Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, sndev είπε

Πόσα μοντέλα τηλεοράσεων με 2.0 υποστηρίζουν vrr? Νομίζω κάνουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Να λεγες δε μπορούν ακόμα να το υλοποιήσουν γιαυτες τις περιπτώσεις που το υποστηρίζουν και για 2.0 να το καταλάβω

Δεν υπάρχει κανένα αυθαίρετο συμπέρασμα εδω. Όλες οι "gaming" tvs όπως και η δική μου που είναι μοντέλα του 2019 και έπειτα με hdmi 2.0 υποστηρίζουν vrr. Όταν ο ανταγωνισμός το δίνει από one x και στην καινούργια γενιά επίσης και στο 2.0 δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία αλλά ειναι κλασικές τακτικές μαμάς Sony αυτά. 

Ευτυχισμένος κάτοχος ps5 εδω αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Virus200 είπε

Δεν υπάρχει κανένα αυθαίρετο συμπέρασμα εδω. Όλες οι "gaming" tvs όπως και η δική μου που είναι μοντέλα του 2019 και έπειτα με hdmi 2.0 υποστηρίζουν vrr. Όταν ο ανταγωνισμός το δίνει από one x και στην καινούργια γενιά επίσης και στο 2.0 δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία αλλά ειναι κλασικές τακτικές μαμάς Sony αυτά. 

Ευτυχισμένος κάτοχος ps5 εδω αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Το point μου είναι στο αν το κάνει για να πουλήσει νέα μοντέλα τηλεοράσεων η απλά δε μπορεί να το κάνει γτ δε ξέρει τι πως.

Δε με νοιάζει τι κάνει ο ανταγωνισμος , ας δίνει δώρο κ δορυφορική μαζι με cosmote tv πακέτο, κάποιο πλάνο θα χει η απλα καλύτερους προγραμματιστές στη δούλεψή του. Από τη πλευρά του τμήματος του ps αυτό που με νοιάζει είναι αν μπορεί να προσφέρει κάτι επί της ουσίας κ δε το κάνει εκ του πονηρού πχ να πουλήσει όπως λες τβ.

Από ότι φαίνεται όμως από το φίλο παραπάνω προφανώς υποστηρίζει κ τηλεοράσεις χωρίς 2.1 κ απλά δε το επικοινωνεί σωστά για πολλοστή φορά. Από την άλλη ίσως να μη το υποστηρίζει σωστά κ γι'αυτό κ δε το λέει επίσημα. Anyway προσωπικά θεωρώ ότι πιο πιθανό μου φαίνεται να μη ξέρουν πώς να το υλοποιήσουν παρά να το κάνουν για να πουλήσουν τβ κ εκεί πάνω λέω το αυθερετο συμπεράσμα.

Επεξ/σία από sndev

1 λεπτό πριν, Agent_Orange είπε

Θυμάστε κάποιο game με unlocked fps πανω απο 48 να δοκιμάσω; θελω να το δω και στο ινφο της τιβι οτι ανεβοκατεβαίνει η συχνότητα

Το info της tv συνήθως σου δείχνει το output της κονσόλας και όχι real-time το framerate.

Πάντως το μοναδικό παιχνίδι της βιβλιοθήκης μου που δεν ενεργοποιείται καθόλου το VRR είναι το Gran Turismo 7. Θα έλεγα ότι δεν με εκπλήσει και πολύ καθώς ο συγκεκριμένος δημιουργός είναι λίγο ξεροκέφαλος και οπισθοδρομικός και μάλλον φοβάται ότι θα επηρρεάσει το handling του "εξομοιωτή" <_<... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Πάντως το μοναδικό παιχνίδι της βιβλιοθήκης μου που δεν ενεργοποιείται καθόλου το VRR είναι το Gran Turismo 7. Θα έλεγα ότι δεν με εκπλήσει και πολύ καθώς ο συγκεκριμένος δημιουργός είναι λίγο ξεροκέφαλος και οπισθοδρομικός και μάλλον φοβάται ότι θα επηρρεάσει το handling του "εξομοιωτή" <_<... 

Το vrr δεν καμία επίδραση στο framerate η... physics. Απλά θα έχεις αντι για 60hz refresh το ίδιο με το framerate όταν το παιχνίδι ρίχνει frames και θα το κάνει λιγότερο εμφανές. Αν τα Physics χαλάνε με arbitrary FPS τότε αυτό ήδη θα γίνεται όταν πέφτει απο τα 60, με ή χωρίς VRR.

Επεξ/σία από acalm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, acalm είπε

Το vrr δεν καμία επίδραση στο framerate η... physics. Απλά θα έχεις αντι για 60hz refresh το ίδιο με το framerate όταν το παιχνίδι ρίχνει frames και θα το κάνει λιγότερο εμφανές. Αν τα Physics χαλάνε με arbitrary FPS τότε αυτό ήδη θα γίνεται όταν πέφτει απο τα 60, με ή χωρίς VRR.

Ναι το γνωρίζω αυτό που λες.

Απλώς έκανα μια δική μου αυθαίρετη υπόθεση για τον Kazunori και την ξεροκεφαλιά του. Ο τύπος έχει τη δική του ατζέντα όλα αυτά τα χρόνια και μερικές φορές πηγαίνει κόντρα στις εξελίξεις. Είναι λίγο περίεργος. Προφανώς μπορεί να κάνω και λάθος και να δούμε σύντομα update στο GT7.

Μου έκανε εντύπωση γιατί από όλα αυτά που δοκίμασα είναι το μοναδικό στο οποίο είναι εντελώς απενεργοποιημένο ακόμα και όταν το κάνεις force από τα settings του PS5. Και το κατάλαβα από την αρχή γιατί η TV κατά το launch του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν αναβόσβησε στιγμιαία για να σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση του feature όπως σε όλα τα υπόλοιπα.

1 ώρα πριν, Agent_Orange είπε

Καλημέρα

@D.Luffy Πως βλέπεις αν είναι ενεργοποιημένο το VRR σε κάποιο game?

Ανάλογα την TV. Κάποιες έχουν μενού με πληροφορίες που δείχνουν αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1

Έχετε τσεκάρει άμα δουλεύει και με PS4 games; Γιατί στα γρήγορα που άνοιξα το πρωί το Shadow of the Tomb Raider, δεν μου φάνηκε να δουλεύει (είχα ανοίξει την επιλογή για unsupported games).

Έχω 3 απορίες:

1)Στο 2K22 και στο Vanguard που έχω παρατηρώ ότι στο background τρέχει καταγραφή βίντεο 60 λεπτών και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει εντελώς.Μόλις μπαίνω στα settings του παιχνιδιού μου βγάζει πάνω δεξιά ότι η εγγραφή σταμάτησε και μόλις βγαίνω στο κεντρικό μενού ότι συνεχίζεται ξανά.Η συγκεκριμένη λειτουργία καταναλώνει πόρους του συστήματος;

2)Ασφαλείς site για αγορά PlayStation Plus Card 365;

3)Σε τηλεόραση 4Κ με 2.1 ποια είναι η καλύτερη επιλογή γιατί έχω χάσει λίγο τα αυγά και τα καλάθια αρχικά με HDR on/off  νομίζω ότι είναι καλύτερα με on και μετά με την επιλογή VRR enable αλλά True motion disable/γκρι ή με VRR disable και True motion Smooth/Clear/User. 

Ευχαριστώ πολύ.

7 ώρες πριν, privateer είπε

Ουσιαστικα κλειδωνει τα demos πισω απο ενα paywall, ζηταει απο τους developers να φτιαξουν demos για να πουλαει συνδρομες και δεν μοιραζεται τα κερδη😂

Για timed trials κάνουν λόγο και όχι demos. Όσες φορές κατέβασα timed trial ήταν στην ουσία η κανονική έκδοση απλά με χρονικό περιορισμό και στο τέλος εάν πλήρωνες απλά σου αφαιρούσε τον χρονικό περιορισμό χωρίς να χρειαζόταν να κατεβάσεις κάποιο patch. Φαντάζομαι δεν θα είναι τρελός προγραμματιστικός κόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αλλά δεν είμαι ειδικός.

Επίσης, εάν ισχύσει κάτι τέτοιο φαντάζομαι δεν σημαίνει ότι θα απαγορευτεί σε όσους developers το επιθυμούν να προσφέρουν timed trials ή demos σε όσους δεν έχουν premium συνδρομή όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...