Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Fulgore είπε

Το horizon forbidden west(ps5) με αρχική τιμή 80ευρώ , μετά από ενα 3μηνο το έβρισκες στο skroutz στα 45ευρώ καινούργιο σύμφωνα με εξέλιξη τιμής.

GT7 μετά από 3μήνες κάτω από 40ευρώ.

Οντως τωρα που το ειδα και γω , ετσι οπως τα λες ειναι , αλλα και παλι υπαρχει πολυς κοσμος που και σημερα να το διναν εντελως unpolished το rAgnarok θα το περναν Day1 Και με ενημερωση οτι δεν ειναι τελειωμενο. Κοιτανε την μαζα και η μαζα δεν εχει υπομονη η ακομα και το  80ρι το υπολογιζει ως αποκλειστικο εξοδο για το ενα και μονο χομπι που εχει καποιος , ειναι πολλοι ετσι εκει εξω. Εγω παλι δεν εχω υπομονη , το θελω - το πηρα. 

** Αν τα βαλουμε κατω οπουδηποτε εκτος Αττικης μας βγαινει κοντα στα 50+ αλλα να χαμε να λεγαμε , αυτο δεν ειναι ουτε καν θεμα για συζητηση να γινει.

**Για καποιους αυτα τα 20-30€ λιγοτερα ειναι εξοδα για καπου αλλου και αυτο το καταλαβαινω επισης. Αλλα οποιος το θελει Day1 πλερωνει απο Σκρουτζ η απο τους Μεγαλους οσο παει η τιμη την ημερα της κυκλοφοριας.

***Στην εξελιξη τιμης αν τι δεις την ημερα κυκλοφοριας του στο Σκρουτζ επαιζε ηδη απο τα 65€ και κατω.

21 ώρες πριν, water97 είπε

Μέχρι και την προηγούμενη γενιά αγόραζα όλα τα μεγάλα παιχνίδια day one γύρω στα 50 ευρώ. Τώρα τα λεφτά αυτά θα πάνε σε κάποιον συμφορουμιτη για να το παρω μεταχειρισμένο. Δε νομίζω ότι σε βάθος χρόνου αυτή η τιμολογιακή πολιτική της Sony θα της βγει σε καλό. Τεσπά, ο καθένας ψηφίζει με το πορτοφόλι του.

Δεν διαφωνω καθολου. Ομως αν θελουμε triple A καταστασεις , αυτες απαιτουν εκκατομυρια , πρεπει να τα βγαλουν και αυτο που λεω δεν με συμφερει καθολου (ειναι σαν να στηριζω τα 80€ , δεν το κανω αλλα προσπαθω να μην με απασχολει  κιολας). Εαν θες να περιμενεις μηνες για να παιξεις ενα παιχνιδι και να γλυτωσεις 20-30-40€ , το κανεις.Its up to you

Επεξ/σία από vag.patrick
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προσωπικά, όλες αυτές τις tripleA καταστάσεις που λες, τις θεωρώ πατήματα για να δικαιολογησουν τις αυξήσεις.

Επεξ/σία από ilias78

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, vag.patrick είπε

Οντως τωρα που το ειδα και γω , ετσι οπως τα λες ειναι , αλλα και παλι υπαρχει πολυς κοσμος που και σημερα να το διναν εντελως unpolished το rAgnarok θα το περναν Day1 Και με ενημερωση οτι δεν ειναι τελειωμενο. Κοιτανε την μαζα και η μαζα δεν εχει υπομονη η ακομα και το  80ρι το υπολογιζει ως αποκλειστικο εξοδο για το ενα και μονο χομπι που εχει καποιος , ειναι πολλοι ετσι εκει εξω. Εγω παλι δεν εχω υπομονη , το θελω - το πηρα. 

Το σχόλιο μου περί σκρουτζ πάει στο ότι ορισμένοι στο forum ανέκαθεν ήταν των υπερβολών πάνω στις τιμές.

Σου τονίζει πχ κάποιος για 80ευρώ  λές και α)πρέπει με το ζόρι να το πάρεις day one από μεγάλη αλυσίδα καινούργιο ή β)δεν υπάρχουν φθηνότερα καταστήματα να το πάρεις όπως και αγγελίες.

Αν μιλάγαμε για digital only, οκ αυτό σηκώνει γενικά άλλη κουβέντα όπως και το ίδιο το ps5 digital πόσο αξίζει.

**πρώτο κατάστημα με μεταφορικά, βγαίνει το horizon 44ευρώ και 39ευρώ περίπου το GT7.

***σε όλα τα παιχνίδια κλασσικά όταν φτάσουμε στην ημέρα κυκλοφορίας, θα υπάρχουν πολλά καταστήματα και η τιμή θα είναι αρκετά πιο κάτω όπως και στο god of war.

Επεξ/σία από Fulgore

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Το σχόλιο μου περί σκρουτζ πάει στο ότι ορισμένοι στο forum ανέκαθεν ήταν των υπερβολών πάνω στις τιμές.

Σου τονίζει πχ κάποιος για 80ευρώ  λές και α)πρέπει με το ζόρι να το πάρεις day one από μεγάλη αλυσίδα καινούργιο ή β)δεν υπάρχουν φθηνότερα καταστήματα να το πάρεις όπως και αγγελίες.

Αν μιλάγαμε για digital only, οκ αυτό σηκώνει γενικά άλλη κουβέντα όπως και το ίδιο το ps5 digital πόσο αξίζει.

**πρώτο κατάστημα με μεταφορικά, βγαίνει το horizon 44ευρώ και 39ευρώ περίπου το GT7.

***σε όλα τα παιχνίδια κλασσικά όταν φτάσουμε στην ημέρα κυκλοφορίας, θα υπάρχουν πολλά καταστήματα και η τιμή θα είναι αρκετά πιο κάτω όπως και στο god of war.

Ε καλα τωρα μη κολαμε στα 3-4€ γιατι ειναι αρκετοι οι παραγοντες που υπαρχουν στην ολοκληρωση της παραγγελιας και δεν ειναι μονο η τιμη (διαθεσιμοτητα - περιοχη απο οπου θα σταλει και μεταφορικα αν ειναι εντος σκρουτζ η απο το ιδιο το καταστημα).Πανω κατω παμε απο 45 εως 50€ και στα 2. Τεσπα , δεν νομιζω οτι υπαρχει υποστηρικτης των 80€ παρα μονο ατομα που δεν τους πειραζει να τα δωσουν και θα γκρινιαξουν σε καθε μεγαλη κυκλοφορια γιατι καποιος θα βγει να πει για τα 80€ και παλι. Ειναι μια βιομηχανια δισεκκατομυριων 3ψηφιου νουμερου. 

2 ώρες πριν, vag.patrick είπε

** Αν τα βαλουμε κατω οπουδηποτε εκτος Αττικης μας βγαινει κοντα στα 50+ αλλα να χαμε να λεγαμε , αυτο δεν ειναι ουτε καν θεμα για συζητηση να γινει.

**Για καποιους αυτα τα 20-30€ λιγοτερα ειναι εξοδα για καπου αλλου και αυτο το καταλαβαινω επισης. Αλλα οποιος το θελει Day1 πλερωνει απο Σκρουτζ η απο τους Μεγαλους οσο παει η τιμη την ημερα της κυκλοφοριας.

***Στην εξελιξη τιμης αν τι δεις την ημερα κυκλοφοριας του στο Σκρουτζ επαιζε ηδη απο τα 65€ και κατω.

Δεν διαφωνω καθολου. Ομως αν θελουμε triple A καταστασεις , αυτες απαιτουν εκκατομυρια , πρεπει να τα βγαλουν και αυτο που λεω δεν με συμφερει καθολου (ειναι σαν να στηριζω τα 80€ , δεν το κανω αλλα προσπαθω να μην με απασχολει  κιολας). Εαν θες να περιμενεις μηνες για να παιξεις ενα παιχνιδι και να γλυτωσεις 20-30-40€ , το κανεις.Its up to you

Δεν νομίζω ότι το κόστος παραγωγης έχει αυξηθεί σε αυτή τη γενιά σχετικά με την προηγούμενη τόσο πολύ, ειδικά αν σκεφτούμε οτι οι αυξήσεις προϋπήρξαν της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικών επιπτώσεων του. Άλλωστε ως επί το πλείστον μιλάμε για παιχνίδια που κυκλοφορούν και για την προηγούμενη γενιά. Αν το σκρουτζομαγαζο πούλαγε μέχρι πρότινος στα 50 ευρώ και είχε και κέρδος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια. Δεν έχω πρόβλημα να διαθέσω τα 80 €, η απληστία είναι αυτό που με ενοχλεί.

1 ώρα πριν, vag.patrick είπε

Τεσπα , δεν νομιζω οτι υπαρχει υποστηρικτης των 80€ παρα μονο ατομα που δεν τους πειραζει να τα δωσουν και θα γκρινιαξουν σε καθε μεγαλη κυκλοφορια γιατι καποιος θα βγει να πει για τα 80€ 

Υποστηριχτης δεν υπαρχει για τα 80€ αλλα να πω την αληθεια και μενα με κουραζει η κουβεντα για τα λεφτα οταν μιλαμε για διασκεδαση και ειδικα οταν αυτη η κουβεντα γινεται σε λουπα 3 φορες το χρονο χωρις καποιο νοημα. 

Δε ξερω για τους υπολοιπους αλλα προσωπικα μπαινω στο φορουμ για να δω κανενα νεο που πιθανοτατα μου διεφυγε, να διαβασω/μιλησω για κανενα παιχνιδι η για καβλαντα γενικοτερη σε σχεση με το χομπυ μου. Δε μπαινω για να διαβασω το ποσο κοστιζει το GoW το οποιο το γνωριζω εδω και δυο χρονια.

Επισης με κουραζει αφανταστα να διαβαζω τετοια μιρλα για 10€ (που στην τελικη αν δε τα εχεις μη τα δινεις δεν ειναι κακο) απο τα ιδια ατομα που μιλαν για τηλεορασεις 1500€, χειριστηρια 200€, ακουστικα 150€, πολλαπλες κονσολες και συνδρομες και πιθανως και καρτες γραφικων του 1000αρικου λες και ειναι στραγαλια τα ευρω σε εκεινες τις περιπτωσεις και δε νοειται gaming χωρις αυτα.

ps: τιποτα απο τα παραπανω δεν απευθυνεται σε σενα vag. 

• Like 6

Δεν καταλαβα γιατι το κοροιδευεις αυτο φιλε μητρογλου, προσωπικα απο τοτε που πηρα gaming ακουστικα, καρεκλα, τραπεζομαντιλο μεχρι και κουπα καφε gaming το kill/death ratio ειναι σε αλλα επιπεδα προσφυσης.Οποτε λογικο ειναι να γκρινιαζει ο τασος απο τα λιοσια με το στρογγυλοφαναρο honda και τις νικελομενες εξατμισεις που δεν εχει προσβαση λογω κοστους σε μια τετοια εμπειρια.

:P :lol: Πλακιτσα κανω μην βρεθει κανενας παρεξηγιαρης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, vag.patrick είπε

Ε καλα τωρα μη κολαμε στα 3-4€ 

Το καλύτερο θα ήταν γενικά να μην γινόταν καθόλου κουβέντα για αυτα όπως δεν γινόταν και παλιότερα με τα 70ευρώ όπως αναφέρει και ο συμφορουμιτης πιο πάνω.

Αυτό το πράγμα ήθελα να τονίσω και με τα 2 συγκεκριμένα παραδείγματα, μην έχουμε πάλι τίποτα ''80ευρώ vs gamepass'' όπως παλιότερα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Θα μπορουσα να γραψω αυτο που θελω σε οποιοδηποτε θεμα των αλλων κονσολων αλλα το κανω εδω γιατι εχω κανει και τη μεγαλυτερη βλακεια...

Φταιει το γεγονος οτι ειχα χασει γενιες κονσολων, φταιει το steam που χρησιμοποιουσα συνεχεια στο pc...τελος παντων δεν ειχα πολυ επαφη παλαιοτερα και ειχα συνηθισει στην νοοτροπια του digital download χωρις καν να εχω μπει στον κοπο να ψαξω...

Κοιταζοντας λοιπον τον τελευταιο καιρο τις γεματες wishlist και τα σημειωματαρια μου σχετικα με παιχνιδια που θελω να παρω (υπαρχοντα και επερχομενα) σε ολες τις κονσολες μου (εχω και τις 3) ανακαλυψα τις τιμες που παιζουν στις physical εκδοσεις...θα μου πεις κανεις...ανακαλυψες κατι το οποιο ηταν τοσο ευκολο να βρεθει...Ειναι αυτο που προειπα, το κολλημα με το digital...

Ειδα λοιπον με μεγαλη εκπληξη οτι οι τιμες σε ολα τα παιχνιδια ανεξαιρετως, για ολες τις κονσολες μου και ειδικα γι'αυτα που στο digital store κανουν 50 εως και 80 ευρω, πωλουνται σαν physical 20 με 40 ευρω φθηνοτερα.... Δηλαδη να βλεπω το ratchet and clank rift apart η το spiderman να βγαινει στα 50 ευρω, ενω στο digital 80αρι...και τα παραδειγματα οπως ειπα παρα πολλα σε ολες τις κονσολες..

Και αποφασισα λοιπον οριστικα και αμετακλητα να παρατησω εξ'ολοκληρου το digital (εκτος των περιπτωσεων που δεν υπαρχει η δεν βρισκω φυσικη κοπια). Και εδω λοιπον κολαει η μεγαλη πατατα που εχω κανει με το ps5 που το εχω παρει digital και προσπαθω να βρω τροπο να το ξεφορτωθω...Το θεμα ομως ειναι οτι δυσκολα θα εβρισκα καποιον να ανταλλασει το ps5 του με disc με το δικο μου, συν του γεγονοτος οτι δεν μπορω να ξερω σε τι κατασταση θα ειναι...

Μαλλον αυτο που θα κανω ειναι να αγορασω καποια στιγμη το disc και να πουλησω το digital... Οι αμαρτιες πληρωνονται!

• Like 2

Καλημέρα σε όλους, εχθές το απόγευμα πήγα να βάλω fifa 22 να παίξω και μου βγάζει πράσινη οθόνη…το άνοιξα πάλι και πάλι το ίδιο ! Έκανα ένα reset αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βάλει παιχνίδια περιμένω να φορτοσουν. Απλά εκεί που το άνοιξα σήμερα το πρωί έκλεισε από μόνο του! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την εγγύηση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτός του ότι το physical συνήθως είναι πιο φθηνό, συχνά υπάρχουν γεγονότα που μας θυμίζουν ότι το digital δεν σου ανήκει, όπως το πρόσφατο με τις αγορασμένες ταινίες που αφαιρεί το PlayStation από τις βιβλιοθήκες των χρηστών της. 

https://www.pcgamer.com/playstation-to-remove-purchased-movies-from-users-accounts-in-some-regions/

Ειλικρινά ελπίζω όλοι είναι φανατικοί υπερ του digital να το ξανασκεφτούν.Δεν λέμε να πάμε στο άλλο άκρο αλλά ας κρατήσουμε υγιές το κομμάτι της αγοράς physical και δεν θα χάσουμε σαν gamers.

Ιδίως αυτή η πρόσφατη μόδα που η Sony ακολουθεί με τις συλλεκτικές της να μην βάζει δισκάκι μέσα!! Είναι δυνατόν να δίνεις 200+ ευρώ για συλλεκτικές και να μην δίνει δίσκο αλλά να βάζει steelbook!!!

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 3

Το digital δεν σου ανήκει, όπως δεν σου ανήκει το πλαστικό χρήμα. Το χειροπιαστό πράγμα σου ανήκει σίγουρα και δεν μπορεί να γίνει καμιά στραβή. 

Κατά τα άλλα θα μπορούσαν να σπρώξουν το digital κάνοντάς το πιο φτηνό από το physical αλλά ισχύει το αντίθετο οπότε.. Disc version μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 

• Like 3

1 ώρα πριν, 12mats είπε

Καλημέρα σε όλους, εχθές το απόγευμα πήγα να βάλω fifa 22 να παίξω και μου βγάζει πράσινη οθόνη…το άνοιξα πάλι και πάλι το ίδιο ! Έκανα ένα reset αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βάλει παιχνίδια περιμένω να φορτοσουν. Απλά εκεί που το άνοιξα σήμερα το πρωί έκλεισε από μόνο του! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την εγγύηση;

Έκανα εγκατάσταση πάλι το fifa22 μετά από reset και πάλι μου βγάζει πράσινη οθόνη! Αν κάποιος έχει εικόνα τι παίζει με την εγγύηση ας πει 

13 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

όπως δεν σου ανήκει το πλαστικό χρήμα.

Μεχρι να πουν, παιδακια φερτε το μετρητο σας στην τραπεζα γτ σε ενα μηνα θα ειναι απλα χαρτακια για να κανεις σαιτες.

Εκει παει η δουλεια. Ειδικα οταν βλεπεις στο εξωτερικο να ανοιγει μονο ενα ταμειο που δεχεται μετρητα και τα αλλα 9 μονο ψηφιακα

• Like 1

Ρε παιδιά έπαιζα το miles Morales,το έδωσα στον μικρό να το συνεχισει και ενώ ήταν όλα τόσο smooth,κάτι πάτησε μάλλον ο μικρός και η κίνηση και η φιγούρα του Spiderman κολλάει....Οτι στολή κ να βαλω,σε ότι mode και να το γυρίσω κολλάει.

Σε καινούργιο παιχνίδι είναι όλα μια χαρά.Κανεις καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...