Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω τον Aorus 7000 σε PC σαν primary drive. Έχει κάνει degrade μέσα σε λίγους μήνες κατα 17%.

Σε PS5 δεν ξέρω πως θα είναι αλλά γενικά δεν νομίζω να ξανα έπαιρνα τον ΄ίδιο.

aorus_7000_degrade.png.8bbf8442d4f32da5ad17a0e00bba6d8d.png

Τώρα έχω κάνει παραγγελία έναν Seagate FireCuda 530 2 TB από amazon.de, και περιμένω εδώ και 5 μέρες να γίνει dispatch ενώ λέει ότι είναι in stock...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, DiAvOl είπε

Έχω τον Aorus 7000 σε PC σαν primary drive. Έχει κάνει degrade μέσα σε λίγους μήνες κατα 17%.

Τώρα έχω κάνει παραγγελία έναν Seagate FireCuda 530 2 TB από amazon.de, και περιμένω εδώ και 5 μέρες να γίνει dispatch ενώ λέει ότι είναι in stock...

Φαντάζομαι σε λίγους μήνες κάνει και degrade ο ssd του ps5. Όπως οι περισσότεροι εμπορικοί δίσκοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Tatofski64 είπε

Φαντάζομαι σε λίγους μήνες κάνει και degrade ο ssd του ps5. Όπως οι περισσότεροι εμπορικοί δίσκοι. 

Αυτό με προβληματίζει λίγο. Εάν δηλαδή συνέχεια κατεβάζεις και γράφεις/σβήνεις στον ssd του PS5 κάποια στιγμή θα υα φτύσει, και αυτός... δεν αλλάζει. Ίσως όταν γίνει αυτό πολύ απλά να σου λέει η κονσόλα ότι πρέπει να μεταφέρεις τα πάντα στον M.2. και γίνει read only, π.χ. μετά από 2-3 χρόνια

Επεξ/σία από Επισκέπτης

3 ώρες πριν, DiAvOl είπε

Πως έφαγε τόσο μεγάλο wear level με μόλις 10 TBs ?!

Εδώ 500ρηδες και με περισσότερα writes και δε πέφτουν συνήθως κάτω από 96-97%.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ilos είπε

Πως έφαγε τόσο μεγάλο wear level με μόλις 10 TBs ?!

Εδώ 500ρηδες και με περισσότερα writes και δε πέφτουν συνήθως κάτω από 96-97%.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα.. silicon lottery; Τον έχω σαν primary σε Windows 10. Έστειλα σε Gigabyte δεν πήρα σαφή απάντηση, ουσιαστικά μου είπαν έτσι είναι με βάση τα writes σου 😆 Το support της GB είναι ότι χειρότερο υπάρχει, πρακτικά ανύπαρκτο (είχα αντίστοιχη  εμπειρία support και με μια x570 aorus master που είχε θέματα).

Τώρα έχω παραγγείλει έναν Firecuda 530, θα τον βάλω σαν primary στο PC μην γίνει καμιά στραβή με τα data μου, και τον Aorus στο PS5 μετά από secure erase. Και να τα φτύσει εκεί απλά θα χάσω game data.

Η πλάκα είναι ότι έχω και έναν Aorus NVME 2 TB Gen 4 αλλά τον προηγούμενο του 7000, τον είχα primary για 2 χρόνια περίπου και είναι στο 99% με τα τριπλάσια TBW. Μπορώ να κάνω claim πρόβλημα με τον 7000άρι ή πρέπει να βγάλει βλάβη πρώτα;

old_aorus.png.0eb33113c9eef9009a110443d5ac2c33.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης

17 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα.. silicon lottery; Τον έχω σαν primary σε Windows 10. Έστειλα σε Gigabyte δεν πήρα σαφή απάντηση, ουσιαστικά μου είπαν έτσι είναι με βάση τα writes σου 😆 Το support της GB είναι ότι χειρότερο υπάρχει, πρακτικά ανύπαρκτο (είχα αντίστοιχη  εμπειρία support και με μια x570 aorus master που είχε θέματα).

Τώρα έχω παραγγείλει έναν Firecuda 530, θα τον βάλω σαν primary στο PC μην γίνει καμιά στραβή με τα data μου, και τον Aorus στο PS5 μετά από secure erase. Και να τα φτύσει εκεί απλά θα χάσω game data.

Η πλάκα είναι ότι έχω και έναν Aorus NVME 2 TB Gen 4 αλλά τον προηγούμενο του 7000, τον είχα primary για 2 χρόνια περίπου και είναι στο 99% με τα τριπλάσια TBW. Μπορώ να κάνω claim πρόβλημα με τον 7000άρι ή πρέπει να βγάλει βλάβη πρώτα;

old_aorus.png.0eb33113c9eef9009a110443d5ac2c33.png

Ο 7000 είναι μήπως QLC και dramless? Και πάλι δεν είναι φυσιολογικό τόσο wear.

Επίσης καλό είναι με το που κάνεις install το λειτουργικό να απενεργοποιήσεις indexing/prefetch/superfetch, αν δεν είναι από μόνα τους ικανά αυτά να φάνε ένα 10%. Είναι λες και δεν είναι ενεργοποιημένο το trimming ή ο garbage collector και το firm της giga είναι για τα μπάζα.

3 ώρες πριν, Tatofski64 είπε

2 ώρες πριν, DiAvOl είπε

Αυτό με προβληματίζει λίγο. Εάν δηλαδή συνέχεια κατεβάζεις και γράφεις/σβήνεις στον ssd του PS5 κάποια στιγμή θα υα φτύσει, και αυτός... δεν αλλάζει. Ίσως όταν γίνει αυτό πολύ απλά να σου λέει η κονσόλα ότι πρέπει να μεταφέρεις τα πάντα στον M.2. και γίνει read only, π.χ. μετά από 2-3 χρόνια

Δεν υπάρχει σκληρός δισκος όπως του PS4. Είναι chip soldered στη mobo

Δες 13:24 

Άρα αν χαλάσει η υγεία των chip.. "βρες εσύ την άκρη" που λέει και ο Τερλεγκας

• Like 1

3 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Δεν υπάρχει σκληρός δισκος όπως του PS4. Είναι chip soldered στη mobo

Δες 13:24 

Άρα αν χαλάσει η υγεία των chip.. "βρες εσύ την άκρη" που λέει και ο Τερλεγκας

Οι SSD έχουν ημερομηνία λήξης, δυστυχώς και ανάλογα με τη χρήση μπορεί να το διάστημα αυτό να επηρεαστεί https://www.ontrack.com/en-ca/blog/how-long-do-ssds-really-last

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκπτωση στα dualsense σε φυσικά καταστήματα του public.

https://www.enternity.gr/Article/Gadgets/News/Προσφορά-30percent-σε-χειριστήρια-DualSense-στα-καταστήματα-Public/73037.html

Επεξ/σία από Lobo10
  • Like 3
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...