Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι στην αναζήτηση ενός μεταχειρισμένου, με budget 5000-6000. Επειδή τόσα χρόνια οδηγάω μηχανάκι και από αμάξια δε ξέρω πολλά, θέλω να ρωτήσω κυρίως προς τα που να κινηθώ. 

Σαν νέος οδηγός, δεν έχω απαιτήσεις ως προς την ταχύτητα. Βασικό κριτήριο είναι το οικονομικό. Θα ήθελα να είναι σχετικά μικρό για να με διευκολύνει στο παρκάρισμα. Θα κάνω καθημερινά περίπου 50 χλμ στην εθνική και σκέφτομαι την περίπτωση φυσικού αερίου, εφόσον υπάρχει και πρατήριο στο δρόμο. Τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα στην κατηγορία αυτή είναι το fiat punto και vw up. Είδα και αρκετά fiat panda, αλλά δε μου αρέσουν εμφανισιακά, μου κάνουν υπερβολικά οικογενειακά. Δε ξέρω όμως αν αυτά τα αυτοκίνητα θεωρούνται οικονομικά όταν γίνεται χρήση στην πόλη και χάνουν σε όφελος για κυκλοφορία στην εθνική, επειδή είναι μικρά και ίσως να ζορίζονται παραπάνω. Κοιτάω σωστά ή πρέπει να αλλάξω λογική?

Δημοσ.

Κάτοχος Panda , σίγουρα ΔΕΝ το λες οικογενειακό . Παιχνιδάκι στην πόλη , είναι και ψηλό , μπαίνει παντού :)

Αποκλειστικά στην πόλη με μικρές καθημερινές αποστάσεις καίει και 4 ευρώ /100χλμ.

Επαρχιακό (Πήλιο) χαλαρά , κάτω απο 3 ευρώ ή και 3 φορτωμένο με AC

Έχει όμως σκληρές αναρτήσεις και μπορεί να σε κουράσει .

Απλό service (λάδια φίλτρο) ~80Ε με περαστικά (με απόδειξη και παροχή)

Το vw up λίγο που το οδήγησα ήταν πολύ πιο άνετο αλλά σαν να μη τραβούσε καθόλου. (το Panda είναι τουρμπάτο και έχει επιλογή να το γυρίσεις σε βενζίνη όπου και ροπιάζει απο πολύ χαμηλά , με αέριο δεν τραβά καλά κάτω απο 1800-2000 στροφές)

Το punto πιστεύω είναι πιο κατάλληλο αν βγαίνεις Εθνική , βέβαια τραβάει λιγότερο αλλά είναι πιο αμάξι (και μου άρεσε εμφανισιακά)

Υπόψιν ,σαν έξτρα κόστος έχεις την αλλαγή δεξαμενής στην 20ετία ,γιαυτό μην πας σε κάποιο πολύ παλιό

• Thanks 1
Δημοσ.

επειδη ψαχνω και εγω για φυσικο 

τα panda απο ποιο ετος και μετα ειναι με φ.α (cng) εργοστασιακα ?

ειναι ολα τα φ.α χωρις τελη κυκλοφοριας ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zourman1981 είπε

ειναι ολα τα φ.α χωρις τελη κυκλοφοριας ?

Όχι 

1 ώρα πριν, zourman1981 είπε

τα panda απο ποιο ετος και μετα ειναι με φ.α (cng) εργοστασιακα ?

2006+  (το cng θέλει αλλαγή δεξαμενών στην 20 ετία) 

Δημοσ.

Σχετικά με τον έλεγχο πριν την αγορά, ένα έμπιστο συνεργείο αρκεί ή το πάμε στην αντιπροσωπεία για καλύτερο έλεγχο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν ξέρεις κάποιο έμπιστο Καλύτερα σε αυτο

Αλλιώς η αντιπροσωπεία είναι μονοδρομος

Επεξ/σία από zourman1981
Δημοσ.

Στο ίδιο αμάξι, συγκεκριμένα punto 12, 6000€ cng vs 5000€ lpg, δεν είναι αρκετά μεγάλη διαφορά? Δε ξέρω αν όντως απέχουν τόσο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitris156 είπε

Στο ίδιο αμάξι, συγκεκριμένα punto 12, 6000€ cng vs 5000€ lpg, δεν είναι αρκετά μεγάλη διαφορά? Δε ξέρω αν όντως απέχουν τόσο...

Η χρηματική διαφορά υπέρ του cng αξίζει! 

Η κατανάλωση σε €€ του lpg είναι σχεδόν 40% πάνω από αυτή του  cng, γράφω με δικές μου μετρήσεις / καταναλώσεις...  200.000χλμ. με lpg & 95000χλμ με cng 

38 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Έβγαινε και CNG και με LPG εργοστασιακά ? Η θα ψάχνεις τι πατέντες έχει κάνει ο προηγούμενος?

Εργοστασιακα ναι, έβγαινε και με cng/βενζίνη & lpg/βενζίνη, το θέμα είναι αν αυτά που βρίσκει ο ts είναι εργοστασιακα (lpg κυρίως), αν είναι του 2012...θα πρέπει να ετοιμάζει και κανα 200€ έξτρα για αλλαγή δεξαμενής και κτεο... 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dimitris156 είπε

εξαρτάται τα χλμ που κάνεις το χρόνο (και ειδικά αν τα κάνεις μεσα σε κίνηση ) ώστε να δεις πότε θα κάνεις απόσβεση

Επεξ/σία από korakios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...