tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα σας. Έχω την msi tomahawk max με Ryzen 5 3600. Μνήμες 2 8 αρες και gpu rtx 2060. Το θέμα μου είναι το εξής Πήγα να αλλάξω την ψυκτρα, και μόλις την έβγαλα, βγήκε μαζί με τον cpu. Μετά από προσεκτική προσπάθεια τα ξεχωρισα. Παρατήρησα ότι τα πινάκια ήταν οκ, δεν είχε στραβωσει κάποιο. Αφού λοιπόν έβαλα την νέα ψυκτρα, το pc ανοίγει αλλά έχω μαύρη οθόνη. Δοκίμασα πολλά, όπως να ξανακουμπωσω τον cpu ( όπου και πάλι μου βγήκε μαζί με την νέα ψυκτρα), την ξανά έλεγξα, έλεγξα και τις υποδοχές της μητρικής κλπ. Έκαμα επίσης ckear CMOS, ενημέρωση bios μέσω flash back, και λοιπές λύσεις που είδα στο ίντερνετ. Τίποτα όμως. Στις ενδείξεις led της μητρικής όταν είναι όλα κουμπωμενα επάνω ανάβουν όλα κόκκινο (dram, vga, boot) εκτός από τον CPU. Έχοντας βγάλει μόνο τον cpu ανάβει μόνο το led του cpu. Δοκίμασα και τα έβγαλα όλα μα όλα και άφησα cpu, gpu μνήμες και τροφοδοσία μόνο στην μητρική και CPU. Τίποτα και πάλι. Το μπορεί να φταίει? Cpu ? Μητρική? Κάτι άλλο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Μπορείτε να βγάλετε μία εικόνα από το socket και μία από τα πιν του επεξεργαστή; Spoiler Αν δεν ανεβαίνει, ανεβάστε εδώ και μετά copy-paste τον άμεσο σύνδεσμο. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Τέρης Α.
tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δεν με αφήνει να στήλω καλής ποιότητας φωτογραφία. Συγνώμη είμαι λίγο άσχετος με τα url photos. Η αλήθεια είναι πάντως ότι έπεσε λίγο πάστα στα πινάκια της cpu. Την καθάρισα με καθαρό οινόπνευμα και πινέλο, όπως και το σοκετ. Και επίσης έβγαλα μέχρι και το cover του σοκετ. Δεν είχε πάστα μέσα. Και όλα τα πινάκια (cpu και σοκετ) φαίνονται ίσια.
Aris_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 χωρίς foto πως να σε βοηθήσει κάποιος , δεν ξέρεις να ανεβάσεις μια foto στο internet και να βάλεις το link ????
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, tzanakos1983 είπε έπεσε λίγο πάστα στα πινάκια της cpu Αυτό κατάλαβα κι εγώ
tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 https://postimg.cc/5XPJKF5X Ότι καλύτερο μπορούσα από φώτο, δεν έχω και ότι καλύτερο από φωτογραφική Και ναι, το pc δείχνει και ακούγεται να ανοίγει σωστά. Μια παρατήρηση μόνο, του ότι δε κλείνει από το power butom όπως έκλεινε πριν δημιουργηθεί το θέμα Το μόνο που μου μένει είναι να δοκιμάσω τον cpu στο pc φίλου. Πρίν το κάνω όμως ήθελα να το αναφέρω εδώ. Θα υπάρξει κάποιο θέμα στο pc του "φίλου" ? Είναι δυνατόν να κάηκε ο cpu από την πάστα? Η πάστα ήταν mx-4
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 24/6/2021 στις 11:28 ΠΜ, tzanakos1983 είπε έβγαλα μέχρι και το cover του σοκετ. Αυτό έγινε πριν εμφανίσει το πρόβλημα ή μετά; Από τη στιγμή που έπεσε η πάστα, βάλατε το CPU στο socket ή το καθαρίσατε πρώτα και το τοποθετήσατε μετά; Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2021 από Τέρης Α.
tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δυστυχώς είχε ήδη την πάστα. Αφού με το που τον έβγαλα είχε στο πλάι στα πινάκια κάμποση. 2 λεπτά πριν, tzanakos1983 είπε Δυστυχώς είχε ήδη την πάστα. Αφού με το που τον έβγαλα είχε στο πλάι στα πινάκια κάμποση. Το cover του σοκετ το έβγαλα μετά για να δω μέσα τι γίνεται, μετά το θέμα δλδ. Τι πώς κατάφερα να αλείψω με πάστα τα πινάκια, είναι μια χαζομάρα που θα την μελετάω καιρό. Δύσκολο να βάλεις τελικά υδροψυξη μόνος σου. Σε λίγο θα πάω να δοκιμάσω την cpu σε pc φίλου όπου έχει ακριβώς τον ίδιο CPU και αυτός. Και επανέρχομαι προς ενημέρωση για όποιον αντιμετωπίσει παρόμοιο ζήτημα
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, tzanakos1983 είπε Δύσκολο να βάλεις τελικά υδροψυξη μόνος σου. Με εγχειρίδιο και 1000 οδηγούς από εταιρεία κατασκευής και χρήστες η πάστα στα πινάκια μάλλον είναι κατόρθωμα αποκλειστικά δικό σου και όχι αν μπαίνει δύσκολα μια AIO (πιθανολογώ) ή όχι. Επίσης είμαι σίγουρος ότι βιάστηκες και έβαλες όλο το σωληνάριο της πάστας πάνω στην cpu (που ακόμα και αυτό δεν μου κάθετε ως εικόνα αν είχε καθίσει σωστά στο σοκετ ο cpu)... αλλιώς δεν εξηγείτε το φαινόμενο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από Dragonlordcv2002 2
tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, Dragonlordcv2002 είπε Με εγχειρίδιο και 1000 οδηγούς από εταιρεία κατασκευής και χρήστες η πάστα στα πινάκια μάλλον είναι κατόρθωμα αποκλειστικά δικό σου και όχι αν μπαίνει δύσκολα μια AIO (πιθανολογώ) ή όχι. Επίσης είμαι σίγουρος ότι βιάστηκες και έβαλες όλο το σωληνάριο της πάστας πάνω στην cpu... αλλιώς δεν εξηγείτε το φαινόμενο. Ναι οκ, έκανα αυτό. Καμιά ιδέα έχεις αν φταίει cpu η η μητρική? Γιατί εδώ μέσα νομίζω ότι μπαίνουμε να λύνουμε απορίες, και όχι να χλευαζουμε, γνώμη μου
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, tzanakos1983 είπε Ναι οκ, έκανα αυτό. Καμιά ιδέα έχεις αν φταίει cpu η η μητρική? Γιατί εδώ μέσα νομίζω ότι μπαίνουμε να λύνουμε απορίες, και όχι να χλευαζουμε, γνώμη μου Δεν σε χλεύασα... ακύρωσα το άκυρο συμπέρασμά σου. Καλύτερα πήγαινέ τον σε ένα τεχνικό να το δει, θα ναι πιο γρήγορο στο να μάθεις τι φταίει. Αν θες την υπόθεσή μου θα έλεγα το σοκετ της μητρικής απο την στιγμή που "δουλέψε" με την πάστα εντος.
tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, Dragonlordcv2002 είπε Δεν σε χλεύασα... ακύρωσα το άκυρο συμπέρασμά σου. Καλύτερα πήγαινέ τον σε ένα τεχνικό να το δει, θα ναι πιο γρήγορο στο να μάθεις τι φταίει. Αν θες την υπόθεσή μου θα έλεγα το σοκετ της μητρικής απο την στιγμή που "δουλέψε" με την πάστα εντος. Ναι σαι καλά, σ' ευχαριστώ.
3DJIN Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) καθαρισε την παστα πολυ καλα απο τα πινς,μετα βρες τροπο να καθαρισεις και το σοκετ και λογικα θα εισαι οκ.Βεβαια αν εχει μπει μεσα τοτε θα ειναι πολυ δυσκολο και χρονοβορο. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από 3DJIN
tzanakos1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μπορεί και να γίνει δουλειά ναι. Πάντως δοκίμασα την cpu σε φίλο και δουλεύει μια χαρά. Ήδη παρήγγειλα άλλη μητρική, δε το ψάχνω άλλο
triplex1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 9 ώρες πριν, tzanakos1983 είπε Μπορεί και να γίνει δουλειά ναι. Πάντως δοκίμασα την cpu σε φίλο και δουλεύει μια χαρά. Ήδη παρήγγειλα άλλη μητρική, δε το ψάχνω άλλο Ετσι μπραβο μη γινουν και κλεφτες τα εργοστασια παραγωγης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα