ellinas12 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα την γνώμη σας για κάποια video που έχω αρχίσει να κάνω edit. Νιώθω από την αρχή που ξεκίνησα (Δεκέμβρη 2020) έχω κάνει μεγάλη πρόοδο ειδικά με αυτό το χώρο και τον εξοπλισμό που έχω αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να δώσουμε ένα αστείο χαρακτήρα και να μην είναι βαρετό. Από Σεπτέμβρη θα αλλάξουν πολλά πράγματα όπως ο χώρος ο ήχος η camera και ο φωτισμός. Ναι θα γίνονται σε κανονικό σπίτι με άπλα διότι τώρα είναι σε μια φοιτητική τρύπα Κάθε κριτική δεκτή.
unforgiven Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2021 Χμμμ... θα μου συγχωρέσεις την αυστηρότητα. Πάντα πίστευα πως με την αυστηρή μεν, καλόπιστη κριτική δε, προοδεύεις και όχι με χάιδεμα αυτιών. Λοιπόν... Θέλεις να μην είναι βαρετό. Βγάλε τα τεράστια μονοπλάνα χωρίς νόημα. Δείξε λίγο την κοπέλα όταν μας καλοσωρίζει και στην αποφώνηση. Δώσε μας να δούμε ποια είναι η Δήμητρα που μας δείχνει τις συνταγές. Δίνει το στίγμα του βίντεο και σε ποιούς απευθύνεσαι. Κάντε πρόβες στο σπηκάζ εκ των υστέρων. Να διαβάζει το κείμενο και να μην μιλάει αργόσυρτα. Βάλε ενδιαφέρουσα μουσική και μόνταρε σε αυτή. Ξεσαβούριασε το μοντάζ από πλάνα που πρέπει να πεταχτούν. Μην δείχνεις πχ το πηρούνι με το μπιφτέκι να πηγαίνει μπρος-πίσω προσπαθώντας να βρείτε το σημείο που είναι νετ. Κόψε το πλάνο. Κάνε το πιο κοντινό. Άλλαξε την εστίαση να είναι νετ η μπουκιά και φλου το πίσω. Κλείδωσε την εστίαση και την έκθεση όταν τραβάς, ώστε να μην χάνεται το focus όταν μπαίνει κάτι σε πρώτο πλάνο και να μην αλλάζει η φωτεινότητα ανάλογα με τα αντικείμενα που είναι στο προσκήνιο. Προσοχή στον ήχο. Η μουσική να ανεβαίνει όταν είναι μόνη της και να κατεβαίνει όταν υπάρχει φωνή. Πέταξε τα ηχητικά εφέ. Κάπου ακούγεται να μασάει η κοπέλα. Έχεις μια καλή βάση. Μην το παρατήσεις. Έχετε όρεξη και φαίνεται και μπράβο σας. Αυτά που σου λέω είναι απλά και βασικά και δεν είναι δύσκολο να τα εφαρμόσεις. Δείξε τη δουλειά σου, πάρε γνώμες και μην ρωτάς "Πες μου τη γνώμη σου". Ρώτησε "τι δεν σου αρέσει, τι θα άλλαζες;". Δες βίντεο. Ψάξε όχι μόνο τους ντόπιους τηλεοπτικούς σεφ. Μελέτησε Jamie Oliver, Nigella Dawson, Gordon Ramsay. Δες τα πάντα που μπορείς να "κλέψεις". Τι δείχνουν στην αρχή. Τι δείχνουν στο τέλος. Πώς ρίχνουν τα υλικά. Τι ακούγεται; Τι διάρκεια έχουν τα πλάνα; Πώς δείχνουν το έτοιμο φαγητό; Πώς δοκιμάζουν; Μην αντιγράψεις. Εμπνεύσου και μάθε. Για ό,τι θέλεις, εδώ είμαστε. 3 2
ellinas12 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Στις 25/6/2021 στις 11:19 ΠΜ, unforgiven είπε Χμμμ... θα μου συγχωρέσεις την αυστηρότητα. Πάντα πίστευα πως με την αυστηρή μεν, καλόπιστη κριτική δε, προοδεύεις και όχι με χάιδεμα αυτιών. Λοιπόν... Θέλεις να μην είναι βαρετό. Βγάλε τα τεράστια μονοπλάνα χωρίς νόημα. Δείξε λίγο την κοπέλα όταν μας καλοσωρίζει και στην αποφώνηση. Δώσε μας να δούμε ποια είναι η Δήμητρα που μας δείχνει τις συνταγές. Δίνει το στίγμα του βίντεο και σε ποιούς απευθύνεσαι. Κάντε πρόβες στο σπηκάζ εκ των υστέρων. Να διαβάζει το κείμενο και να μην μιλάει αργόσυρτα. Βάλε ενδιαφέρουσα μουσική και μόνταρε σε αυτή. Ξεσαβούριασε το μοντάζ από πλάνα που πρέπει να πεταχτούν. Μην δείχνεις πχ το πηρούνι με το μπιφτέκι να πηγαίνει μπρος-πίσω προσπαθώντας να βρείτε το σημείο που είναι νετ. Κόψε το πλάνο. Κάνε το πιο κοντινό. Άλλαξε την εστίαση να είναι νετ η μπουκιά και φλου το πίσω. Κλείδωσε την εστίαση και την έκθεση όταν τραβάς, ώστε να μην χάνεται το focus όταν μπαίνει κάτι σε πρώτο πλάνο και να μην αλλάζει η φωτεινότητα ανάλογα με τα αντικείμενα που είναι στο προσκήνιο. Προσοχή στον ήχο. Η μουσική να ανεβαίνει όταν είναι μόνη της και να κατεβαίνει όταν υπάρχει φωνή. Πέταξε τα ηχητικά εφέ. Κάπου ακούγεται να μασάει η κοπέλα. Έχεις μια καλή βάση. Μην το παρατήσεις. Έχετε όρεξη και φαίνεται και μπράβο σας. Αυτά που σου λέω είναι απλά και βασικά και δεν είναι δύσκολο να τα εφαρμόσεις. Δείξε τη δουλειά σου, πάρε γνώμες και μην ρωτάς "Πες μου τη γνώμη σου". Ρώτησε "τι δεν σου αρέσει, τι θα άλλαζες;". Δες βίντεο. Ψάξε όχι μόνο τους ντόπιους τηλεοπτικούς σεφ. Μελέτησε Jamie Oliver, Nigella Dawson, Gordon Ramsay. Δες τα πάντα που μπορείς να "κλέψεις". Τι δείχνουν στην αρχή. Τι δείχνουν στο τέλος. Πώς ρίχνουν τα υλικά. Τι ακούγεται; Τι διάρκεια έχουν τα πλάνα; Πώς δείχνουν το έτοιμο φαγητό; Πώς δοκιμάζουν; Μην αντιγράψεις. Εμπνεύσου και μάθε. Για ό,τι θέλεις, εδώ είμαστε. Κάτι σαν να άλλαξε ε? έχω ακόμα βελτίωση το δουλεύω
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Να προσθέσω κι εγώ μερικές ιδέες. Η κάμερα όχι στο χέρι, ιδίως όταν κάνεις κοντινά. Σε κάποια σημεία ένοιωθα ότι είμαι σε καράβι. Το travelling στον πάγκο δεν γίνεται με το χέρι. Θα χρειαστείς κάποιο "μεταφορικό μέσο" με ρόδες (π.χ. ένα μικρό τροχήλατο όχημα αλλά με καλές ρόδες) και ο πάγκος πρέπει να είναι λείος για να μην έχει ταρακουνήματα. Όταν περιστρέφεις ένα πιάτο δεν το κάνεις στο χέρι αλλά θα πάρεις μια περιστροφική βάση σερβιρίσματος. Αυτό το "Όλα τα υλικά αναλυτικά στην περιγραφή" είναι λάθος. Ξεκινάς αναφέροντας τα υλικά όπως τα βάζεις και το γράφεις συνοπτικά από κάτω ή στην άκρη. Στο τέλος εμφανίζεις καρτέλα με τα υλικά τα οποία τα αναφέρει η κοπέλα αλλά η ηχογράφηση θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, σε σωστό χώρο και με καλό μικρόφωνο χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και αντίλαλους και θα προστεθεί αφού πρώτα την επεξεργαστείς και κόψεις τα κενά ανάμεσα στις αναφορές στα υλικά. Ακούγεται καλύτερα έτσι. Μετά ακολουθεί η συνταγή και αυτήν θα είναι ηχογραφημένη και επεξεργασμένη. Τα υλικά θα τα βάλεις στα σχόλια και θα το αναφέρεις στο τέλος. ΤΙΡ: Δες τις εκπομπές του Πετρετζίκη αλλά αγνόησε το κεντρικό θέμα και δώσε προσοχή στις τεχνικές λεπτομέρειες, ιδίως στα σημεία που δεν εμφανίζεται ο ίδιος. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από micos000 1
ellinas12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, micos000 είπε Να προσθέσω κι εγώ μερικές ιδέες. Η κάμερα όχι στο χέρι, ιδίως όταν κάνεις κοντινά. Σε κάποια σημεία ένοιωθα ότι είμαι σε καράβι. Το travelling στον πάγκο δεν γίνεται με το χέρι. Θα χρειαστείς κάποιο "μεταφορικό μέσο" με ρόδες (π.χ. ένα μικρό τροχήλατο όχημα αλλά με καλές ρόδες) και ο πάγκος πρέπει να είναι λείος για να μην έχει ταρακουνήματα. Όταν περιστρέφεις ένα πιάτο δεν το κάνεις στο χέρι αλλά θα πάρεις μια περιστροφική βάση σερβιρίσματος. Αυτό το "Όλα τα υλικά αναλυτικά στην περιγραφή" είναι λάθος. Ξεκινάς αναφέροντας τα υλικά όπως τα βάζεις και το γράφεις συνοπτικά από κάτω ή στην άκρη. Στο τέλος εμφανίζεις καρτέλα με τα υλικά τα οποία τα αναφέρει η κοπέλα αλλά η ηχογράφηση θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, σε σωστό χώρο και με καλό μικρόφωνο χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και αντίλαλους και θα προστεθεί αφού πρώτα την επεξεργαστείς και κόψεις τα κενά ανάμεσα στις αναφορές στα υλικά. Ακούγεται καλύτερα έτσι. Μετά ακολουθεί η συνταγή και αυτήν θα είναι ηχογραφημένη και επεξεργασμένη. Τα υλικά θα τα βάλεις στα σχόλια και θα το αναφέρεις στο τέλος. ΤΙΡ: Δες τις εκπομπές του Πετρετζίκη αλλά αγνόησε το κεντρικό θέμα και δώσε προσοχή στις τεχνικές λεπτομέρειες, ιδίως στα σημεία που δεν εμφανίζεται ο ίδιος. Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Συμφωνώ ότι τα κοντινά πλάνα θέλουν δουλειά. Παρόλα αυτά είναι πάνω σε gimbal. Τύπου γερανάκι δεν έχω τον χώρο είμαι σε σπίτι όχι studio. Καλύτερα ναι να βάζω γραπτό text στα υλικά. Έχω μελετήσει αρκετά video του Άκη όπως και του Jamie Oliver και Gordon Ramsay το πρόβλημα είναι πως αυτοί είναι επαγγελματίες με ακριβό εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Επίσης εγώ είμαι μόνος μου για εικόνα ήχο edit φώτα όλα. Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω κάποια. Ευχαριστώ και πάλι.
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ellinas12 είπε αυτοί είναι επαγγελματίες με ακριβό εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Εννοείται, αλλά εσύ μπορείς να αντιγράψεις λίγη από την τεχνική τους και δεν μιλάω για τις ακριβές κάμερες και το επαγγελματικό μοντάζ αλλά να πάρεις λίγο από τον τρόπο που παρουσιάζουν το προϊόν, τόσο οπτικά όσο και ακουστικά, κάποιες τεχνικές της κάμερας, πως στήνονται οι παρουσιαστές, πως καδράρουν τα πλάνα κτλ. Επίσης να προσέξεις το focus της κάμερας. Στην αρχή είναι σωστά πάνω στην κοπέλα αλλά μετά π.χ. στο 1.30, εστιάζει στα ράφια γιατί η κοπέλα μετακινήθηκε πιο δεξιά από το κέντρο. Ένας από τους χειρότερους εχθρούς του βιντεολήπτη είναι το "ατίθασο" autofocus και στο είπε και ο unforgiven πριν. Κλείσε το auto και αφού δεν μετακινείσαι μπρος-πίσω, εστίασε στο θέμα σου πριν πατήσεις το rec και έλεγχε το κάθε φορά που αλλάζεις γωνία. Κατά τ' άλλα, υπάρχει σαφή βελτίωση από το 1ο βίντεο στο 2ο και σίγουρα υπάρχει χώρος για περισσότερα. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από micos000 1
unforgiven Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Θα συμφωνήσω. Σαφέστατη βελτίωση από το πρώτο βίντεο. Λίγες λεπτομέρειες μένουν για να γίνει ακόμα καλύτερο. Πέρα από τα όσα, σωστά, έχουν επισημανθεί έως τώρα, η κοπέλα θα πρέπει να δουλέψει λίγο τον λόγο της. Και ο χρωματισμός είναι λίγος και οι ανάσες και διακοπές είναι λάθος. Απέφυγε τα jump cuts, ιδίως στα κοντινά. Επίσης πρόσεξε και άλλο τον ήχο. Όταν η κοπέλα μασάει να μην ακούγονται τα "χλατς-χλουτς" και να μην μιλάει με γεμάτο στόμα. Καλύτερα να έκοβες, να κατάπινε, να άλλαζες πλάνο και να έκανε την αποφώνηση. Στο ξαναλέω, πάει πολύ καλά. Είναι δύσκολο με ένα άτομο να τα κάνει όλα, ο καταλαβαίνω. Μην συγκρίνεις αυτό που βγάζεις μόνος σου με αυτό που βγάζει ένα συνεργείο 15 εξειδικευμένων ανθρώπων με πανάκριβο εξοπλισμό. Δες τι κάνουν οι άλλοι και "κλέψε" ιδέες. Αλήθεια, τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς; 1
onelonelystar Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 χρησιμοποίησε οπωσδήποτε τρίποδο. Τα πλάνα πρέπει να είναι πολύ πιο σταθερά. Δοκίμασε λίγο καλύτερες γωνίες λήψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα