Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, G4iwrgos είπε

Καλημέρα σε όλους.  Αυτό το tiny tinas από τα free στο ps plus λέει τπτ ?το έπαιξε κανενας ?

DLC του 2 (επομένως, πρακτικά, είναι η δεύτερη φορά που δίνεται στο PS+ μετά το The Handsome Collection) που το βγάλανε και standalone ελέω του spin-off.

Παρά πολύ καλό DLC. Δεν ξεφεύγει και τόσο από τα πλαίσια του βασικού παιχνιδιού. Ωστόσο υπάρχουν καινούριοι εχθροί, αλλαγές στο loot και είναι αρκετά ξεκαρδιστικό με όλες αυτές τις αναφορές σε fantasy έργα (π.χ. GOT, LOTR, Dark Souls).

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..μια ερώτηση θέλω να κάνω μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει.

εχω συνδεμένη την tv μου με optical cable πάνω σε ενισχυτή και σε σύστημα 5.0 (2 κολώνες μπροστά,1 κεντρικό και 2 μικρότερα πίσω) και από έτσι βγάζω ήχο από το ps5 (θα είχα απευθείας την κονσόλα πάνω στον ενισχυτή αλλά δυστυχώς αφαίρεσαν την υποδοχή optical απτό ps5).

η ερώτηση μου είναι η εξής, μέσω των ρυθμίσεων της κονσόλας ποια μορφή ήχου πρέπει να επιλέξω έτσι ώστε να παίρνω τα σωστά αποτελέσματα..έχει 3 επιλογές γραμμικό, Dolby και dts…σίγουρα δεν ειναι το γραμμικό αλλά δεν γνωρίζω την διαφορά μεταξύ των άλλων δυο επιλογών.

γνωριζει κάποιος κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kjtzemis είπε

Καλησπέρα σε όλους..μια ερώτηση θέλω να κάνω μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει.

εχω συνδεμένη την tv μου με optical cable πάνω σε ενισχυτή και σε σύστημα 5.0 (2 κολώνες μπροστά,1 κεντρικό και 2 μικρότερα πίσω) και από έτσι βγάζω ήχο από το ps5 (θα είχα απευθείας την κονσόλα πάνω στον ενισχυτή αλλά δυστυχώς αφαίρεσαν την υποδοχή optical απτό ps5).

η ερώτηση μου είναι η εξής, μέσω των ρυθμίσεων της κονσόλας ποια μορφή ήχου πρέπει να επιλέξω έτσι ώστε να παίρνω τα σωστά αποτελέσματα..έχει 3 επιλογές γραμμικό, Dolby και dts…σίγουρα δεν ειναι το γραμμικό αλλά δεν γνωρίζω την διαφορά μεταξύ των άλλων δυο επιλογών.

γνωριζει κάποιος κάτι;

Λοιπόν η δικιά μ η εμπειρία είναι η εξής.βεβαια έχω μόνο ηχομπαρα με το γουφερ του.συνδεσα το ps5 απευθείας στην tv μέσω arc σύνδεσα την ηχομπαρα.στις ρυθμίσεις του ps5 αν έβαζα dts η dolby παρατηρούσα μια πολύ μικρή καθυστέρηση ήχου στα παιχνίδια. Μόλις το γυρνούσα στο pcm(γραμμικό)επαιζε χωρίς καμία καθυστέρηση οπότε το άφησα εκεί. κάπου διάβασα βέβαια δε ξέρω κατά πόσο ισχύει ότι το dts και dolby επιλογές παίζουν σωστά όταν στο ps5 βάλεις κάποια ταινία να δεις blu ray και ίσως γιαυτό παρατηρήθηκε αυτή η μικρή καθυστέρηση.επίσης δοκίμασα και σύνδεση με optical αλλαξα και καλώδιο hdmi και έβαλα ενα ακριβό μήπως εφταιγε το καλώδιο αλλά τπτ. Πάντως μετά από πολυ ψάξιμο στο ίντερνετ πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα και κατέληξαν στο pcm.τωρα δουλεύει έτσι το ps5 είναι θέμα του ηχοσυστηματος θα σε γελάσω.δοκιμασε αρχικά να δεις αν έχεις μια μικρή καθυστέρηση στον ήχο αν δεν έχεις είτε βάλεις dts είτε dolby είναι το ίδιο. Επίσης πρέπει μέσω των ρυθμίσεων της τηλεορασης να γυρίσεις νομίζω τα codec του ήχου σε bitstream . Γενικά είναι περίπλοκο το θέμα του ήχου και σπαζοκεφαλιά. Θέλει να τα πάρεις βήμα βήμα.πρωτα άλλαξε τα codec από την tv

Επίσης αν σαν μορφή ήχου εισόδου έχεις pcm παίζει χωρίς καμία καθυστέρηση ο ήχος σε οποιαδήποτε επιλογή και αν βάλεις.απλα από τις γνώσεις π έχω θέλει bitstream καθώς είναι ένας codec π με απλά λόγια δουλεύει καλύτερα σε surround systems

Επεξ/σία από G4iwrgos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, G4iwrgos είπε

Λοιπόν η δικιά μ η εμπειρία είναι η εξής.βεβαια έχω μόνο ηχομπαρα με το γουφερ του.συνδεσα το ps5 απευθείας στην tv μέσω arc σύνδεσα την ηχομπαρα.στις ρυθμίσεις του ps5 αν έβαζα dts η dolby παρατηρούσα μια πολύ μικρή καθυστέρηση ήχου στα παιχνίδια. Μόλις το γυρνούσα στο pcm(γραμμικό)επαιζε χωρίς καμία καθυστέρηση οπότε το άφησα εκεί. κάπου διάβασα βέβαια δε ξέρω κατά πόσο ισχύει ότι το dts και dolby επιλογές παίζουν σωστά όταν στο ps5 βάλεις κάποια ταινία να δεις blu ray και ίσως γιαυτό παρατηρήθηκε αυτή η μικρή καθυστέρηση.επίσης δοκίμασα και σύνδεση με optical αλλαξα και καλώδιο hdmi και έβαλα ενα ακριβό μήπως εφταιγε το καλώδιο αλλά τπτ. Πάντως μετά από πολυ ψάξιμο στο ίντερνετ πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα και κατέληξαν στο pcm.τωρα δουλεύει έτσι το ps5 είναι θέμα του ηχοσυστηματος θα σε γελάσω.δοκιμασε αρχικά να δεις αν έχεις μια μικρή καθυστέρηση στον ήχο αν δεν έχεις είτε βάλεις dts είτε dolby είναι το ίδιο. Επίσης πρέπει μέσω των ρυθμίσεων της τηλεορασης να γυρίσεις νομίζω τα codec του ήχου σε bitstream . Γενικά είναι περίπλοκο το θέμα του ήχου και σπαζοκεφαλιά. Θέλει να τα πάρεις βήμα βήμα.πρωτα άλλαξε τα codec από την tv

Επίσης αν σαν μορφή ήχου εισόδου έχεις pcm παίζει χωρίς καμία καθυστέρηση ο ήχος σε οποιαδήποτε επιλογή και αν βάλεις.απλα από τις γνώσεις π έχω θέλει bitstream καθώς είναι ένας codec π με απλά λόγια δουλεύει καλύτερα σε surround systems

Εδώ η καλύτερη επιλογή εξαρτάται κυρίως από την τηλεόραση. Πχ. σε εμένα με Samsung Q80T υπάρχει πρόβλημα καθώς το LPCM οτιδήποτε πάνω από 2.0 (stereo) το μετατρέπει σε στέρεο για την ηχόμπαρα οπότε χάνω το μπάσο (κανάλι woofer). Έτσι αναγκαστηκά πάω σε dolby που έχει μία μεγαλύτερη καθυστέρηση αλλά με την επιλογή στην TV "διαβίβαση" ήχου σώνεται κάπως. Άμα έχεις TV και ηχόμπαρα που υποστηρίζει multichannel LPCM (και σε passthrough) εννοείται η καλύτερη επιλογή είναι bitstream. Αλλιώς αναγκαστικά dolby. To DTS πολλές καινούργιες τηλεοράσεις δεν το υποστηρίζουν οπότε όταν το βάζεις στο PS5 νομίζω απλά επιλέγει αυτόματα dolby.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@G4iwrgos @nick_souvlaki

Η τηλεοραση μου ειναι μια LG NanoCell 65" NANO866...

Η αληθεια ειναι πως ναι ειχα μια απειροελαχιστη καθυστερηση στο θεμα ηχου απο την στιγμη που εβαλα ρυθμιση dolby στο ps5 αλλα δεν καταλαβα κατι συγκεκριμενα στην ροη παιχνιδιου παρα μονο στο μενου, πρεπει να το παρακολουθησω βεβαια πιο λεπτομερως γτ δεν πολυ εδωσα βαση εκεινη την στιγμη.

οσων αφορα τις ρυθμισεις στην τηλεοραση ειναι οι εξης:

εξοδος ηχου το εχω στο optical + ηχειο τηλεορασης (αυτο σε περιπτωση που δεν θελω να ανοιξω εκεινη την στιγμη τον ενισχυτη με τα ηχεια, αν τα ανοιξω τοτε παω στο 0 τα ηχεια της tv).

ρυθμιση ηχου DTV μου το εχει στο αυτοματο και οι αλλες επιλογες ειναι mpeg,dolby digital,dolby digital plus,HE-AAC τα οποια δεν γνωριζω τι ειναι και αν πρεπει να το αλλαξω.

σαν ρυθμιση εχει ενεργοποιημενη το dolby atmos αλλα αυτο προφανως ειναι για οταν παιζουν τα ηχεια της tv.

επισης λειτουργια το εχω σε παιχνιδι.

και τελος αποτι ειδα το εχει ειδη σε bitstream.

Επεξ/σία από kjtzemis
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχετε θέμα με το ps app ?μ έχει τύχει αρκετές φορές να θέλω να βάλω να ξεκινήσει ένα παιχνίδι μέσω της εφαρμογής αλλά να μ κάνει τπτ,Ενώ η κονσόλα είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ καθώς όταν πάω στο  ιστορικό σφαλμάτων δεν μ βγάζει κάποιο σφάλμα για το ίντερνετ. Πιστεύω ότι φταίει η εφαρμογή απλά είπα να ρωτήσω αν έχετε κάποια εμπειρία και εσείς σχετικά με αυτό. 

Επεξ/σία από G4iwrgos
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, G4iwrgos είπε

Έχετε θέμα με το ps app ?μ έχει τύχει αρκετές φορές να θέλω να βάλω να ξεκινήσει ένα παιχνίδι μέσω της εφαρμογής αλλά να μ κάνει τπτ,Ενώ η κονσόλα είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ καθώς όταν πάω στο  ιστορικό σφαλμάτων δεν μ βγάζει κάποιο σφάλμα για το ίντερνετ. Πιστεύω ότι φταίει η εφαρμογή απλά είπα να ρωτήσω αν έχετε κάποια εμπειρία και εσείς σχετικά με αυτό. 

Εμένα λειτουργεί κανονικά. Την κονσόλα την εχει ανοικτη, σε rest mode ή κλειστή?

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Εμένα λειτουργεί κανονικά. Την κονσόλα την εχει ανοικτη, σε rest mode ή κλειστή?

Rest φυσικά.απλα άλλοτε δουλεύει ρολόι άλλοτε οχι

Δημοσ.

Τσιμπισα αυτόν εδώ: Gigabyte Aorus Gen4 7000s SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 στα 164€, τον έχει δοκιμάσει κανεις να μου πει εντυπώσεις;

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Tatofski64 είπε

Τσιμπισα αυτόν εδώ: Gigabyte Aorus Gen4 7000s SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 στα 164€, τον έχει δοκιμάσει κανεις να μου πει εντυπώσεις;

Ευχαριστώ! 

Τσεκαρε το υψος!

Βλεπω προβληματικο το οτι εχει ψυκτρα και απο κατω απο οτι φαινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, aekoupoli είπε

Μήπως είναι θεμα nat type κτλ?

Δε ξέρω τι να σου πω εκτός και αν μπορεις να βοηθήσεις .πάντως η γραμμή μ είναι 100αρα του ΟΤΕ και το ps5 συνδεδεμένο ασύρματα.κοιτα αν δεν έχει θέμα η κονσόλα και είναι θέμα εφαρμογής τότε δεν θα με απασχολήσει πολύ .πάντως κωδικό σφάλματος ότι αποσυνδεθηκε από το ίντερνετ ενώ το είχα  σε rest δεν έβγαλε (ιστορικό σφαλματων)

Επεξ/σία από G4iwrgos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...