Raylan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Σήμερα το πρωί έπινα τον καφέ μου σε μια καφετέρια, βλέπω έναν γνωστό ο οποίος έχει μείνει άστεγος, τον έδιωξε ο αδερφός του από το σπίτι που τον φιλοξενούσε, και μένει το τελευταίο διάστημα σε ένα αυτοκίνητο που έχει.. Μας είπε ότι πήγε στο κέντρο κοινότητας να βγάλει ένα πιστοποιητικό αστεγίας, ώστε να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα 200€ κάθε μήνα.. του είπαν ότι δεν τους πείθει ότι είναι άστεγος και δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιαυτό, και ότι στην φορολογική δήλωση μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θελει.. Επέμενε, ότι δεν έχει σπίτι να μείνει, και κοιμάται στο αυτοκίνητο, και ζητάει το πιστοποιητικό για να πάρει τα χρήματα και να του βρει η υπηρεσία κατάλυμα και συσσίτιο, τους έδωσε ένα τηλέφωνο και είπαν ότι θα τον ενημερώσουν.. Μα καλά τόσοι πολύ είναι οι επαγγελματίες άστεγοι και δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πραγματική ανάγκη? Έρχεται ο άλλος στην υπηρεσία σου λέει ότι έμεινα άστεγος και θέλω να αιτηθώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, του πας την φορολογική δήλωση και σου λένε ότι δεν πείθεις.. Δηλαδή τι να κάνει ο άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος όταν η κοινωνία τον παίζει και τον αποκόβει? Τώρα θα μου πείτε τι κάθομαι και γράφω.. μας ζήτησε ο άνθρωπος να πάμε σαν μάρτυρες και να πούμε ότι όντος είναι άστεγος για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.. Παιδιά, η υπηρεσία όντος μπορεί να αρνηθεί να τον βοηθήσει με την δικαιολογία ότι δεν πείθει? Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από Raylan
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Πρώτη φορά ακούω για πιστοποιητικό αστεγειας, ενδέχεται να μην το έχω ψάξει κιόλας. Τα επιδόματα αυτά και γενικά τα προνοιακά δίνονται από τον ΟΠΕΚΑ κατόπιν αιτήσεως στα κέντρα κοινότητας. Τώρα για το αν και πως μπορεί να αποδείξει ότι είναι άστεγος δεν γνωρίζω. Δυστυχώς για το θέμα της εύρεσης στέγης προσωρινής θα απογοητευτεί ο φίλος σου, ακόμα κι άστεγος να είσαι δεν σημαίνει ότι θα σου δωσουν. Γνωριζω γυναίκα αμεα με θέματα υγείας την πέταξε ο άνδρας της από το σπίτι αφού χώρισαν και δεν είχε που να μείνει, δεν τις έδωσαν τίποτα και αυτή είχε και πιστοποιημένη αναπηρια, είναι αρκετοί οι άστεγοι και λίγες οι θέσεις, θέτουν διαφορά κριτήρια και αποκλείουν κόσμο. Για τον φίλο σου, ρώτησε τον με ποιον τρόπο μπορεί να αποδείξει ότι είναι άστεγος. Εάν υπάρχουν μόνο υποκειμενικά κριτήρια πχ πως φαίνεσαι χαιρετίσματα.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 31 λεπτά πριν, Raylan είπε Σήμερα το πρωί έπινα τον καφέ μου σε μια καφετέρια, βλέπω έναν γνωστό ο οποίος έχει μείνει άστεγος, τον έδιωξε ο αδερφός του από το σπίτι που τον φιλοξενούσε, και μένει το τελευταίο διάστημα σε ένα αυτοκίνητο που έχει.. Μας είπε ότι πήγε στο κέντρο κοινότητας να βγάλει ένα πιστοποιητικό αστεγίας, ώστε να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα 200€ κάθε μήνα.. του είπαν ότι δεν τους πείθει ότι είναι άστεγος και δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιαυτό, και ότι στην φορολογική δήλωση μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θελει.. Επέμενε, ότι δεν έχει σπίτι να μείνει, και κοιμάται στο αυτοκίνητο, και ζητάει το πιστοποιητικό για να πάρει τα χρήματα και να του βρει η υπηρεσία κατάλυμα και συσσίτιο, τους έδωσε ένα τηλέφωνο και είπαν ότι θα τον ενημερώσουν.. Μα καλά τόσοι πολύ είναι οι επαγγελματίες άστεγοι και δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πραγματική ανάγκη? Έρχεται ο άλλος στην υπηρεσία σου λέει ότι έμεινα άστεγος και θέλω να αιτηθώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, του πας την φορολογική δήλωση και σου λένε ότι δεν πείθεις.. Δηλαδή τι να κάνει ο άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος όταν η κοινωνία τον παίζει και τον αποκόβει? Τώρα θα μου πείτε τι κάθομαι και γράφω.. μας ζήτησε ο άνθρωπος να πάμε σαν μάρτυρες και να πούμε ότι όντος είναι άστεγος για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.. Παιδιά, η υπηρεσία όντος μπορεί να αρνηθεί να τον βοηθήσει με την δικαιολογία ότι δεν πείθει? Το άστεγος τι σχέση έχει με την ανεργία ? 36 λεπτά πριν, Raylan είπε Σήμερα το πρωί έπινα τον καφέ μου σε μια καφετέρια, βλέπω έναν γνωστό ο οποίος έχει μείνει άστεγος, τον έδιωξε ο αδερφός του από το σπίτι που τον φιλοξενούσε, και μένει το τελευταίο διάστημα σε ένα αυτοκίνητο που έχει.. Μας είπε ότι πήγε στο κέντρο κοινότητας να βγάλει ένα πιστοποιητικό αστεγίας, ώστε να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα 200€ κάθε μήνα.. του είπαν ότι δεν τους πείθει ότι είναι άστεγος και δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιαυτό, και ότι στην φορολογική δήλωση μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θελει.. Επέμενε, ότι δεν έχει σπίτι να μείνει, και κοιμάται στο αυτοκίνητο, και ζητάει το πιστοποιητικό για να πάρει τα χρήματα και να του βρει η υπηρεσία κατάλυμα και συσσίτιο, τους έδωσε ένα τηλέφωνο και είπαν ότι θα τον ενημερώσουν.. Μα καλά τόσοι πολύ είναι οι επαγγελματίες άστεγοι και δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πραγματική ανάγκη? Έρχεται ο άλλος στην υπηρεσία σου λέει ότι έμεινα άστεγος και θέλω να αιτηθώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, του πας την φορολογική δήλωση και σου λένε ότι δεν πείθεις.. Δηλαδή τι να κάνει ο άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος όταν η κοινωνία τον παίζει και τον αποκόβει? Τώρα θα μου πείτε τι κάθομαι και γράφω.. μας ζήτησε ο άνθρωπος να πάμε σαν μάρτυρες και να πούμε ότι όντος είναι άστεγος για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.. Παιδιά, η υπηρεσία όντος μπορεί να αρνηθεί να τον βοηθήσει με την δικαιολογία ότι δεν πείθει? Πότε τον έδιωξε ? Στο Ε1 φαίνεται φιλοξενία ? 1
StamTheMan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το άστεγος τι σχέση έχει με την ανεργία ? 41 λεπτά πριν, Raylan είπε Αστεγια λεει,οχι ανεργια.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 47 λεπτά πριν, Raylan είπε Σήμερα το πρωί έπινα τον καφέ μου σε μια καφετέρια, βλέπω έναν γνωστό ο οποίος έχει μείνει άστεγος, τον έδιωξε ο αδερφός του από το σπίτι που τον φιλοξενούσε, και μένει το τελευταίο διάστημα σε ένα αυτοκίνητο που έχει.. Μας είπε ότι πήγε στο κέντρο κοινότητας να βγάλει ένα πιστοποιητικό αστεγίας, ώστε να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα 200€ κάθε μήνα.. του είπαν ότι δεν τους πείθει ότι είναι άστεγος και δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιαυτό, και ότι στην φορολογική δήλωση μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θελει.. Επέμενε, ότι δεν έχει σπίτι να μείνει, και κοιμάται στο αυτοκίνητο, και ζητάει το πιστοποιητικό για να πάρει τα χρήματα και να του βρει η υπηρεσία κατάλυμα και συσσίτιο, τους έδωσε ένα τηλέφωνο και είπαν ότι θα τον ενημερώσουν.. Μα καλά τόσοι πολύ είναι οι επαγγελματίες άστεγοι και δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πραγματική ανάγκη? Έρχεται ο άλλος στην υπηρεσία σου λέει ότι έμεινα άστεγος και θέλω να αιτηθώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, του πας την φορολογική δήλωση και σου λένε ότι δεν πείθεις.. Δηλαδή τι να κάνει ο άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος όταν η κοινωνία τον παίζει και τον αποκόβει? Τώρα θα μου πείτε τι κάθομαι και γράφω.. μας ζήτησε ο άνθρωπος να πάμε σαν μάρτυρες και να πούμε ότι όντος είναι άστεγος για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.. Παιδιά, η υπηρεσία όντος μπορεί να αρνηθεί να τον βοηθήσει με την δικαιολογία ότι δεν πείθει? Σίγουρα, το δεν πείθει δεν είναι αιτιολογικό !!! ΠΟΙΟΣ όμως σου λέει εσένα που μπαίνεις 'εγγυητης' ότι αύριο δεν θα τα βρει με τον αδελφό του και δεν θα γυρίσει σπίτι ?
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Άπορος ή αστεγος πρέπει να δηλωθεί; Σωστά. Μάλλον, άπορος.
GH 61 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 48 λεπτά πριν, Raylan είπε ώστε να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα 200€ κάθε μήνα.. Παει στο γραφειο προνοιας του δημου. Εκει δινουν τα χαρτια για το εισοδημα. Εκει γινονται και οι ανανεωσεις. Και εχει να κανει μονο με το εισοδημα. Ας παει να ρωτησει. Σε αλλη περιπτωση, πεταει τα χαρτια του και παει σε μια ΜΚΟ και το παιζει Χασαν.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Raylan είπε Σήμερα το πρωί έπινα τον καφέ μου σε μια καφετέρια, βλέπω έναν γνωστό ο οποίος έχει μείνει άστεγος, τον έδιωξε ο αδερφός του από το σπίτι που τον φιλοξενούσε, και μένει το τελευταίο διάστημα σε ένα αυτοκίνητο που έχει.. Μας είπε ότι πήγε στο κέντρο κοινότητας να βγάλει ένα πιστοποιητικό αστεγίας, ώστε να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τα 200€ κάθε μήνα.. του είπαν ότι δεν τους πείθει ότι είναι άστεγος και δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιαυτό, και ότι στην φορολογική δήλωση μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θελει.. Επέμενε, ότι δεν έχει σπίτι να μείνει, και κοιμάται στο αυτοκίνητο, και ζητάει το πιστοποιητικό για να πάρει τα χρήματα και να του βρει η υπηρεσία κατάλυμα και συσσίτιο, τους έδωσε ένα τηλέφωνο και είπαν ότι θα τον ενημερώσουν.. Μα καλά τόσοι πολύ είναι οι επαγγελματίες άστεγοι και δεν μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πραγματική ανάγκη? Έρχεται ο άλλος στην υπηρεσία σου λέει ότι έμεινα άστεγος και θέλω να αιτηθώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, του πας την φορολογική δήλωση και σου λένε ότι δεν πείθεις.. Δηλαδή τι να κάνει ο άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος όταν η κοινωνία τον παίζει και τον αποκόβει? Τώρα θα μου πείτε τι κάθομαι και γράφω.. μας ζήτησε ο άνθρωπος να πάμε σαν μάρτυρες και να πούμε ότι όντος είναι άστεγος για να μπορέσουν να τον βοηθήσουν.. Παιδιά, η υπηρεσία όντος μπορεί να αρνηθεί να τον βοηθήσει με την δικαιολογία ότι δεν πείθει? Έχει κάνει αίτηση να πάει σε κάποια δομή του δήμου και έχει απορρίφτηκε ?
Raylan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 28 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πρώτη φορά ακούω για πιστοποιητικό αστεγειας, ενδέχεται να μην το έχω ψάξει κιόλας. Τα επιδόματα αυτά και γενικά τα προνοιακά δίνονται από τον ΟΠΕΚΑ κατόπιν αιτήσεως στα κέντρα κοινότητας. Τώρα για το αν και πως μπορεί να αποδείξει ότι είναι άστεγος δεν γνωρίζω. Δυστυχώς για το θέμα της εύρεσης στέγης προσωρινής θα απογοητευτεί ο φίλος σου, ακόμα κι άστεγος να είσαι δεν σημαίνει ότι θα σου δωσουν. Γνωριζω γυναίκα αμεα με θέματα υγείας την πέταξε ο άνδρας της από το σπίτι αφού χώρισαν και δεν είχε που να μείνει, δεν τις έδωσαν τίποτα και αυτή είχε και πιστοποιημένη αναπηρια, είναι αρκετοί οι άστεγοι και λίγες οι θέσεις, θέτουν διαφορά κριτήρια και αποκλείουν κόσμο. Για τον φίλο σου, ρώτησε τον με ποιον τρόπο μπορεί να αποδείξει ότι είναι άστεγος. Εάν υπάρχουν μόνο υποκειμενικά κριτήρια πχ πως φαίνεσαι χαιρετίσματα. Ο άνθρωπος είχε την δουλειά του, το αυτοκίνητο του, έμενε στον αδερφό του, απλά έπεσε στην περίπτωση να μείνει άνεργος και να τσακωθεί με τον αδερφό του και να φύγει από το σπίτι.. Τώρα μένει στο αυτοκίνητο, από ότι μας είπε ότι έχει κάποια λεφτά στην άκρη για να την βγάλει κάνα δυο τρεις μήνες, πήγε στο κέντρο κοινότητας να πάρει την βεβαίωση αστεγίας για να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και του είπαν ότι δεν πείθει.. τους έδειξε την φορολογική δήλωση και στο Ε1 έχει δηλώσει άστεγος και ότι ζητάει τα νόμιμα για να μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό του μέχρι να βρει δουλειά.. Τωρα πως να αποδείξει ότι είναι άστεγος? Μας ζήτησε να πάμε μάρτυρες και να πούμε την αλήθεια ότι όντος είναι άστεγος.. Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να πάω να τον βοηθήσω αλλά ρε παιδιά μου φαίνεται περίεργο.. Τέλος του είπαν ότι θα κοιτάξουν την υπόθεση του, πρέπει πρώτα να μιλήσουν με τον αδερφό του γιατί τον έδιωξε από το σπίτι και μετά θα δούμε.. ότι με την εξωτερική του εμφάνιση δεν πείθει για άστεγος και κάτι τέτοια σαν να θέλουν να το αποφύγουν, και ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν απίθανο να πάρει βεβαίωση αστεγίας… Εγώ χρειάζεται να πάω σαν μάρτυρας? Η υπηρεσία έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει? Δεν ξέρω και έχω στεναχωρηθεί για τον συγκεκριμένο.. Είναι καλό παιδί και είναι κρίμα έτσι όπως του τα έφερε η ζωή.. Υπαρχει και η περίπτωση να είναι συνεννοημένοι με τον αδελφό του? Δεν ξέρω, όλα πιθανά είναι.. 8 λεπτά πριν, GH 61 είπε Παει στο γραφειο προνοιας του δημου. Εκει δινουν τα χαρτια για το εισοδημα. Εκει γινονται και οι ανανεωσεις. Και εχει να κανει μονο με το εισοδημα. Ας παει να ρωτησει. Σε αλλη περιπτωση, πεταει τα χαρτια του και παει σε μια ΜΚΟ και το παιζει Χασαν. Θελει και μια διεύθυνση κατοικίας, εκεί είναι το πρόβλημα ότι δηλώνει άστεγος και δεν γίνεται πιστευτός.. πλάκα πλάκα αλλά είναι γεγονός ότι οι μετανάστες έχουν καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτά τα θέματα, και τους δικούς μας τους αφήνουμε απέξω.. 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Έχει κάνει αίτηση να πάει σε κάποια δομή του δήμου και έχει απορρίφτηκε ? Από όσο ξέρω όχι ακόμα, πρέπει να τους πείσει λέει ότι είναι άστεγος..
nikosmakos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 αν θελετε επικοινωνηστε https://www.facebook.com/ellinon.oikogeneia αυτη η ομαδα βοηθαει ανθρωπους συνεχεια
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Raylan είπε Ο άνθρωπος είχε την δουλειά του, το αυτοκίνητο του, έμενε στον αδερφό του, απλά έπεσε στην περίπτωση να μείνει άνεργος και να τσακωθεί με τον αδερφό του και να φύγει από το σπίτι.. Τώρα μένει στο αυτοκίνητο, από ότι μας είπε ότι έχει κάποια λεφτά στην άκρη για να την βγάλει κάνα δυο τρεις μήνες, πήγε στο κέντρο κοινότητας να πάρει την βεβαίωση αστεγίας για να κάνει αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και του είπαν ότι δεν πείθει.. τους έδειξε την φορολογική δήλωση και στο Ε1 έχει δηλώσει άστεγος και ότι ζητάει τα νόμιμα για να μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό του μέχρι να βρει δουλειά.. Τωρα πως να αποδείξει ότι είναι άστεγος? Μας ζήτησε να πάμε μάρτυρες και να πούμε την αλήθεια ότι όντος είναι άστεγος.. Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να πάω να τον βοηθήσω αλλά ρε παιδιά μου φαίνεται περίεργο.. Τέλος του είπαν ότι θα κοιτάξουν την υπόθεση του, πρέπει πρώτα να μιλήσουν με τον αδερφό του γιατί τον έδιωξε από το σπίτι και μετά θα δούμε.. ότι με την εξωτερική του εμφάνιση δεν πείθει για άστεγος και κάτι τέτοια σαν να θέλουν να το αποφύγουν, και ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν απίθανο να πάρει βεβαίωση αστεγίας… Εγώ χρειάζεται να πάω σαν μάρτυρας? Η υπηρεσία έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει? Δεν ξέρω και έχω στεναχωρηθεί για τον συγκεκριμένο.. Είναι καλό παιδί και είναι κρίμα έτσι όπως του τα έφερε η ζωή.. Υπαρχει και η περίπτωση να είναι συνεννοημένοι με τον αδελφό του? Δεν ξέρω, όλα πιθανά είναι.. Θελει και μια διεύθυνση κατοικίας, εκεί είναι το πρόβλημα ότι δηλώνει άστεγος και δεν γίνεται πιστευτός.. πλάκα πλάκα αλλά είναι γεγονός ότι οι μετανάστες έχουν καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτά τα θέματα, και τους δικούς μας τους αφήνουμε απέξω.. Από όσο ξέρω όχι ακόμα, πρέπει να τους πείσει λέει ότι είναι άστεγος.. Τι να σου πω..... Δεν το έχω ψάξει καθόλου το εν λόγω θέμα. Μπες εδώ μπας και λάβεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες, είναι ερωτήσεις που αφορούν ένα πρόγραμμα elearning για το πως να διαχειρίζονται αυτά τα θέματα κάποιοι κοινωνικοί φορείς. Για την διεύθυνση το λέει ξεκάθαρα δηλώνει το σπίτι που έμενε με τον αδερφό του ακόμα κι αν δεν διαμένει εκεί. Οι πρόσφυγες τα χρήματα που εισπράττουν είναι από κονδύλια της Ε.Ε και του ΟΗΕ όχι καθαρά του κράτους καθώς δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα έτσι κι αλλιώς. Δυστυχώς υπάρχουν τόσοι άστεγοι και σε τέτοια κατάσταση, που άμα έρχεσαι σε καθημερινή επαφή/τριβή με αυτούς ως άτομο κάποιου φορέα, δεν μου κάνει εντύπωση να τον απορρίπτουν, υπάρχει μια μερίδα μικρή από αστέγους που λόγω κακών συνθηκών υγιεινής και ανυπαρξίας καθαριότητας, αν περάσεις από δίπλα τους κλείνεις την μύτη σου ή σου έρχεται εμετός από την μυρωδιά που έρχεται. Στις πιο κλασσικές περιπτώσεις, θα δεις πρόσωπα ταλαιπωρημένα και σκυθρωπά λόγω άσχημης ψυχολογίας, κακών συνθηκών διαβίωσης και σίτισης, ακόμα και να θέλει να χαμογελάσει ο άλλος τον βλέπεις με ένα σκυθρωπό χαμόγελο. Όπως καταλαβαίνεις, μπορεί και να μην πείσει εύκολα τους αρμοδίους εκεί. Μεγάλο λάθος πάντως που δεν έχει θεσπιστεί ένας μηχανισμός αντικειμενικών κριτηρίων απόδειξης της αστεγείας στην Ελλάδα του 2021. Αν είναι δυνατόν να πρέπει να "καταφέρεις να πείσεις". Όπως είπα και πριν, ας ρωτήσει ο φίλος σου εκεί, με ποιον τρόπο μπορείς να τους πείσεις, αν έχουν να του πουν κάτι, αλλιώς ας παίξει θέατρο και αυτός τι να πω. 1
Raylan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Τι να σου πω..... Δεν το έχω ψάξει καθόλου το εν λόγω θέμα. Μπες εδώ μπας και λάβεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες, είναι ερωτήσεις που αφορούν ένα πρόγραμμα elearning για το πως να διαχειρίζονται αυτά τα θέματα κάποιοι κοινωνικοί φορείς. Για την διεύθυνση το λέει ξεκάθαρα δηλώνει το σπίτι που έμενε με τον αδερφό του ακόμα κι αν δεν διαμένει εκεί. Οι πρόσφυγες τα χρήματα που εισπράττουν είναι από κονδύλια της Ε.Ε και του ΟΗΕ όχι καθαρά του κράτους καθώς δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα έτσι κι αλλιώς. Δυστυχώς υπάρχουν τόσοι άστεγοι και σε τέτοια κατάσταση, που άμα έρχεσαι σε καθημερινή επαφή/τριβή με αυτούς ως άτομο κάποιου φορέα, δεν μου κάνει εντύπωση να τον απορρίπτουν, υπάρχει μια μερίδα μικρή από αστέγους που λόγω κακών συνθηκών υγιεινής και ανυπαρξίας καθαριότητας, αν περάσεις από δίπλα τους κλείνεις την μύτη σου ή σου έρχεται εμετός από την μυρωδιά που έρχεται. Στις πιο κλασσικές περιπτώσεις, θα δεις πρόσωπα ταλαιπωρημένα και σκυθρωπά λόγω άσχημης ψυχολογίας, κακών συνθηκών διαβίωσης και σίτισης, ακόμα και να θέλει να χαμογελάσει ο άλλος τον βλέπεις με ένα σκυθρωπό χαμόγελο. Όπως καταλαβαίνεις, μπορεί και να μην πείσει εύκολα τους αρμοδίους εκεί. Μεγάλο λάθος πάντως που δεν έχει θεσπιστεί ένας μηχανισμός αντικειμενικών κριτηρίων απόδειξης της αστεγείας στην Ελλάδα του 2021. Αν είναι δυνατόν να πρέπει να "καταφέρεις να πείσεις". Όπως είπα και πριν, ας ρωτήσει ο φίλος σου εκεί, με ποιον τρόπο μπορείς να τους πείσεις, αν έχουν να του πουν κάτι, αλλιώς ας παίξει θέατρο και αυτός τι να πω. Όπως τα λες είναι, και ξέρεις ότι όλο αυτό γεννάει μίσος κοινωνικό, τρέλα, και κάπου ξεσπάει.. και βλέπουμε στις ειδήσεις διάφορα δράματα μετά.. Μας έλεγε ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά πουθενά, σε βενζινάδικο, Σούπερ Μάρκετ, σε ξενοδοχείο μας είπε πήγε, ΑΣΕΠ και κοινωφελής όλο μένει απέξω σε μόρια.. Έχει κάνει το βανάκι υπνωτήριο και θέλει να πάρει την βεβαίωση αστεγίας για να πάρει το βοήθημα τα 200€ κάθε μήνα του ΚΕΑ αλλά δεν γίνεται πιστευτός από τις υπηρεσίες.. Κάνει κάνα μαύρο μεροκάματο όποτε υπάρχει σε αγροτικές ασχολίες να χαρτζιλικονεται μέχρι εκεί.. Αύριο θα ξανά πάει στην υπηρεσία να ρωτήσει να δει τι γίνεται με το θέμα του, αν μπορούν να τον στεγάσουν για να πάρει το επίδομα.. Επειδή ο άλλος φοράει τζίν βερμούδα και πουκάμισο και έχει βανάκι και κάποια χρήματα στην άκρη για να μετακινήται δεν πείθει για άστεγος.. Πρέπει να είσαι με τα κουρέλια να βρωμας να έχεις να κουρευτείς και να ξυριστείς κάνα χρόνο μόνο έτσι τους πείθεις.. ότι νάνε πραγματικά.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από Raylan 2 1
archer100 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν όλη η φασαρία γίνεται για το ΚΕΑ, αυτό ούτως η άλλως μπορεί να το πάρει απλά αν έχει χαμηλό εισόδημα. Δε χρειάζεται να είναι άστεγος. Από κει και πέρα, πρέπει να το παλέψει να νοικιάσει κάτι προσωρινό, έστω ένα δωμάτιο σε σπίτι και να ψάξει εντατικά για δουλειά. Αν δε βρει, εφόσον είναι και ψημένος με τις αγροτικές δουλειές, ας πάει σε μία αγροτική περιοχή να δουλέψει και να μείνει εκεί, να περάσει το καλοκαίρι και μετά βλέπει. Γενικά Αθήνα είναι 1000 φορές πιο δύσκολα για έναν άστεγο απ ότι είναι η επαρχία, όπου εκεί θα τρώει και ένα κομμάτι ψωμί, αντί να τρέχει σε συσσίτια. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από archer100
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Αν όλη η φασαρία γίνεται για το ΚΕΑ, αυτό ούτως η άλλως μπορεί να το πάρει απλά αν έχει χαμηλό εισόδημα. Δε χρειάζεται να είναι άστεγος. Από κει και πέρα, πρέπει να το παλέψει να νοικιάσει κάτι προσωρινό, έστω ένα δωμάτιο σε σπίτι και να ψάξει εντατικά για δουλειά. Αν δε βρει, εφόσον είναι και ψημένος με τις αγροτικές δουλειές, ας πάει σε μία αγροτική περιοχή να δουλέψει και να μείνει εκεί, να περάσει το καλοκαίρι και μετά βλέπει. Γενικά Αθήνα είναι 1000 φορές πιο δύσκολα για έναν άστεγο απ ότι είναι η επαρχία, όπου εκεί θα τρώει και ένα κομμάτι ψωμί, αντί να τρέχει σε συσσίτια. Αν δεν δηλώνει κατοικία, δεν γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις