Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας έδωσα φέτος για δεύτερη φορά και πιστεύω πως έχω πιάσει όλες τις σχολές υπαξιωματικών (είμαι και τριτεκνος)οπότε μπορεί να μπω και μέσω ειδικής κατηγορίας ποια σχολή θεωρείτε ότι έχει τις καλύτερες δυνατότητες εξέλιξης και σου προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής...είμαι ανάμεσα στην σμυα (ταμιακος η στρστολογος γίνεσαι από την κατεύθυνση μου)και την αστυφυλάκων...έχουν μεγάλες μισθολογικές διαφορές ποιο σώμα σου εξασφαλίζει καλύτερες προοπτικές στο να εξελιχθεις

Δημοσ.

Τι εννοείς να εξελιχθείς; Και στις 2 περιπτώσεις υπαξιωματικός γίνεσαι, η εξέλιξη είναι αργή και με ταβάνι. Μισθολογικά εξελίσσεσαι αλλά όχι βαθμολογικά, για αυτό και γενικά έχεις λιγότερες ευθύνες. Αν σε ενδιαφέρει ο στρατός πας εκεί, γίνεσαι καραβανάς και τρέχεις με μεταθέσεις αλλά είσαι σε ελεγχόμενο περιβάλλον και έχεις να κάνεις μόνο με ένστολους. Αν πάλι πας αστυνομία θα έχεις στην καθημερινότητά σου τον κάθε μυστήριο πολίτη ή εγκληματία αλλά θα ζεις μέσα στην κοινωνία και όχι σε μια απομονωμένη μονάδα. Πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις, δεν υπάρχει καλό και κακό σε αυτές τις επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, lary7 είπε

Τι εννοείς να εξελιχθείς; Και στις 2 περιπτώσεις υπαξιωματικός γίνεσαι, η εξέλιξη είναι αργή και με ταβάνι. Μισθολογικά εξελίσσεσαι αλλά όχι βαθμολογικά, για αυτό και γενικά έχεις λιγότερες ευθύνες. Αν σε ενδιαφέρει ο στρατός πας εκεί, γίνεσαι καραβανάς και τρέχεις με μεταθέσεις αλλά είσαι σε ελεγχόμενο περιβάλλον και έχεις να κάνεις μόνο με ένστολους. Αν πάλι πας αστυνομία θα έχεις στην καθημερινότητά σου τον κάθε μυστήριο πολίτη ή εγκληματία αλλά θα ζεις μέσα στην κοινωνία και όχι σε μια απομονωμένη μονάδα. Πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις, δεν υπάρχει καλό και κακό σε αυτές τις επιλογές.

Εξέλιξη εννοώ μισθολογική κυρίως!δεν το διευκρίνισα έχεις δίκιο...στρστοκαυλος δεν είμαι για αυτό και ανέφερε την αεροπορία που ξέρω ότι είναι λίγο διαφορετική η φάση από τα άλλα σώματα και σαν κλίμα και σαν μεταθέσεις...απλά σκέφτομαι ότι Αθήνα έχω και σπίτι και αν μπω στην αεροπορία δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να γυρίσω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπάρχουν ΣΜΥ, ΣΜΥΝ και ΣΤΥΑ, ΣΜΥΑ δεν υπάρχει. Η ΠΑ έχει μεταθέσεις, όχι όσες ο ΣΞ, αλλά είναι σχεδόν όλες σε πόλεις, Λάρισα, Θεσ/νικη, Χανια, Πάτρα κλπ. Μισθολογικά είναι όλες το ίδιο, δε ξέρω αν στην Αστυνομία παίρνουν τίποτα νυχτερινά για βάρδιες.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Υπάρχουν ΣΜΥ, ΣΜΥΝ και ΣΤΥΑ, ΣΜΥΑ δεν υπάρχει. Η ΠΑ έχει μεταθέσεις, όχι όσες ο ΣΞ, αλλά είναι σχεδόν όλες σε πόλεις, Λάρισα, Θεσ/νικη, Χανια, Πάτρα κλπ. Μισθολογικά είναι όλες το ίδιο, δε ξέρω αν στην Αστυνομία παίρνουν τίποτα νυχτερινά για βάρδιες.

Σμυα λέγεται στην αεροπορία η σχολή υπαξιωματικών... παίρνουν σκ και βραδινά ναι

Δημοσ.
22 ώρες πριν, gii είπε

Σμυα λέγεται στην αεροπορία η σχολή υπαξιωματικών... παίρνουν σκ και βραδινά ναι

Ναι αλλά στις πανελλήνιες η ΣΤΥΑ, η ΣΥΔ και η ΣΙΡ είναι ξεχωριστές αν δε κάνω λάθος. Και πλην ΣΤΥΑ νομίζω οι άλλες δυο δε παιρνουν κάθε χρόνο...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ναι αλλά στις πανελλήνιες η ΣΤΥΑ, η ΣΥΔ και η ΣΙΡ είναι ξεχωριστές αν δε κάνω λάθος. Και πλην ΣΤΥΑ νομίζω οι άλλες δυο δε παιρνουν κάθε χρόνο...

Η σχολή μια είναι σμυα απλά δεν έχεις σε κάθε κατεύθυνση τις ίδιες ειδικότητες πχ εγώ που είμαι οικονομικά μπαίνω μόνο στην εφοδιαστική αλυσίδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...