andrikos2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) καλημερα σε ολους, θελω συνδεση 2 διαμερισματων με ιδια γραμμη τηλεφωνου αλλα διαφορετικες χελωνες (ρευματος), αλλα παρακατω εξηγω τις δυσκολιες. Στην τεταστια πολυκατοικια το Διαμερισματα το ενα ειναι στο ισογειο(το γραφειο μου) και το διαμερισμα το δευτερο ειναι στο πισω μερος της πολυκατοικιας στον πεμπτο. Εχω την ιδια γραμμη τηλεφωνου... και ολη την ωρα μεταφερω το modem πανω κατω. 1.Χωρις να περασω καλωδιο υπαρχει καποιος τροπος με την υπαρχουσα γραμμη τηλεφωνου να χρησιμοποιω πχ 2 ρουτερ ; χωρις να χρειαζομαι να ανεβοκατεβαζω το ρουτερ καθε μερα; 2.και επισης εαν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και ταυτοχρονα τα δυο ρουτερ. ευχαριστω πολυ Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από andrikos2021
bill27 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δεν δουλευουν 2 ρουτερ ταυτοχρονα στην ιδια γραμμη
Petros Electron Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Θα μπορούσες να εχεις 2 ρουτερ αλλα το ενα πρέπει να είναι κλειστό (απο το ρεύμα). Και τα 2 μαζι δεν γίνεται να δουλέψουν ταυτόχρονα, όπως σωστά σου έγραψε ο Βασίλης. Δες αν μπορείς απο καπου να κατεβάσεις ένα UTP/FTP για να δώσεις ίντερνετ στο γραφείο, πχ από τον ακάλυπτο, φωταγωγό κτλπ, Εγω παλια σε σπιτι που εμενα στον 6ο ειχα ριξει γραμμή απο τον φωταγωγό και έπαιρνα ίντερνετ απο την μάνα μου που ηταν στον 2ο. 50μ καλώδιο και δεν ειχα πρόβλημα. (Νομίζω παει μεχρι 100)
kallair Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1.H λυση που προτεινω ειναι να αγορασεις 2 εξυπνες πριζες πχ σαν αυτη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεις μεσα απο την εφαρμογη να κλεινεις ή να ανοιγεις το ρουτερ που θες χωρις να ανεβοκατεβαινεις οροφους. edit. τωρα που το σκεφτομαι δε ξερω κατα ποσο θα δουλεψει σωστά γιατι χρειαζεται ιντερνετ η μπριζα για να ενεργοποιηθει. οποτε με κλειστό το ρουτερ δεν θα εχει ιντερνετ. Μια λύση θα ήταν να συνδεσεις την εξυπνη πριζα σε γειτονικό δικτυο για να μπορεις να ανοιγοκλεινεις το ρουτερ, ΑΝ υπαρχει βεβαια τετοια δυνατοτητα. 2η λυση που μου ερχεται στο μυαλο, τσεκαρε τι καλώδιο ανεβαίνει προς το διαμερισμα. Αν ειναι δικτυου (σε νεοτερες πολυκατοικιες ετσι ειναι) θα μπορουσε ενας τεχνικος να χρησιμοποιησει 2 κλωνους για να εχεις ιντερνετ στο ισογειο, και να χρησιμοποιησει τους υπολοιπους κλωνους για να φτιαξει καλωδιο δικτυου με την υπαρχουσα καλωδιωση να πηγαινει στο πανω σπιτι. βεβαια θα εχεις περιορισμενη ταχυτητα λογω των λιγοτερων κλωνων και αποστασης. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από kallair
skoulas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μπορείς να έχεις 2 routers ΑΛΛΑ θα πρέπει κάθε φορά να ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ από εκείνο που δεν χρησιμοποιείς ώστε να μην έχεις απώλεια ταχύτητας. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τις δοκιμές που έκανα στην ίδια γραμμή του σπιτιού μου. Ουσιαστικά θα γλυτώσεις τη μεταφορά του router αλλά θα έχεις βάλε-βγάλε ένα καλώδιο...
kostasbm Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 εγω θα κατεβαζα καλωδιο απεξω ποσο μακρυα ειναι????
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Θα βάλεις δυο ρουτερ και θα ανοιγοκλείνεις την τροφοδοσία τους
andrikos2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 4 ώρες πριν, bill27 είπε Δεν δουλευουν 2 ρουτερ ταυτοχρονα στην ιδια γραμμη ναι ναι το εμαθα ευχαριστω για την απαντηση σου. 3 ώρες πριν, Petros Electron είπε Θα μπορούσες να εχεις 2 ρουτερ αλλα το ενα πρέπει να είναι κλειστό (απο το ρεύμα). Και τα 2 μαζι δεν γίνεται να δουλέψουν ταυτόχρονα, όπως σωστά σου έγραψε ο Βασίλης. Δες αν μπορείς απο καπου να κατεβάσεις ένα UTP/FTP για να δώσεις ίντερνετ στο γραφείο, πχ από τον ακάλυπτο, φωταγωγό κτλπ, Εγω παλια σε σπιτι που εμενα στον 6ο ειχα ριξει γραμμή απο τον φωταγωγό και έπαιρνα ίντερνετ απο την μάνα μου που ηταν στον 2ο. 50μ καλώδιο και δεν ειχα πρόβλημα. (Νομίζω παει μεχρι 100) στην τελικη εαν δεν θα καταφερω διαφορετικα; θα το φτιαξω με καλωδιο, σευχαριστω πολυ για την βοηθεια/απαντηση σου. 37 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Θα βάλεις δυο ρουτερ και θα ανοιγοκλείνεις την τροφοδοσία τους 2 ώρες πριν, skoulas είπε Μπορείς να έχεις 2 routers ΑΛΛΑ θα πρέπει κάθε φορά να ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ από εκείνο που δεν χρησιμοποιείς ώστε να μην έχεις απώλεια ταχύτητας. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τις δοκιμές που έκανα στην ίδια γραμμή του σπιτιού μου. Ουσιαστικά θα γλυτώσεις τη μεταφορά του router αλλά θα έχεις βάλε-βγάλε ένα καλώδιο... Για να αποφυγω το βαλε βγαλε θα δοκιμασω την εξυπνη μπριζα που μου προτειναν ποιο πανω, σευχαριστω πολυ φιλε μου που ασχολειθηκες και εσυ με την ερωτηση μου. 3 ώρες πριν, kallair είπε 1.H λυση που προτεινω ειναι να αγορασεις 2 εξυπνες πριζες πχ σαν αυτη. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεις μεσα απο την εφαρμογη να κλεινεις ή να ανοιγεις το ρουτερ που θες χωρις να ανεβοκατεβαινεις οροφους. edit. τωρα που το σκεφτομαι δε ξερω κατα ποσο θα δουλεψει σωστά γιατι χρειαζεται ιντερνετ η μπριζα για να ενεργοποιηθει. οποτε με κλειστό το ρουτερ δεν θα εχει ιντερνετ. Μια λύση θα ήταν να συνδεσεις την εξυπνη πριζα σε γειτονικό δικτυο για να μπορεις να ανοιγοκλεινεις το ρουτερ, ΑΝ υπαρχει βεβαια τετοια δυνατοτητα. 2η λυση που μου ερχεται στο μυαλο, τσεκαρε τι καλώδιο ανεβαίνει προς το διαμερισμα. Αν ειναι δικτυου (σε νεοτερες πολυκατοικιες ετσι ειναι) θα μπορουσε ενας τεχνικος να χρησιμοποιησει 2 κλωνους για να εχεις ιντερνετ στο ισογειο, και να χρησιμοποιησει τους υπολοιπους κλωνους για να φτιαξει καλωδιο δικτυου με την υπαρχουσα καλωδιωση να πηγαινει στο πανω σπιτι. βεβαια θα εχεις περιορισμενη ταχυτητα λογω των λιγοτερων κλωνων και αποστασης. Σευχαριστω πολυ για την λυση αυτη, θα δοκιμασω την εξυπνη μπριζα με το λιγο internet που φτανει απο τον γειτονα.σευχαριστω πολυ για τον χρονο που ασχολειθηκες για να δωσεις απαντηση στην ερωτηση μου. 45 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Θα βάλεις δυο ρουτερ και θα ανοιγοκλείνεις την τροφοδοσία τους αυτο κανω μεχρι στιγμης και μαλλον θα δοκιμασω την εξυπνη μπριζα που μου προτειναν ποιο πανω, σευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. σας ευχαριστω ολους, θα δοκιμασω την εξυπνη μπριζα.
skoulas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andrikos2021 είπε Σευχαριστω πολυ για την λυση αυτη, θα δοκιμασω την εξυπνη μπριζα με το λιγο internet που φτανει απο τον γειτονα.σευχαριστω πολυ για τον χρονο που ασχολειθηκες για να δωσεις απαντηση στην ερωτηση μου. ΔΕΝ αρκεί να ανοιγοκλείνεις την τροφοδοσία... και εγώ αυτό έκανα (είχα 2 routers και απενεργοποιούσα το ένα) αλλά παραμένοντας συνδεμένο, ο συγχρονισμός στο δεύτερο από τα 14Mbps έπεφτε στα 4Mbps. Όπως μου εξήγησαν αυτό συμβαίνει εξαιτίας των παρεμβολών ακόμα και αν το router είναι απενεργοποιημένο. Ο μόνος τρόπος για να έχω "σωστό" συγχρονισμό ήταν να βγάζω το τηλεφωνικό καλώδιο κάθε φορά. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2021 από skoulas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα