Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρέμα αποτρίχωσης ??
Δεν ξέρω αν κάνει πραγματικά για όλες τις περιοχές και πόσο καλές είναι....
Αν ξέρει κάποιος ας μας πει παρακαλώ.

πχ
https://www.veet.co.uk/collections/veet-men
https://www.skroutz.gr/s/14925056/Veet-Men-Sensitive-Skin-200ml.html

Εγώ μέχρι στιγμής παλεύω με μια αδιάβροχη ξυριστική σώματος με έξτρα σπαστό βραχίονα για την πλάτη από την philips.

Επεξ/σία από SoullessRider
Δημοσ.

Πάντως να πω κάτι?

οκ οι τρίχες στην πλάτη καλώς να φύγουν... αλλά μη το παρακάνετε... θέλουμε κ λίγη τρίχα πάνω σας.. μερικοι μέχρι και μπικίνι έχουν κάνει!!! 😛

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SoullessRider είπε

Κρέμα αποτρίχωσης ??
Δεν ξέρω αν κάνει πραγματικά για όλες τις περιοχές και πόσο καλές είναι....
Αν ξέρει κάποιος ας μας πει παρακαλώ.

πχ
https://www.veet.co.uk/collections/veet-men
https://www.skroutz.gr/s/14925056/Veet-Men-Sensitive-Skin-200ml.html

Εγώ μέχρι στιγμής παλεύω με μια αδιάβροχη ξυριστική σώματος με έξτρα σπαστό βραχίονα για την πλάτη από την philips.

Είναι χημικό, άστο καλύτερα.

Δουλειά θα κάνουν, αλλά είναι πολύ δυνατά χημικά. Σε τόσο μεγάλη έκταση θα φοβόμουν να βάλω.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Είχα κάνει κάποτε φωτόλυση και ενώ έχω λευκό δέρμα δεν έπιασε.

Τα λεφτά που έδωσες όμως, "πιάσανε".

17 ώρες πριν, vampira είπε

Σχετικά με τα λέιζερ, αυτό που μου έχει πει η ανιψιά μου που είναι μέσα στα ιατρικά κ αισθητικά, καλύτερα να μην πας σε γιατρό αλλά σε κάποιο πολύ καλό κέντρο αισθητικής όπου έχουν πολύ μεγάλη πείρα.

Sorry, αλλά η συμβουλή είναι λάθος.

• Like 2
Δημοσ.

αν η πυκνοτητα της τριχας ειναι μεγαλη οτι και να κανεις θα πονεσεις...
Αν πας σε αισθητικο θα σου πει το καταλληλο για εσενα θα δωσεις 30€ και θα τελειωσεις για το καλοκαιρι, αντε να κανεις αλλη μια

Ναι θα αδυνατισουν οι τριχες, αλλα αυτο συμβαινει μετα απο πολλα πολλα χρονια

Εν τελει, κανε κατι που σε βολευει εσενα οικονομικα αλλα και αισθητικα και απο του χρονου κανε laser.

ΥΓ. στην πρωτη καραντινα εκανε κερι, αυτο που κανει και η γυναικα μου στα ποδια της. Μολις ανοιξαν τα κεντρα αισθητικης εκλεισα ραντεβου για laser παρολο που ουτε πολλες τριχες εχω, ουτε πυκνες ειναι, ουτε αγριες και μεγαλες. Δεν μου αρεσε βρηκα την λυση που με βολευε

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Georgram είπε

καλά χαλάρωσε εσυ! Ο άνθρωπος από μόνος του ειπε ότι και τον ίδιο τον ενοχλουν! Δεν μπορώ να καταλάβω μερικοί γιατί είστε τόσο μυγιάγγιχτοι! Τόσο παράξενο είναι να σε πει η κοπέλα σου κάτι το οποίο είναι καλό αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό;

Χαλαρός είμαι φίλε ... Αν τον ενοχλούν αυτόν οι τρίχες τι να πω και εγώ που κάθε μέρα βλέπω να φεύγουν κομμάτια από το δέρμα μου ... Άλλα ... όπως είπα και προφανώς δεν το διάβασες, απλά ήθελες να την πεις για να την πεις ... Να προσέχει τον εαυτό του, και όχι να κάνει πράγματα για τους άλλους ... Τώρα αν εσύ κατάλαβες κάτι διαφορετικό ... Τι να πω ... ο καθένας κάνει ότι νομίζει ...

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

δεν κατάλαβα

2 ώρες πριν, verylife78 είπε

αν η πυκνοτητα της τριχας ειναι μεγαλη οτι και να κανεις θα πονεσεις...
Αν πας σε αισθητικο θα σου πει το καταλληλο για εσενα θα δωσεις 30€ και θα τελειωσεις για το καλοκαιρι, αντε να κανεις αλλη μια

Ναι θα αδυνατισουν οι τριχες, αλλα αυτο συμβαινει μετα απο πολλα πολλα χρονια

Εν τελει, κανε κατι που σε βολευει εσενα οικονομικα αλλα και αισθητικα και απο του χρονου κανε laser.

ΥΓ. στην πρωτη καραντινα εκανε κερι, αυτο που κανει και η γυναικα μου στα ποδια της. Μολις ανοιξαν τα κεντρα αισθητικης εκλεισα ραντεβου για laser παρολο που ουτε πολλες τριχες εχω, ουτε πυκνες ειναι, ουτε αγριες και μεγαλες. Δεν μου αρεσε βρηκα την λυση που με βολευε

οι τρίχες μου είναι χοντρές και μαύρες. Είναι κυρίως στα πλάγια όχι στο κέντρο της πλάτης.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

δεν κατάλαβα

Δεν πειράζει. Αφού δεν έπαθες/έμαθες, προφανώς ψάχνεσαι να το ξανακάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απ'όλα, η γυναικεία τριχοφυία δεν έχει καμμία σχέση με την αντρική. Οι αποτριχωτικές και τα κεριά έχουν αστείο πόνο στις γυναίκες. Ανάλογα με τον άντρα, μπορεί ο πόνος να είναι μικρός μπορεί να είναι και ανυπόφορος. Εννοείται ότι είναι εντελώς διαφορετικό το να είσαι σαν Μεξικάνος με λίγες τρίχες που τις ψάχνεις με το φακό και το να είσαι σαν αρκούδα με υπερτρίχωση.

Για γυναίκες και για άντρες με πολύ λίγες τρίχες, το laser κάνει (σχεδόν) μόνιμη δουλειά, αλλά μόνο αν έχεις σχετικά ανοιχτό χρώμα δέρματος και σκούρες τρίχες. Άντρες με περισσότερες τρίχες, εκτός του ότι θα πρέπει να φάνε τη μισή τους ζωή στο μηχάνημα laser, δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεμπλέξουν για 2-3 χρόνια αλλά μετά να αρχίσουν οι τρίχες να ξαναβγαίνουν όπως και πριν. Ή και χειρότερα από πριν, από την άποψη ότι δεν θα βγαίνουν ομοιόμορφα.

Όσαν αφορά τους τριχωτούς άντρες, Η ΜΟΝΗ ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ. Χρειάζεται έμπειρο τεχνικό, άπειρα λεφτά και άπειρο χρόνο μια που οι τρίχες εξολοθρεύονται μία-μία. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν άντρα που να έχει κάνει ηλεκτρόλυση σε όλο το σώμα. Και όταν λέω "δεν ξέρω", εννοώ ότι δεν θα βρείτε ούτε αν ψάξετε στο ίντερνετ. 

Σε σχετικά τριχωτούς άντρες, με κερί και χαλάουα είναι πιθανόν να μη βγαίνουν αμέσως οι τρίχες και να χρειάζονται παραπάνω εφαρμογές (και πόνος) στην ίδια περιοχή.

Στους άντρες συνήθως οι αποτριχωτικές μηχανές πονάνε ΠΟΛΥ.  Επίσης αν το μήκος της τρίχας είναι πάνω από λίγα χιλιοστά, πιθανόν οι τρίχες να τραβιούνται και να σπάνε χωρίς να βγαίνουν. Επίσης πολλές αποτριχωτικές μηχανές έχουν πολύ αδύναμα μοτέρ και αν βρουν πολλές, βαθιές τρίχες τα "δόντια" της μηχανής μπορεί να πιάνουν, να τραβάνε, αλλά να μην έχουν τη δύναμη να ξεριζώσουν. Τζάμπα πόνος δηλαδή.

Αν χρησιμοποιήσει κάποιος αποτριχωτική μηχανή συνίσταται να πάρει την δυνατότερη που θα βρει (τα περισσότερα Watt) και στα αξεσουάρ να έχει και κάποιον "μειωτήρα" (πλαστικό κάλυμα της κεφαλής που περιορίζει τα "δόντια" που δουλεύουν). Κάποιες φυσάνε και αέρα στο σημείο της αποτρίχωσης, πράγμα που βοηθάει πολύ στον πόνο.  Επίσης πριν την αποτρίχωση να πάρει με ένα trimmer τις τρίχες στο μήκος που συστήνει ο κατασκευαστής της μηχανής. Να χρησιμοποιεί τη μηχανή πάντα με τον μειωτήρα ώστε να έχει αρκετή δύναμη το μοτέρ για να ξεριζώσει τις τρίχες. Να κάνει πριν ένα πολύ ζεστό μπάνιο ώστε να ανοίξουν οι πόροι, αλλά να στεγνώσει πολύ καλά το δέρμα πριν την αποτρίχωση. Αντί να παιδεύεται με τοπικές αναλγητικές κρέμες, ας πάρει 2-3 παυσίπονα μαζεμένα. Lonarid αν έχει.

Τώρα όλα είναι και θέμα αισθητικής. Από το καλύτερο προς το χειρότερο:

Για μένα η καλύτερη εμφάνιση είναι ένα μήνα μετά τη χρήση της αποτριχωτικής όπου κάποιες τρίχες έχουν αρχίσει να ξαναβγαίνουν αλλά είναι αραιές και λεπτές και η εικόνα είναι τελείως φυσική. Ακολουθεί η εμφάνιση αμέσως μετά την αποτρίχωση όπου το δέρμα είναι εντελώς λείο, αλλά έχω την αίσθηση ότι είμαι σαν αυγό.  Τρίτο καλύτερο είναι η φυσική μου εμφάνιση, ευτυχώς δεν είμαι σαν αρκούδα. Ακολουθεί το trimmer που προσωπικά με κάνει να μοιάζω σαν κουρεμένο γκαζόν. Και τέλος το ξύρισμα, όπου την επόμενη μέρα είμαι σαν φραγκοσυκιά.

Τέλος, φροντίστε να κάνετε κάτι ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ. Όχι στήθος μετάξι και πόδια φλοκάτη. Δεν πάει.

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου θα αποκτήσετε κι εσείς το υπέροχο δέρμα που βλέπετε στη φωτογραφία του avatar μου.

Επεξ/σία από mic2mic
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν είναι συμβουλή, είναι μία υποκειμενική γνώμη από ένα άτομο που γνωρίζει πολύ περισσότερα από εμένα σε αυτόν τον τομέα. Τίποτα παραπάνω.

Από γιατρούς έχω δύο περιστατικά που έκαναν ζημιά με λέιζερ. Ο ένας μάλιστα φημισμένος κ πολύ ακριβός. Δύο περιστατικά όμως δεν λένε τίποτα, δεν είναι δείγμα. Απλά το λέιζερ δεν είναι παιχνίδι κ όποιος το χειρίζεται θα πρέπει να έχει σοβαρή εκπαίδευση κ όχι είμαι πλαστικός (ή αισθητικός) άρα κάνω κ λέιζερ με την επίδειξη που μου έκανε ο εμπορικός αντιπρόσωπος.

Με τον φίλο mic2mic από πάνω, διαφωνώ μόνο στο ότι οι άντρες πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες με την αποτριχωτική. Αν όμως ισχύει αυτό, δεν μπορώ να διανοηθώ τον πόνο που νιώθουν. Σε περίπτωση που δεν το τόνισα αρκετά οι αποτριχωτικές πονάνε φρικαλέα 😪 Πονάνε! 😜

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, daredevil92 είπε

οι τρίχες μου είναι χοντρές και μαύρες. Είναι κυρίως στα πλάγια όχι στο κέντρο της πλάτης.

Δες τι εγραψα πιο πισω. Ο πονος σχετικος, εγω δεν ποναω πολυ, με λιγο παραπανω αριστερη πλευρα. Ζεστο μπανιο πριν να ανοιξουν οι ποροι και εισαι οκ. Για 1 μηνα εισαι σιγουρα οκ, μετα ξανα βγαινουν. Κανω κανα 6 χρονια και υπαρχει μια μειωση, αν και απο φθινοπωρο λαιζερακι και εγω

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vampira είπε

Με τον φίλο mic2mic από πάνω, διαφωνώ μόνο στο ότι οι άντρες πονάνε περισσότερο από τις γυναίκες με την αποτριχωτική. Αν όμως ισχύει αυτό, δεν μπορώ να διανοηθώ τον πόνο που νιώθουν. Σε περίπτωση που δεν το τόνισα αρκετά οι αποτριχωτικές πονάνε φρικαλέα 😪 Πονάνε! 😜

Η διαφορά στον πόνο είναι απίστευτη. Οι γυναίκες μπορεί να πονάνε αλλά μπορεί να μην το καταλάβει κάποιος που βλέπει μια γυναίκα να κάνει αποτρίχωση. Ένας άντρας πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να συνεχίζει στον ρυθμό που κάνει μια γυναίκα. Από τον πολύ πόνο θα σταματάει και θα ξαναρχίζει συνέχεια. Για μια περιοχή όπως το χέρι ή το στήθος ίσως να κάνει και 1-2 ώρες να την αποτριχώσει. Είναι πάρα πολλοί οι άντρες που αγόρασαν αποτριχωτική και δεν αποτρίχωσαν ούτε 5 τετραγωνικά εκατοστά επειδή τα παράτησαν από τον πόνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αντρικές τρίχες είναι πολύ πιο χοντρές από τις γυναικείες, αλλά κυρίως επειδή οι ρίζες τους είναι ΠΟΛΥ βαθύτερα. Φυσικά όπως είπα αν κάποιος άντρας έχει πολύ λίγες τρίχες, δεν υπάρχει καμμία σχέση στον πόνο. Εκεί ο πόνος πλησιάζει περισσότερο αυτό που αισθάνονται οι γυναίκες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, mic2mic είπε

Πρώτα απ'όλα, η γυναικεία τριχοφυία δεν έχει καμμία σχέση με την αντρική. Οι αποτριχωτικές και τα κεριά έχουν αστείο πόνο στις γυναίκες. Ανάλογα με τον άντρα, μπορεί ο πόνος να είναι μικρός μπορεί να είναι και ανυπόφορος. Εννοείται ότι είναι εντελώς διαφορετικό το να είσαι σαν Μεξικάνος με λίγες τρίχες που τις ψάχνεις με το φακό και το να είσαι σαν αρκούδα με υπερτρίχωση.

Για γυναίκες και για άντρες με πολύ λίγες τρίχες, το laser κάνει (σχεδόν) μόνιμη δουλειά, αλλά μόνο αν έχεις σχετικά ανοιχτό χρώμα δέρματος και σκούρες τρίχες. Άντρες με περισσότερες τρίχες, εκτός του ότι θα πρέπει να φάνε τη μισή τους ζωή στο μηχάνημα laser, δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεμπλέξουν για 2-3 χρόνια αλλά μετά να αρχίσουν οι τρίχες να ξαναβγαίνουν όπως και πριν. Ή και χειρότερα από πριν, από την άποψη ότι δεν θα βγαίνουν ομοιόμορφα.

Όσαν αφορά τους τριχωτούς άντρες, Η ΜΟΝΗ ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ. Χρειάζεται έμπειρο τεχνικό, άπειρα λεφτά και άπειρο χρόνο μια που οι τρίχες εξολοθρεύονται μία-μία. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν άντρα που να έχει κάνει ηλεκτρόλυση σε όλο το σώμα. Και όταν λέω "δεν ξέρω", εννοώ ότι δεν θα βρείτε ούτε αν ψάξετε στο ίντερνετ. 

Σε σχετικά τριχωτούς άντρες, με κερί και χαλάουα είναι πιθανόν να μη βγαίνουν αμέσως οι τρίχες και να χρειάζονται παραπάνω εφαρμογές (και πόνος) στην ίδια περιοχή.

Στους άντρες συνήθως οι αποτριχωτικές μηχανές πονάνε ΠΟΛΥ.  Επίσης αν το μήκος της τρίχας είναι πάνω από λίγα χιλιοστά, πιθανόν οι τρίχες να τραβιούνται και να σπάνε χωρίς να βγαίνουν. Επίσης πολλές αποτριχωτικές μηχανές έχουν πολύ αδύναμα μοτέρ και αν βρουν πολλές, βαθιές τρίχες τα "δόντια" της μηχανής μπορεί να πιάνουν, να τραβάνε, αλλά να μην έχουν τη δύναμη να ξεριζώσουν. Τζάμπα πόνος δηλαδή.

Αν χρησιμοποιήσει κάποιος αποτριχωτική μηχανή συνίσταται να πάρει την δυνατότερη που θα βρει (τα περισσότερα Watt) και στα αξεσουάρ να έχει και κάποιον "μειωτήρα" (πλαστικό κάλυμα της κεφαλής που περιορίζει τα "δόντια" που δουλεύουν). Κάποιες φυσάνε και αέρα στο σημείο της αποτρίχωσης, πράγμα που βοηθάει πολύ στον πόνο.  Επίσης πριν την αποτρίχωση να πάρει με ένα trimmer τις τρίχες στο μήκος που συστήνει ο κατασκευαστής της μηχανής. Να χρησιμοποιεί τη μηχανή πάντα με τον μειωτήρα ώστε να έχει αρκετή δύναμη το μοτέρ για να ξεριζώσει τις τρίχες. Να κάνει πριν ένα πολύ ζεστό μπάνιο ώστε να ανοίξουν οι πόροι, αλλά να στεγνώσει πολύ καλά το δέρμα πριν την αποτρίχωση. Αντί να παιδεύεται με τοπικές αναλγητικές κρέμες, ας πάρει 2-3 παυσίπονα μαζεμένα. Lonarid αν έχει.

Τώρα όλα είναι και θέμα αισθητικής. Από το καλύτερο προς το χειρότερο:

Για μένα η καλύτερη εμφάνιση είναι ένα μήνα μετά τη χρήση της αποτριχωτικής όπου κάποιες τρίχες έχουν αρχίσει να ξαναβγαίνουν αλλά είναι αραιές και λεπτές και η εικόνα είναι τελείως φυσική. Ακολουθεί η εμφάνιση αμέσως μετά την αποτρίχωση όπου το δέρμα είναι εντελώς λείο, αλλά έχω την αίσθηση ότι είμαι σαν αυγό.  Τρίτο καλύτερο είναι η φυσική μου εμφάνιση, ευτυχώς δεν είμαι σαν αρκούδα. Ακολουθεί το trimmer που προσωπικά με κάνει να μοιάζω σαν κουρεμένο γκαζόν. Και τέλος το ξύρισμα, όπου την επόμενη μέρα είμαι σαν φραγκοσυκιά.

Τέλος, φροντίστε να κάνετε κάτι ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ. Όχι στήθος μετάξι και πόδια φλοκάτη. Δεν πάει.

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου θα αποκτήσετε κι εσείς το υπέροχο δέρμα που βλέπετε στη φωτογραφία του avatar μου.

Βαση οσων εχω διαβάσει θεωρητικα η μειωση ειναι μονιμη, αλλα αν εισαι τριχωτος λογικα θες καθε χρονο επαναληπτικές για να πετυχεις αποτέλεσμα "μονιμο". Οσο για το ομοιομορφο μαλλον ειναι δυσκολο και το αγνοουν. Πχ εχω δει πολλους με τριχα εως ωμους και πολυ στο χερι αλλα ποδια μεταξι. Δε θα μπορουσα να βγω ετσι εξω προσωπικα. 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.

@mic2mic καταρχήν συγκρίνεις άνδρες γυναίκες , ενώ υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν και καταφεύγουν στο ξύρισμα. 

Όταν έκανα , ναι πονάει , αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό , και έκανα τακτικά.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...