Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Malthador
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, Tresorikos είπε

Αξίζει η αγορά στα 25 για το cyber δεν το έχω παίξει ποτέ..  Θα δουλεύει όπως είχαν τάξει κάποτε πριν βγει;; 

Υπάρχει το trial στο store, κατέβασε το είναι 5 ώρες και αν σου αρέσει τότε το αγοράζεις η όχι. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

PS4: dynamic 1080p at 30fps (common 720p) 59,42Gb

PS4 Pro: Dynamic 1224p at 30fps (common 1080p) 59,42Gb

PS5: Performance Mode: Dynamic 2160p at 60fps (common 1440p) Ray-Tracing Mode: Dynamic 2160p at 30fps (common 1440p) 56,10Gb

- According to the official note from CD Projekt, Cyberpunk runs at dynamic 4K on PS5. However, in all tested areas its resolution is 1440p.

- The game has been adapted to the PS5 architecture, reducing its size by half and improving loading times.

- The most notable improvement is in the general shadows and lighting.

- Ray-tracing mode adds contact shadows and enhances others. Ray-tracing does not apply to reflections or global illumination.

- The pop-in has improved considerably on PS5, but it is still present in certain elements (especially when we use a vehicle).

- There is a texture improvement on certain elements. - In general, a more solid game feels on all platforms.

- There is an increase in draw distance and anisotropic filtering on PS5. - PS5 now has more NPCs on screen. - Full Dualsense compatibility has been added.

- The framerate in both modes is practically perfect during gameplay (with occasional drops in some cinematics or loads). PS4 still has some performance issues.

- Cyberpunk 1.5 is what the release version should have been over a year ago. If it had come out in these conditions, the history of Cyberpunk would have been very different.

• Like 3

58 λεπτά πριν, Daredevil είπε
PS4: dynamic 1080p at 30fps (common 720p) 59,42Gb

PS4 Pro: Dynamic 1224p at 30fps (common 1080p) 59,42Gb

PS5: Performance Mode: Dynamic 2160p at 60fps (common 1440p) Ray-Tracing Mode: Dynamic 2160p at 30fps (common 1440p) 56,10Gb

- According to the official note from CD Projekt, Cyberpunk runs at dynamic 4K on PS5. However, in all tested areas its resolution is 1440p.

- The game has been adapted to the PS5 architecture, reducing its size by half and improving loading times.

- The most notable improvement is in the general shadows and lighting.

- Ray-tracing mode adds contact shadows and enhances others. Ray-tracing does not apply to reflections or global illumination.

- The pop-in has improved considerably on PS5, but it is still present in certain elements (especially when we use a vehicle).

- There is a texture improvement on certain elements. - In general, a more solid game feels on all platforms.

- There is an increase in draw distance and anisotropic filtering on PS5. - PS5 now has more NPCs on screen. - Full Dualsense compatibility has been added.

- The framerate in both modes is practically perfect during gameplay (with occasional drops in some cinematics or loads). PS4 still has some performance issues.

- Cyberpunk 1.5 is what the release version should have been over a year ago. If it had come out in these conditions, the history of Cyberpunk would have been very different.

Περιμενα να βγει το update για ps5 και το πηρα στα €20, ελπιζω να μην το μετανιωσω (εστω αυτο το 20αρικο 😋).

Πλαισιο, public, media το εχουν στα €20 οποιος ενδιαφερεται.

Εγω το ειχα παρει 20Ε απο το καλοκαιρι κ περιμενα να βγει το PS5 patch, αλλα χτες εφαγα κι εγω οπως κ πολλοι αλλοι ακυρο! Λενε στο αλλο thread οτι σημερα διορθωθηκε το προβλημα. Για να δουμε...

12 ώρες πριν, kosmsamo είπε

Δεν σε αφήνει να μπεις γιατί είναι αρχεία παιχνιδιών που χρειάζεται το σύστημα. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι ακριβώς υπάρχει μέσα. Η δικιά μου εικασία είναι Reserved χώρος για κάθε installed παιχνίδι (για patches κλπ.), temp αρχεία από downloads, παιχνίδια που τρέχουν ή έτρεξαν μέχρι να γίνει κανονικό power off κ.λπ. 

Το θέμα μου είναι πως στο συγκεκριμένο storage, εχει πιάσει 20gb κ έχω μόνο 4 games μέσα (uncharted legacy of thieves,  ratchet, astro's κ sackboy ψηφιακο). Έσβησα το kena κ απλά μειώθηκε κατά 300mb περίπου.

12 ώρες πριν, kosmsamo είπε

Δεν σε αφήνει να μπεις γιατί είναι αρχεία παιχνιδιών που χρειάζεται το σύστημα. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι ακριβώς υπάρχει μέσα. Η δικιά μου εικασία είναι Reserved χώρος για κάθε installed παιχνίδι (για patches κλπ.), temp αρχεία από downloads, παιχνίδια που τρέχουν ή έτρεξαν μέχρι να γίνει κανονικό power off κ.λπ. 

Κρατάω μία επιφύλαξη για το εάν είναι αυτά που λές, καθώς όταν αγόρασα M2 και μετέφερα πολλά παιχνίδια εκεί, μειώθηκε....κάτι το οποίο με μπερδεύει καθώς τα παιχνίδια παραμένουν στο σύστημα (το αντίστοιχο section στον Μ2 είναι ~20MB...άρα ούτε εκεί πήγαν)

1 ώρα πριν, ilias78 είπε

Το θέμα μου είναι πως στο συγκεκριμένο storage, εχει πιάσει 20gb κ έχω μόνο 4 games μέσα (uncharted legacy of thieves,  ratchet, astro's κ sackboy ψηφιακο). Έσβησα το kena κ απλά μειώθηκε κατά 300mb περίπου.

Και μένα κάπου τόσο είναι, αν θυμάμαι καλά.

Δοκίμασε να κανεις rebuild database από safe mode για να καθαρίσει cache κ.λπ. Αλλά, αν θες τη γνώμη μου, άσ' το ήσυχο, αν δεν σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα πέρα από το να πιάνει χώρο.

1 ώρα πριν, nick_souvlaki είπε

Κρατάω μία επιφύλαξη για το εάν είναι αυτά που λές, καθώς όταν αγόρασα M2 και μετέφερα πολλά παιχνίδια εκεί, μειώθηκε....κάτι το οποίο με μπερδεύει καθώς τα παιχνίδια παραμένουν στο σύστημα (το αντίστοιχο section στον Μ2 είναι ~20MB...άρα ούτε εκεί πήγαν)

Όπως είπα, μόνο εικασία μπορώ να κάνω, με βάση το μήνυμα που πετάει όταν πας να προσπελάσεις το συγκεκριμένο τμήμα και την αντίστοιχη διαχείριση που κάνει το Xbox (εκεί υπάρχει reserved space για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αν το διαγράψεις απλά θα δεσμεύσει πάλι χώρο με την εκκίνηση του παιχνιδιού). 🙂

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, kosmsamo είπε

Και μένα κάπου τόσο είναι, αν θυμάμαι καλά.

Δοκίμασε να κανεις rebuild database από safe mode για να καθαρίσει cache κ.λπ. Αλλά, αν θες τη γνώμη μου, άσ' το ήσυχο, αν δεν σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα πέρα από το να πιάνει χώρο.

Έτσι θα το αφήσω. Στην τελική θα του πετάξω κανα m2 μέσα κ θα είμαι κομπλέ (κοστοβορα λύση βεβαια)

• Like 1

5 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Έτσι θα το αφήσω. Στην τελική θα του πετάξω κανα m2 μέσα κ θα είμαι κομπλέ (κοστοβορα λύση βεβαια)

Δεν είναι κακό να το παρακολουθείς βέβαια, μην ξεφύγει σε κανένα τριψήφιο νούμερο ξέρω γω (κι άρα κάτι δεν κάνει σωστά το λειτουργικό στην διαχείριση). Με ένα γρήγορο search, είδα ότι κάπου εκεί κυμαίνεται ο δεσμευμένος χώρος για τους περισσότερους (10-20 GB μ.ο.). Όπως επίσης είδα ότι αρκετοί βλέπουν "φουσκωμένα" νούμερα αν έχουν εγκατεστημένα στον εσωτερικό PS4 παιχνίδια (οπότε ίσως τα διαχειρίζεται διαφορετικά τα συγκεκριμένα το OS και δεσμεύει περισσότερο χώρο από ό,τι θα έκανε για τα ίδια παιχνίδια σε έναν εξωτερικό).

• Like 1

Τα ps4 games κάνουν κυρίως την ζημιά στο "others". Επειδή δεν ήταν μελετημένα εξαρχής για το quick resume/task switching. αυτό το χαρακτηριστικό πιάνει περισσότερο χώρο στον δίσκο. Εγώ που έχω 2 ps5 games και 7 ps4 έχω 65 GB δεσμευμένα. Ελπίζω να μη είναι "χαζό" και να αποδεσμεύει χώρο και από εκεί όποτε κάνεις uninstall games.

Στις 15/2/2022 στις 7:32 ΜΜ, alexcas777 είπε

Εγώ να ρωτήσω κάτι...βάζω το δισκακι μέσα του PS4 αλλά όταν πάω στο store να κατεβάσω την ps5 έκδοση μου ζητάει 24.99....κανω κάτι λάθος?

Edit...κατέβασα και το patch 1.5 και ακόμα ζητάει 24.99....απο κάποια σχόλια που διάβασα σε social το κάνει και σε άλλους αυτό...🤬😡

Εγώ το έκανα διαγραφή και έβαλα ξανά από την αρχή το data disc. Πριν κάνει την μεταφορά δεδομένων μου έβγαλε την δωρεάν αναβάθμιση σε έκδοση PS5.

Παιδια τι φοβερο shooting εχει το cyberpunk επαθα σοκ, το ειχα παιξει βεβαια και στο ps4 αλλα πλεον ειναι αλλο παιχνιδι στα 60 με βλεπω να πηγαινω για καινουριο playthrough

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...