμαμαι καλα δυο μεγαλα update

Θα δοκιμασω αυτο που μου εστειλες να δω ποια δινει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε

Το 22H2 στο δινει και η Microsoft αλλα οχι την 22621.1413 ουτε καν την προηγουμενη αλλα αρκετα ποιο παλια και ετσι μετα την εγκατασταση εχει αν θυμαμαι καλα δυο μεγαλα update

Θα δοκιμασω αυτο που μου εστειλες να δω ποια δινει.

δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, σε παραπέμπει στο Download page για windows 11, εγώ στη θέση σου θα κατέβαζα τα updates και θα τα περνούσα locally

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...