Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν ενδιαφερεται κανεις και θελει dualsense σε μωβ χρωμα στα 49.99 ας μου στειλει Pm,γιατι ειχα βαλει κ δευτερη παραγγελια που δεν θα την παραλαβω.Το χειριστηριο ειναι αμεσα διαθεσιμο για παραλαβη στο καταστημα του γερμανου στο Χαλανδρι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποια είναι η σωστή ρύθμιση για ηχομπάρα στο PS5 ; ''Soundbar'' ή ''AV Amplifier'' ; Κάποιοι λένε ότι ακόμα κι αν έχεις ηχομπάρα το καλύτερο είναι το '"AV Amplifier''.

17 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ποια είναι η σωστή ρύθμιση για ηχομπάρα στο PS5 ; ''Soundbar'' ή ''AV Amplifier'' ; Κάποιοι λένε ότι ακόμα κι αν έχεις ηχομπάρα το καλύτερο είναι το '"AV Amplifier''.

από τι έχω καταλάβει ακόμα και ηχομπάρα να έχεις πρέπει να έχει passthrough ώστε να περάσεις πάνω και την κονσόλα και να μην χάσεις το 4k σε εικόνα η το dolby vision μελλοντικά η οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τέτοια έχει. 

Με το av το κάνεις αυτό σίγουρα

12 λεπτά πριν, chek2fire είπε

από τι έχω καταλάβει ακόμα και ηχομπάρα να έχεις πρέπει να έχει passthrough ώστε να περάσεις πάνω και την κονσόλα και να μην χάσεις το 4k σε εικόνα η το dolby vision μελλοντικά η οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τέτοια έχει. 

Με το av το κάνεις αυτό σίγουρα

Να έχεις το PS5 συνδεδεμένο στην ηχομπάρα εννοείς ;

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Να έχεις το PS5 συνδεδεμένο στην ηχομπάρα εννοείς ;

ναι από τι διάβαζα αλλά μόνο αν έχει η ηχομπάρα pass through πάνω της. Φυσικά πρέπει να έχει και dolby. Τώρα δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο το νήμα για να απαντηθεί αυτό από κάποιον που γνωρίζει περισσότερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω γενικά, αλλά εγώ με Q80T τηλεόραση και Q70T soundbar βάζω αυτές τις ρυθμίσεις:

1) Στην τηλεόραση ρυθμίζω τον ήχο σε passthrough για να μην έχω καθολου lag

2) Στο PlayStation βάζω AV Amplifier και 5.1, γιατί η μπάρα υποτίθεται ότι το υποστηρίζει 3.1 και μου φαίνεται και καλύτερο το μπάσο

2) Στο Playstation βάζω dolby στον ήχο (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ - το καλύτερο είναι το αυτόματο που έχει στο PCM αλλά στη σειρά Τ της Samsung η τηλεόραση κάνει κάθε ήχο πάνω από στέρεο σε στέρεο όταν ειναι PCM... είναι bug)

Πληροφοριακά η σύνδεση είναι PlayStation -> TV -> Soundbar με eArc

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1

34 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Δεν ξέρω γενικά, αλλά εγώ με Q80T τηλεόραση και Q70T soundbar βάζω αυτές τις ρυθμίσεις:

1) Στην τηλεόραση ρυθμίζω τον ήχο σε passthrough για να μην έχω καθολου lag

2) Στο PlayStation βάζω AV Amplifier και 5.1, γιατί η μπάρα υποτίθεται ότι το υποστηρίζει 3.1 και μου φαίνεται και καλύτερο το μπάσο

2) Στο Playstation βάζω dolby στον ήχο (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ - το καλύτερο είναι το αυτόματο που έχει στο PCM αλλά στη σειρά Τ της Samsung η τηλεόραση κάνει κάθε ήχο πάνω από στέρεο σε στέρεο όταν ειναι PCM... είναι bug)

Πληροφοριακά η σύνδεση είναι PlayStation -> TV -> Soundbar με eArc

Ακριβώς τα ίδια έχω κάνει αλλά στο ps δεν το χω βάλει Dolby. Νομίζω είναι το πιο σωστό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sndev είπε

Ακριβώς τα ίδια έχω κάνει αλλά στο ps δεν το χω βάλει Dolby. Νομίζω είναι το πιο σωστό 

Το dolby χρειάζεται μόνο άμα έχεις Samsung τηλεόραση μέχρι 2020 που κάνει το LPCM downmix σε stereo και soundbar με Arc που έχει και μπάσο και άρα δεν θές stereo. Αλλιώς πας σίγουρα σε LPCM. Θεωρητικά το μόνο που έχεις με dolby είναι λίγο παραπάνω lag (το οποίο με τη ρύθμιση της τηλεόρασης σε passthrough από αυτόματο δεν το καταλαβαίνω).

Ελπίζω κάποια στιγμή η Samsung να φτιάξει το passthrough multichannel LPCM με firmware, γιατί θεωρητικά υποτίθεται ότι το υποστηρίζει η σειρά Τ...αλλά δεν.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
  • Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά. Από χθες είμαι ευτυχής κάτοχος του PS5.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις ρυθμίσεις της εικόνας μέσα από το menu του PS5. Το έχω συνδέσει στην TV Sony X90J, η οποία έχει πάρει την ενημέρωση για VRR. Όταν σύνδεσα για πρώτη φορά την κονσόλα μου έβγαλε ένα παράθυρο στην TV για το αν θέλω να κάνει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις και πάτησα ok.

Είδα ότι στην υποδοχή HDMI 4 που το σύνδεσα διάλεξε την ρύθμιση "Enchanced Format" και όχι την "Enchanced with VRR".

Μέσα στις ρυθμίσεις του PS5 στο screen, τα έχει όλα στο automatic (resolution, ALLM κτλ). Πρέπει να τα αλλάξω και να τα κάνω πχ 2160p κτλ ή το automatic με καλύπτει; Επίσης το VRR πρέπει να το έχω ενεργοποιημένο πάντα ή μόνο στα παιχνίδια που μπορεί να χρειαστεί (π.χ. Elden Ring;)

Ευχαριστώ

6 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Το dolby χρειάζεται μόνο άμα έχεις Samsung τηλεόραση μέχρι 2020 που κάνει το LPCM downmix σε stereo και soundbar με Arc που έχει και μπάσο και άρα δεν θές stereo. Αλλιώς πας σίγουρα σε LPCM. Θεωρητικά το μόνο που έχεις με dolby είναι λίγο παραπάνω lag (το οποίο με τη ρύθμιση της τηλεόρασης σε passthrough από αυτόματο δεν το καταλαβαίνω).

Ελπίζω κάποια στιγμή η Samsung να φτιάξει το passthrough multichannel LPCM με firmware, γιατί θεωρητικά υποτίθεται ότι το υποστηρίζει η σειρά Τ...αλλά δεν.

Άρα έχουμε και λέμε.

Soundbar -> TV (eARC/HDMI 2.1) 

TV setting : Passthrough

PS5 : AV Amplifier 5.1 ακόμα και με ηχομπάρα(Αν έχει subwoofer ή δορυφόρους έξτρα)

PS5 output : PCM σε όλες τις TV πλην κάποιων Samsung που έχουν bug και κλειδώνουν σε stereo και άρα βάζουμε Dolby.

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά,  αρχίζει να μου την σπάει ο λιγοστός χώρος..  Μπορώ να βάλω εξωτερικό σκληρό δίσκο ;  αν θέλει μόνο εσωτερικό είναι εύκολη η τοποθέτηση; κ ποιους να έχω υπόψιν μου ; ευχαριστώ προκαταβολικά 😊 

10 λεπτά πριν, Tresorikos είπε

Καλησπέρα παιδιά,  αρχίζει να μου την σπάει ο λιγοστός χώρος..  Μπορώ να βάλω εξωτερικό σκληρό δίσκο ;  αν θέλει μόνο εσωτερικό είναι εύκολη η τοποθέτηση; κ ποιους να έχω υπόψιν μου ; ευχαριστώ προκαταβολικά 😊 

Πήγαινε στις προσφορές και πάρε αυτόν από eshop

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...