Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Εδώ είναι ο ήχος που κάνει σε idle και load. Ακούγεται πιο διακριτά στο idle καθώς δεν καλύπτεται τότε από τον ήχο του ανεμιστήρα στο σύνολο. 

Η ηχογράφηση είναι από απόσταση 5-10εκατ. από την γωνία πάνω και μπροστά της κονσόλας.

Επίσης, ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση όλων σας!

PS5_IDLE.m4a 345 kB · 26 downloads PS5_LOAD.m4a 351 kB · 21 downloads

Παιζει να εχεις αλλο θεμα εσυ. https://gamerant.com/ps5-loud-fan-noise-sticker/ 

Στο δικο μου, ο ηχος ηταν ξεκαθαρα χαμηλων συχνοτητων (drive link). Σε εσενα ή παιζει να ειναι το αυτοκολλητο, ή απλα coil whine και απο idle καταστασεις.

Οπως και να εχει, η αφαιρεση του fan δεν εχει καποιο warranty void sticker οποτε εισαι οκ. Σιγουρα θα ειναι καλο αν χρειαστει καποια στιγμη να την στειλεις πισω, να τα αφαιρεσεις τα o-rings, τα οποια τα βρισκεις στο μαγαζι με υδραυλικα.

Εδω και η σωστη σελιδα απο το v2 thread

3 ώρες πριν, Lobo10 είπε

Το ότι πήραμε μια κονσόλα, είναι στην εγγύηση και πρέπει να βρούμε εμείς λύση στα όποια προβλήματα το θεωρείτε φυσιολογικό;

Πήγαινέ το για έλεγχο και ζήτα αντικατάσταση φιλαράκι, μη βάζεις εσύ κατσαβίδι σε καμία περίπτωση.

Οταν τα "προβληματα" δεν καλυπτονται απο την εγγυηση, ναι. Ουτε το coil whine ειναι λογος για αντικατασταση (εκτος ορισμενων περιπτωσεων), ουτε τα διαφορετικα fans. Ηξεραν τι fans εβαζαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

35 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο δικο μου, ο ηχος ηταν ξεκαθαρα χαμηλων συχνοτητων (drive link). Σε εσενα ή παιζει να ειναι το αυτοκολλητο, ή απλα coil whine και απο idle καταστασεις.

Οπως και να εχει, η αφαιρεση του fan δεν εχει καποιο warranty void sticker οποτε εισαι οκ. Σιγουρα θα ειναι καλο αν χρειαστει καποια στιγμη να την στειλεις πισω, να τα αφαιρεσεις τα o-rings, τα οποια τα βρισκεις στο μαγαζι με υδραυλικα.

Οταν τα "προβληματα" δεν καλυπτονται απο την εγγυηση, ναι. Ουτε το coil whine ειναι λογος για αντικατασταση (εκτος ορισμενων περιπτωσεων), ουτε τα διαφορετικα fans. Ηξεραν τι fans εβαζαν.

Και όμως στα αρχεία που έστειλες και απο κοντά κιόλας μοιάζει αρκετά με το δικό σου. Το άλλο buzzing που ακούγεται στο αρχείο δεν ακούγεται από κοντά στο idle...στο load είναι το coil whine που βάζει θόρυβο. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό με το sticker καθώς από βίντεο που έχω δει ακούγεται εντελώς διαφορετικά.

Εάν μπορείς πές μου από που πήρες το ειδικό κατσαβίδι που χρειάζεται; Αν και θα δοκιμάσω μία πρώτα την αντιπροσωπεία...απλα για να το έχω υπόψη μου, καθώς καταλαβαίνω ότι είναι κάτι αρκετά εύκολο. Απλα μου κάνει εντύπωση...όλα αυτά τα προβλήματα νόμιζα ότι δεν τα είχε ο ΝΜΒ, αλλά φαίνεται στάθηκα άτυχος λίγο σε αυτό.

1 λεπτό πριν, nick_souvlaki είπε

Εάν μπορείς πές μου από που πήρες το ειδικό κατσαβίδι που χρειάζεται; Αν και θα δοκιμάσω μία πρώτα την αντιπροσωπεία...απλα για να το έχω υπόψη μου, καθώς καταλαβαίνω ότι είναι κάτι αρκετά εύκολο.

Aπο τοπικο μαγαζι με εργαλεια. Απλα πηρα θηκη με μυτες εγω, αντι για ενα απλο torx8 security

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Οπότε αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είμαστε beta testers

• Confused 2

Συνηθως ειμαστε "beta testers" , αλλα σε γενικες γραμμες τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα. Εγω παρατηρω οτι βγαζουμε απο την μυγα ξιγκι καμια φορα.. Γενικα το λεω , δε στοχευω σε κανεναν.

Σε αλλα νεα , παιζοντας αυτες τις μερες ξανα Rocket League παρατηρησα στο dualsense μια δυσκολια στο Ο , ψιλοκολλαει. Οχι παντα , αλλα συχνα... Και δεν φημιζομαι για την κακη χρηση (1st gen Nintendo Switch και τα joycons δεν εχουν drift - Επισης στα v1 DS 4 δεν ειχα μαδημενο αναλογικο...). Θα δω μηπως θελει απλα καθαρισμα αλλα αυτο αν οντως εχει θεμα , ειναι κακο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, vag.patrick είπε

Συνηθως ειμαστε "beta testers" , αλλα σε γενικες γραμμες τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα. Εγω παρατηρω οτι βγαζουμε απο την μυγα ξιγκι καμια φορα.. Γενικα το λεω , δε στοχευω σε κανεναν.

Σε αλλα νεα , παιζοντας αυτες τις μερες ξανα Rocket League παρατηρησα στο dualsense μια δυσκολια στο Ο , ψιλοκολλαει. Οχι παντα , αλλα συχνα... Και δεν φημιζομαι για την κακη χρηση (1st gen Nintendo Switch και τα joycons δεν εχουν drift - Επισης στα v1 DS 4 δεν ειχα μαδημενο αναλογικο...). Θα δω μηπως θελει απλα καθαρισμα αλλα αυτο αν οντως εχει θεμα , ειναι κακο.

Τσάμπα μας το έδωσαν και πρέπει να είμαστε επιεικείς; Αγοράσαμε κονσόλα για να κάνουμε μόνοι μας πατέντες;

Πήραμε PS5 γνωρίζοντας ότι δεν υποστηρίζει out of the box VRR/ALLM και επέκταση αποθηκευτικού χώρου, εκεί έχουμε ευθύνη εμείς που το γνωρίζαμε.

Στα υπόλοιπα δεν έχουμε καμία.

Και κάτι για να ευθυμήσουμε:

FB_IMG_1628064111529.jpg

Επεξ/σία από Lobo10
  • Like 2

21 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Τσάμπα μας το έδωσαν και πρέπει να είμαστε επιεικείς; Αγοράσαμε κονσόλα για να κάνουμε μόνοι μας πατέντες;

Πήραμε PS5 γνωρίζοντας ότι δεν υποστηρίζει out of the box VRR/ALLM και επέκταση αποθηκευτικού χώρου, εκεί έχουμε ευθύνη εμείς που το γνωρίζαμε.

Στα υπόλοιπα δεν έχουμε καμία.

Και κάτι για να ευθυμήσουμε:

FB_IMG_1628064111529.jpg

Το μεγαλυτερο ποσοστο των χρηστων μεχρι πριν μερικα χρονια  (προτου γινει μοδα το coil whine και ο "θορυβος" των fans) επαιζει ανετα με το base ps4 ... Εκει αποσκοπουσε το σχολιο μου. Εδω κανουμε pc και για να μην εχουμε θορυβο δινουμε 200 και 300€ σε fans , coolers κλπ. Στα 500€ μηχανημα με τετοια specs και σε σχεση με το προηγουμενο ps4 pro , η υλοποιηση του 5 ειναι μια χαρα.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Και όμως στα αρχεία που έστειλες και απο κοντά κιόλας μοιάζει αρκετά με το δικό σου. Το άλλο buzzing που ακούγεται στο αρχείο δεν ακούγεται από κοντά στο idle...στο load είναι το coil whine που βάζει θόρυβο. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό με το sticker καθώς από βίντεο που έχω δει ακούγεται εντελώς διαφορετικά.

Εάν μπορείς πές μου από που πήρες το ειδικό κατσαβίδι που χρειάζεται; Αν και θα δοκιμάσω μία πρώτα την αντιπροσωπεία...απλα για να το έχω υπόψη μου, καθώς καταλαβαίνω ότι είναι κάτι αρκετά εύκολο. Απλα μου κάνει εντύπωση...όλα αυτά τα προβλήματα νόμιζα ότι δεν τα είχε ο ΝΜΒ, αλλά φαίνεται στάθηκα άτυχος λίγο σε αυτό.

Εχω και εγω τον "περιεργο" ανεμιστηρα + ενα ελαχιστο coil whine. Εβαλα o-rings αλλα ο θορυβος συνεχισε να υπαρχει (αν και σε μικροτερη ενταση) αλλα ηταν ακομα ενοχηλτικος. Τελικα το αλλαξα θεση, το τοποθετησα καθετα και ο ηχος μειωθηκε αισθητα.

Σκοπευω να το παω στο service μηπως γινεται αντικατασταση ανεμιστηρα αλλα θελω να περασει λιγος καιρος (προς το τελος της εγγυησης). Αν εχεις καποιο νεοτερο ενημερωσε μας!

Επεξ/σία από Cariolanoc
  • Like 1

12 λεπτά πριν, nekrik είπε

Ε τι προτείνει και εσύ ? Δεν ξέρεις ? Πάλι αλλού το πάνε κάποιοι για να κλείσει το thread. Αυτό ισχύει για όλους τους μάγκες με άσχετες συγκρίσεις και προτάσεις οι οποίες δεν βοηθάνε τον άνθρωπο που έχει το πρόβλημα, έτσι απλά να γίνει derail το thread! 

Και εγω το παρατήρησα. Σε κάποια φάση στο μακρινό μέλλον λέω να χτυπήσω ενα NMB ανεμιστήρα,  ώστε να δοκιμάσω τι παίζει απο άποψη δονήσεων και σταθερότητας σε σχέση με το δικο μου fan της Nidec.   

Εγω για παραδειγμα με τον Nekrik παραλαβαμε την ιδια μερα απο το ιδιο μαγαζι Day1 την κονσολα και εχουμε διαφορετικα Cooler....

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι προτείνεις εδώ και τόσα πόστ. 

Το παλικάρι που έχει το πρόβλημα ή το αποδέχεται και το κρατάει ως έχει ή το πηγαίνει στην αντιπροσωπία και είτε του το αλλάζουν/φτιάχνουν ή όχι. Σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά απλό το θέμα και οι επιλογές του.

Σαν καταναλωτές τι ακριβώς θες να κάνουμε εκτός από το να πετάξουμε τα PS5 μας και να πάρουμε XSX? 

Έχω προτείνει από την αρχή να το πάει στο service για αντικατάσταση. Αυτά που σας ενοχλούν θυμάστε όμως.

Αν ως καταναλωτές τα υπομένουμε όλα, δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση από τους κατασκευαστές.

Εμένα πέρασαν από το σαλόνι μου ένα PS5 digital δίχως ιδιαίτερο θόρυβο αλλά υψηλότερες θερμοκρασίες και τώρα ένα με  blu-ray drive με υψηλότερο θόρυβο (σε αποδεκτά επίπεδα) και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αισθάνομαι τυχερός με αυτά που διαβάζω.

Επεξ/σία από Lobo10
  • Like 1

Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί πάνω απο 10Μ PS5, τι beta testers και κουραφέξαλα. Αν κάποιοι μπορούσαν να μιλήσουν είναι αυτοί που το πήραν day1. Εγω έχω το digital απο το Μάρτιο και είναι αθόρυβο. Τώρα αν κολλήσω το αφτι επάνω στο PS5 μπορει να κάνει θόρυβο άλλα δεν νομίζω κανείς να παίζει games με το αφτι κολλημένο επάνω στο PS5. Και στην τελική όσοι πήραν τώρα το PS5 ήξεραν τι συμβαίνει οπότε τι διαμαρτύρονται?

• Like 4

12 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί πάνω απο 10Μ PS5, τι beta testers και κουραφέξαλα. Αν κάποιοι μπορούσαν να μιλήσουν είναι αυτοί που το πήραν day1. Εγω έχω το digital απο το Μάρτιο και είναι αθόρυβο. Τώρα αν κολλήσω το αφτι επάνω στο PS5 μπορει να κάνει θόρυβο άλλα δεν νομίζω κανείς να παίζει games με το αφτι κολλημένο επάνω στο PS5. Και στην τελική όσοι πήραν τώρα το PS5 ήξεραν τι συμβαίνει οπότε τι διαμαρτύρονται?

Πάντως πέρα από τα τεχνικά που σχολιάζετε, δεν ξέρεις τι χάνεις που δεν παίζεις με το αυτί κολλημένο στο PS5.

8 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Όντως κάποιοι απο εμάς με τις d1 κονσόλες έχουμε-είχαμε κάποια θεματάκια με (θόρυβο συγκεκριμένων συχνοτήτων - δονήσεις κλπ κλπ).Αυτά όμως τα θέματα απο οτι διαβάζω και σε ξένα site, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, φαίνονται λίγο πολύ να έχουν επιλυθεί. Δυστυχώς υπάρχουν απο οτι φαίνεται και οι εξαίρεσεις.    

• Like 1

Παιδιά, νομίζω ότι μπορεί να υπερβάλλουμε λίγο. Οκ υπάρχει ο ήχος και είναι λίγο ενοχλητικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος για τον οποίο θα παράταγα το PS5. Δεν έχω να πω κάτι σε σύγκριση με άλλες κονσόλες καθώς δεν είχα καμία πρόσφατα (έπαιζα κυρίως σε PC).

Αλλά συμφωνώ με τα παιδιά. Δεν είναι τεράστιο θέμα και πιθανών η πλειοψηφία των χρηστών που δεν είναι ψείρες σαν και εμένα...και σαν πολλούς στα διάφορα φόρουμ που γουστάρουν και τα σκαλίζουν... δεν θα το πρόσεχαν καν.

Προσωπικά θα δοκιμάσω όποτε βρω χρόνο και σε περίοδο που δεν θα μπορώ να παίξω πολύ λόγω δουλείας να το πάω στην αντιπροσωπεία και θα δω τι θα κάνω ύστερα. Προτιμώ σε πρώτη φάση να μην πειράξω εγώ τον ανεμιστήρα.

• Like 2
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...