Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά! Μένω στο 3.20 και ξαναμιλάμε όταν η σκούνα πιάσει στεριά. Θα συνεχίζω να ακουμπάω τα λεφτά μου στο steam και το pc, το λίκνο της πειρατείας.

Επεξ/σία από tsakonass
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

32 minutes ago, Daredevil said:
PS4:
1080p at 60fps
112,7Gb

PS4 Pro:
1800p at 60fps
112,7Gb

PS5:
2160p at 60fps (30fps on replays with Ray Tracing)
107,6Gb

- This comparison has been made with patch 1.04 applied.
- PS5 offers two display modes, Performance and Ray Tracing. Ray tracing only applies to reflections in photo mode, in the cinematic camera on replays, and some ingame menus. The gameplay experience will be the same in both modes.
- Load times are around 40 seconds on PS4 versions, while PS5 needs no more than 2 seconds to start races.
- Other visually notable improvements to PS5 are the drawing distance and geometry increase, shadow filtering or ambient occlusion.
- The PS5 version also has more public and vegetation.
- Very interesting implementation of Dualsense. Feeling the road, the gear changes or the triggers for the pedals make it one of the best experiences with this control.
- The framerate has been tested in the most demanding conditions in all 3 versions. Circuits with rain or high graphic load and with 20 vehicles. Neither version can maintain a constant 60fps framerate under these circumstances, but it's acceptable overall.
- Ray Tracing, as a personal opinion, is somewhat anecdotal. Spider-Man or Ratchet & Clank have shown a better implementation of this technology.
- In general, Gran Turismo 7 meets expectations on all platforms as usual in this series.

αλλο ενα παιχνιδι που κανει αναγκαια την υπαρξη VRR. To frame rate δεν ειναι σταθερο ιδιως σε βροχη.

• Like 4
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απορίας άξιο αν η ps4 digital έκδοση που παίρνει κάποιος με την αγορά της retail PS5 anniversary μπορεί να αναβαθμιστεί με 10€ για PS5. 🤔

Επεξ/σία από Lobo10

6 λεπτά πριν, privateer είπε

αλλο ενα παιχνιδι που κανει αναγκαια την υπαρξη VRR. To frame rate δεν ειναι σταθερο ιδιως σε βροχη.

Σύμφωνα με το DF το framerate μπορεί να πέσει (κατά τη διάρκεια του gameplay) μόνο όταν επιλέξεις βροχή, επιλέξεις την ωρα της ημέρας σε dusk/dawn και ξεκινήσεις τελευταίος σε grid 20 αυτοκινήτων. Πολύ συγκεκριμένες συνθήκες στις οποίες το πρόβλημα εξαλείφεται όταν κάνεις μερικές προσπεράσεις.

Το να λες "το frame rate δεν είναι σταθερό" είναι σαν να εννοείς ότι υπάρχει πρόβλημα ανά πάσα στιγμή σε κάθε αγώνα πράγμα το οποίο δεν ισχύει.

Η ύπαρξη VRR είναι αναγκαία σε κάποια παιχνίδια αλλά όχι απαραίτητα στο GT7.  

Προσωπικά αυτό που με χαλάει πολύ είναι η always online φύση του παιχνιδιού. Το τεχνικό κομμάτι το κατάφεραν μια χαρά. 

• Like 8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Σύμφωνα με το DF το framerate μπορεί να πέσει (κατά τη διάρκεια του gameplay) μόνο όταν επιλέξεις βροχή, επιλέξεις την ωρα της ημέρας σε dusk/dawn και ξεκινήσεις τελευταίος σε grid 20 αυτοκινήτων. Πολύ συγκεκριμένες συνθήκες στις οποίες το πρόβλημα εξαλείφεται όταν κάνεις μερικές προσπεράσεις.

Το να λες "το frame rate δεν είναι σταθερό" είναι σαν να εννοείς ότι υπάρχει πρόβλημα ανά πάσα στιγμή σε κάθε αγώνα πράγμα το οποίο δεν ισχύει.

Προσωπικά αυτό που με χαλάει πολύ είναι η always online φύση του παιχνιδιού. Το τεχνικό κομμάτι το κατάφεραν μια χαρά. 

Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις  αλλά το VRR είναι must σε αυτή τη γενιά , ειδικά στα cross gen games.

Μένει να δούμε optimization στα current gen που θα βγουν το 2ο εξάμηνο του έτους.

Επεξ/σία από Lobo10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλλο must γτ υπάρχει το hardware κ πρεπει να τους πιεζουμε να το πηγαίνουν στα ακρα κ  άλλο απαραίτητο γτ αλλιως ειναι broken κατι, παίζουμε με τις λεξεις για να ανεβάσουμε η να κατεβάσουμε κατι

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1

16 λεπτά πριν, sndev είπε

αλλο must γτ υπάρχει το hardware κ πρεπει να τους πιεζουμε να το πηγαίνουν στα ακρα κ  άλλο απαραίτητο γτ αλλιως ειναι broken κατι, παίζουμε με τις λεξεις για να ανεβάσουμε η να κατεβάσουμε κατι

Εγώ Γιώργο ανήκω στην πρώτη περίπτωση επειδή διαθέτω tv με hdmi 2.1 και θέλω να παίρνω το μέγιστο από την επένδυση που έκανα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, D.Luffy said:

Οι συγκεκριμένες συνθήκες που λες είναι πολύ συνηθισμένες για πολύ κόσμο που παίζει τέτοια παιχνιδια. Να ξεκινάς από το τέλος για να προσπεράσεις όλο το κόσμο. Επίσης σε συνθήκες βροχής η οδήγηση πάντα είναι εντυπωσιακή και την ενεργοποιω και είμαι σίγουρος δεν είμαι ο μονος. Τέλος και στο βίντεο του daredevil δείχνει να πέφτει το frame rate σε συνθήκες με ήλιο. Οπότε ναι χρειάζεται και εδώ το vrr.

Επεξ/σία από privateer

2 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Εγώ Γιώργο ανήκω στην πρώτη περίπτωση επειδή διαθέτω tv με hdmi 2.1 και θέλω να παίρνω το μέγιστο από την επένδυση που έκανα.

αλλο το που ανήκουμε η τι πιστεύουμε κ άλλο  αν είναι απαραίτητη μια τεχνολογία για να παίξουμε κατι αξιοπρεπώς 

επετρεψε μου να στο πω αλλιώς το σκευπτικο μου, Αν μου έλεγες οτι το Vrr θα εκανε το cyberpunk να παίζει στο launch  κ να μη σου χαλάει το Immersion θα σου έλεγα ναι είναι must αλλιώς μη το αγγίζεις καν 

Στην ιδια πλευρά σκεπτικού είμαστε. Εγώ δεν εχω vrr δεν εχω 2.1 παρολαυτα απαιτώ να βάλουν γτ το υποστηρίζει το hardware που εχω κ ας κάθετε αυτο το χαρακτηριστικο,   ομως αυτο δε το κανει must για να χαρω το κάθε grand turismo , ελπιζω να μη σε έμπλεξα περισσότερο με το τι εννοώ :-)

όταν λέμε τη λέξη αναγκαίά την ύπαρξη όπως γραφτηκε,  στα ματια μου σαν αναγνώστης σημαίνει οτι το παιχνίδι είναι broken , δεν παίζετε χωρίς αυτό , το broken για μενα σημαινει cyberpunk day one σε ps4/xboxone.

Διορθώστε με αν το αντιμετωπίζω λάθος

16 ώρες πριν, sndev είπε

Δε βρήκα κανένα από αυτά αλλά πήρα σεκιρο 9,9 ευρώ, ευχαριστώ!

Το παρέλαβες;  δεν μου το δείχνει καν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, sndev είπε

αλλο το που ανήκουμε η τι πιστεύουμε κ άλλο  αν είναι απαραίτητη μια τεχνολογία για να παίξουμε κατι αξιοπρεπώς 

επετρεψε μου να στο πω αλλιώς το σκευπτικο μου, Αν μου έλεγες οτι το Vrr θα εκανε το cyberpunk να παίζει στο launch  κ να μη σου χαλάει το Immersion θα σου έλεγα ναι είναι must αλλιώς μη το αγγίζεις καν 

Στην ιδια πλευρά σκεπτικού είμαστε. Εγώ δεν εχω vrr δεν εχω 2.1 παρολαυτα απαιτώ να βάλουν γτ το υποστηρίζει το hardware που εχω κ ας κάθετε αυτο το χαρακτηριστικο,   ομως αυτο δε το κανει must για να χαρω το κάθε grand turismo , ελπιζω να μη σε έμπλεξα περισσότερο με το τι εννοώ :-)

όταν λέμε τη λέξη αναγκαίά την ύπαρξη όπως γραφτηκε,  στα ματια μου σαν αναγνώστης σημαίνει οτι το παιχνίδι είναι broken , δεν παίζετε χωρίς αυτό , το broken για μενα σημαινει cyberpunk day one σε ps4/xboxone.

Διορθώστε με αν το αντιμετωπίζω λάθος

Το VRR απλά καμουφλάρει τις αδυναμίες στο optimization/framerate ενός παιχνιδιού πάνω στο hardware αυτης της γενιάς. Ένα "broken" game (όπως αναφέρεις) δεν στρώνει χωρίς σοβαρά updates από τους δημιουργούς, το είδαμε και στην περίπτωση του Cyberpunk.

Επεξ/σία από Lobo10

1 λεπτό πριν, polakis21 είπε

Εμενα δεν με νοιαζει τιποτα. Ειμαι με το ποδι στο γκαζι και περιμενω!!!😊😊😊

Εσυ είσαι old school ρε μούτρο. Ένα στρογγυλό τιμόνι σου λείπει τώρα και έκλεισες. 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Eddy_Gordo είπε

Το παρέλαβες;  δεν μου το δείχνει καν 

οχι ακομα , μου ηρθε sms οτι εχει δρομολογηθει για παράδοση στο καταστημα 

η πλακα ειναι οτι ακριβως ενα χρονο πριν ειχα φαει ακυρο 

image.png.8de34da2ca75d7060b4616f72a307536.png

10 λεπτά πριν, Lobo10 είπε

Το VRR απλά καμουφλάρει τις αδυναμίες στο optimization ενός παιχνιδιού και στο hardware αυτης της γενιάς. Ένα "broken" game (όπως αναφέρεις) δεν στρώνει χωρίς σοβαρά updates από τους δημιουργούς, το είδαμε και στην περίπτωση του Cyberpunk.

δε διαφωνούμε! ξερω τι κανει , το έφερα σαν ακραίο παράδειγμα να σου εξηγησω τι εννοώ, γτ  αλλο το  αναγκαίο κ  άλλο το "καλύτερο δυνατο" , για μενα τουλαχιστον

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2

1 ώρα πριν, Lobo10 είπε

Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις  αλλά το VRR είναι must σε αυτή τη γενιά , ειδικά στα cross gen games.

Μένει να δούμε optimization στα current gen που θα βγουν το 2ο εξάμηνο του έτους.

Ούτε εγώ διαφωνώ ότι το VRR είναι must σε αυτή τη γενιά για πολλά παιχνίδια. Απλά δεν είναι must στην περίπτωση του GT7.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...