Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι λίγο grey area το θέμα της τιμής ενός remake/remaster. 

Προσωπικά προσπαθώ να το κρίνω σύμφωνα με δυο κριτήρια. Πόση δουλειά έχει πέσει επάνω στην επανακυκλοφορία και αν έχω παίξει το original ή όχι. 

Πχ εγώ ποτέ δεν έπαιξα το original Demon’s Souls στο PS3. Πλήρωσα full price για το Remake και το απόλαυσα από την αρχή μέχρι το τέλος ως έναν εντελώς καινουργιο τίτλο με καταπληκτικά γραφικά. Κάποιος άλλος όμως που έλιωσε 100+ ώρες στο original είναι κατανοητό να μη θέλει να πληρώσει full price. 

Επίσης μπορεί κάποιος να μην έχει παίξει ένα παιχνίδι και παρόλα αυτά να θεωρεί ότι είναι “παλιό” και άρα να μη θέλει να πληρώσει full price για μια επανακυκλοφορία ακόμα και αν αυτή προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις από το original. Δεκτό και αυτό. Αν και προσωπικά προτιμώ να αποφεύγω να μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι εάν δεν έχω παίξει ποτέ το παιχνίδι.

Είναι λοιπόν καθαρά στην προσωπική κρίση του καθενώς. 

Το Dead Space πάντως θα το τιμήσω όπως και να χει. Ήταν από τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια και ξέρω ότι θα περάσω καλά. Ειδικά όταν μαθαίνω ότι μαζί με τον εντυπωσιακό οπτικό τομέα θα έχει και κάποιες αλλαγές στο σενάριο και άρα θα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το μοναδικό deal breaker για μένα είναι να μην έχουν κάνει καλό optimization ή να είναι τίγκα στα bugs. Το καλό είναι ότι για όσους δεν θέλουν να δώσουν full price, υπάρχει ακόμα εύκολη πρόσβαση στο original.

• Like 4
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο Demons Souls, ακόμα και να μην το έχει παίξει ποτέ καποιος, δυστηχώς θα φάει στην μούρη το world tendency που ποτε δεν εξηγει πλήρως το παιχνιδι και παραμένει ανεκμετάλλευτο. 

Επίσης και οι εχθροί και ειδικά τα bosses δείχνουν την ''ηλικια'' τους σε σχέση με επόμενους τίτλους, και θα ήταν πολύ καλή ευκαιρια να προσθέσουν πχ και νέους εχθρούς/νέες περιοχές.

Απο εκει πραγματικά προκύπτει και η ανάγκη του remake.

Οχι μονο να βελτιώσεις τα γραφικά, και να επανακυκλοφορήσεις το παιχνιδι για οσους δεν το έχουν παίξει, αλλά να το βελτιώσεις κιολας σε διάφορους τομεις που υστερούσε(με την βοηθεια και των νεων τεχνολογιών), με αποτέλεσμα να απευθύνεσαι ακομα και σε αυτούς που εχουν παιξει το original.

Οτι ακριβώς έκαναν τα RE1 και 2.

Το Full price αναφέρεται συχνα για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκριση/κριτικής, ειδικά οταν μιλάμε για επανακυκλοφορία παιχνιδιου. 

Για παράδειγμα αλλή κριτική/αυστηρότητα θα πέσει σε ένα remake οπως το Ratchet ή το Shadow of the colossus του ps4 με αρχική τιμή 40ευρώ,και άλλη πχ σε ένα σαν το last of us part 1 των 80ευρώ, ασχετως αν κάποιος τα εχει ή δεν εχει ηδη παίξει ή αν θα τα αγοράσει full price ή σε μιση τιμή.

• Like 1
Δημοσ.

@Fulgore Ναι δεν αντιλέγω ότι οποιαδήποτε βελτίωση σε μηχανισμούς και gameplay θα ήταν καλοδεχούμενη ακόμα και γι αυτούς που δεν έχουν παίξει τον τίτλο στο παρελθόν. 

Παρόλα αυτά θεωρώ το Demon’s Souls Remake έναν πολύ ολοκληρωμένο τίτλο ακόμα και σε σχέση με νέες κυκλοφορίες. Ένα που μου ήρθε τυχαία τώρα στο μυαλό είναι το Ghostwire Tokyo. Πολύ διαφορετικό παιχνίδι φυσικά αλλά πατάει επάνω σε χιλιοπαιγμενους μηχανισμούς χωρίς να προσφέρει βελτίωση σε κανέναν. Γιατί αυτό να αξίζει full price και το Demon’s Souls Remake όχι; 

Δημοσ.

Δεν το έχω παιξει το συγκεκριμένο παιχνιδι και άρα δεν ξέρω τι ρόλο βαράει. Απο πλευράς reviews πάντως, δεν θυμάμαι να πήρε πολύ καλές κριτικές, κοινώς πέφτει στην κατηγορία του wait for sale.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Fulgore είπε

Πρώτα από ολά πρέπει να κυκλοφορήσει το παιχνιδι να δουμε αν δικαιολογεί τον ορο ''remake'' με την κυριολεκτική έννοια, ή αν και σε αυτό έχουν δώσει βάση κυριως στον οπτικο τομέα, και άρα μιλάμε περισσοτερο για remaster, παρά για remake.

Γιατι και το πρόσφατο last of us σαν remake το παρουσιαζουν, αλλά στην πράξη ειναι remaster.

Remake με την κυριολεκτική έννοια και με τέτοια day one τιμή, πρέπει να έχει ριζικές αλλαγές και στο υπόλοιπο παιχνιδι, οπως φυσικα έκανε πριν 20χρονια η Capcom με το πρώτο Resident evil 1,  γιαυτο και μέχρι σημερα παραμένει σημειο αναφοράς σε οτι εχει να κανει με remake με την κυριολεκτική έννοια.

Βεβαια μιας και ανέφερα Capcom, θα δούμε και αυτοι τι θα κανουν σε λιγους μήνες στο RE4(remake).

Μου αρεσει που εχεις αμφιβολιες για την καπκομ

Το προσφατο resident evil 2 remake  νομιζω εδειξε  την καταπληκτικη τους δουλεια

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spartan29gr είπε

Μου αρεσει που εχεις αμφιβολιες για την καπκομ

Το προσφατο resident evil 2 remake  νομιζω εδειξε  την καταπληκτικη τους δουλεια

Οτι καλό έφτιαξαν στο 2, το χάλασαν στο 3,γιαυτο έχω αμφιβολίες, οπως επίσης το RE4 δεν ειναι τοσο παλιο οσο αυτά και έχουν βγει και αρκετές επανακυκλοφορίες του ανα τα χρόνια.

Μακάρι να βγει καταπληκτικό, δεν το  συζητάμε, αλλά υποτίθεται κυκλοφορει σε λιγους μήνες και έχουν δειξει πολύ λίγα πράγματα ως τωρα, αρα το φοβαμαι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οτι καλό έφτιαξαν στο 2, το χάλασαν στο 3,γιαυτο έχω αμφιβολίες, οπως επίσης το RE4 δεν ειναι τοσο παλιο οσο αυτά και έχουν βγει και αρκετές επανακυκλοφορίες του ανα τα χρόνια.

Μακάρι να βγει καταπληκτικό, δεν το  συζητάμε, αλλά υποτίθεται κυκλοφορει σε λιγους μήνες και έχουν δειξει πολύ λίγα πράγματα ως τωρα, αρα το φοβαμαι.

Μεσα στο μηνα θα εχουν capcom showcase  που θα δειξουν περισσοτερα για το  resident evil 4 remake

Τα χαλάσαν στο 3 οπως σωστα αναφερεις διοτι  το ειχαν αναθεσει σε εξωτερικο στουντιο.Με αποτελεσμα το παιχνιδι αν  και πανεμορφο και με βελτωμενους μηχανισμους,να βγει κομμενο σε διαρκεια σε σχεση με την οριτζιναλ βερσιον του

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Είμαι έτοιμος να αγοράσω το PS5 console με το bundle του FIFA23+Gran Turismo7+2nd Dualshock.

Η ερώτηση μου είναι εάν πρέπει να περιμένω ένα μήνα μήπως βγάλουν κάποιο άλλο bundle (π.χ. με το νέο God of War); Έχει ακουστεί κάτι σχετικό;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 9 Νοεμβρίου λένε και θα περιλαμβάνει το PS5, ένα λευκό χειριστήριο και το God of War Ragnarok σε ψηφιακή μορφή.Παμπλικ,λογικα ετσι θα ειναι και στα υπολοιπα μαγαζια,για τιμη δεν βρηκα κατι...

Ερωτηση-εσεις που αγορασατε συσκευη τωρα τελευται σε ποια εκδοση σας ηρθε;

Την CFI-1202 την δωσανε Αυγουστο σε Αυστραλια,Σεπτεμβρη σε Ιαπωνια,για εμας εδω ποσο χρονο να παρει;

Επεξ/σία από sibir
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakis1978nov είπε

Καλημέρα παιδιά. Είμαι έτοιμος να αγοράσω το PS5 console με το bundle του FIFA23+Gran Turismo7+2nd Dualshock.

Η ερώτηση μου είναι εάν πρέπει να περιμένω ένα μήνα μήπως βγάλουν κάποιο άλλο bundle (π.χ. με το νέο God of War); Έχει ακουστεί κάτι σχετικό;

Ευχαριστώ

Εξαρτάται τι σε βολεύει. Εγώ π.χ. που δεν ήθελα το FIFA 23 καθόλου, την πήρα τώρα για να το πουλήσω. Το ίδιο θα κάνω και με το Ragnarok, αφού το τερματίσω θα το πουλήσω.

Αν πάρεις το bundle με το Ragnarok τον άλλο μήνα, θα είναι σε ψηφιακή μορφή και αφού το ενεργοποιήσεις στο λογαριασμό σου τέλος, δεν θα μπορείς να το πουλήσεις μετά.

Μόνο έτσι παλεύονται τα 80άρια για μένα, γι' αυτό και πήρα την disc version.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με τα bundle τα "υποχρεωτικά" είναι ελληνική πρωτοτυπία; Δεν μπορεί να γίνει κάποια καταγγελία στη Sony Hellas; Μας θεωρούν μαλάκες...δεν εξηγείται αλλιώς.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostakis1978nov είπε

Αυτό με τα bundle τα "υποχρεωτικά" είναι ελληνική πρωτοτυπία; Δεν μπορεί να γίνει κάποια καταγγελία στη Sony Hellas; Μας θεωρούν μαλάκες...δεν εξηγείται αλλιώς.

Στην χειροτερη των περιπτωσεων, θα το αγοραζα και θα δοκιμαζα επιστροφη. Αν δεν το δεχτουν, το επιστρεφεις ολοκληρο και περιμενεις GoW bundle. Κατα 99% δεν θα εχεις θεμα. Μην αρκεισαι σε τι λενε στο τηλ ή στην σελιδα περι μη επιστροφων κτλ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakis1978nov είπε

Αυτό με τα bundle τα "υποχρεωτικά" είναι ελληνική πρωτοτυπία;

Οχι και στο εξωτερικό πωλούνται τετοια υποχρεωτικα bundles.

Απο εκει και πέρα, εχει υπερ αναλυθει εδώ και καιρο το κομμάτι της διαθεσιμότητας/υποχρεωτικων bundles, ο καθένας ας κάνει οτι θέλει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...