ikaruga24 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Εφτασε η ώρα να πάρω νέο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και έχω καταλήξει στα δύο αυτά μοντέλα. Ενα από αυτά θα αγοραστεί μέσα στον επόμενο μήνα. Τα μοντέλα που κοιτάω είναι και τα δυο χρονολογίας 2006, και τα δύο είναι αντίστοιχα με full extra και επιπλέον εξτραδάκια. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται μεταξύ 160 - 220Κ χιλιόμετρα και όλα έχουν πλήρης ιστορικό. Να σημειώσω εδώ ότι βρίσκομαι Αγγλία και εκεί θα αγοραστεί ο "νικητής". Το κόστος είναι περίπου το ίδιο μεταξύ τους (μεταξύ 1750 και 2000 σε ευρώ) με το κόστος τελών και ασφάλειας να είναι επίσης στην τελική το ίδιο πάνω κάτω. Πάμε στο ζουμί τώρα, το κάθε αυτοκίνητο έχει τα υπέρ του έναντι στο άλλο. Το Avensis π.χ. είναι κατά πολύ ισχυρότερο του Honda (175 ίππους έναντι των 138 του Accord) με μεγαλύτερη ροπή επίσης και με αντίστοιχη κατανάλωση. Το δε Accord είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο και με δερμάτινο σαλόνι, ηλιοροφή και έξτρα ηλεκτρονικά όπως αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω. Και για τα δύο φαντάζομαι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας όμως μιας και πρόκειται για diesel μοντέλα δεν ξέρω τι ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Οσα έχω διαβάσει ως τώρα δεν έχω βρει κάτι που να με κάνει να ξύσω το κεφάλι μου αλλά ποτέ δεν ξέρεις οπότε αν υπάρχει η οποιαδήποτε πληροφορίας εδώ στο φόρουμ είναι σαφέστατα καλοδεχούμενη. Ισως προβλήματα, τι να προσέξω για έκαστο μοντέλο, τι θα πρέπει να κοιτάξω πριν την οποιαδήποτε συμφωνία και δώσω τα λεφτά μου. Ενα πράγμα που σίγουρα εδώ είναι φθηνότερο είναι το κόστος συντήρησης μεταξύ τους υπέρ του Toyota. Το Honda έχει ακριβότερα σέρβις και σχετικά συχνότερα αλλά θα το αντέξω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας. Με ενδιαφέρει επίσης να μάθω από ανθρώπους που έχουν τύχει να τα οδηγήσουν και τα δυο πως τα συγκρίνουν μεταξύ τους;
zourman1981 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 πραγματικα πρεπει να βρηκες το χειροτερο forum να ρωτησεις τα 2 αυτα μοντελα σχεδον δεν εχουν κυκλοφορήσει ελλαδα δυσκολα εως απιθανο να ακουσεις εμπεριστατωμένη αποψη στα αγγλικα φορουμς τι λενε ?
meletis_m Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 17 ώρες πριν, ikaruga24 είπε Εφτασε η ώρα να πάρω νέο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και έχω καταλήξει στα δύο αυτά μοντέλα. Ενα από αυτά θα αγοραστεί μέσα στον επόμενο μήνα. Τα μοντέλα που κοιτάω είναι και τα δυο χρονολογίας 2006, και τα δύο είναι αντίστοιχα με full extra και επιπλέον εξτραδάκια. Τα αυτοκίνητα βρίσκονται μεταξύ 160 - 220Κ χιλιόμετρα και όλα έχουν πλήρης ιστορικό. Να σημειώσω εδώ ότι βρίσκομαι Αγγλία και εκεί θα αγοραστεί ο "νικητής". Το κόστος είναι περίπου το ίδιο μεταξύ τους (μεταξύ 1750 και 2000 σε ευρώ) με το κόστος τελών και ασφάλειας να είναι επίσης στην τελική το ίδιο πάνω κάτω. Πάμε στο ζουμί τώρα, το κάθε αυτοκίνητο έχει τα υπέρ του έναντι στο άλλο. Το Avensis π.χ. είναι κατά πολύ ισχυρότερο του Honda (175 ίππους έναντι των 138 του Accord) με μεγαλύτερη ροπή επίσης και με αντίστοιχη κατανάλωση. Το δε Accord είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο και με δερμάτινο σαλόνι, ηλιοροφή και έξτρα ηλεκτρονικά όπως αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω. Και για τα δύο φαντάζομαι δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας όμως μιας και πρόκειται για diesel μοντέλα δεν ξέρω τι ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Οσα έχω διαβάσει ως τώρα δεν έχω βρει κάτι που να με κάνει να ξύσω το κεφάλι μου αλλά ποτέ δεν ξέρεις οπότε αν υπάρχει η οποιαδήποτε πληροφορίας εδώ στο φόρουμ είναι σαφέστατα καλοδεχούμενη. Ισως προβλήματα, τι να προσέξω για έκαστο μοντέλο, τι θα πρέπει να κοιτάξω πριν την οποιαδήποτε συμφωνία και δώσω τα λεφτά μου. Ενα πράγμα που σίγουρα εδώ είναι φθηνότερο είναι το κόστος συντήρησης μεταξύ τους υπέρ του Toyota. Το Honda έχει ακριβότερα σέρβις και σχετικά συχνότερα αλλά θα το αντέξω αν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας. Με ενδιαφέρει επίσης να μάθω από ανθρώπους που έχουν τύχει να τα οδηγήσουν και τα δυο πως τα συγκρίνουν μεταξύ τους; Στο παρελθόν είχα Honda Accord του 2003 . Η συγκεκριμένη έκδοση τουλάχιστον Ελλάδα δέν είχε κυκλοφορήσει . Αφού είσαι Αγγλία για ανταλλακτικά γνήσια κοιτάζεις το coxparts . Για λάδια κιβωτίου που καλό είναι να τα αλλάξεις εάν αγοράσεις θα πάρεις μόνο της Honda . MTF3 ή ATF3 αντίστοιχα για μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο . Αυτής της χρονολογίας δέν πρέπει να έχουν φίλτρο μικροσωματιδίων . Σε αυτά τα χιλιόμετρα και σε περίπτωση αληθινών χιλιομέτρων θα κοίταζα και τα μπέκ τους . Απο ανταλλακτικά που να ήσουν Ελλάδα να δείς τιμές για τα Honda . Πάλι καλά που υπάρχει και το Internet .
tigergreg Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 HONDA... Με το αλλο θασαι σαν ταριφας ελληναρας....😃🤣
ikaruga24 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 8 ώρες πριν, zourman1981 είπε πραγματικα πρεπει να βρηκες το χειροτερο forum να ρωτησεις τα 2 αυτα μοντελα σχεδον δεν εχουν κυκλοφορήσει ελλαδα δυσκολα εως απιθανο να ακουσεις εμπεριστατωμένη αποψη στα αγγλικα φορουμς τι λενε ? Δεν βρήκα συγκεκριμένο πρόσφατο forum οπότε άγνωστο. Για το avensis λένε για φλάντζες να σιγουρευτώ ότι είναι οκ και για το accord για το DPF και EGR filters. Κατά τα άλλα και τα δύο είναι γαϊδούρια αντοχής. Οι κινητήρες αυτοί μπορεί να μην κυκλοφορησαν πολύ Ελλάδα αλλά τα αυτοκίνητα ήρθαν κανονικά οπότε για απόψεις ποιότητας μέσα, έξω, κύλισης κτλ σίγουρα θα έχουμε και εδώ μέσα.
telis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Με τον καιρό και την υγρασία της Αγγλίας, θα διάλεγα αυτό που έχει την μικρότερη καταπόνηση στις καιρικές συνθήκες. Πχ αυτό που το βράδυ θα ήταν σε γκαράζ 1
merkon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2021 Βρισκομαι Αγγλια και εγω, χωρις να εχω οδηγησει ομως τα συγκεκριμενα αυτοκινητα. Παρ' ολα αυτα εχοντας μονο πετρελαιοκινητα αυτοκινητα στην Αγγλια τα τελευταια 3 χρονια, θα σου πω πως τα χλμ δεν εχουν τοση σημασια εφοσον τα αυτοκινητα εχουν συντηρηθει οπως πρεπει (υπαρχει ιστορικο σερβις;). Ομως, αυτο δε σημαινει πως τα περιφερειακα τους θα ειναι οκ, λαμβανοντας υποψη τις καιρικες συνθηκες και τα αλατια κλπ σε αυτη τη χωρα. Θα πρεπει να κοιταξεις πολυ προσεκτικα τις σκουριες σε ολο το σασι και απο κατω και στους θολους, ψαλιδια, αναρτησεις, δαγκανες φρενων και οοοολα τα συναφη. Επισης βαση χλμ λογικα ισως χρειαστει να εχεις στο μυαλο σου πιθανη αντικατασταση DPF, EGR, τσεκαρισμα μπεκ και τρομπα πετρελαιου. Ισως και τουρμπο; Οσον αφορα τις επιταχυνσεις κλπ, καλο ειναι να δεις το βαρος των δυο αυτοκινητων σε συνδυασμο με τις ιπποδυναμεις, καθως το μεν Honda μπορει να ειναι πιο αδυναμο, μπορει ομως να ειναι πιο "γρηγορο" λογω βαρους για παραδειγμα. Αν θες να συζητησουμε περαιτερω, στειλε μου ενα πμ με ενα Facebook κλπ και τα λεμε εκει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα