Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, gust said:

Η Sony έχει επίσης τεράστια κληρονομιά σε τίτλους που αγάπησε και αγαπαει ο gamer. Για εμένα για αρχή άμεσα και σαν απάντηση στην ms ας ανοίξει το compatibility με ps1, ps2, ps3 (να μην πω και από τα φορητά της psp-vita) ας κάνει κάτι τύπου ps5 enhanced ή fps boost και ας ρολάρει και με τους first party που έχει μερικά ποιοτικά sequels αγαπημενων ip. Στη συνέχεια θα έρθουν και τα νεα ip γιατι αυτά θέλουν χρόνο για να γίνουν όπως πρέπει για να είναι console sellers.

Το PS3 είναι πολύ πολύπλοκο για να γίνει emulate, σε PC ο emulator RPCS3 πήρε πολλά χρόνια για να είναι σε καλό επίπεδο. Θέλει χρόνο και χρήμα για να το κάνει η Sony, δεν είναι ότι απλά πατάει ένα κουμπί και παίζουν του PS3 στο PS5

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Σονυ δεν μπορει να ακολουθησει αυτη την τακτικη, οπως δεν μπορουσε να ακολουθησει καποτε και η Νιντεντο τις Σονυ και Μικροσοφτ.

Τωρα, το να αγορασει η Σονυ την ΕΑ και την 2Κ ή να φτιαξει δικο της gamepass το ακουω βερεσε. Δεν ειμαι και λογιστης τους, υποθεση κανω, αλλα δεν υπαρχει ρευστοτητα για να δινει δισεκατομμυρια για επενδυσεις σε στουντιο. Η εκατομμυρια για παραγωγες που θα τις βαζει day-1 σε μια φθηνη συνδρομη, με στοχο να κανει αποσβεση σε 20+ χρονια.

Ειναι πολυ απλο, δεν γινεται να παιξει αυτο το παιχνιδι. Ξαναλεω ομως πως ειναι δικη μου εκτιμηση ως ασχετου.

Θεωρω πως πλεον η Microsoft δεν ειναι ανταγωνιστης την Σονυ, ειναι σε αλλο επιπεδο. Οσοι περιμενουν "απαντηση" μαλλον θα περιμενουν πολυ καιρο. Η μονη απαντηση ειναι να συνεχισει τον δρομο της με τα ωραια exclusive της και τα αγαπημενα ips της.

Οι mainstream θα πανε στο gamepass, αν οχι αμεσα την επομενη πενταετια. Το αποδεχομαστε και παμε παρακατω. 

• Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.gif.3bbc711cbc72dfd97fdd7cb1d97c5203.gif

Αναφορά σε κείμενο

Το PS3 είναι πολύ πολύπλοκο για να γίνει emulate, σε PC ο emulator RPCS3 πήρε πολλά χρόνια για να είναι σε καλό επίπεδο. Θέλει χρόνο και χρήμα για να το κάνει η Sony, δεν είναι ότι απλά πατάει ένα κουμπί και παίζουν του PS3 στο PS5

Θέλει δουλειά αλλά δεν είναι απίθανο.

Δύο γενιές πίσω είναι η κονσόλα και άλλωστε αφού το έκαναν χομπίστες βλέπε rpcs3 γιατί να μην το κάνει και η sony.

Θέμα στρατηγικής είναι! Η σόνυ πρέπει να καταλάβει ότι πλέον υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός και αν δεν δώσει δε θα πάρει. Δεν είναι πλέον το χρυσό παιδί του gaming, το xbox αυτή τη στιγμή δίνει παροχές και κερδίζει player base. Αυτό θα πρέπει να κυνηγήσει η sony  κατ'εμέ.

Επεξ/σία από gust
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gust είπε

Θέλει δουλειά αλλά δεν είναι απίθανο.

Δύο γενιές πίσω είναι η κονσόλα και άλλωστε αφού το έκαναν χομπίστες βλέπε rpcs3 γιατί να μην το κάνει και η sony.

Θέμα στρατηγικής είναι! Η σόνυ πρέπει να καταλάβει ότι πλέον υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός και αν δεν δώσει δε θα πάρει. Δεν είναι πλέον το χρυσό παιδί του gaming, το xbox αυτή τη στιγμή δίνει παροχές και κερδίζει player base. Αυτό θα πρέπει να κυνηγήσει η sony  κατ'εμέ.

Κι εγω δεν πιστευω πως ειναι πια και ακατορθωτο. Απλα δεν θα αξιζει το κοστος υποθετω. Οταν ενας random τυπος μπορει και φτιαχνει emulator για το ps3 (με οποια προβληματα εχουν τα παιχνιδια που παιζουν μεσω αυτου), μου φαινεται απιθανο να μην μπορει να το κανει η Sony σωστα.

Και παλι παντως, δεν νομιζω πως αλλαζει και πολυ τις ισορροπιες ενα bc με ps3. Εκτος του mgs4 δεν μου ερχεται καποιο αλλο παιχνιδι που να μην μπορεις να το παιξεις με αλλο τροπο (ειτε σε αλλη κονσολα ειτε σε remaster/remake).

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Brazhlias είπε

Κι εγω δεν πιστευω πως ειναι πια και ακατορθωτο. Απλα δεν θα αξιζει το κοστος υποθετω. Οταν ενας random τυπος μπορει και φτιαχνει emulator για το ps3 (με οποια προβληματα εχουν τα παιχνιδια που παιζουν μεσω αυτου), μου φαινεται απιθανο να μην μπορει να το κανει η Sony σωστα.

Και παλι παντως, δεν νομιζω πως αλλαζει και πολυ τις ισορροπιες ενα bc με ps3. Εκτος του mgs4 δεν μου ερχεται καποιο αλλο παιχνιδι που να μην μπορεις να το παιξεις με αλλο τροπο (ειτε σε αλλη κονσολα ειτε σε remaster/remake).

Όταν ο random τύπος κάνει ένα emulator το οποίο γίνεται πραγματικά λειτουργικό 3-4 χρόνια μετά το release του, μετά από άπειρα patches, που εν τέλη παλι είναι φίσκα στα bugs και τις ασυμβατότητες, δεν υπάρχει κάποιο θέμα και κανένας δε γκρινιάζει.

Αν βγάλει κάτι τέτοιο η Sony και δεν είναι τέλειο το backlash θα είναι τεράστιο.

Και συμφωνώ μαζί σου ότι το BC είναι overrated και δεν αλλάζει καμιά ισορροπία τουλάχιστον απ'τη στιγμή που λειτουργεί μια χαρά το BC με το PS4.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Brazhlias είπε

Η Σονυ δεν μπορει να ακολουθησει αυτη την τακτικη, οπως δεν μπορουσε να ακολουθησει καποτε και η Νιντεντο τις Σονυ και Μικροσοφτ.

Τωρα, το να αγορασει η Σονυ την ΕΑ και την 2Κ ή να φτιαξει δικο της gamepass το ακουω βερεσε. Δεν ειμαι και λογιστης τους, υποθεση κανω, αλλα δεν υπαρχει ρευστοτητα για να δινει δισεκατομμυρια για επενδυσεις σε στουντιο. Η εκατομμυρια για παραγωγες που θα τις βαζει day-1 σε μια φθηνη συνδρομη, με στοχο να κανει αποσβεση σε 20+ χρονια.

Ειναι πολυ απλο, δεν γινεται να παιξει αυτο το παιχνιδι. Ξαναλεω ομως πως ειναι δικη μου εκτιμηση ως ασχετου.

Θεωρω πως πλεον η Microsoft δεν ειναι ανταγωνιστης την Σονυ, ειναι σε αλλο επιπεδο. Οσοι περιμενουν "απαντηση" μαλλον θα περιμενουν πολυ καιρο. Η μονη απαντηση ειναι να συνεχισει τον δρομο της με τα ωραια exclusive της και τα αγαπημενα ips της.

Οι mainstream θα πανε στο gamepass, αν οχι αμεσα την επομενη πενταετια. Το αποδεχομαστε και παμε παρακατω. 

Εχουν πυκνωσει ομως οι διαρροες σχετικα με προετοιμασια αντιστοιχης με το game pass υπηρεσιας. Θεωρω δεδομενη την απαντηση της Σονυ, η οποια θα ειναι εκτιμω μικροτερης κλιμακας και εννοειται δεν θα παρεχονται δωρεαν απο την 1η ημερα (εκτος κι αν υπαρξει και καποια premium και πολυ αλμυρη συνδρομη) οι μεγαλοι τους αποκλειστικοι τιτλοι, εν αντιθεσει με την πολιτικη της MS που τα δινει ολα την αρχη και στο πισι και στις κονσολες. Eικασιες βεβαιως, με αρκετα καλες πιθανοτητες επιβεβαιωσης θεωρω. Ιδωμεν.

• Like 1
Δημοσ.

Το έχω ξαναπεί, η Sony θέλει να πουλάει κονσόλες ενώ η Microsoft θέλει να πουλάει συνδρομές. Πλέον για να παίζεις τα παιχνίδια του xbox δε θα χρειάζεσαι κονσόλα, μπορείς και μέσω cloud. Αν όλη η υφήλιος έχει playstation και ταυτόχρονα δίνει και ένα δεκάρικο το μήνα για gamepass (μέσω cloud είπαμε, χωρίς κονσόλα), η Microsoft τα έβγαλε τα λεφτά της.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostiger είπε

Εχουν πυκνωσει ομως οι διαρροες σχετικα με προετοιμασια αντιστοιχης με το game pass υπηρεσιας. Θεωρω δεδομενη την απαντηση της Σονυ, η οποια θα ειναι εκτιμω μικροτερης κλιμακας και εννοειται δεν θα παρεχονται δωρεαν απο την 1η ημερα (εκτος κι αν υπαρξει και καποια premium και πολυ αλμυρη συνδρομη) οι μεγαλοι τους αποκλειστικοι τιτλοι, εν αντιθεσει με την πολιτικη της MS που τα δινει ολα την αρχη και στο πισι και στις κονσολες. Eικασιες βεβαιως, με αρκετα καλες πιθανοτητες επιβεβαιωσης θεωρω. Ιδωμεν.

απο αυτα τα leak, πιο πολυ φαίνεται σαν rebranding του PS Now και προσθήκη έξτρα δυνατοτήτων παρά για απευθείας ανταγωνιστή του gamepass. Απλά λόγο του gamepass αλλα και του οτι το PS Now εχει βαλτωσει κ δε προχωραει, η Sony αναγκάζεται να το κανει rebrand και να βαλει κ αλλα πραγματα μεσα στο πακετο για να εχει κ αυτη μια υπηρεσία να μαζεύει χρημα. Απευθειας ανταγωνισμο με Pass και D1 games το βρισκω πολυ απιθανο, αλλα ότι κίνηση και να κανει, θα βελτιωσει την υπαρχουσα κατασταση οποτε καλοδεχούμενα όλα :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

απο αυτα τα leak, πιο πολυ φαίνεται σαν rebranding του PS Now και προσθήκη έξτρα δυνατοτήτων παρά για απευθείας ανταγωνιστή του gamepass. Απλά λόγο του gamepass αλλα και του οτι το PS Now εχει βαλτωσει κ δε προχωραει, η Sony αναγκάζεται να το κανει rebrand και να βαλει κ αλλα πραγματα μεσα στο πακετο για να εχει κ αυτη μια υπηρεσία να μαζεύει χρημα. Απευθειας ανταγωνισμο με Pass και D1 games το βρισκω πολυ απιθανο, αλλα ότι κίνηση και να κανει, θα βελτιωσει την υπαρχουσα κατασταση οποτε καλοδεχούμενα όλα :) 

Αναπτυξη απευθειας ανταγωνιστικης υπηρεσιας, οπως και εγω υπονοησα, ουτε να προτιθενται φαινονται, ουτε και εχουν τις αντιστοιχες οικονομικες δυνατοτητες. Απλα εχω την αισθηση πως κατι ελαφρως πιο βαρυγδουπο απο ενα απλο PS NOW rebranding θα σκασει μυτη στο εγγυς μελλον..

Επεξ/σία από kostiger
  • Like 1
Δημοσ.

Εμένα προσωπικά εκτός του CoD (αλλα και WOW) όλο αυτό με αφήνει παγερα αδιάφορο γιατι δεν μου αρεσεί κανένα απο τα υπόλοιπα games. Στο CoD πάνω απο το 50% των παιχτών είναι απο PSN και δεν νομίζω η MS "να πυροβολήσει τα πόδια της" μη βγάζοντας μελλοντικα CoD στο PS, χάνοντας εκατομμύρια $.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vorlon68 είπε

Εμένα προσωπικά εκτός του CoD (αλλα και WOW) όλο αυτό με αφήνει παγερα αδιάφορο γιατι δεν μου αρεσεί κανένα απο τα υπόλοιπα games. Στο CoD πάνω απο το 50% των παιχτών είναι απο PSN και δεν νομίζω η MS "να πυροβολήσει τα πόδια της" μη βγάζοντας μελλοντικα CoD στο PS, χάνοντας εκατομμύρια $.

αυτο θα το κρινει το μαρκετινγκ . Για μενα πολυ μπακαλικα 2 επιλογες θα εβλεπα . Ειτε πιεζεις με αποκλειστικοτητα για να φερεις περισσοτερο κοσμο στο οικοσυστημα που μπορει να εχει ραγδαια διαφορα αλλα μπορει και να μην παει οπως το περιμενεις ειτε μετα απλα κανεις επικοινωνιακο παιχνιδι με την τιμη γιατι οταν ο μεσος καταναλωτης βλεπει 70 ευρω λιανικη και δωρεαν στο gamepass με λιγο στοχευμενη και επιθετικη προωθηση τον κανεις πελατη σου

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Σκέψου ότι εγώ έπαιζα το crash bandicoot στο playstation 1 και ένα πιθανό crash bandicoot 5 να βγει exclusive μόνο στο XBOX. Εχοντας αγοράσει playstation 1, 4, 4pro 5, σκέφτομαι σοβαρά το xbox series S

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Προσωπικα και τα Cod (περαν ενος γρηγορου περασματος απο τα campaign τους) αδιαφορα μου ειναι, οπως και οι υπολοιποι τιτλοι τους, κανεις ωστοσο δεν μπορει να αμφισβητησει τη δυναμικη των εν λογω τιτλων.

Θα εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον να δουμε τι σταση θα κρατησει ο Σπενσερ επι του θεματος. Θα ''φραξει'' τα παιχνιδια στους χρηστες του PS αποκομιζοντας οργη μεριδας αυτων αλλά και και νεους κατοχους ΧΒΟΧ ή θα εξακολουθησει να εχει αυτο το ενωτικο προφιλ, ενισχυοντας το οικοσυστημα που ο ιδιος δημιουργησε, αλλά και αντλωντας τεραστια κερδη απο τη δεξαμενη χρηστων της αντιπαλης πλατφορμας; Απο τη δικη μου οπτικη γωνια το 2ο ενδεχομενο δειχνει θεωρητικα το πιο εξυπνο και το λιγοτερο πολωτικο σε καθε περιτπωση. Πολυ συντομα θα μαθουμε.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostiger είπε

Προσωπικα και τα Cod (περαν ενος γρηγορου περασματος απο τα campaign τους) αδιαφορα μου ειναι, οπως και οι υπολοιποι τιτλοι τους, κανεις ωστοσο δεν μπορει να αμφισβητησει τη δυναμικη των εν λογω τιτλων.

Θα εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον να δουμε τι σταση θα κρατησει ο Σπενσερ επι του θεματος. Θα ''φραξει'' τα παιχνιδια στους χρηστες του PS αποκομιζοντας οργη μεριδας αυτων αλλά και και νεους κατοχους ΧΒΟΧ ή θα εξακολουθησει να εχει αυτο το ενωτικο προφιλ, ενισχυοντας το οικοσυστημα που ο ιδιος δημιουργησε, αλλά και αντλωντας τεραστια κερδη απο τη δεξαμενη χρηστων της αντιπαλης πλατφορμας; Απο τη δικη μου οπτικη γωνια το 2ο ενδεχομενο δειχνει θεωρητικα το πιο εξυπνο και το λιγοτερο πολωτικο σε καθε περιτπωση. Πολυ συντομα θα μαθουμε.

Εγω πιστεύω το CoD και καποιο άλλο θα βγαίνουν κανονικά στο PS, κάποια άλλα θα ειναι time exclusive στο Xbox και κάποια μόνο στο Xbox. Ετσι θα ειναι όλοι ευχαριστημένοι και τα $ θα ρέουν στα ταμεία της MS

Δημοσ.

Η κινηση ειναι τοσο μεγαλη, που δειχνει πως οχι απλα αλλαζουν οι ισορροπιες, αλλα ισως αλλαξουν και πραγματα που σημερα τα βλεπουμε απιθανα.

Εγω βεβαια ειμαι ενας απο τους random τυπους που γραφουν μια παπαρια σε ενα φορουμ, αλλα δεν θα μου κανει εντυπωση αν σε 5 χρονια η Sony παρεχει το gamepass στο ps5.

Εκει που εβγαζε λεφτα απο τα ποσοστα που ειχε απο τις πωλησεις απο third party, θα τα βγαζει απο μια συμφωνια με την Microsoft. Χεστηκε η microsoft αν πουλησει λιγοτερες κονσολες απο την sony. Αυτοι θελουν 200 εκατομμυρια συνδομητες στο gamepass κι ας παιζει ο καθενας σε οτι συσκευη θελει.

Δεν λεω πως θα γινει ετσι, αλλα οτι ξεραμε αλλαζει.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...