Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

37 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Επικό φαίνεται το FFXVI.

Πιθανότατα είναι το most expected game μου και από τους βασικούς λόγους αγοράς της κονσόλας. Πίσω από το παιχνίδι είναι ο Hiroshi Takai που πρακτικά εγγυάται για τη ποιότητα της ιστορίας/σκηνοθεσίας.

Στα αρνητικά για μένα το ότι στο gameplay του video βλέπω το σύστημα μάχης του FF7 Remake και FF15 που είναι απλά serviceable.

Γενικά τα souls μ'εχουν καταστρέψει και όταν δε βλέπω stagger στους εχθρούς αρρωσταίνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

49 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Πιθανότατα είναι το most expected game μου και από τους βασικούς λόγους αγοράς της κονσόλας. Πίσω από το παιχνίδι είναι ο Hiroshi Takai που πρακτικά εγγυάται για τη ποιότητα της ιστορίας/σκηνοθεσίας.

Στα αρνητικά για μένα το ότι στο gameplay του video βλέπω το σύστημα μάχης του FF7 Remake και FF15 που είναι απλά serviceable.

Γενικά τα souls μ'εχουν καταστρέψει και όταν δε βλέπω stagger στους εχθρούς αρρωσταίνω.

Να σου πω εμένα μου έχει λείψει πολύ το turn based combat των παλιών FF. Και δεν μιλάω για το μοντέρνο στυλ του FFVII Remake (που δεν μου άρεσε καθόλου) αλλά εκείνο που όλοι οι χαρακτήρες περίμεναν στη θέση τους για το επόμενο command.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα φαινόταν πολύ περίεργο και out of place με τα γραφικά που έχουμε σήμερα αλλά και πάλι, μου άρεσε η παλιά λογική που σου έδεινε χρόνο να σκεφτείς την επόμενη κίνηση σου ενώ παράλληλα είχες τον έλεγχο 3 χαρακτήρων μαζί. 

• Like 2

Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Να σου πω εμένα μου έχει λείψει πολύ το turn based combat των παλιών FF. Και δεν μιλάω για το μοντέρνο στυλ του FFVII Remake (που δεν μου άρεσε καθόλου) αλλά εκείνο που όλοι οι χαρακτήρες περίμεναν στη θέση τους για το επόμενο command.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα φαινόταν πολύ περίεργο και out of place με τα γραφικά που έχουμε σήμερα αλλά και πάλι, μου άρεσε η παλιά λογική που σου έδεινε χρόνο να σκεφτείς την επόμενη κίνηση σου ενώ παράλληλα είχες τον έλεγχο 3 χαρακτήρων μαζί. 

Ναι! Δεν έχω καταλάβει γιατί σχεδόν όλα τα AAA jrpg's (που δεν είναι πολλά) βγαίνουν με αυτό το μπασταρδεμένο σύστημα μάχης. Καταλαβαίνω και εγώ ότι είναι λίγο παλιακό αλλά κάποιες υλοποιήσεις turn based όπως πχ Persona ή Octopath Traveler συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά απολαυστικές.

Ή τουλάχιστον θα πρέπει να πάνε σε ένα πιο στιβαρό σύστημα μάχης αφού θέλουν να τα κάνουν πιο action και όχι σε αυτό το button mash-heal-button mash.

• Like 3

8 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ναι! Δεν έχω καταλάβει γιατί σχεδόν όλα τα AAA jrpg's (που δεν είναι πολλά) βγαίνουν με αυτό το μπασταρδεμένο σύστημα μάχης. Καταλαβαίνω και εγώ ότι είναι λίγο παλιακό αλλά κάποιες υλοποιήσεις turn based όπως πχ Persona ή Octopath Traveler συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά απολαυστικές.

Ή τουλάχιστον θα πρέπει να πάνε σε ένα πιο στιβαρό σύστημα μάχης αφού θέλουν να τα κάνουν πιο action και όχι σε αυτό το button mash-heal-button mash.

Το Remake λόγω αυτών που λες δε κατάφερα να το τελειώσω ποτέ. Το σύστημα μάχης ήταν φουλ αποτρεπτικό μετά από 3 ώρες παιχνιδιού. Αντίθετα πχ, το Dragon Quest 11 που είχε αυτή την απλή, γοητευτική αλλά και εθιστική 90ιλα στο σύστημα μάχης ήταν όνειρο!

Σημεία των καιρών και στην θέληση για εξέλιξη μοντερνοποίηση των πάντων. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Επικό φαίνεται το FFXVI.

Αλλο ένα παιχνιδι αυτής της εταιρείας με ψιλο αδιάφορο(απο τα trailer τουλάχιστον)αγγλικό voice acting.

Για το σύστημα μάχης(πέραν του ότι ειναι πιο action και μάλλον ο κεντρικός χαρακτήρας ειναι το ίδιο το summon)οπως και το story, δεν καταλαβαίνεις πολλά.

Φαίνεται ωραίο/ενδιαφέρον,μιας και φέρνει αρκετά στο δημοφιλές FF XIV λόγω και δημιουργών, αλλά τα trailers είναι ψιλό meh στο να παρουσιάζουν πλήρως το παιχνίδι.

Οσο για το action του πράγματος σε σχέση με turn based, υπάρχει σχετική δήλωση και αναμενόμενα έχει να κάνει με το κοινό που λένε ότι απευθύνονται https://www.videogameschronicle.com/news/final-fantasy-16-ditched-turn-based-combat-to-appeal-to-younger-generations-producer-says/

Επεξ/σία από Fulgore

Παρελαβα και πριν λιγο εγκατεστησα ( πηρα την εκδοση με God of war Rangarok + Horizon Forbiden West ) Πω ειναι τρελη κουμουτσα σε σχεση με το Series X .. Εβαλα και την συνδρομη για να παιξω πρωτα απο ολα Ghost of Tsusima + Returnal + Demons Souls ..  και μετα τα υπολοιπα

• Like 4

4 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Επικό φαίνεται το FFXVI.

επικό αλλά πλέον το έχουν πάει σε τελείως action από tactic που ήταν παραδοσιακά η σειρά 

• Like 1

το turned based απωθει παρα πολυ κοσμο, καλως ή κακως ΑΑΑ παραγωγες με τα κοστη εκει που εχουν παει λογικο να στρεφονται σε πιο action κατευθυνσεις. 

18 λεπτά πριν, xavier είπε

το turned based απωθει παρα πολυ κοσμο, καλως ή κακως ΑΑΑ παραγωγες με τα κοστη εκει που εχουν παει λογικο να στρεφονται σε πιο action κατευθυνσεις. 

3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Όχι ρε τι turn based..Real-time combat θέλει ο λαός με δυνατά visuals.

Ναι προφανώς το κάνουν για να απευθυνθούν σε παραπάνω κοινό αλλά:

1) Δε χρειάζεται όλα τα παιχνίδια να είναι για όλους. Αν πχ. ο Psycho_Warhead ποτέ δε του άρεσαν και δεν έπαιζε jrpgs δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει σήμερα.

2) Δεν υπάρχει λόγος τα jrpg's να είναι ΑΑΑ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι jrpg fans που το έχουν σαν κύριο genre προτιμούν παραγωγές τύπου Octopath Traveler παρά Tales of Arise. Και σε επίπεδο γραφικών ακόμη

3) Αν θέλουν να τα κάνουν action τότε να τα κάνουν "καλά action" επιπέδου Platinum-FromSoftware games. Το action κομμάτι που έχω δει μέχρι στιγμής στα AAA jrpg που έχουν κυκλοφορήσει (με εξαίρεση το Nier που είναι της Platinum) είναι επιπέδου Indie. Θυμίζει σε βάθος τα πολύ παλιά arcade beat em ups σαν το Final Fight.

• Like 2
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ναι προφανώς το κάνουν για να απευθυνθούν σε παραπάνω κοινό αλλά:

1) Δε χρειάζεται όλα τα παιχνίδια να είναι για όλους. Αν πχ. ο Psycho_Warhead ποτέ δε του άρεσαν και δεν έπαιζε jrpgs δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει σήμερα.

2) Δεν υπάρχει λόγος τα jrpg's να είναι ΑΑΑ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι jrpg fans που το έχουν σαν κύριο genre προτιμούν παραγωγές τύπου Octopath Traveler παρά Tales of Arise. Και σε επίπεδο γραφικών ακόμη

3) Αν θέλουν να τα κάνουν action τότε να τα κάνουν "καλά action" επιπέδου Platinum-FromSoftware games. Το action κομμάτι που έχω δει μέχρι στιγμής στα AAA jrpg που έχουν κυκλοφορήσει (με εξαίρεση το Nier που είναι της Platinum) είναι επιπέδου Indie. Θυμίζει σε βάθος τα πολύ παλιά arcade beat em ups σαν το Final Fight.

βρε δε διαφωνω σε τιποτα απο αυτα που γραφεις, απλα λεω οτι η square θα συνεχιζει να βγαζει jrpgs οπως το octopath traveller που εχουν το κοινο τους. Αλλα στο FF που παντοτε εστιαζει στα ΑΑΑ γραφικα ειναι λογικο να στρεφεται στο action.

η square προσπαθει να κανει κατι δικο της που θα τη διαφοροποιει απο τα υπολοιπα action game,  συνδυαζοντας το tactical πετρα ψαλιδι χαρτι που παντα ειχαν τα FF, τα summon κτλ σε πιο action προσεγγιση  , συμφωνουμε και εδω οτι δεν εχουν βρει ακομα την ισορροπια που χρειαζεται.

• Like 1

στο eneba εχει καποιες εκδοσεις παιχνιδιων που τις χαρακτηριζει μονο ps5 και καποια που τα χαρακτηριζει ps4/ps5. Αυτα που ειναι ps5 π.χ. το ragnarok μπορουν να παιχτουν σε ps4? υπάρχουν ps5 only εκδοσεις σε crossgen παιχνιδια? 

22 minutes ago, xavier said:

στο eneba εχει καποιες εκδοσεις παιχνιδιων που τις χαρακτηριζει μονο ps5 και καποια που τα χαρακτηριζει ps4/ps5. Αυτα που ειναι ps5 π.χ. το ragnarok μπορουν να παιχτουν σε ps4? υπάρχουν ps5 only εκδοσεις σε crossgen παιχνιδια? 

Χωρίς να είμαι σίγουρος για eneba και άλλα κλειδάδικα παίζει να είναι σαν τα retail όπου οι PS5 εκδόσεις δεν παίζουν σε PS4

3 λεπτά πριν, Armoral είπε

Δοκίμασε κανείς το demo του Forspoken;

1 σελιδα πισω

Οκ εψαξα ποιος ειναι ο Kevin Conroy, αλλα πειραζει που δεν μου αρεσει καθολου η φωνη του Batman? :P

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...