Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Έχω ένα pc με Κιτ 2Χ4 =8 gb ram. Αν βάλω μαζί του και ένα Κιτ με 2Χ8 (ίδια μάρκα- μοντέλο- χαρακτηριστικά με αυτό που έχω αλλά με δύο 8αρια στικάκια) τότε θα έχω πάλι dual channel ;

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Πρόσεξε μόνο να τις "μοιράσεις" σωστά στα κανάλια

Εννοείς ότι οι μνήμες του ενός Κιτ να μπούνε στις θέσεις 1,3 και του άλλου στις 2,4 ;

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Οτι να'ναι

Σε καθε channel θα βαλεις το καθε κιτ

Σωστά τα λέει το κάθε channel είναι 64bit. Άσε τα χρώματα. 

Δημοσ.
Στις 23/6/2021 στις 9:01 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Ναι, κανονικά.

Επανέρχομαι γιατί είναι να αγοράσω τελικά ένα Κιτ 2Χ4 ώστε να πάω σε 4Χ4. Έχω ήδη ripjaws v 2666  2Χ4 και το Κιτ που είναι να πάρω από ινσομνια είναι ripjaws v 2800.  Και τα 2 Κιτ είναι με τις κόκκινες μνήμες.Λογικά θα έχω dual channel απλά θα χρονισουν στα 2666  ; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Επανέρχομαι γιατί είναι να αγοράσω τελικά ένα Κιτ 2Χ4 ώστε να πάω σε 4Χ4. Έχω ήδη ripjaws v 2666  2Χ4 και το Κιτ που είναι να πάρω από ινσομνια είναι ripjaws v 2800.  Και τα 2 Κιτ είναι με τις κόκκινες μνήμες.Λογικά θα έχω dual channel απλά θα χρονισουν στα 2666  ; 

Δες αν έχουν ίδια τάση και timings. Συνήθως τα μέχρι 2666 έχουν 1.2 τάση. 

• Like 3
Δημοσ.
Στις 24/6/2021 στις 12:41 ΠΜ, SabotazNic είπε

Οτι να'ναι

Σε καθε channel θα βαλεις το καθε κιτ

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει, το κάθε χρώμα δεν αντιστοιχεί σε ένα δίαυλο, αλλά οι δύο πορτοκαλί πχ. θέσεις είναι η μία στο δίαυλο Α και η άλλη στο δίαυλο Β. Ουσιαστικά οι θέσεις στις μητρικές είναι ΑΑΒΒ. Για να δουλέψει το dual channel θέλεις τα dimms να είναι το καθένα σε διαφορετικό δίαυλο, δηλαδή πχ. στις θέσεις 2-4. Οπότε όχι δε θα βάλει σε κάθε channel ένα kit, γιατί έτσι θα χάσει το dual. Καλώς αναφέρθηκε ότι κάθε κανάλι θα έχει 12GB RAM.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

π.χ. για την B450 tomahawk και καθε αλλη AM4 μητρικη

image.png.5f74ba0cb21cbf6b5704984a2d63c441.png

Τα ζεύγη ειναι: A1-B1 και A2-B2 

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ:

Αν βάλω στα 2 slot του ενός καναλιού, 2 dimms των 4gb το καθένα (με τσιπάκια από τη μία πλευρά)

Και στο άλλο κανάλι βάλω 1 dimm των 8gb (με τσιπάκια και από τις 2 πλευρές)

Θα δουλέψει το dual channel; Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...