Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, l337 είπε

Δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω αλλά οι δικές μου εμπειρίες ανθρώπων που πήγαν να δουλέψουν ήταν τραγικές. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα γράφεις σε αυτούς που αναφέρεις τουλάχιστον.

Εμπειρίες σε ΠΟΙΕΣ περιοχές ?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Raylan είπε

Στην περιοχή μας ήταν τώρα η εποχή του καρπουζιού αν δεν είσουν σε γκρουπ δεν εύρισκες μεροκάματο, θα τελειώσει το καλοκαίρι έρχεται το μάζεμα της ελιάς βρίσκεις εύκολα μεροκάματο αλλά είναι για δυο μήνες μετά τίποτα.. μιλάω για την Πελοπόννησο στην περιοχή μου για αυτά που ξέρω και βλέπω, τώρα τι γίνεται σε αλλά μέρη δεν το ξέρω..

Το κλειδί λέγεται ΚΛΑΔΕΜΑ ΕΛΙΑΣ

Μπορεί να μάθει μέσα σε 2-3 μέρες

Μετά θα έχει δουλειά για όλο το χρόνο (μαζί με αραιώματα, μαζέματα, διαλογή, συσκευασία, κλπ)

Δημοσ.
2 minutes ago, GREGORYMO said:

Εμπειρίες σε ΠΟΙΕΣ περιοχές ?

Σου απάντησα παραπάνω, Πελοππόνησο και Θεσσαλία.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Raylan είπε

Αυτός το ΚΕΑ θελει να πάρει αλλά εκτός από το χαμηλό εισόδημα πρέπει να δηλώνει κατοικία, μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν φιλοξενούμενος στον αδερφό του αλλά τα σπάσανε και έφυγε από το σπίτι, και να έμενε εκεί πάλι δεν θα έπαιρνε το ΚΕΑ επειδή οι φιλοξενούμενοι δεν το δικαιούνται..

Αλλα το πρόβλημα ειναι ότι στην φορολογική του δήλωση έχει μηδενικό εισόδημα και στο Ε1 έχει δηλώσει ότι ειναι αστεγος, απλά για να μπορέσει να κάνει αίτηση για το ΚΕΑ σαν άστεγος πρέπει η πρόνοια να πιστοποιήσει ότι όντως ειναι αστεγος και να πάρει βεβαίωση αστεγίας και μετά να αιτηθεί για το ΚΕΑ..

Η πρόνοια όμως δεν τον έχει καταγράψει στην υπηρεσία ότι ειναι αστεγος με την δικαιολογία ότι δεν πείθει ότι  ειναι αστεγος, επειδή έχει στην κατοχή του ένα βανάκι, ειναι καλοντυμένος και άλλες τέτοιες γελοιότητες και συνεχίζεται μια κοινωνική έρευνα για να δούνε αν ειναι όντως αστεγος..

Επειδή πραγματικά ενδιαφέρθηκα για τον συγκεκριμένο και έχω ένα φίλο που δουλεύει στο υπουργείο και ήρθα σε συνομιλία μαζί του μου εξήγησε ότι έχουν δοθεί χρήματα από την ευρωπαϊκή ένωση για να κατασκευαστούνε μονές φιλοξενίας στους δήμους της χώρας απλά λόγο συνθηκών δεν προχωράει το όλο πράγμα και υπάρχει αντίδραση από τοπικές κοινωνίες και και και.. με λίγα λόγια έχει δωθεί εντολή από την κυβέρνηση να μην γίνονται δεκτά όλα τα αιτήματα αστεγίας επειδή εκτός του ότι δεν υπάρχουν οι δομές λόγο πολιτικών αποφάσεων που θα έπρεπε να έχουμε δεν θέλουν να επιβαρύνουν και τον προϋπολογισμό με τα κονδύλια, και να φανταστείς ότι φέτος για το 2021 υπήρχε αύξηση 30% για την ενίσχυση του επιδόματος..

Εχει γίνει της «μόδας» ανάγκη έχει ο κόσμος τεπσα, πολλά παιδιά που μένουν με τους γονείς τους να δηλώνουν άστεγα για να παίρνουν το ΚΕΑ και έχει πέσει γραμμή.. ούτε τους φοιτητές μέχρι 24 ετών δεν πιάνει το ΚΕΑ..

Αλλά ο γνωστός μου ο αστεγος είναι άλλη περίπτωση και όντως έχει ανάγκη το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να επιμείνει και να ζητήσει να στεγαστεί αλλά και να πάει να μείνει σε δομή φιλοξενίας ότι και να είναι αυτή.. πχ ένα δημοτικό τροχόσπιτο, κοντέινερ ότι νάνε για να πάρει την βεβαίωση αστεγίας αλλά επειδή στον δήμο δεν υπάρχουν δομές δεν μπορούνε να του πούνε ότι δεν έχουμε και κοιτάνε να τον αποφύγουν με την πρόφαση ότι δεν πείθει και κάτι τέτοια.. πραγματικά δηλαδή είναι να τρελαίνεσαι..

Δεν γίνεται αυτός που μένει με γονείς να δηλώσει άστεγος. Θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία ελέγχου και θα τον απορριψουν όπως τον φίλο σου. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, l337 είπε

Για αγροτικές εργασίες μιλάω και εγώ και ως επί το πλείστον για πελοππόνησο και θεσσαλία.

Εγώ αναφέρομαι αποκλειστικά σε ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ. 

Σόρυ που δεν το διευκρίνισα

Ούτε μονοετείς καλλιέργειες (σιτάρια, κριθάρια, κλπ) ούτε θερμοκήπια 

Δηλαδή αναφέρομαι σε μέρη όπως Κεντρική Μακεδονία, Λακωνία Άργος, Άρτα, Στυλίδα, κλπ

Όχι σε μέρη όπως Λάρισα, Πύργος, Δράμα, κλπ, όχι ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες και εκεί, αλλά εκεί οι καλλιέργειες είναι άλλης φύσης με περισσότερες μηχανές και λιγότερες απαιτήσεις σε χέρια.

Δημοσ.
24 minutes ago, archer100 said:

Το κλειδί λέγεται ΚΛΑΔΕΜΑ ΕΛΙΑΣ

Μπορεί να μάθει μέσα σε 2-3 μέρες

Μετά θα έχει δουλειά για όλο το χρόνο (μαζί με αραιώματα, μαζέματα, διαλογή, συσκευασία, κλπ)

Εδώ, υπερβάλεις !!!!!

Το κλάδεμα θέλει εμπειρία και πάει με το δέντρο όπως και το μπολιασμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν γίνεται αυτός που μένει με γονείς να δηλώσει άστεγος. Θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία ελέγχου και θα τον απορριψουν όπως τον φίλο σου. 

Από ότι φαίνεται, δεν είναι σίγουρο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Εδώ, υπερβάλεις !!!!!

Το κλάδεμα θέλει εμπειρία και πάει με το δέντρο όπως και το μπολιασμα.

Εντάξει όχι σε 2-3 μέρες, αλλά αν ξεκινήσει, ακόμα και τσάμπα για λίγες μέρες, θα μάθει πολύ γρήγορα. Ας μη βγάζει 30-40 δέντρα στην αρχή, ας βγάζει 15. Αν δεν καπνίζει με αυτά τα λεφτά θα είναι άνετος. Μιλάμε για έναν άνθρωπο ΑΣΤΕΓΟ, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Δημοσ.

Η επαρχία σε αυτό το θέμα έχει καλό και ένα κακό, η αστεγια είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με την μεγαλούπολη, αλλά η εύρεση εργασίας είναι δυσκολότερη σε σχέση με την πόλη που δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Αν και πολλοί υποστηρίζουν το αντίθετο στην πράξη δεν το βλέπω. 

Για τις αγροτικές δουλειές δεν έχω άποψη, αυτό που έχω καταλάβει από δύο φίλους που έψαξαν και επιχείρησαν να ασχοληθούν, είναι ότι η εργασία σε μεγάλα κτήματα είναι ανεφικτη για κάποιον Έλληνα μεμονωμένο εργαζόμενο που ψάχνει, όμως μπορεί να βρει εργασία σε μικρότερα κτήματα μεμονωμένων αγροτών που δεν εμπλέκονται όλοι με την πρόσληψη εργαζομένων από εταιρείες προσωπικού που στέλνουν μαζικά μόνο μετανάστες για τα χωράφια. 

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα βρεις δουλειά έτσι, δεν είναι σίγουρο ότι θα πληρωθείς τα συμφωνηθεντα και θα πάνε όλα καλά, τουλάχιστον από έναν φίλο μου δεν έμαθα καλα πράγματα και εν ολίγοις καλύτερα να μοιράζεις φυλλάδια στην Αθήνα πάρα να δοκιμάσεις επαρχία, βέβαια αν είσαι άστεγος, θα κάνεις και αυτή την δουλειά διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε

Η επαρχία σε αυτό το θέμα έχει καλό και ένα κακό, η αστεγια είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με την μεγαλούπολη, αλλά η εύρεση εργασίας είναι δυσκολότερη σε σχέση με την πόλη που δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Αν και πολλοί υποστηρίζουν το αντίθετο στην πράξη δεν το βλέπω. 

Για τις αγροτικές δουλειές δεν έχω άποψη, αυτό που έχω καταλάβει από δύο φίλους που έψαξαν και επιχείρησαν να ασχοληθούν, είναι ότι η εργασία σε μεγάλα κτήματα είναι ανεφικτη για κάποιον Έλληνα μεμονωμένο εργαζόμενο που ψάχνει, όμως μπορεί να βρει εργασία σε μικρότερα κτήματα μεμονωμένων αγροτών που δεν εμπλέκονται όλοι με την πρόσληψη εργαζομένων από εταιρείες προσωπικού που στέλνουν μαζικά μόνο μετανάστες για τα χωράφια. 

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα βρεις δουλειά έτσι, δεν είναι σίγουρο ότι θα πληρωθείς τα συμφωνηθεντα και θα πάνε όλα καλά, τουλάχιστον από έναν φίλο μου δεν έμαθα καλα πράγματα και εν ολίγοις καλύτερα να μοιράζεις φυλλάδια στην Αθήνα πάρα να δοκιμάσεις επαρχία, βέβαια αν είσαι άστεγος, θα κάνεις και αυτή την δουλειά διότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Φίλε, ξέρεις πόσο πάει το μοίρασμα φυλλαδίων ?

10€ το 6 Ώρο !

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να είμαι αγενής, αλλά για πιο λόγο η εφορία να πιστέψει ότι κάποιος είναι άνεργος; Πχ οι περισσότεροι φοιτητές, μένουν με τους γονείς τους ή σε ενοίκιο που πληρώνουν οι γονείς τους και πάλι, και έχουν μηδενική ακίνητη ή/και κινητή περιουσία. Για πιο λόγο να μην αιτηθουν και αυτοί επίδομα αράζοντας στην δωματιάρα τους; 

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, f3d0n είπε

Χωρίς να θέλω να είμαι αγενής, αλλά για πιο λόγο η εφορία να πιστέψει ότι κάποιος είναι άνεργος; Πχ οι περισσότεροι φοιτητές, μένουν με τους γονείς τους ή σε ενοίκιο που πληρώνουν οι γονείς τους και πάλι, και έχουν μηδενική ακίνητη ή/και κινητή περιουσία. Για πιο λόγο να μην αιτηθουν και αυτοί επίδομα αράζοντας στην δωματιάρα τους; 

Γράφτηκε το αντίθετο αλλά νομίζω ότι ο φοιτητής ΔΕΝ δικαιούται ΚΕΑ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Όταν είσαι φοιτητής είσαι εξαρτώμενο μέλος των γονιών σου, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το νοίκι που δίνουν αυτοί για εσένα και για να έχεις ασφάλιση χωρίς να εργάζεσαι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Φίλε, ξέρεις πόσο πάει το μοίρασμα φυλλαδίων ?

10€ το 6 Ώρο !

Εχει πέσει τόσο;Το έκανα για 2 μέρες πριν 5 χρόνια τέτοια εποχή στο Ναυπλιο για 25€ το 8ωρο.Απο τις δουλειες που δεν θα ξαναέκανα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...