Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, therock είπε

Εν τέλη τι κάνω με αυτό? Διάβασα στο reddit πως κάποιοι είχαν blue screens με το Xg mobile (μια εξωτερική κάρτα γραφικών αποκλειστικά για αυτό το λάπτοπ). Προφανώς κάτι παίχτηκε και μάλλον με αυτόν τον driver χάνει τη μπάλα η usbc. Επίσης κάποιες φορές δε φορτίζει όταν βάζεις τον usbc φορτιστή και θέλει κάμποσα ρισταρτ για να στρώσει. Έχω χεστει πάνω μου, δεν είμαι για τέτοια κολλήματα τώρα..

Έκανες λάθος που πόσταρες πρόβλημα σε αυτό το νήμα που είναι για συζήτηση. Έπρεπε να ανοίξεις νέο θέμα και καλά είναι να το κάνεις τώρα για να συζητήσουμε εκεί γιατί εδώ χάνεται η μπάλα.

Πάντως κάνε και μια υπαναχώρηση του οδηγού της intel αν το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά που πήρε την ενημέρωση.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, supershelbys είπε

Γνωστα εργαλεια για να κανει ο καθενας τα δικα του windows
https://msmgtoolkit.in/
https://christitus.com/windows-tool/

Το πρωτο ειναι πολυ δυσχρηστο. Το δευτερο , του super-wow-wannabe-hacker Titus , ειναι μια μιξη ninite και των παμπολλων debloat utilities που κυκλοφορουν στην πιατσα.  Οπως και να χει ομως , το εργαλειο αυτο επεμβαινει σε εγκατεστημενα windows , οχι στο iso.

To nlite , που το ανεφερα και νωριτερα ειναι πολυ ευχρηστο και "πειραζεις" σχεδον τα παντα στο iso των windows και το φτιαχνεις οπως ακριβως γουσταρεις. Μπορεις να προεγκαταστησεις software/drivers/updates μεταξυ αλλων οποτε δεν εχεις αναγκη κανεναν titus ή ninite. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mphxths είπε

Τo nlite , που το ανεφερα και νωριτερα ειναι πολυ ευχρηστο και "πειραζεις" σχεδον τα παντα στο iso των windows και το φτιαχνεις οπως ακριβως γουσταρεις.

Δεν ήξερα ότι δουλεύει και στα 11. Το πιο πρόσφατο που ξέρω είναι το ntlite από nuhi. Τεσπα η ουσία είναι μία ότι από δω και πέρα είναι must τα custom windows πλέον. H εναλλακτική λύση είναι η χρήση ενός αυστηρού τείχους προστασίας όπως το SimpleWall, τη χρήση μιας καταβόθρας DNS όπως το PiHole και μιας εφαρμογής όπως το O&O ShutUp 10++ όπως προτείνουν πολλοί 

Επεξ/σία από supershelbys
Δημοσ.

Αφού φοβάστε τόσο πολύ για το privacy, γιατί δεν κάνετε ένα dual boot με linux για βασικό σας OS και τα windows μόνο για games να ξενοιάσετε; Είναι τόσο απλό, αντί να ψάχνεστε και να ταλαιπωρείστε με διάφορα προγράμματα. Κι αν δεν θέλετε dual boot για παν ενδεχόμενο, βάλτε 2 διαφορετικούς δίσκους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε

Αφού φοβάστε τόσο πολύ για το privacy, γιατί δεν κάνετε ένα dual boot με linux για βασικό σας OS και τα windows μόνο για games να ξενοιάσετε; Είναι τόσο απλό, αντί να ψάχνεστε και να ταλαιπωρείστε με διάφορα προγράμματα. Κι αν δεν θέλετε dual boot για παν ενδεχόμενο, βάλτε 2 διαφορετικούς δίσκους.

H λυση για το privacy ειναι να παει καποιος σε καποια φυλη στον Αμαζονιο και να ειναι τυχερος να τον δεχτουν ως επισκεπτη και οχι ως ... ορεκτικο. Ακομα ομως και εκει καποιο drone θα περναει απο πανω να σε τσεκαρει.

Ολα τα αλλα , οπως εχω κατα καιρους πει , ειναι για την ψυχολογια μας και τιποτα παραπανω. Αν δεν σε παρακολουθει το λειτουργικο θα σε παρακολουθει skype , viber , fb , insta , tik tok , yt , android , ios , καμερες τροχαιας , καμερες απο μαγαζια κλπ. Απο την στιγμη που βγηκες απο το σπιτι σου , εχεις καταγραφει σε καποια καμερα ! Ακομα και καποιος ασχετος να βγαλει φωτο στις διακοπες του , αν τυχει και εισαι στο background ... εντοπιστηκες !! :) 

Το να παιρνουμε μετρα να μην μας παρακολουθει το λειτουργικο , ειναι σαν να εχουμε γεμισει ενα σουρωτηρι με νερο και προσπαθουμε με τα δαχτυλα μας να κλεισουμε τις τρυπες να μην φυγει το νερο ...

Θα πεταχτουν οι tin-foil απανταχου και θα πουν , ναι ρε φιλαρακι τα ξερουμε αυτα , τι παει να πει ? Να μην κανουμε καμμια προσπαθεια να προφυλαχτουμε εστω και στο ελαχιστο ? Φυσικα και να κανετε... απλα μην πορωνεστε :) 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε

Και πως ρε φίλε θα το παίζουν αυθεντίες και γαμάουα στους "τυφλούς";

Αλλά τι λέμε τώρα, τι ξέρουμε εγώ και συ μπροστά σε όλους αυτούς;

Επεξ/σία από jumaru99
Δημοσ.

Πιθανοτατα ηλιθια ερώτηση αλλά υπάρχει τρόπος κανω backup το start menu; Θελω να κανω format και εχω παρα πολλους φακελους που βαριεμαι να ξαναφτιάχνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Πιθανοτατα ηλιθια ερώτηση αλλά υπάρχει τρόπος κανω backup το start menu; Θελω να κανω format και εχω παρα πολλους φακελους που βαριεμαι να ξαναφτιάχνω

WINDOWS+R και δώσε

Αναφορά σε κείμενο

%appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

θα σε πάει στον φάκελο του μενού Έναρξη. Κάντα όλα ένα zip και πάρτα backup

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, micos000 είπε

WINDOWS+R και δώσε

θα σε πάει στον φάκελο του μενού Έναρξη. Κάντα όλα ένα zip και πάρτα backup

δεν είναι όλα εκεί.... και μαλλον εννωεί στα win 10 τα κουτιά που τα στοιβάζεις;

Επεξ/σία από dreamerchris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...