Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήρα τον 5tb esential 

απλά να μεταφέρω θελω το παιχνίδι που θελω να παίξω όποτε πιστεύω είμαι εντάξει με αυτόν. Πρέπει να τον κάνω διαμόρφωση σε pc πρώτα ή τα κάνει όλα το PlayStation?

update: τελικα ακύρωσα την παραγγελία και πήρα τον 980 pro με ψυχτρα στα 2tb. Νομίζω καλύτερα έτσι 

Επεξ/σία από akis_supernatural
  • Like 1
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akis_supernatural είπε

απλά να μεταφέρω θελω το παιχνίδι που θελω να παίξω όποτε πιστεύω είμαι εντάξει με αυτόν. Πρέπει να τον κάνω διαμόρφωση σε pc πρώτα ή τα κάνει όλα το PlayStation?

update: τελικα ακύρωσα την παραγγελία και πήρα τον 980 pro με ψυχτρα στα 2tb. Νομίζω καλύτερα έτσι 

Εντάξει πήγες στο άλλο άκρο αλλά ξηγηθηκες όπως έπρεπε.

Πόσο σου κόστισε?

1 ώρα πριν, akis_supernatural είπε

Εντάξει πήγες στο άλλο άκρο αλλά ξηγηθηκες όπως έπρεπε.

Πόσο σου κόστισε?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, johnnyman είπε

Καλημέρα παιδιά και καλή σαρακοστή. 

Κάποιες φορές όταν ανοίγω το ps5 μένει σε μαύρη οθόνη και δεν δείχνει σήμα. 

Αυτό λύνεται απευθείας με το που βγάλω βάλω το hdmi. 

Έχει κάποιος το ίδιο θέμα? 

Ευχαριστώ. 

Καλή Σαρακοστή.

Και σε εμένα συμβαίνει αυτό. Ο ήχος περνάει κανονικά. Μετά από restart της κονσόλας στρώνει. Έχω μάθει με τον ήχο να μεταφέρομαι στο menu χωρίς να βλέπω ώστε να κάνω επανεκκίνηση. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

1) Τον ήχο του αρχικού μενού τον ακούς;

2) Άμα χωρίς να βγάλεις το καλώδιο και χωρίς να κλείσεις την κονσόλα, γυρίσεις το source σε TV και ξανά στο HDMI του PS5 φτιάχνει;

2) Τι τηλεόραση έχεις;

Ο λόγος που ρώτησα τις παραπάνω πληροφορίες είναι γιατί αυτό είναι γνωστό χαζό πρόβλημα κυρίως σε Samsung TV που αρκετές φορές δεν αναγνωρίζει σωστά το σήμα του source και είτε παίζει μαύρο είτε άλλες φορές (κυρίως με VRR ανοιχτό) δεν παίζει HDR όταν ανοίγεις ένα παιχνίδι. 

36 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Καλή Σαρακοστή.

Και σε εμένα συμβαίνει αυτό. Ο ήχος περνάει κανονικά. Μετά από restart της κονσόλας στρώνει. Έχω μάθει με τον ήχο να μεταφέρομαι στο menu χωρίς να βλέπω ώστε να κάνω επανεκκίνηση. 😛

Άμα είναι αυτο που λέω πάνω και έχω και εγώ, φτιάχνει πολύ πιο απλά... ούτε επανεκκινήσεις ούτε βγάλε-βάλε καλώδιο... απλά έτσι όπως ειναι ανοιχτή η κονσόλα ή το παιχνίδι, αλλάζεις το source στο χειριστήριο της τηλεόρασης σε κανάλια-TV και μετά πάλι στο PS5 και φτιάχνει.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Ο λόγος που ρώτησα τις παραπάνω πληροφορίες είναι γιατί αυτό είναι γνωστό χαζό πρόβλημα κυρίως σε Samsung TV που αρκετές φορές δεν αναγνωρίζει σωστά το σήμα του source και είτε παίζει μαύρο είτε άλλες φορές (κυρίως με VRR ανοιχτό) δεν παίζει HDR όταν ανοίγεις ένα παιχνίδι. 

Άμα είναι αυτο που λέω πάνω και έχω και εγώ, φτιάχνει πολύ πιο απλά... ούτε επανεκκινήσεις ούτε βγάλε-βάλε καλώδιο... απλά έτσι όπως ειναι ανοιχτή η κονσόλα ή το παιχνίδι, αλλάζεις το source στο χειριστήριο της τηλεόρασης σε κανάλια-TV και μετά πάλι στο PS5 και φτιάχνει.

Ναι ξέχασα να το αναφέρω. Εγώ έχω Sony τηλεόραση με το καλώδιο το μανίσιο άμα θυμάμαι καλά. Το έκανε από την αρχή. Δεν έχω καταλάβει το patern για το πότε το κάνει.

Θα δοκιμάσω αλλαγή source.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, -WISE- είπε

Ναι ξέχασα να το αναφέρω. Εγώ έχω Sony τηλεόραση με το καλώδιο το μανίσιο άμα θυμάμαι καλά. Το έκανε από την αρχή. Δεν έχω καταλάβει το patern για το πότε το κάνει.

Θα δοκιμάσω αλλαγή source.

Δεν φαίνεται να φταίει το καλώδιο (το έκανε και με το αυθεντικό του PS5 και με άλλο) σε εμένα τουλάχιστον. Επίσης σε εμένα συμβαίνει πιο συχνά όταν έχω κλειστή την τηλεόραση και ανοίγω το PS5 για να γίνει αυτόματα το άνοιγμα της και η αλλαγή του source.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/2/2023 στις 6:06 ΜΜ, ilias78 είπε

Ναι για τις πρώτες ερωτήσεις. Με τις άλλες συνδρομές δεν έχω ασχοληθεί κ πολύ γιατί προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αλλά κατι τέτοιο είναι νομίζω.

και μενα δεν μου άρεσει η φάση pass παίξε με άγχος για το απροσδιόριστο διαστημα που θα ειναι διαθεσιμο το παιχνίδι. Δυο ακόμα νουμπ ερωτήσεις. εβαλα πασσ το ΣΚ. δεν με αφήνει ούτε να κάνω ADD TO library ή Purchase με 0 το resident evil από το collection. Τα υπόλοιπα ΟΚ. ακόμα που είναι συγκεντρωμένα τα παιχνίδια που ειναι στο library; φθηνα παιχνιδια σε δισκο μεταχειρισμένα εχει κανενα μαγαζι; κυριως παλιους ΑΑΑ τίτλους 

Επεξ/σία από Dorian
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Δεν εχει vrr η δικια μου, αλλα δεν εχω αντιμετωπισει ποτε αυτο το θεμα στην δικια μου samsung (ουτε μαυρη οθονη, ουτε να μην ειναι το hdr on)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν εχει vrr η δικια μου, αλλα δεν εχω αντιμετωπισει ποτε αυτο το θεμα στην δικια μου samsung (ουτε μαυρη οθονη, ουτε να μην ειναι το hdr on)

Είναι αρκετά παράξενο πρόβλημα (κυρίως σε σειρά T). Άμα μπεις εδώ 2020 Samsung Q90T Owners Thread - No Price Talk | AVS Forum θα δεις ότι το έχουν πολλοί. Μειώνεται αισθητά με διάφορους τρόπους που έχω δει (βασικά το καλύτερο για το πρόβλημα του HDR είναι να μην έχεις το Game Mode στην τηλεόραση στο On αλλά στο Auto, και το PS5 ALLM).

Σίγουρα πάντως δεν είναι σοβαρό (εννοώ σε επίπεδο hardware).

7 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Είναι αρκετά παράξενο πρόβλημα (κυρίως σε σειρά T). Άμα μπεις εδώ 2020 Samsung Q90T Owners Thread - No Price Talk | AVS Forum θα δεις ότι το έχουν πολλοί. Μειώνεται αισθητά με διάφορους τρόπους που έχω δει (βασικά το καλύτερο για το πρόβλημα του HDR είναι να μην έχεις το Game Mode στην τηλεόραση στο On αλλά στο Auto, και το PS5 ALLM).

Σίγουρα πάντως δεν είναι σοβαρό (εννοώ σε επίπεδο hardware).

Εγώ με το Game Mode στο On το πάθαινα πολύ συχνά στα Spiderman. Όταν διάλεγα save/profile έκανε αυτό το μικρό αναβόσβημα η τηλεόραση (ξέρεις... που κάνει πολλές φορές όταν αλλάζει το source σε HDR ή σε VRR ή σε άλλο framerate mode) και μετά άν και έπαιζε κανονικά η τηλεόραση η φωτεινότητα ήταν πιο χαμηλή και στο μενού της τηλεόρασης έλεγε μόνο UHD και όχι HDR. Αφού έκανα αυτό με το μπρος-πίσω σε TV source, έδειχνε κανονικά UHD και HDR, και η φωτεινότητα ήταν κανονική.

• Like 1
Δημοσ.

Στην παρακατω οθονη ASUS MG279Q (1440p/144Hz) με HDMI v1.4 σε ποσα fps θα δουλεψει αν συνδεσω PS5;

Το HDMI 1.4 port λεει ειναι αρκετο για 144Hz/1080p,75Hz/1440p ,30Hz/4K.Φανταζομαι στα 60fps θα κλειδωσει...

Εχει δοκιμασει κανεις σας HDMI 2.1 to DisplayPort 1.2 adapter,σε αναλογες οθονες,αν παιζει σε 120fps;Μιας και τωρα με display port ειναι συνδεδεμενη στον υπολογιστη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sibir είπε

Στην παρακατω οθονη ASUS MG279Q (1440p/144Hz) με HDMI v1.4 σε ποσα fps θα δουλεψει αν συνδεσω PS5;

Το HDMI 1.4 port λεει ειναι αρκετο για 144Hz/1080p,75Hz/1440p ,30Hz/4K.Φανταζομαι στα 60fps θα κλειδωσει...

Εχει δοκιμασει κανεις σας HDMI 2.1 to DisplayPort 1.2 adapter,σε αναλογες οθονες,αν παιζει σε 120fps;Μιας και τωρα με display port ειναι συνδεδεμενη στον υπολογιστη.

Δεν ειναι απολυτο οτι θα κλειδωσει στα 60, μπορει να σηκωνει και 120Hz k vrr και μεσω Hdmi 1.4. Κανε μια αναζητηση να δεις τι ισχυει.

• Like 1
Δημοσ.

Η μεταφορά των saves και achievement από το ps4 στο ps5 μέσω φλασακι usb είναι εφικτή? Τα παιχνίδια ειναι το witcher 3 και το minecraft αν παιζει κάποιο ρολο... (τα υπολοιπα π εχω δεν με νοιαζουν κ τοσo :P )

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panosno1com είπε

Η μεταφορά των saves και achievement από το ps4 στο ps5 μέσω φλασακι usb είναι εφικτή? Τα παιχνίδια ειναι το witcher 3 και το minecraft αν παιζει κάποιο ρολο... (τα υπολοιπα π εχω δεν με νοιαζουν κ τοσo :P )

Μαι μπορείς. Τα τρόπαια εμφανίζονται μόλις κάνεις login το psn id σου

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 2/3/2023 στις 1:07 ΜΜ, sibir είπε

23 ώρες πριν, kostiger είπε

Δεν ειναι απολυτο οτι θα κλειδωσει στα 60, μπορει να σηκωνει και 120Hz k vrr και μεσω Hdmi 1.4. Κανε μια αναζητηση να δεις τι ισχυει.

Νομίζω ότι το VRR δουλεύει μόνο σε HDMI 2.1, καθώς αξιοποιεί το VRR ακριβώς όπως υπάρχει στο specification του HDMI 2.1. Δεν υποστηρίζει Freesync το PS5, το οποίο δουλεύει και σε HDMI 1.4 & 2.0

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...