Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακάρι να γίνει και στο android (χωρις root συσκευες)

π.χ. χρησιμοποιώ firefox. Δεν μπορώ να κάνω απεγκατάσταση τον mi browser αλλα ούτε και τον chrome (αντε αυτον τον δέχομαι γιατι χρειάζεται για τις υπηρεσίες της google που θέλω να χρησιμοποιήσω)

καλά για τις εφαρμογές της xiaomi δεν το συζητώ καν

Επρεπε (γνωμη μου) κατα το σετάρισμα όπως σου ζητάει ενα σκασμό άδειες και προτείνει αλλα τόσες υπηρεσίες να έχεις ΕΣΥ την δυνατότητα είτε να πας σε μια επιλεγμένη λίστα ή να κάνεις manual εγκατάσταση ή όχι τις εφαρμογές που προτείνει η εταιρεία.

Θα  μου πειτε δεν τρώνε ούτε χώρο ούτε ram ουτε μπαταρία αν δεν τις έχω ανοιχτές. Αρα γιατί να τις έχω στο κινητό μου αν δεν τις χρησιμοποιώ;

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ωχ ωχ ..Θα ανέβει η τιμή του πάλι.     Οπότε τις κάνουν κάτι με δικαστήριο χώνει στην τιμή ή αφαιρεί κάνα φορτιστή να βγάλει τα σπασμένα.🤢😄

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, socratis23 είπε

Μακάρι να γίνει και στο android (χωρις root συσκευες)

π.χ. χρησιμοποιώ firefox. Δεν μπορώ να κάνω απεγκατάσταση τον mi browser αλλα ούτε και τον chrome (αντε αυτον τον δέχομαι γιατι χρειάζεται για τις υπηρεσίες της google που θέλω να χρησιμοποιήσω)

καλά για τις εφαρμογές της xiaomi δεν το συζητώ καν

Επρεπε (γνωμη μου) κατα το σετάρισμα όπως σου ζητάει ενα σκασμό άδειες και προτείνει αλλα τόσες υπηρεσίες να έχεις ΕΣΥ την δυνατότητα είτε να πας σε μια επιλεγμένη λίστα ή να κάνεις manual εγκατάσταση ή όχι τις εφαρμογές που προτείνει η εταιρεία.

Θα  μου πειτε δεν τρώνε ούτε χώρο ούτε ram ουτε μπαταρία αν δεν τις έχω ανοιχτές. Αρα γιατί να τις έχω στο κινητό μου αν δεν τις χρησιμοποιώ;

Πάρε ένα google pixel τότε . δεν είναι θέμα του android αυτό αλλά επιλογή της xiaomi 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spyka69 είπε

Πάρε ένα google pixel τότε . δεν είναι θέμα του android αυτό αλλά επιλογή της xiaomi 

Γιατί στο Google pixel μπορείς να βγάλεις όλες τις εφαρμογές της Google? Μάλλον καμία δεν μπορείς...

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koutsis είπε

Άντε να γίνει και στο android αυτό που εκεί πραγματικά γίνεται χαμός από bloatware. Ειδικά από τη Google! η Apple σε αφήνει να βγάλεις σχεδόν όλες τις εφαρμογές της και τώρα, ακόμα και τον τηλεφωνικό κατάλογο μπορείς να βγάλεις!

σε google pixel Phones δεν νομίζω να υπάρχει bloatware... τώρα σε εταιρείες όπως xiaomi κτλπ  λογικό είναι να υπάρχει bloatware και ου το καθεξής

1 λεπτό πριν, koutsis είπε

Γιατί στο Google pixel μπορείς να βγάλεις όλες τις εφαρμογές της Google? Μάλλον καμία δεν μπορείς...

αν εννοείς το youtube chrome και τα λοιπά βεβαίως και μπορείς . μετά αν εννοείς τα google apps Όπως duo , one , news Κτλπ σου δίνει τη δυνατότητα κατά την εγκατάσταση να μην τα βάλεις . το μόνο που δεν μπορείς να κάνει delete είναι τα services , την εφαρμογή για κλήσεις και SMS και φυσικά κάμερα και λειτουργικό 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Spyka69 είπε

σε google pixel Phones δεν νομίζω να υπάρχει bloatware... τώρα σε εταιρείες όπως xiaomi κτλπ  λογικό είναι να υπάρχει bloatware και ου το καθεξής

αν εννοείς το youtube chrome και τα λοιπά βεβαίως και μπορείς . μετά αν εννοείς τα google apps Όπως duo , one , news Κτλπ σου δίνει τη δυνατότητα κατά την εγκατάσταση να μην τα βάλεις . το μόνο που δεν μπορείς να κάνει delete είναι τα services , την εφαρμογή για κλήσεις και SMS και φυσικά κάμερα και λειτουργικό 

Δεν είχα ποτέ pixel αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην μπορείς να βγάλεις καμία εφαρμογή της Google σε όλα τα android τηλέφωνα και να σε αφήνει να τις κάνεις uninstall μόνο στα δικά της pixel...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Χμμ... Μιλάμε για τις εφαρμογές: Phone και Messages?
Α, ναι και Safari... Χρειάζεται νομοθεσία για αυτές;

Όλες οι άλλες μπορούν να αφαιρεθούν εδώ και χρόνια https://support.apple.com/el-gr/HT208094

και γιατί ενοχλείται η Apple τόσο πολύ τότε ; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, busellatos είπε

Ωχ ωχ ..Θα ανέβει η τιμή του πάλι.     Οπότε τις κάνουν κάτι με δικαστήριο χώνει στην τιμή ή αφαιρεί κάνα φορτιστή να βγάλει τα σπασμένα.🤢😄

Ετσι ειναι. Πες τα.

Ακους εκει να βγαζει τους φορτιστες. Κανενας αλλος δεν το κανει αυτο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, loulakion είπε

και γιατί ενοχλείται η Apple τόσο πολύ τότε ; 

Για τις λίγες υπηρεσίες που έχει κρατήσει αποκλειστικά για τις δικές της εφαρμογές: SMS, Τηλεφωνία, Πορτοφόλι (NFC), εντοπισμός συσκευής (Find My iPhone)

Όπως και να το δεις, είναι υποβάθμιση της εμπειρίας το να σε βάλει στο setup να διαλέγεις μισή ντουζίνα εφαρμογές. Και ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές; Ποιος τις διαλέγει; Έχω εγώ ως χρήστης την επιλογή να μην ρωτηθώ μια και ξόδεψα εκατοντάδες δολλάρια για να έχω iOS το οποίο δεν με "εμποδίζει" να βάλω όποια εφαρμογή θέλω! Η νομοθεσία, σε αυτό το κομμάτι, ακούγεται σαν κάτι που έγραψε κάποιος πριν 5 χρόνια που τα δεδομένα ήταν άλλα και όντως σηκώνανε βελτίωση.

Δεν είναι όπως στην αντίστοιχη υπόθεση με Microsoft που όλοι είχαμε Windows και μόνο οι geeks ασχολούνταν με το να βάλουν Netscape browser, δίνοντας συντριπτικό ποσοστό στον Internet Explorer ο οποίος δεν έτρεχε βάσει web standards αλλά των συμφερόντων της MS.

Η νομοθεσία δεν αφορά μόνο την Apple βέβαια, αφορά αρκετούς, μέχρι και το Amazon Prime ως υπηρεσία, δεν ξέρω γιατί είναι γραμμένο έτσι (και το original) άρθρο.

Δημοσ.

2015-2018 είχα το Samsung S4 Mini Plus με 1.5Gb Ram( Καθαρή Ram 1.35 Gb) και 8 Gb Rom.Είχα απενεργοποιήσει κάπου 50 άχρηστες εφαρμογές του συστήματος και στις επιλογές προγραμματιστή είχα ρυθμίσει τις κλίμακες χαμηλά, νομίζω στο 0.

Το πρόβλημα δεν ήταν η Rom γιατί το λειτουργικό (Kit Kat 4.4.2) δέσμευε κάπου 4 Gb και οι εφαρμογές μπορούσαν να μεταφερθούν στην micro sd (Το μεγαλύτερο μέρος τους).Δεν έφτανε η Ram και στις σελίδες με αρκετές εικόνες αργούσε.

Πήρα άλλο κινητό και ήταν σαν να πήγα απο Matiz σε Ferrari.

Πάντως απο θέμα αξιοπιστίας hardware λειτουργούσαν όλα σωστά (Μικρόφωνο, ακουστικό κλπ.) και ήταν super compact.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vortex365 είπε

Έτσι οπως το πατε θα το κανετε android στο τέλος . 😂 

Θες να πεις ότι μπορεί να περάσουμε από τη δικτατορία στη δημοκρατία; Αμήν!

Δημοσ.

Χαίρομαι πολύ με αυτό που αποφασίστηκε και πάνω απ’ όλα γιατί όταν πληρώνω τον χώρο στην συσκευή μου θέλω να είναι δικός μου και να τον κάνω εγώ ό,τι γουστάρω και όχι να αποφασίζει κάθε εταιρεία το τι θα κάνω εγώ με το χώρο που πληρώνω γιατί όσο να πεις τον χρεώνουμε και πάρα πολύ ακριβά ε και αναγκάσουμε τον κόσμο να αγοράσουν Ακριβότερες συσκευές μόνο και μόνο γιατί υπάρχει η πολιτική βάλουμε μία κάρτα μνήμης

Δημοσ.

Τα Android και τα σιχαμενα system apps που δεν βγαίνουν αφορά πιο πολύ (mi apps εμετικά), δεν ξέρω γιατί η apple τρώγεται τόσο και ο Tim cook το παίζει Αλέφαντος και γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο

https://www.theverge.com/2021/6/22/22546286/apple-tim-cook-nancy-pelosi-google-amazon-facebook-antitrust-lobbying

Δημοσ.
10 ώρες πριν, koutsis είπε

Δεν είχα ποτέ pixel αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην μπορείς να βγάλεις καμία εφαρμογή της Google σε όλα τα android τηλέφωνα και να σε αφήνει να τις κάνεις uninstall μόνο στα δικά της pixel...

Προφανώς δεν θα επιτρέψει στις άλλες εταιρείες που πουλάει το λογισμικό της , να έχουν την ίδια ευελιξία που δίνει η ίδια στα κινητά της . Αυτό πουλάει το pixel . Software experience

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω μια απορία... όλοι ξέρουμε ότι η Apple έχει κάποια "selling points" όπως privacy, να μην μπορείς να εγκαθιστάς εφαρμογές από 3α stores, να μην σου επιτρέπει να επεμβαίνεις στο λειτουργικό (πχ απεγκατάσταση system apps) κλπ.

Βλέπουμε από την άλλη (κυρίως από την ΕΕ) να βγαίνουν νόμοι που ακυρώνουν κάποια από αυτά τα selling points...

Στο τέλος τι θα πουλήσει?

ΥΓ: Όλα κύκλος είναι. Οι πιο παλιοί θυμούνται το "open-source era". Ξαφνικά, τα τελευταία χρόνια θέλουμε closed-source τάχα μου για ασφάλεια και τέτοια "χαζά"*. Μάλλον σε μερικά χρόνια που οι νόμοι θα επιβάλουν ένα ανοιχτό σύστημα βλέπω το "open-source era" να ξανάρχεται.

(apple now: πιστεύουμε σε ένα κλειστό σύστημα για την ασφάλεια σας. apple in few years: πιστεύουμε στο open-source καθώς αυτό μας κάνει να βελτιώνουμε τα προιοντα και τις υπηρεσίες μας)

Επεξ/σία από NotAliki177

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...