Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Άξιζαν full price τα games που έγραψα δηλαδή επειδή είναι Sony exclusives;🤣

Εσύ απο τα σχόλια εδώ στο forum ή απο τις κριτικές, ειδες το Horizon forbidden west να το έβγαζαν οι περισσότεροι οτι ειναι παιχνιδι wait for deep sale/αναμονή να μπει σε υπηρεσία όπως πχ το Guardians of the galaxy που αναφέρθηκε πιο πίσω???

Η ότι πρέπει να μπει σε αυτή την κατηγορία κάθε exclusive που δεν πουλάει όπως το Ragnarok?

Γιατι το Ragnarok δεν έκανε απλά καλές πωλήσεις. Εκανε πωλήσεις ρεκορ.

To Gran Turismo 7 μετά απο όλα αυτά που γράφτηκαν και στο θέμα του απο τότε που βγήκε, με ειδες να λέω κάπου,οτι αξίζει full price day one επειδή είναι Sony exclusive???

Το μονο που έγραψα ειναι ότι φέτος για ένα κάτοχο ps5, τα Horizon forbidden west και God Of War Ragnarok, ειναι τα μόνα exclusive παιχνιδια που μπορεί κάποιος κάτοχος(εαν θέλει)να πάρει και day one....

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εσύ απο τα σχόλια εδώ στο forum ή απο τις κριτικές, ειδες το Horizon forbidden west να το έβγαζαν οι περισσότεροι οτι ειναι παιχνιδι wait for deep sale/αναμονή να μπει σε υπηρεσία όπως πχ το Guardians of the galaxy που αναφέρθηκε πιο πίσω???

Η ότι πρέπει να μπει σε αυτή την κατηγορία κάθε exclusive που δεν πουλάει όπως το Ragnarok?

Γιατι το Ragnarok δεν έκανε απλά καλές πωλήσεις. Εκανε πωλήσεις ρεκορ.

To Gran Turismo 7 μετά απο όλα αυτά που γράφτηκαν και στο θέμα του απο τότε που βγήκε, με ειδες να λέω κάπου,οτι αξίζει full price day one επειδή είναι Sony exclusive???

Το μονο που έγραψα ειναι ότι φέτος για ένα κάτοχο ps5, τα Horizon forbidden west και God Of War Ragnarok, ειναι τα μόνα exclusive παιχνιδια που μπορεί κάποιος κάτοχος(εαν θέλει)να πάρει και day one....

Διαφωνώ κάθετα για το HFW. Δεν αξίζε σε καμία περίπτωση full price αγορά με τα 10 βελτιωτικά patch το πρώτο δίμηνο και την αίσθηση που σου αφήνει όταν το ολοκληρώσεις. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Lobo10 είπε

Δεν ξέρω για το 70% αλλά τα digital τα αγοράζουμε συνήθως αυτοί που κάνουμε account share. Στην πλατφόρμα της Sony δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των digital πωλήσεων και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι δεν προτιμούν PS5 digital.

Eιναι αρκετα υψηλο το digital. 80% ηταν στα αποτελεσματα του ιουνιου https://www.thegamer.com/ps4-ps5-games-bought-digitally/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, sndev είπε

Εγώ μια χαρά το ξαναπληρωνα day one πάντως!

Εσύ πήρες τη συλλεκτική ρε μούτρο. Εντελώς άλλη φάση.

5 λεπτά πριν, adamv123 είπε

Eιναι αρκετα υψηλο το digital. 80% ηταν στα αποτελεσματα του ιουνιου https://www.thegamer.com/ps4-ps5-games-bought-digitally/

Η στατιστική μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν αφορά το 80% μόνο τα exclusives της Sony αλλά όλα τα παιχνίδια που πιθανόν ήταν σε μεγάλη έκπτωση στο ps store το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Επεξ/σία από Lobo10
  • Like 1

40 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Διαφωνώ κάθετα για το HFW. 

Δεκτό, αλλά ειναι γνώμη σου.

Στο εξωτερικό πάντως ειδικά σε Αγγλία μερια(που αναφέρεται πολλές φορές για πωλήσεις κονσολών) day one το παιχνιδι πούλησε πάρα πολύ καλά όπως είχε αναφερθει και παλιότερα https://unboxholics.com/news/gaming/91824-to-horizon-forbidden-west-katafere-to-deytero-megalytero-ntempouto-ps5-paichnidiou

Η δε πλειοψηφια των σχολίων/απόψεων και στο insomnia στο θέμα του τις πρώτες εβδομάδες, ήταν πολυ πιο θετική απο wait for sale/αναμονή να μπει στο ps plus, οτι δηλαδή ισχυε και με το προηγούμενο του 2017.

Αρα δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς φτάσαμε στο αν το horizon forbidden west ειναι day one παιχνιδι ή wait for sale, όπως το Guardians of the galaxy.

Οπως και γιατί αναφέρθηκαν οι τιμές των μεταχειρισμένω/αγγελιών σε playstation μεριά μετα απο μηνες, ενώ ειναι λίγο πολύ γνωστό εδώ και χρόνια οτι μόνο η Nintendo κρατάει τις τιμές στα παιχνίδια της σε καινούργια/μτχ/αγγελίες, ενώ στις άλλες πλατφόρμες πέφτουν οι τιμες. Οτι δηλαδή ίσχυε και στην προηγούμενη ps4 γενιά για την πλειοψηφια των τίτλων, exclusive και μη.

• Like 1

36 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Εσύ πήρες τη συλλεκτική ρε μούτρο. Εντελώς άλλη φάση.

Η στατιστική μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν αφορά το 80% μόνο τα exclusives της Sony αλλά όλα τα παιχνίδια που πιθανόν ήταν σε μεγάλη έκπτωση στο ps store το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Δεν νομίζω να είμαι εξαίρεση, ουτε κ αντιπροσωπευτικό δείγμα φυσικά παρολαυτα   στο κύκλο μου βλέπω ακόμα άτομα που το βάζουν κανα μισαωρακι παίζουν με τα build κ σκοτώνουν κακουληδες, ούτε θεωρώ ότι τα patch 10 20 30 ήταν απαραίτητα (στο μέσο όρο των gamers) για να χαρεί το παιχνίδι  όπως κυκλοφόρησε. ειμαι πεπεισμένος πλεον οτι η πλειονότητά δεν καταλαβαίνει η δεν τον νοιαζει αν κουνιούνται τα λουλουδάκια σωστά αν θολώνει στο βάθος κτλ. Αρκετοί δεν έχουν καν hdmi 2.1   

πριν κάποιες μερες έβλεπα ενα podcast κ λέγανε οτι γενικα τα digital στο εξωτερικό είναι πάνω από 70% (προσωπικά με θλίβει) ενώ στην Ελλάδα ακόμα είναι 50 50, κάποιες μέρες μετά έπεσα σε videaki των unboxholics που σχολιαζανε  κατι παρεμφερές, οτι φαινετε πλέον απο τους real  χώρους ( βιτρινα)  των μεγάλων  καταστημάτων πόσο εχουν συρικνωθει σε εκταση στο κομματι των retail σε σχεση με παλια

• Like 2

4 λεπτά πριν, sndev είπε

πριν κάποιες μερες έβλεπα ενα podcast κ λέγανε οτι γενικα τα digital στο εξωτερικό είναι πάνω από 70% (προσωπικά με θλίβει) ενώ στην Ελλάδα ακόμα είναι 50 50, κάποιες μέρες μετά έπεσα σε videaki των unboxholics που σχολιαζανε  κατι παρεμφερές, οτι φαινετε πλέον απο τους real  χώρους ( βιτρινα)  των μεγάλων  καταστημάτων πόσο εχουν συρικνωθει σε εκταση στο κομματι των retail σε σχεση με παλια

Spoiler

Δεν είναι πολύ ξεκάθαρη εικόνα γύρω απο το digital για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Για παράδειγμα σε χώρες οπως η Ελλάδα,η Αγγλια και η Γαλλια πχ, τιμάνε πολύ το physical λόγω μεταπώλησης/αγγελιών/ebay κλπ.

Επίσης πολλοί τιμάνε το physical ειδικά σε ακριβές day one κυκλοφορίες, γιατι το βρίσκουν αισθητά φθηνότερα λόγω καταστημάτων. Αλλιώς ειναι να αγοράζεις 48ευρω day one το Last of us part 2 κουτάτο απο skroutz, αλλιώς ψηφιακο απο το store 70ευρώ. 

Ενα αλλο κλασσικό τρανταχτό παράδειγμα σε αυτο ειναι και οι ετήσιες πωλήσεις στο Fifa. Δεν νομίζω οτι οι περισσότεροι θέλουν να δίνουν 70 ευρώ κάθε χρόνο για να παίρνουν το νεο Fifa day one ψηφιακο απο το store. Γιαυτο και γεμίζουν οι αγγελίες/καταστήματα με μεταχειρισμένα fifa(ή Pro παλιότερα).

Το Digital περιπλέκεται περισσότερο όταν μπαίνει στην μέση η αγορά μέσω vpn(τα βλέπουμε και στο forum με τις συνδρομές απο άλλες χώρες πχ),ή σε παλιότερα παιχνιδια σε έκπτωση ή πλέον μιας και έχουν μπει πολύ έντονα και οι συνδρομές στην μέση ή το account share.

Το θέμα λοιπόν ειναι η κονσόλα να σου προσφέρει και τις 2 επιλογές και εσύ σαν χρήστης να κρίνεις σε τι μορφή θα αγοράσεις όταν έρθει η ώρα.

Για παράδειγμα φιλος μου ήταν να πάρει το Callisto στο ps5(61ευρώ),αλλά το πήρε τελικά στο PC γιατι βρήκε κωδικό απο bundle στα 30ευρω με αυτο και το dead island.

Τέλος, μιας και αναφέρθηκες στους unboxholics, γιατι δεν λένε οι τυπάδες οτι τα μεγάλα καταστήματα όλο τον χρόνο έχουν full price τα παιχνιδια?

Ο Γερμανος πχ με τον οποιο συνεργάζονται(και τα άλλα μεγάλα καταστήματα αντιστοιχα), το 2 ετών πλέον Demons Souls(και σε άλλα παιχνιδια βέβαια αναλογη εικονα), πέραν απο περιόδους γιορτών/εκπτώσεων/πασχα κλπ, ολο τον υπόλοιπο χρόνο το έχει 80ευρώ το παιχνιδι, λές και δεν μπορουμε να αγοράσουμε απο αλλού(βάζοντας μέσα και εξωτερικό/amazon).

Λογικό δεν ειναι να ειναι μειωμένη η κίνηση? Οχι οτι περιμένω απο αυτους να θίγουν τέτοια πράγματα, ειναι σε άλλο κόσμο γενικά αυτοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

Δεν νομίζω να είμαι εξαίρεση, ουτε κ αντιπροσωπευτικό δείγμα φυσικά παρολαυτα   στο κύκλο μου βλέπω ακόμα άτομα που το βάζουν κανα μισαωρακι παίζουν με τα build κ σκοτώνουν κακουληδες, ούτε θεωρώ ότι τα patch 10 20 30 ήταν απαραίτητα (στο μέσο όρο των gamers) για να χαρεί το παιχνίδι  όπως κυκλοφόρησε. ειμαι πεπεισμένος πλεον οτι η πλειονότητά δεν καταλαβαίνει η δεν τον νοιαζει αν κουνιούνται τα λουλουδάκια σωστά αν θολώνει στο βάθος κτλ. Αρκετοί δεν έχουν καν hdmi 2.1   

Για τα retail συμφωνούμε ότι οδεύουν προς εξαφάνιση.

Όσον αφορά το HFW από τη στιγμή που το τελείωσα παρόλο που δεν το έχω  διαγράψει από το PS5 δεν μου γεννήθηκε η επιθυμία να το ξαναβάλω.

Επεξ/σία από Lobo10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lobo10 είπε

Διαφωνώ κάθετα για το HFW. Δεν αξίζε σε καμία περίπτωση full price αγορά με τα 10 βελτιωτικά patch το πρώτο δίμηνο και την αίσθηση που σου αφήνει όταν το ολοκληρώσεις. 

Μια χαρα ηταν σε quality (το οποιο προσωπικα προτιμω). Σε Performance mode υπηρχαν τα οποια (λιγα) προβληματα.

52 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Όσον αφορά το HFW από τη στιγμή που το τελείωσα παρόλο που δεν το έχω  διαγράψει από το PS5 δεν μου γεννήθηκε η επιθυμία να το ξαναβάλω.

Το ιδιο δεν ισχυει για ολα τα single player games? Θα ξαναπαιξεις τα plague tales? Ο μονος λογος για να ξανα παιξεις ενα Game ειναι ξεκαθαρα το Platinum πλεον. 

Επεξ/σία από SabotazNic

12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μια χαρα ηταν σε quality (το οποιο προσωπικα προτιμω). Σε Performance mode υπηρχαν τα οποια (λιγα) προβληματα.

Το ιδιο δεν ισχυει για ολα τα single player games? Θα ξαναπαιξεις τα plague tales? Ο μονος λογος για να ξανα παιξεις ενα Game ειναι ξεκαθαρα το Platinum πλεον. 

Στο τελευταίο σκέλος αυτό ακριβώς γράφω. Ήταν απάντηση στον sndev οτι κάποιοι το ξαναβάζουν για ημίωρα. Εγώ μόνο main story και τέλος, δεν μου περισσεύει χρόνος για τρόπαια κ.τ.λ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν είναι πολύ ξεκάθαρη εικόνα γύρω απο το digital για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Για παράδειγμα σε χώρες οπως η Ελλάδα,η Αγγλια και η Γαλλια πχ, τιμάνε πολύ το physical λόγω μεταπώλησης/αγγελιών/ebay κλπ.

Επίσης πολλοί τιμάνε το physical ειδικά σε ακριβές day one κυκλοφορίες, γιατι το βρίσκουν αισθητά φθηνότερα λόγω καταστημάτων. Αλλιώς ειναι να αγοράζεις 48ευρω day one το Last of us part 2 κουτάτο απο skroutz, αλλιώς ψηφιακο απο το store 70ευρώ. 

Ενα αλλο κλασσικό τρανταχτό παράδειγμα σε αυτο ειναι και οι ετήσιες πωλήσεις στο Fifa. Δεν νομίζω οτι οι περισσότεροι θέλουν να δίνουν 70 ευρώ κάθε χρόνο για να παίρνουν το νεο Fifa day one ψηφιακο απο το store. Γιαυτο και γεμίζουν οι αγγελίες/καταστήματα με μεταχειρισμένα fifa(ή Pro παλιότερα).

Το Digital περιπλέκεται περισσότερο όταν μπαίνει στην μέση η αγορά μέσω vpn(τα βλέπουμε και στο forum με τις συνδρομές απο άλλες χώρες πχ),ή σε παλιότερα παιχνιδια σε έκπτωση ή πλέον μιας και έχουν μπει πολύ έντονα και οι συνδρομές στην μέση ή το account share.

Το θέμα λοιπόν ειναι η κονσόλα να σου προσφέρει και τις 2 επιλογές και εσύ σαν χρήστης να κρίνεις σε τι μορφή θα αγοράσεις όταν έρθει η ώρα.

Για παράδειγμα φιλος μου ήταν να πάρει το Callisto στο ps5(61ευρώ),αλλά το πήρε τελικά στο PC γιατι βρήκε κωδικό απο bundle στα 30ευρω με αυτο και το dead island.

Τέλος, μιας και αναφέρθηκες στους unboxholics, γιατι δεν λένε οι τυπάδες οτι τα μεγάλα καταστήματα όλο τον χρόνο έχουν full price τα παιχνιδια?

Ο Γερμανος πχ με τον οποιο συνεργάζονται(και τα άλλα μεγάλα καταστήματα αντιστοιχα), το 2 ετών πλέον Demons Souls(και σε άλλα παιχνιδια βέβαια αναλογη εικονα), πέραν απο περιόδους γιορτών/εκπτώσεων/πασχα κλπ, ολο τον υπόλοιπο χρόνο το έχει 80ευρώ το παιχνιδι, λές και δεν μπορουμε να αγοράσουμε απο αλλού(βάζοντας μέσα και εξωτερικό/amazon).

Λογικό δεν ειναι να ειναι μειωμένη η κίνηση? Οχι οτι περιμένω απο αυτους να θίγουν τέτοια πράγματα, ειναι σε άλλο κόσμο γενικά αυτοί.

1 ώρα πριν, Lobo10 είπε

Οι Unboxholics είναι promoters/influencers και όχι reviewers.

Όπου πέφτει χρήμα στηρίζουν.

Έκατσα κ βρήκα το απόσπασμα 58 λεπτό κ μετα.

Spoiler

Δε διαφωνώ κάπου κ αναγνωρίζω οτι τα συμφέροντα τους στηρίζουν κ προωθούν , η καλύτερα της digital minds όπου ανοικουν  https://digitalminds.com/influencers/ και οχι του Γερμανού, αλλά οκ ναι το αποτέλεσμά είναι το ίδιο. 

Όμως δε σημαίνει ότι αν είσαι μιας ηλικίας κ νοήμων δε μπορείς κ φιλτράρεις η δε μπορεις να συγκρατήσεις τα ουσιώδη πισω απο τα α ου wow super κ να βγάλεις το συμπέρασμα που ειναι σωστό στην οπτική σου κ οχι αυτό που σου πασάρουν.

Ταπεινή μου γνώμη μου και πιο χαμηλή τιμή απο το στορε τύπου 5 ευρω να είχαν (δε μπορει το στορε να εχει τρομακτική διαφορά προς τα κάτω για αλλους λογούς) ,πάλι digital θα αγόραζε η πλειονότητα του κόσμου κυρίως λόγο ευκολίας του καναπέ , σίγα μη περιμένω πότε θα ανοίξει το καθε κατάστημα οταν τα χω στην οθόνη μου, να κουνήσω το κολο μου στο κρύο τη ζέστη για 3-5 ευρω θα σου πουνε κ προσωπικά το συμμερίζομαι

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2

1 ώρα πριν, sndev είπε

Ταπεινή μου γνώμη μου και πιο χαμηλή τιμή απο το στορε τύπου 5 ευρω να είχαν (δε μπορει το στορε να εχει τρομακτική διαφορά προς τα κάτω για αλλους λογούς) ,πάλι digital θα αγόραζε η πλειονότητα του κόσμου κυρίως λόγο ευκολίας του καναπέ , σίγα μη περιμένω πότε θα ανοίξει το καθε κατάστημα οταν τα χω στην οθόνη μου, να κουνήσω το κολο μου στο κρύο τη ζέστη για 3-5 ευρω θα σου πουνε κ προσωπικά το συμμερίζομαι

Καλά μην το λές, δεν έχουν όλοι 100+γραμμές internet για να κατεβάζουν με άνεση παιχνιδια 80,90 και 100+gb. Το ξέρουμε απο πρώτο χέρι εμεις στην Ελλαδα αυτό.

Ασε που θές και επιπλέον χωρο(μεγαλύτερο nvme)αν δεν θές να εισαι συνέχεια στο σβήσε.

Ειναι αυτό που λέμε έχει τα καλά του, έχει και τα κακά του. Γιαυτό πολλοί στην Ελλάδα είμαστε κατά μιας digital only κονσόλας, σου κόβονται επιλογές.

Οσο για τους unboxholics, τους reviewers κλπ, ενας λόγος παραπάνω που υποτίθεται και απο παλιότερα πολλοί προτιμούσαν τα forum ήταν αυτός. Για να ακούσουν απόψεις(θετικές και αρνητικές)από τον ίδιο τον κόσμο, τι προσωπική άποψη έχει/πως τα βλέπει ο ιδιος βάζοντας το χέρι στην τσέπη, αλλά όπως και σε άλλα πράγματα μπήκε στην μέση ο οπαδισμός και γνωστή η συνέχεια μέχρι και σήμερα. Αλλιώς όντως δεν θα ασχολιόμασταν ούτε με αυτούς, ούτε με το Ign και το κάθε ign κλπ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...