Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, music_lover είπε

Η φάση είναι "σήκωσε το το τιμημένο" και με το remake του Dead Space και με το Callisto Protocol!

Θα με κράξει κόσμος αλλά πιο πολύ  ανυπομονώ για αυτά τα δύο πάρα για το ragnarok.

• Like 3
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilias78 είπε

Θα με κράξει κόσμος αλλά πιο πολύ  ανυπομονώ για αυτά τα δύο πάρα για το ragnarok.

Έχοντας λιώσει στα 2 πρώτα Dead Space, σε καταλαβαίνω. Horror in Space, κι όμως, έσπερναν. Αγαπημένη ταινία το Event Horizon του 1997. Διόλου τυχαίο. Όπως και τα Alien. Γιατί συνδυάζουν τρόμο και sci-fi.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έτυχε να ξαναπαίξω για άλλη μια φορά το Dead Space 1 στο Steam Deck (με ακουστικά και στο σκοτάδι). Ειλικρινά ένιωσα τρόμο από την ατμόσφαιρα και τους ήχους παρόλο που ξέρω το παιχνίδι πολύ καλά. Πόσο τρομερή δουλειά έκαναν τότε. Πολύ κρίμα που χαντάκωσε την Visceral η EA όταν ανακατεύτηκε με το DS3. Αυτή η ομάδα θα έπρεπε να ήταν στα χέρια της Capcom.

Ανυπομονώ και γω για το Remake (ελπίζω να το σεβαστούν) και το Callisto Protocol του Schofield.   

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Έτυχε να ξαναπαίξω για άλλη μια φορά το Dead Space 1 στο Steam Deck (με ακουστικά και στο σκοτάδι). Ειλικρινά ένιωσα τρόμο από την ατμόσφαιρα και τους ήχους παρόλο που ξέρω το παιχνίδι πολύ καλά. Πόσο τρομερή δουλειά έκαναν τότε. Πολύ κρίμα που χαντάκωσε την Visceral η EA όταν ανακατεύτηκε με το DS3. Αυτή η ομάδα θα έπρεπε να ήταν στα χέρια της Capcom.

Ανυπομονώ και γω για το Remake (ελπίζω να το σεβαστούν) και το Callisto Protocol του Schofield.   

Σε αυτό θα προσθέσω και το γεγονός ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε το συγκεκριμένο ήμασταν οι περισσότεροι σε μία ηλικία γύρω στα 18-25 που δεν είχαμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο. Δηλαδή ένα κλειστοφοβικό horror game με gore στοιχεία στο διάστημα. Το κομμάτι της ηλικίας και των λιγοστών πρότερων εμπειριών με αντίστοιχου είδους παιχνίδια αλλά και της γενικότερης εξέλιξης των πραγμάτων* είναι που σου δημιουργούν συναισθήματα τα οποία δεν συγκρίνονται και δεν ξεχνιούνται με τίποτα.

*Το PS3 για πολλούς ήταν η πρώτη "σοβαρή" κονσόλα και ένα τεχνολογικό άλμα σε σχέση με τους προκατόχους από άποψη γραφικών και ιδιοτήτων. Δύο γενιές μετά, τα έχουμε δει όλα. Δεν υπάρχει κάτι που θα μας καταπλήξει είτε σε gameplay είτε σε γραφικά είτε σε genre. Επίσης, το '08 που κυκλοφόρησε το DS1, πιστεύω οι περισσότεροι παίζαμε τα games μόνοι ή με τον καλύτερό μας φίλο στο υπνοδωμάτιο, σε μία πολύ μικρή και παχιά τηλεόραση χωρίς να μας αποσπούν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες όπως τα κινητά, τα social. Αυτό από μόνο του και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, έκαναν την εμπειρία μοναδική.

Όσο και να γράψω, είναι κάποια συναισθήματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν όπως π.χ. η πρώτη μας κονσόλα ή με το τι ευλάβεια και θαυμασμό παρακολουθούσαμε τον αδερφό μας να παίζει και να περνάει πίστες (όσοι έχουν μεγαλύτερο αδερφό με καταλαβαίνουν).

Προσωπικά, όλα τα DS τα έχω παίξει με τον παιδικό μου φίλο/κολλητό μου και νυν κουμπάρο μου.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@-WISE- Πέρα από τον παράγοντα της ηλικίας για τον οποίο έχεις δίκιο και την νοσταλγία, αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι εμένα προσωπικά το original παιχνίδι ακόμα καταφέρνει να μου προκαλέσει τα ίδια ανατριχιαστικά συναισθήματα όπως τότε. Και δεν το περίμενα αυτό μιας και το έχω ξαναπαίξει και επειδή έχω πλέον περισσότερη εμπειρία λόγω ηλικείας. 

Εδώ αποδεικνύεται πόσο σημαντικά είναι το εικαστικό κομμάτι, ο ήχος και η σκηνοθεσία σε ένα survival horror πέρα από την λεπτομέρεια των γραφικών και είμαι πολύ περίεργος να δω αν το remake θα καταφέρει να αποδώσει αυτά τα δυνατά συναισθήματα. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.

Ο ήχος σε τέτοια είδους games κ ταινίες, είναι το Α κ το Ω. Δείτε μια ταινία θρίλερ, οποιαδήποτε, με ήχο κ χωρίς ήχο κ θα καταλάβετε διαφορά.

50 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ειλικρινά ένιωσα τρόμο από την ατμόσφαιρα και τους ήχους παρόλο που ξέρω το παιχνίδι πολύ καλά

Πραγματικά μου κανει τρομερή εντύπωση, αυτό που είπες κ που το έχω διαβάσει από πολλούς άλλους. Πως είναι δυνατόν να θυμάστε ένα game, ποσο μάλλον όταν έχουν περάσει 10+ χρόνια. Δεν το λέω με κακία ή ειρωνεία. Έβλεπα πλάνα από το last of us 1 για το ps5 κ ένιωθα ότι βλέπω νέο παιχνίδι. Από τη γενιά του ps4, ελαχιστα είναι αυτά που θυμάμαι. Πόσο μάλλον του ps3. Κ αυτό για μένα δεν είναι κακό. Όταν πιάσω το ds1 θα νιώθω ότι το παίζω πρώτη φορά!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilias78 είπε

Πραγματικά μου κανει τρομερή εντύπωση, αυτό που είπες κ που το έχω διαβάσει από πολλούς άλλους. Πως είναι δυνατόν να θυμάστε ένα game, ποσο μάλλον όταν έχουν περάσει 10+ χρόνια. 

Εξαρτάται αν το έχεις τελειώσει παραπάνω από μία φορά σε ένα βάθος χρόνου. Προσωπικά καιρούς ξαναπαίζω παιχνίδια που μου άρεσαν πολύ για να τα ψάξω λίγο καλύτερα.

Και εννοείται ότι τις περισσότερες φορές θυμάμαι κάποια συγκεκριμένα γεγονότα μόνο και όχι λεπτομέρειες. 

Για παιχνίδια που έχω παίξει μόνο μια φορά φυσικά δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα μετά από ένα διάστημα...

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
10 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Δύο παιχνίδια με έχουν κάνει να τα κάνω πάνω μου από το φόβο μου, όταν τα έπαιξα με ακουστικά. Το ένα είναι το original dead space και το άλλο ήταν το doom 3. :fear: 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gregpec2 είπε

Δύο παιχνίδια με έχουν κάνει να τα κάνω πάνω μου από το φόβο μου, όταν τα έπαιξα με ακουστικά. Το ένα είναι το original dead space και το άλλο ήταν το doom 3. :fear: 

Ακούγεσαι έτοιμος για alien isolation

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, tsakonass είπε

Δεν το επιχειρώ καν.. 😁

Επεξ/σία από gregpec2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsakonass είπε

Άλλη μια παιχνιδάρα. Κ τώρα που το σκέφτομαι αυτό ήταν το τελευταίο horror game που έπαιξα. Κ τώρα, μετά από τόσα χρόνια, έρχονται 2 καπάκι το ένα από το άλλο!!!!!!!!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/9/2022 στις 6:17 ΜΜ, prefuse είπε

καλησπέρα, εχει πάρει πρόσφατα καποιος PS5 να μας ενημερώσει με ποιο firmware ερχεται απο το εργοστάσιο;

Με το ρυθμό που εξαφανιζονται από τα ράφια, υποθέτω το πιο πρόσφατο. Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο; 😊

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...