Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δείχνοντάς μας το μέλλον των Android smartwatches 

Την πρώτη ματιά στη νέα smartwatch πλατφόρμα των Samsung και Google φαίνεται πως θα δούμε σύντομα (η οποία θα συγχωνεύσει τα Wear OS και Tizen), καθώς η Samsung θα παρευρεθεί στο MWC 2021 μέσω ψηφιακής παρουσίασης με επίκεντρο το Galaxy οικοσύστημά της, όπως και φορητή ασφάλεια και νέες εμπειρίες σε smartwatches.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της MWC αναφέρεται πως η Samsung "θα επαναπροσδιορίσει τα smartwatches, δημιουργώντας νέες δυνατότητες για developers και καταναλωτές", που υποδηλώνει πως θα γίνει τουλάχιστον μια περιληπτική αναφορά στα μελλοντικά της σχέδια.

Το νέο λειτουργικό που ανακοινώθηκε στο φετινό Google I/O είναι ένα μεγάλο βήμα και για τις δύο εταιρείες. Τα smartwatch της Samsung θεωρούνται οι καλύτερες wearable Android υλοποιήσεις, αλλά χρόνια τώρα χρησιμοποιούν το δικό τους λειτουργικό και app store. Το δε Wear OS της Google, αν και έχει το Play Store προσφέροντας πολλές δυνατότητες και συμβατότητα με τις Android υπηρεσίες, πάσχει στο θέμα hardware.

Η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα λύσει τα προβλήματά τους, κάτι που καθιστά μια πρώτη ματιά στο νέο λειτουργικό (το οποίο φημολογείται πως θα ονομάζεται απλά Wear) άκρως εντυπωσιακή, καθώς θα είναι και μια πρώτη ματιά στο μέλλον των Android wearables.

Τέλος, τα άλλα δύο θέματα της παρουσίασης, το Galaxy οικοσύστημα και φορητή ασφάλεια είναι πιο γενικευμένα, παρόλο που η πρόσκληση περιέχει το Knox logo. Το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες για τα δύο θέματα μέχρι την ημερομηνία έναρξης της παρουσίασης, η οποία θα γίνει Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρα 20:15 Ελλάδος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά, αλλά κάπου το android έχει απλώσει πολύ τα ποδαράκια του πέρα από το πάπλωμα, και θέλουν κόψιμο.

Αναφέρομαι στο χθεσινό γεγονός, που εκατομμύρια συσκευές σταμάτησαν να λειτουργούν επειδή της κάπνισε της κάθε google.

Τι δουλειά έχει το τηλέφωνό μου να επικοινωνεί τόσο συχνά με την google, και να μπορεί η google επειδή δεν απάντησε να καταστρέφει την λειτουργικότητα της συσκευής; Τα google services δεν είναι δικαιολογία (δεν τα χρησιμοποιώ κιόλας - άντε να κάνω 1 αναζήτηση στο δίμηνο). Οπότε, γιατί μπλοκαρίστηκε το τηλέφωνο;

Κάπου βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα έρθει το μάζεμα για όλους, και θα ξεκινήσει από την ΕΕ. Είναι θέμα δημοκρατίας...

Φυσικά, θα προτιμούσα να επικρατήσει τελικά στο ρολόγια λογισμικό άλλης εταιρίας (ας είναι το τίζεν) και να μην είναι και εκεί η google. Οπότε δεν την λες και καλή εξέλιξη την συγχώνευση...

• Like 3
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, petasis είπε

Καλά όλα αυτά, αλλά κάπου το android έχει απλώσει πολύ τα ποδαράκια του πέρα από το πάπλωμα, και θέλουν κόψιμο.

Αναφέρομαι στο χθεσινό γεγονός, που εκατομμύρια συσκευές σταμάτησαν να λειτουργούν επειδή της κάπνισε της κάθε google.

Τι δουλειά έχει το τηλέφωνό μου να επικοινωνεί τόσο συχνά με την google, και να μπορεί η google επειδή δεν απάντησε να καταστρέφει την λειτουργικότητα της συσκευής; Τα google services δεν είναι δικαιολογία (δεν τα χρησιμοποιώ κιόλας - άντε να κάνω 1 αναζήτηση στο δίμηνο). Οπότε, γιατί μπλοκαρίστηκε το τηλέφωνο;

Κάπου βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα έρθει το μάζεμα για όλους, και θα ξεκινήσει από την ΕΕ. Είναι θέμα δημοκρατίας...

Φυσικά, θα προτιμούσα να επικρατήσει τελικά στο ρολόγια λογισμικό άλλης εταιρίας (ας είναι το τίζεν) και να μην είναι και εκεί η google. Οπότε δεν την λες και καλή εξέλιξη την συγχώνευση...

Τι εννοείς;

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, petasis είπε

Όποιος δεν θέλει Google , πάει σε huawei , iOS  κλπ . Γ αυτό υπάρχουν κ άλλα λογισμικά άλλωστε . 

Από περιέργεια , δλδ εσύ δεν χρησιμοποιείς ούτε Google maps? Ούτε gmail ? Ούτε play store ? Ούτε Google photos ? 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Από περιέργεια , δλδ εσύ δεν χρησιμοποιείς ούτε Google maps? Ούτε gmail ? Ούτε play store ? Ούτε Google photos ? 

Στη σπηλιά δεν χρειάζονται όλα αυτά. 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Όποιος δεν θέλει Google , πάει σε huawei , iOS  κλπ . Γ αυτό υπάρχουν κ άλλα λογισμικά άλλωστε . 

Όποιος δεν θέλει Google, πάει σε microg.

google maps -> here wego

gmail -> protonmail

play store -> aurora store

google photos -> simple galery

Ουδείς αναντικατάστατος.

23 λεπτά πριν, stivaks72 είπε

Δεν πρόκειται περί σπηλιάς, πρόκειται περί privacy. Καλύτερα σπηλιά, παρά φάτσα κάρτα όλα σε βιτρίνα.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

21 λεπτά πριν, stivaks72 είπε

Μπορείς να έχεις Android και χωρίς τα παραπάνω, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές επιλογές με μικρές έως ανύπαρκτες παραχωρήσεις.

Μην είστε των άκρων. Δε σημαίνει ότι όποιος δε θέλει να χρησιμοποιεί Google (ή Apple, ή Microsoft κ.ο.κ.) είναι τεχνοφοβικός και καταδικασμένος να ζει σε σπηλιές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που την βλακεία να πει στο δικό της Tizen, να δει την γλυκά, και να επιστρέψει για να μας ενημερώσει ότι θα “επαναπροσδιορίσει” τα smartphones το λες και κοροϊδία…

ποσα χρόνια κατάφερε να μείνει με στο δικό της λειτουργικό… ένα? δυο?

Επεξ/σία από AtiX
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, petasis είπε

Τα έχεις αχταρμά στο κεφάλι σου... Δεν ξέρεις καν τι είναι τα google services. Αυτό που έχει κάνει η google με το να μπορεί να κάνει update κομμάτια του λογισμικού χωρίς να χρειάζεται ολόκληρο είναι καταπληκτικό.

Επίσης έχω το watch 3 και θα ήθελα πάρα πολύ να πάρει το google os αντί για το tizen...

Επεξ/σία από alex1_kgr
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, AtiX είπε

ποσα χρόνια κατάφερε να μείνει με στο δικό της λειτουργικό… ένα? δυο?

Βασικα απο την ωρα που εδωσε tizen για τα ρολογια, εχουν ακομα tizen. :) 

Εκτος αν εννοεις κατι αλλο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε

Τίποτα από αυτά. Χάρτες έχω το here. Εφαρμογή μαιλ έχει το τηλέφωνο, και όχι, το gmail που έχω δεν το έχω για επικοινωνία, μόνο για λογκιν σε υπηρεσίες της google.

Τα Google photos ούτε που ξέρω τι είναι. Οι φωτογραφίες μου είναι μέσα στο τηλέφωνο, και τις βλέπω με καλώδιο από τον υπολογιστή.

Play store έχω, αλλά αυτό μπορεί να το χρειαστώ 2-3 φορές τον χρόνο.

Πάντως παρότι δεν τα χρησιμοποιώ όλα αυτά, μια χαρά μου μπρικάρισε το τηλέφωνο για πολλές ώρες. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπετε καν αυτό. (Εννοώ με νόμο και ποινικές συνέπειες).

26 λεπτά πριν, alex1_kgr είπε

Τα έχεις αχταρμά στο κεφάλι σου... Δεν ξέρεις καν τι είναι τα google services. Αυτό που έχει κάνει η google με το να μπορεί να κάνει update κομμάτια του λογισμικού χωρίς να χρειάζεται ολόκληρο είναι καταπληκτικό.

Το πόσο καταπληκτικό είναι το διαπίστωσε χτες η μισή Ευρώπη. Επίσης, αυτό που σας λένε κάτι, και νομίζεται ότι θα κάνετε το δάσκαλο για να πείτε του άλλου ότι είναι άσχετο, δεν πετυχαίνει, είναι κουραστικό, δεν προσθέτει στην κουβέντα, και εντέλει φανερώνει τις δικές σου ανασφάλειες.

Χαίρομαι που εσύ ξέρεις τον εγκυκλοπαιδικό ορισμό του λήμματος "google services". Βέβαια δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι για το χθεσινό φιάσκο... Αλλά μπορούμε να περάσουμε στα ορθογραφικά λάθη τώρα...

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικα απο την ωρα που εδωσε tizen για τα ρολογια, εχουν ακομα tizen. :) 

Εκτος αν εννοεις κατι αλλο

Γιατί θα παραμένει tizen???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, petasis είπε

Τίποτα από αυτά. Χάρτες έχω το here. Εφαρμογή μαιλ έχει το τηλέφωνο, και όχι, το gmail που έχω δεν το έχω για επικοινωνία, μόνο για λογκιν σε υπηρεσίες της google.

Τα Google photos ούτε που ξέρω τι είναι. Οι φωτογραφίες μου είναι μέσα στο τηλέφωνο, και τις βλέπω με καλώδιο από τον υπολογιστή.

Play store έχω, αλλά αυτό μπορεί να το χρειαστώ 2-3 φορές τον χρόνο.

Πάντως παρότι δεν τα χρησιμοποιώ όλα αυτά, μια χαρά μου μπρικάρισε το τηλέφωνο για πολλές ώρες. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπετε καν αυτό. (Εννοώ με νόμο και ποινικές συνέπειες).

Το πόσο καταπληκτικό είναι το διαπίστωσε χτες η μισή Ευρώπη. Επίσης, αυτό που σας λένε κάτι, και νομίζεται ότι θα κάνετε το δάσκαλο για να πείτε του άλλου ότι είναι άσχετο, δεν πετυχαίνει, είναι κουραστικό, δεν προσθέτει στην κουβέντα, και εντέλει φανερώνει τις δικές σου ανασφάλειες.

Χαίρομαι που εσύ ξέρεις τον εγκυκλοπαιδικό ορισμό του λήμματος "google services". Βέβαια δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι για το χθεσινό φιάσκο... Αλλά μπορούμε να περάσουμε στα ορθογραφικά λάθη τώρα...

Φίλε μου δόμησε λίγο τις σκέψεις σου... Επιβεβαιώνεις ακριβώς αυτό που είπα και πριν... Τα έχεις αχταρμά στο μυαλό σου! Άκου εκεί ποινικές συνέπειες... Σιγά μην τους κρεμάσουμε και στην πλατεία... Απλά να σου θυμίσω ότι πίσω από αυτό που βλέπεις υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα και εμένα! Εσύ είπες πρώτος τη λέξη λάθος...

Εγώ όντως δεν αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα! Αν πάλι δε σου αρέσει το όλο οικοσύστημα μπορείς να φτιάξεις ένα δικό σου!

Την τελευταία φορά που κάποιος πήγε να το κάνει απέτυχε τόσο πολύ που έχασε μερικά δεκάδες εκατομμύρια και τελικά το έκλεισε το μαγαζάκι... Ναι στη Microsoft αναφέρομαι. Λογικά βέβαια εσύ δεν κάνεις λάθη!

Το σταματάω εδώ γιατί βγήκαμε αρκετά εκτός θέματος. Ελπίζω το watch 3 μου να πάρει το update όπως αναφέρθηκε από τη samsung!

Επεξ/σία από alex1_kgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...