Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Στα παραδειγματα που ανεφερες ισχυει ακριβως το αντιθετο. Στα online παιχνιδια ειδικα η τα παιζεις στο launch μαζι με ολο τον κοσμο η ποτε. Πρεπει να εισαι ανωμαλος να παιξεις online παιχνιδι 1 χρονο μετα το launch του να ειστε 3 και ο κουκος. Εκει χαλαει τελειως η εμπειρια

Εδώ κάνεις λάθος. Παίζω CoD WWII απο τότε που βγήκε και ακόμα μετα απο 4,5 χρόνια έχει ακόμα κόσμο.

Επεξ/σία από vorlon68
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε

Στα παραδειγματα που ανεφερες ισχυει ακριβως το αντιθετο. Στα online παιχνιδια ειδικα η τα παιζεις στο launch μαζι με ολο τον κοσμο η ποτε. Πρεπει να εισαι ανωμαλος να παιξεις online παιχνιδι 1 χρονο μετα το launch του να ειστε 3 και ο κουκος. Εκει χαλαει τελειως η εμπειρια

Μπα όχι ρε, οι casuals παίζουν 3-4 μεγάλα games . Και τα παίζουν για χρόνια. Επίσης στα mmorpg επίσης παίζουν χρόνια. Αν σταματήσουν να τα παίζουν, σταματάνε για να παίξουν το sequel..

3 ώρες πριν, kostiger είπε

Θα διαφωνήσω συμφωνοντας με το Μητρογλου. Αν κάποιος έχει υπομονή, γιατί να μην προτιμήσει να αγοράσει το Χ αποκλειστικό στην υποπολλαπλασια τιμή του αγοράζοντας το είτε νέο ειτε μεταχειρισμένο και να το έχει στην κατοχή του, από το να επιλέξει να δεσμευτεί σε μια συνδρομή;

Γιατί η συνδρομή έχει μόνιμα καινούρια games μέσα να παίζει κάποιος. Αν παίζεις 1 game το μήνα που δεν νομίζω ότι είναι τραγικά πολύ, βγαίνει εξευτελιστικά φθηνότερα, με online πληρωμένο και θα τα παίξεις όλα eventually χωρίς ζαλουρες ανταλλαγές κτλ. Αν δεν άξιζε η φάση δεν θα πήγαινε έτσι το GP

1 ώρα πριν, vorlon68 είπε

Εδώ κάνεις λάθος. Παίζω CoD WWII απο τότε που βγήκε και ακόμα μετα απο 4,5 χρόνια έχει ακόμα κόσμο.

Πάντα το πάμε αναλογικά. Θέλω να πω ότι τα νούμερα των online παικτών κάθε φορά που σκάει καινούριο CoD/Fifa/Battlefield κτλ. εκτοξεύονται τους πρώτους μήνες και έπειτα φθήνουν. Δε νομίζω ότι είσαι ο κανόνας που παίζεις το συγκεκριμένο CoD.

54 λεπτά πριν, chncynic είπε

Μπα όχι ρε, οι casuals παίζουν 3-4 μεγάλα games . Και τα παίζουν για χρόνια. Επίσης στα mmorpg επίσης παίζουν χρόνια. Αν σταματήσουν να τα παίζουν, σταματάνε για να παίξουν το sequel..

Γιατί η συνδρομή έχει μόνιμα καινούρια games μέσα να παίζει κάποιος. Αν παίζεις 1 game το μήνα που δεν νομίζω ότι είναι τραγικά πολύ, βγαίνει εξευτελιστικά φθηνότερα, με online πληρωμένο και θα τα παίξεις όλα eventually χωρίς ζαλουρες ανταλλαγές κτλ. Αν δεν άξιζε η φάση δεν θα πήγαινε έτσι το GP

Αυτοί οι "casuals" δεν έχουν λόγο όμως να έχουν συνδρομή. Αν έχουν κονσόλα μόνο για αυτά τα παιχνίδια δε τους νοιάζουν τα υπόλοιπα και συνεπώς οι συνδρομές (και δεν είναι λίγοι αυτοί). Επίσης, μέχρι στιγμής πέρα από τα αποκλειστικά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι άμεσα το επόμενο Witcher, GTA, Elden Ring, Resident Evil θα συμπεριλαμβάνεται σε κάποια συνδρομή.

Γενικά, δε ξέρω κατά πόσο ο πλανήτης αντιμετωπίζει αυτές τις συνδρομές όπως το Insomnia. Εδώ παρουσιάζεται σαν μια λύση του τύπου "αν παλιά έδινες 500€ το χρόνο για παιχνίδια πλέον θα δίνεις 100€ και θα παίζεις και παραπάνω" ενώ στα δικά μου τα μάτια είναι "αν παλιά έδινες 500€ το χρόνο για παιχνίδια και πάλι θα δίνεις 400-500€ αλλά θα παίζεις/δοκιμάζεις παραπάνω".

Έχει δηλαδή προσθετική  αξία στα παιχνίδια που αγόραζες παλιά και δεν αντικαθιστά την αγορά τους. Έτσι, το βλέπω εγώ.

• Like 1

1 ώρα πριν, Mitroglou7 είπε

Πάντα το πάμε αναλογικά. Θέλω να πω ότι τα νούμερα των online παικτών κάθε φορά που σκάει καινούριο CoD/Fifa/Battlefield κτλ. εκτοξεύονται τους πρώτους μήνες και έπειτα φθήνουν. Δε νομίζω ότι είσαι ο κανόνας που παίζεις το συγκεκριμένο CoD.

Αυτοί οι "casuals" δεν έχουν λόγο όμως να έχουν συνδρομή. Αν έχουν κονσόλα μόνο για αυτά τα παιχνίδια δε τους νοιάζουν τα υπόλοιπα και συνεπώς οι συνδρομές (και δεν είναι λίγοι αυτοί). Επίσης, μέχρι στιγμής πέρα από τα αποκλειστικά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι άμεσα το επόμενο Witcher, GTA, Elden Ring, Resident Evil θα συμπεριλαμβάνεται σε κάποια συνδρομή.

Γενικά, δε ξέρω κατά πόσο ο πλανήτης αντιμετωπίζει αυτές τις συνδρομές όπως το Insomnia. Εδώ παρουσιάζεται σαν μια λύση του τύπου "αν παλιά έδινες 500€ το χρόνο για παιχνίδια πλέον θα δίνεις 100€ και θα παίζεις και παραπάνω" ενώ στα δικά μου τα μάτια είναι "αν παλιά έδινες 500€ το χρόνο για παιχνίδια και πάλι θα δίνεις 400-500€ αλλά θα παίζεις/δοκιμάζεις παραπάνω".

Έχει δηλαδή προσθετική  αξία στα παιχνίδια που αγόραζες παλιά και δεν αντικαθιστά την αγορά τους. Έτσι, το βλέπω εγώ.

Μα προφανώς ο καζουαλ θέλει την συνδρομή + ένα παιχνίδι που παίζει το χρόνο. Τίποτα άλλο.

3 λεπτά πριν, chncynic είπε

Μα προφανώς ο καζουαλ θέλει την συνδρομή + ένα παιχνίδι που παίζει το χρόνο. Τίποτα άλλο.

Δε καταλαβαίνω γιατί όμως να το θέλει αυτό. Αν θέλει να παίζει μόνο Fifa ή CoD ή League of Legends ή Fortnite ή οτιδήποτε τέτοιο για ποιο λόγο απλά να βάλει στο κεφάλι του ένα 100άρικο εξτρά το χρόνο? Για να παίξει τα παιχνίδια που δεν ήθελε να παίξει τόσο καιρό? 

Δηλαδή αν αύριο σου προτείνουν ένα εξαιρετικό πακέτο με μανικιούρ-πεντικιούρ-αποτρίχωση με ετήσια συνδρομή θα πας να την πάρεις ενώ δε τα θες αυτά επειδή είναι καλό το πακέτο?

• Like 1

Δεν ξέρω γιατί το βλέπεις έτσι. Όσοι βάζουν Netflix , βλέπουν αρκετά πράγματα από αυτά που έχει μέσα χωρίς να το κοσκινιζουν. Έτσι και με τα games. Κανένας από αυτούς που έχουν νετφλιξ δεν θα πήγαινε να αγοράσει DVD να τα δει στοχευμένα. Μπορεί εσύ κι εγώ να το κοσκινιζουμε αλλά αν δεις π.χ. το GP ως τώρα, κάθε μα κάθε μήνα έχει αξιόλογα παιχνίδια που θα κρατούσαν κάποιον casual αρκετά χαρούμενο. Πολύ λίγος κόσμος θα πλήρωνε 80ε για ένα 15ωρο game ενώ θα μπορούσε να έχει τόσα games για 5 μήνες. Το ότι το PS4 έχει 114m κονσόλες έξω και τα περισσότερα first party έχουν συνολικό ύψος πωλήσεων ούτε 10% της αγοράς, λέει ότι οι περισσότεροι gamers δεν πολύνοιαζονται...

• Like 2

• Moderators
15 hours ago, xavier said:

αν δεν κανω λαθος ειπαν για τα pc μονο streaming και εκει που καποιος επαιρνε το ps now με 60 ευρω, τωρα ειναι αναγκασμενος να δωσει τουλάχιστον το 100ικο για το mid tier ή 120 για το premium, γιατι αναγκαστικα φορτωνεται και το plus που δεν του προσφερει τιποτα απολυτως.

Ναι, τώρα το βρήκα, έχεις δίκιο. Το Premium θα δουλεύει και σε PC μέσω streaming, όπως στο PS Now. Βέβαια, διπλασιάζεται η τιμή του, αλλά μία η άλλη έρχεται με το sharing.

καμια στροφη δεν εκανε η sony, ενα rebranding στο ps now εκανε, το μοναδικο της θεμα ειναι η ελλειψη στοκ σε κονσολες. Αυτο ειναι που την ποναει.

Έκανε στροφή γιατί είχε κοιμισμένο το Now πόσα χρόνια και ξαφνικά το ξυπνάει. Ακριβώς για τον λόγο που περιγράφεις, λόγω της έλλειψης κονσολών. Έχει S/W να πουλήσει, αλλά δεν έχει μέσο να το πουλήσει, οπότε κοιτάζει εναλλακτικές, PC, streaming κοκ. Αυτή τη στιγμή εύκολα θα μπορούσε να πουλήσει 20m PS5 το χρόνο, εάν τα είχε. Το δεδομένο είναι ότι δεν τα έχει, επομένως κάνει διερευνητικές στροφές για να καλύψει τα διαφυγόντα κέρδη από τις κονσόλες που δεν έχει για να πουλήσει.

Και στο κάτω κάτω, δεν είναι αρνητικό μια εταιρεία να αλλάζει απόψεις, ανάλογα με τα δεδομένα, δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί είναι «κακό» να μπαίνουν day one τα exclusives της στο Plus, εάν και εφόσον είναι κάτι που τη συμφέρει. Το ότι θα μπαίνει κάποιο game σε μια συνδρομητική πλατφόρμα δεν αποτελεί εμπόδιο σε κάποιον να το αγοράσει εάν το θέλει δικό του. Π.χ. κι εγώ έχω το Mass Effect Legendary σε δισκάκι κι ας έχει μπει στο Game Pass, μιας και το ήθελα στο ράφι μου.

για αυτο ο οριζοντας θα ειναι κοντα 2 χρονια και αυτο αναλογως με τις πωλησεις.

Δε νομίζω να είναι τόσο μακρύς ο καιρός, σχεδόν όλα τα exclusives της τα δίνει σε έκπτωση μετά από 8-12 μήνες στο PS store, λογικά θα πρέπει να μπαίνουν ένα τσικ νωρίτερα στο Premium. 

Ωστόσο, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε επ' αυτού, θα φανεί σε λίγους μήνες τι σκοπούς έχει.

• Thanks 1

46 λεπτά πριν, Malthador είπε
Spoiler

Ναι, τώρα το βρήκα, έχεις δίκιο. Το Premium θα δουλεύει και σε PC μέσω streaming, όπως στο PS Now. Βέβαια, διπλασιάζεται η τιμή του, αλλά μία η άλλη έρχεται με το sharing.

Έκανε στροφή γιατί είχε κοιμισμένο το Now πόσα χρόνια και ξαφνικά το ξυπνάει. Ακριβώς για τον λόγο που περιγράφεις, λόγω της έλλειψης κονσολών. Έχει S/W να πουλήσει, αλλά δεν έχει μέσο να το πουλήσει, οπότε κοιτάζει εναλλακτικές, PC, streaming κοκ. Αυτή τη στιγμή εύκολα θα μπορούσε να πουλήσει 20m PS5 το χρόνο, εάν τα είχε. Το δεδομένο είναι ότι δεν τα έχει, επομένως κάνει διερευνητικές στροφές για να καλύψει τα διαφυγόντα κέρδη από τις κονσόλες που δεν έχει για να πουλήσει.

Και στο κάτω κάτω, δεν είναι αρνητικό μια εταιρεία να αλλάζει απόψεις, ανάλογα με τα δεδομένα, δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί είναι «κακό» να μπαίνουν day one τα exclusives της στο Plus, εάν και εφόσον είναι κάτι που τη συμφέρει. Το ότι θα μπαίνει κάποιο game σε μια συνδρομητική πλατφόρμα δεν αποτελεί εμπόδιο σε κάποιον να το αγοράσει εάν το θέλει δικό του. Π.χ. κι εγώ έχω το Mass Effect Legendary σε δισκάκι κι ας έχει μπει στο Game Pass, μιας και το ήθελα στο ράφι μου.

Δε νομίζω να είναι τόσο μακρύς ο καιρός, σχεδόν όλα τα exclusives της τα δίνει σε έκπτωση μετά από 8-12 μήνες στο PS store, λογικά θα πρέπει να μπαίνουν ένα τσικ νωρίτερα στο Premium. 

Ωστόσο, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε επ' αυτού, θα φανεί σε λίγους μήνες τι σκοπούς έχει.

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι απαραιτητα κακο το να ενταχθουν τα exclusives στο ps plus απο την 1η μερα. Αρκετοι gamers το θελουν-περιμενουν. Αν θελει λοιπον η Σονυ να διαφοροποιησει τη στρατηγικη της καλως να τα δεχθουμε. Η συζητηση γινεται σε μεγαλο βαθμο και αναμοχλευεται καθε τοσο, επειδη ακριβως το ΧΒΟΧ τα δινει day one, εχει το συγκριτικο πλεονεκτημα σε αυτο το πεδιο, με αμεση συνεπεια το πατροπαραδοτο debate μεταξυ των 2 πλευρων. 

• Like 1

10 ώρες πριν, xavier είπε

Καλά όταν βλέπω τέτοιες πρίμιουμ κουάλιτι ντιτιορέισιον δηλώσεις απο μεγαλοστελέχη της Sony, τόσο μου φαίνεται οτι θα μπαίνουν day one σε κάνα χρόνο απο τώρα. Το γεγονός οτι πρέπει να αναφέρει τη στρατηγική του Xbox στη δήλωση, δείχνει οτι ξέρουν τη φάση και απλά το πάνε λάου λάου για όσο τσιμπάνε οι καταναλωτές.

• Moderators
34 minutes ago, kostiger said:

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι απαραιτητα κακο το να ενταχθουν τα exclusives στο ps plus απο την 1η μερα. Αρκετοι gamers το θελουν-περιμενουν. Αν θελει λοιπον η Σονυ να διαφοροποιησει τη στρατηγικη της καλως να τα δεχθουμε. Η συζητηση γινεται σε μεγαλο βαθμο και αναμοχλευεται καθε τοσο, επειδη ακριβως το ΧΒΟΧ τα δινει day one, εχει το συγκριτικο πλεονεκτημα σε αυτο το πεδιο, με αμεση συνεπεια το πατροπαραδοτο debate μεταξυ των 2 πλευρων. 

Παρατηρώ κάποιες αντιδράσεις που θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω από επιφυλακτικές έως και γκρινιάρικες σε μια σημαντική μερίδα των Sony fans. Όχι μόνο στο παρόν θέμα συζήτησης, αλλά και γενικότερα: όταν ανακοίνωσε το PS4 Pro, όταν έβγαλε τα πρώτα PC ports κοκ, σε πράγματα δηλαδή που δεν επηρεάζουν τους owners και μόνο θετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Το αν τα 1st-party games θα μπαίνουν day one στην συνδρομητική υπηρεσία μόνο θετικό μπορεί να είναι για όσους θέλουν να παίξουν τα games της Sony με αυτό τον τρόπο. Όσοι δεν θέλουν, μπορούν απλά να μην βάλουν συνδρομή και να τα αγοράζουν σε δισκάκι. Ή μπορούν και να έχουν συνδρομή και να τα αγοράζουν σε δισκάκι. Όσο περισσότερες επιλογές έχουμε, τόσο το καλύτερο. :)

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1

1 ώρα πριν, Malthador είπε

To now ήταν καθαρά streaming στην αρχή απ 'ότι ξέρω και όταν το 18 άρχισε ο ντόρος με το gamepass, άρχισαν να βάζουν downloadable content. Τώρα που βλέπουν οτι το μοντέλο πάει καλά και ο κόσμος αρχίζει και μετακινείται προς τα εκεί, βάζουν δειλά δειλά και current gen πράγματα με το plus.

Ξαναλέω, μη με φάτε, είμαι 100% υπέρ του να κάνεις adapt στο καλύτερο πιο ανταγωνιστικό προιόν. Ελπίζω να το κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Εγώ αν οι τιμές είναι στα πλάισια του GP ας πούμε, θα μπώ σίγουρα στο premium plan. Χωρίς κάτι τέτοιο, ξινίζω στην ιδέα πλέον του να δίνω 80άρια 1-2 φορές το χρόνο για να παίξω σε μια κονσόλα που κάνει 500. Προφανώς όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλα οι επιλογές δεν βλάπτουν κανέναν

4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Παρατηρώ κάποιες αντιδράσεις που θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω από επιφυλακτικές έως και γκρινιάρικες σε μια σημαντική μερίδα των Sony fans. Όχι μόνο στο παρόν θέμα συζήτησης, αλλά και γενικότερα: όταν ανακοίνωσε το PS4 Pro, όταν έβγαλε τα πρώτα PC ports κοκ, σε πράγματα δηλαδή που δεν επηρεάζουν τους owners και μόνο θετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Το αν τα 1st-party games θα μπαίνουν day one στην συνδρομητική υπηρεσία μόνο θετικό μπορεί να είναι για όσους θέλουν να παίξουν τα games της Sony με αυτό τον τρόπο. Όσοι δεν θέλουν, μπορούν απλά να μην βάλουν συνδρομή και να τα αγοράζουν σε δισκάκι. Ή μπορούν και να έχουν συνδρομή και να τα αγοράζουν σε δισκάκι. Όσο περισσότερες επιλογές έχουμε, τόσο το καλύτερο. :)

Το ίδιο πράγμα είπαμε, την ίδια ακριβώς στιγμή :D

30 λεπτά πριν, Malthador είπε

Συμφωνω απολυτα. Το προβλημα ωστοσο ξεκινα (προφανως οχι μονο στο δικο μας φορουμ) οταν οπαδοι της ανταγωνιστικης πλατφορμας κανουν σημαια τα πλεονεκτηματα οχι απο ενδιαφερον για το κοινο καλο αλλά για να πικαρουν τους απεναντι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, kostiger είπε

Συμφωνω απολυτα. Το προβλημα ωστοσο ξεκινα (προφανως οχι μονο στο δικο μας φορουμ) οταν οπαδοι της ανταγωνιστικης πλατφορμας κανουν σημαια τα πλεονεκτηματα οχι απο ενδιαφερον για το κοινο καλο αλλά για να πικαρουν τους απεναντι.

Επειδή εγώ θεωρούμαι απο τους απέναντι στο παρόν φόρουμ, έχεις εν μέρη δίκιο. Υπάρχουν φορές που θα δώ να γράφονται πράγματα τόσο εκτός πραγματικότητας και τόσο υπεροπτικά (δικαιολόγηση αντικαταναλωτικων πρακτικών με επιχειρήματα τύπου "πρίμιουμ κουάλιτι μπλαμπλά" ενώ πλέον όλες οι πλατφόρμες είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων στα ίδια επίπεδα), που ενώ ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα αλλάξει τίποτα στις απόψεις αυτών που τα γράφουν εδώ και πόσα χρόνια, μπαίνω και απαντάω. Δεν μπορώ με απόλυτη σιγουριά να πω αν με οδηγεί το "κοινό καλό" ή κατα βάθος απλά θέλω να πικάρω κάποιον. Φαντάζομαι κάπου στη μέση είναι η αλήθεια.

Στο θέμα, καλό είναι να κοιτάμε πώς θα έχουμε τις περισσότερες επιλογές και αξιοπρεπες content ανεξαρτήτως κονσόλας. Στην συγκεκριμένη περίοδο, όλα πάνε προς streaming - δεν είναι κακό και δεν πρέπει να το δαιμονοποιούμε. Αν δεν δουλέψει θα πάει κουβά. Αν πάλι κάποιος σκεφτεί κάποιο καλύτερο μοντέλο για μένα, προφανώς και θα με κερδίσει σαν καταναλωτή.

Επεξ/σία από chncynic
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...