Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο Τζον Μακ'Αφι, δημιουργός του πρώτου ομώνυμου προγράμματος antivirus για υπολογιστές.

Σύμφωνα με τα Ισπανικά μέσα, ο 75χρονος Μακ'Αφι αυτοκτόνησε λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη ενέκρινε αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του εξαιτίας φοροδιαφυγής με προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης έως και τα 30 χρόνια. Είχε προηγηθεί σύλληψή του στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης από τον περασμένο Οκτώβριο.

Αμφιλεγόμενος, εκκεντρικός, πολιτικός ακτιβιστής και πολλά άλλα, ο Μακ'Αφι απασχόλησε πολλές φορές τα μέσα με διάφορες δηλώσεις και ενέργειές του ειδικά μετά την πώληση της εφαρμογής McAfee Associates που κατέληξε το 2010 στην Intel με το ποσό των 7,68 δισ. δολαρίων. Τον Ιανουάριο του 2014, η Intel ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα που σχετίζονται με τη McAfee θα μετονομαστούν στην αγορά ως Intel Security με τον ΜακΑφι να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην εταιρεία που «τον απαλλάσσει από αυτήν την απαίσια σχέση με το χειρότερο λογισμικό στον πλανήτη».

Έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία, ο Μακ'Αφι είχε συχνά μπλεξίματα με τις αρχές ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της εκκεντρικής του ζωής ήταν το ιδιωτικό του νησί που κατείχε στην Καραϊβική. Σ' αυτό ένας μικρός ιδιωτικός στρατός που απαρτιζόταν από πρώην κατάδικους τον προστάτευε χωρίς να λείπουν και οι πικάντικες ιστορίες. Μεταξύ άλλων, ο Τζον ΜακΑφι ήταν κατηγορούμενος για πιθανή ανάμειξη σε φόνο, για χρήση ναρκωτικών, έχοντας περάσει από το Μεξικό, τη Γουατεμέλα και το Μπελίζ, σε ένα κυνηγητό με τις αρχές για την αποφυγή έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις χαρακτηριστικές του παρουσίες σε συνέδρια κυβερνασφάλειας συγκαταλέγεται και αυτή στο συνέδριο Defcon το 2015 που απευθυνόμενος σε hackers δήλωσε ότι «η Google θέλει να πιστέψουμε ότι αν δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε αν όλοι γνωρίζουν τα πάντα γι’ αυτά που κάνουμε. Θα πρέπει όμως να σκεφθούμε διεξοδικά τι θα συνέβαινε με την ανθρώπινη συμπεριφορά αν όλοι γνώριζαν τα πάντα για όλους».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

<<....απευθυνόμενος σε hackers δήλωσε ότι «η Google θέλει να πιστέψουμε ότι αν...>>

Ναι καλα ολα αυτα. Η εναλλακτικη ποια ειναι δεν μας ειπε και βαση ποιου επιχειρηματικου μοντελου θα στηθει και περπατησει.

Τα ωραια να τα λενε τα ξερουνε ολοι.

Δημοσ.

τεράστιο μυαλό όμως δυστυχώς με την ζωή που έκανε νομίζω ότι και που έφτασε στα 75 μια χαρά είναι. 

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Rip. Όχι ότι δεν την έζησε τη ζωή του αλλά κρίμα που έφυγε έτσι.

Για όποιον δε τα έχει δει:

Spoiler

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Dark Worm είπε

Αφου χρωστανε και οι δισεκατομμυριουχοι τοτε ποιος εχει τα λεφτα;;;; Εγω παντως πληρωσα τον ΕΦΚΑ. 😁

Φιλε μου απλα για να ξέρεις, οι δισεκατομμυριούχοι χτίζουν την περιουσία τους πάνω στο χρέος. Οχι το ίδιο χρέος με τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς αλλά με "καλό" χρέος όπως το χαρακτηρίζουν. Ψαξε το και θα δεις.

Good vs bad debt Kiyosaki 

Επεξ/σία από nick_corobos
  • Like 7
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nick_corobos είπε

Φιλε μου απλα για να ξέρεις, οι δισεκατομμυριούχοι χτίζουν την περιουσία τους πάνω στο χρέος. Οχι το ίδιο χρέος με τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς αλλά με "καλό" χρέος όπως το χαρακτηρίζουν. Ψαξε το και θα δεις.

Good vs bad debt Kiyosaki 

Εννοείται ήταν ρητορικό το ερώτημά μου. Ο μακαρίτης είχε δις και έκανε ζωή λελούδι. Ο κοσμάκης που παλεύει και είναι μέσα στο άγχος την πληρώνει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, intensobank είπε

<<....απευθυνόμενος σε hackers δήλωσε ότι «η Google θέλει να πιστέψουμε ότι αν...>>

Ναι καλα ολα αυτα. Η εναλλακτικη ποια ειναι δεν μας ειπε και βαση ποιου επιχειρηματικου μοντελου θα στηθει και περπατησει.

Τα ωραια να τα λενε τα ξερουνε ολοι.

Μεγάλη κουβέντα. Εγώ πήγα στην Apple. Πιο καθαρή σχέση πελατη οπου μπαίνεις στο μαγαζί, πληρώνεις και φεύγεις. Άντε σου στέλνουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που και που.

Πιο ακριβό προφανώς αλλά μια χαρά περπατάει.

Σε άλλους τομείς όπως το search engine επισης υπάρχουν εναλλακτικές που παίζουν. Περπατάνε με περισσότερες δυσκολίες καθώς ο κόσμος δεν τις τιμάει λόγω συνήθειας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...