Προς το περιεχόμενο

Απο ycbcr444 σε RGB χωρις πινακα ελεγχου καρτας γραφικων.Πως?

Dantε

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

Στη δουλεια χρησιμοποιω λαπτοπ και μου δωσανε και μια Dell P2419H να συνδεσω.Την εβαλα με hdmi και στα windows 10 μου τη βγαζει με ycbcr444 και με ενοχλει στα ματια ομολογω.

Το θεμα ειναι πως οπου εψαξα ,η αλλαγη γινεται μεσα απο το πανελ των εκαστοτε οδηγων,ομως τα τζιμανια δεν εχουν βαλει οδηγους και το λαπτοπ πρεπει να παιζει με των windows.

Το λαπτοπ ειναι κλειδαμπαρωμενο οποτε δε μπορω να κανω εγκατασταση κατι.Υπαρχει τροπος να αλλαξω το ycbcr444 σε rgb η μενω ετσι μεχρι να ματωσουν τα ματια μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, snbblp είπε

Ναι τη βρηκα τη ρυθμιση που λες,αλλα το θεμα ειναι οτι το λαπτοπ στελνει το σημα ετσι.Αν το αλλαξω απο την οθονη γυρνανε ολα σε ροζ :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, snbblp είπε

Γιατί να αλλάζει η απόχρωση με την φωτεινότητα; Μήπως κάνεις κάτι λάθος;

Α εσυ εννοεις να πειραξω φωτεινοτητα κτλ.Ναι αυτα τα εχω φερει στα μετρα μου,απλα καποια χρωματα φαινονται λιγο περιεργα λογω ycbcr444 και ενοχλουν το ματι.

Αυτο που σου ειπα οτι αν το πειραξω φαινονται ροζ ,ειναι μια ρυθμιση που εχει η οθονη για το αν το σημα που ερχεται ειναι ycbcr η rgb.

Απο οτι εψαξα (και ρωτησα και ενα φιλο ΙΤα) χωρις drivers δε παιζει να αλλαξει το τι σημα στελνει.

Αρα μαλλον αναγκαστικα θα πρεπει να το συνηθισω...

Επεξ/σία από Dantε

Αφού δεν μπορείς να ρυθμίσεις κλειδωμένο λάπτοπ, μόνη λύση η ρύθμιση μόνιτορ. Αν φέρεις φωτεινότητα για μαύρο, κοντράστ για λευκό και απόχρωση για ισοσταθμισμένη δυναμική περιοχή όλων των χρωμάτων, θα είσαι εντάξει.

20 λεπτά πριν, snbblp είπε

Αφού δεν μπορείς να ρυθμίσεις κλειδωμένο λάπτοπ, μόνη λύση η ρύθμιση μόνιτορ. Αν φέρεις φωτεινότητα για μαύρο, κοντράστ για λευκό και απόχρωση για ισοσταθμισμένη δυναμική περιοχή όλων των χρωμάτων, θα είσαι εντάξει.

Αυτο εκανα.Εβαλα τις ρυθμισεις απο review του rtings και επαιξα με φωτεινοτητα και τη ψιλο εφερα στα μετρα μου.Βεβαια οπως ειπα καποια χρωματα τα δειχνει λιγο περιεργα (κατι backgrounds,bars κτλ) ,αλλα τα αλλαξα χρωμα και τελος  😁

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...