Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Διαβάζω πέρα-δώθε για "next-gen" αλλά δεν βρήκα πουθενά έναν ορισμό του όρου για να καταλάβω τι ακριβώς εννοούμε όταν το διαβάζουμε ή γράφουμε

Πράγματα που κάνει η επόμενη γενιά και δε μπορεί να κάνει η προηγούμενη (πχ loading times, fps, ανάλυση, lag κοκ).

• Like 3
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Για μένα next gen είναι όλα τα παιχνίδια που βλέπω επιτέλους να τρέχουν 60fps χωρίς input lag. Και δόξα τω θεώ τα πάνε καλά και οι 2 κονσόλες σε αυτό το κομμάτι.

Τώρα το γιατί σας απασχολεί το πόσα πολλά μπλιμπλίκια και φώτα εμφανίζονται στην οθόνη είναι κάτι που ποτέ δε το κατάλαβα.

Πιο πολύ παίζει false marketing απο τις εταιρίες για τα νεξτ τζεν - Προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου. Παίζω dead space τώρα ας πούμε και ενώ είναι οριακά τύφλωση σε 4K tv το παιχνίδι είναι τέλειο.

Το πρόβλημα είναι γενικά οτι φανατιζόμαστε με πράγματα που οι εταιρίες έχουν πλασάρει (ξεκάθαρα ψέματα) για το οτι τα games δεν γίνεται να δουλέψουν σε παλαιότερο hardware άρα next gen κτλ. Ώς τώρα, πέρα απο κάτι unreal demo που γονάτιζαν τα πάντα σε 30fps, όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Το Ratchet and Clank με λίγο downgrade στα γραφικά και ίσως λίγο loading μεταξύ των transitions, μπορεί άνετα να παίξει σε PS4.

Δημοσ.
2 minutes ago, chncynic said:

Πιο πολύ παίζει false marketing απο τις εταιρίες για τα νεξτ τζεν - Προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου. Παίζω dead space τώρα ας πούμε και ενώ είναι οριακά τύφλωση σε 4K tv το παιχνίδι είναι τέλειο.

Το πρόβλημα είναι γενικά οτι φανατιζόμαστε με πράγματα που οι εταιρίες έχουν πλασάρει (ξεκάθαρα ψέματα) για το οτι τα games δεν γίνεται να δουλέψουν σε παλαιότερο hardware άρα next gen κτλ. Ώς τώρα, πέρα απο κάτι unreal demo που γονάτιζαν τα πάντα σε 30fps, όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Το Ratchet and Clank με λίγο downgrade στα γραφικά και ίσως λίγο loading μεταξύ των transitions, μπορεί άνετα να παίξει σε PS4.

Πετσοκομμένο με χαμηλή ανάλυση, 30 fps χωρίς RTX και με 1-2 min loading ανάμεσα στα transitions και θα πούμε μια χαρά άρα δεν θεωρείται next gen (καλό είναι να δοθεί ο ορισμός) και είναι marketing για να πουλήσει κονσόλες PS5; Η ίδια εμπειρία θα ήταν; Τα χάλια του Cyberpunk θέλουμε (καλά αυτό είχε κι άλλα πολλά..); Εντάξει μην τα ξεφτιλίζουμε όλα...

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να έπαιζα κάτι με χαμηλότερη ανάλυση  αλλά δεν θα δεχόμουν για κανένα λόγο να γυρίσω σε 30 fps αν έχω την δυνατότητα για 60 και να τρώω στη μάπα loading screens λόγω 5400 rpm HDD. 

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, gRim είπε

Πετσοκομμένο με χαμηλή ανάλυση, 30 fps χωρίς RTX και με 1-2 min loading ανάμεσα στα transitions και θα πούμε μια χαρά άρα δεν θεωρείται next gen (καλό είναι να δοθεί ο ορισμός) και είναι marketing για να πουλήσει κονσόλες PS5; Η ίδια εμπειρία θα ήταν; Τα χάλια του Cyberpunk θέλουμε (καλά αυτό είχε κι άλλα πολλά..); Εντάξει μην τα ξεφτιλίζουμε όλα...

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να έπαιζα κάτι με χαμηλότερη ανάλυση  αλλά δεν θα δεχόμουν για κανένα λόγο να γυρίσω σε 30 fps αν έχω την δυνατότητα για 60 και να τρώω στη μάπα loading screens λόγω 5400 rpm HDD. 

1-2mins loading times δεν νομίζω - 5-10 δευτερόλεπτα αν προγραμματιζόταν σωστά. Έχουν υπάρξει παρόμοιες υλοποιήσεις στο παρελθόν ανάλογες. Τώρα για τα γραφικά, ναι θα ήταν χειρότερα αλλα δνε πάει να πεί οτι δεν γίνεται και αρκετά εύκολα μάλιστα.

Δεν είναι τόσο πολύ σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι - αντιθέτως, νομίζω είναι πολύ καλό γι αυτό που είναι. Είναι γενικά με την καραμέλα του next-gen που έχουν πιπιλίσει τα μυαλά του κόσμου. Επειδή κάτι είναι exclusive στις καινούριες κονσόλες, δεν είναι next-gen. Πιστεύετε δλδ οτι αν δεν υπήρχε πρόβλημα στην αγορά θα έβγαιναν Horizon και GoW στο PS4? Θα σου έλεγαν μπλα μπλα SSD μπλά μπλά Ray Tracing κτλ και καλά θα κάνανε. Ουσιαστικά όμως, είναι όλο μάρκετινγκ ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chncynic είπε

Δεν ξέρω τι φάση νιώθεις απο το tech κομμάτι αλλα αν νομίζεις οτι το r&c δεν γίνεται να παίξει στο PS4, μπερδεύεσαι. Τώρα να βγάλουμε να μετράμε αγγούρια ποιό είναι καλύτερο και ποιό χειρότερο δεν είναι της κουβέντας, γυρνάει σε flame.

Τώρα σοβαρά , ποιο rachet να τρέξει σε PS4 ..? Μάλλον δεν το έχεται καν δει για να τα λέτε αυτά . Τα πολυγωνα , physics , αριθμός χαρακτήρων στην οθόνη , particles, animation , φωτισμός  είναι σε άλλο επίπεδο . 

Επεξ/σία από mtifosi
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chncynic είπε

1-2mins loading times δεν νομίζω - 5-10 δευτερόλεπτα αν προγραμματιζόταν σωστά. Έχουν υπάρξει παρόμοιες υλοποιήσεις στο παρελθόν ανάλογες. Τώρα για τα γραφικά, ναι θα ήταν χειρότερα αλλα δνε πάει να πεί οτι δεν γίνεται και αρκετά εύκολα μάλιστα.

Δεν είναι τόσο πολύ σχετικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι - αντιθέτως, νομίζω είναι πολύ καλό γι αυτό που είναι. Είναι γενικά με την καραμέλα του next-gen που έχουν πιπιλίσει τα μυαλά του κόσμου. Επειδή κάτι είναι exclusive στις καινούριες κονσόλες, δεν είναι next-gen. Πιστεύετε δλδ οτι αν δεν υπήρχε πρόβλημα στην αγορά θα έβγαιναν Horizon και GoW στο PS4? Θα σου έλεγαν μπλα μπλα SSD μπλά μπλά Ray Tracing κτλ και καλά θα κάνανε. Ουσιαστικά όμως, είναι όλο μάρκετινγκ ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Κοίτα, εκ των πραγμάτων νομίζω ο κυριολεκτικός ορισμός του next-gen είναι το παιχνίδι να μην είναι...cross-gen. Προφανώς αν ριμάξουν οποιοδήποτε παιχνίδι μπορούν να το βγάλουν και μια και 2 γενιές πίσω. Το κάνουν και δισδιάστατο και τρέχει και σε gameboy. 

Παρόλα αυτά νομίζω συμφωνούμε ότι πραγματική "ουσία" πίσω από τον όρο next-gen δεν υπάρχει όταν το next-gen δε συμπεριλαμβάνει μηχανισμούς και features που απλά δεν υπήρχαν σε προηγούμενες γενιές. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Τώρα σοβαρά , ποιο rachet να τρέξει σε PS4 ..? Μάλλον δεν το έχεται καν δει για να τα λέτε αυτά . Τα πολυγωνα , physics , αριθμός χαρακτήρων στην οθόνη , particles, animation , φωτισμός  είναι σε άλλο επίπεδο . 

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν downgrade κατα 99% χωρίς κάν να ακουμπήσουν κώδικα. Τύπου αν αυτά ήταν τα μόνα πράγματα που το σταματούσαν απο το να παίξει στο PS4, θα μπορούσαν να το βγάλουν αύριο. Άλλα είναι τα κομμάτια που θα θέλαν δουλίτσα

2 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Κοίτα, εκ των πραγμάτων νομίζω ο κυριολεκτικός ορισμός του next-gen είναι το παιχνίδι να μην είναι...cross-gen. Προφανώς αν ριμάξουν οποιοδήποτε παιχνίδι μπορούν να το βγάλουν και μια και 2 γενιές πίσω. Το κάνουν και δισδιάστατο και τρέχει και σε gameboy. 

Παρόλα αυτά νομίζω συμφωνούμε ότι πραγματική "ουσία" πίσω από τον όρο next-gen δεν υπάρχει όταν το next-gen δε συμπεριλαμβάνει μηχανισμούς και features που απλά δεν υπήρχαν σε προηγούμενες γενιές. 

Ναι συμφωνούμε. Μάρκετινγκ όρος είναι επι το πλείστον - κάποτε είχε νόημα λόγω αλλαγής αρχιτεκτονικής μεταξύ γενεών. Τώρα είναι PC όλα. Δεν έχει νόημα να νομίζουμε κάτι άλλο γενικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, chncynic said:

Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για μάρκετινγκ αλλά δεν διαφωνώ και με αυτό που λες ότι ένα παιχνίδι δεν θεωρείται απαραίτητα next gen (είπαμε χρειάζεται ο ορισμός) επειδή κυκλοφόρησε μόνο στις νέες κονσόλες. Για το R&C έχω άλλη γνώμη μιας και το κυρίως παιχνίδι είναι ο τεχνικός τομέας (τούμπανα γραφικά, 60 fps, RTX, dualsense κτλ). 

Και στις προηγούμενες γενιές πάντως είχαμε παρόμοια σκηνικά. Γενικά η σονυ συνέχιζε να παράγει και να υποστηρίζει τις κονσόλες ακόμα και όταν είχε βγει η επόμενη γενιά. 

Επεξ/σία από gRim
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gRim είπε

Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για μάρκετινγκ αλλά δεν διαφωνώ και με αυτό που λες ότι ένα παιχνίδι δεν θεωρείται απαραίτητα next gen (είπαμε χρειάζεται ο ορισμός) επειδή κυκλοφόρησε μόνο στις νέες κονσόλες. Για το R&C έχω άλλη γνώμη μιας και το κυρίως παιχνίδι είναι ο τεχνικός τομέας (τούμπανα γραφικά, 60 fps, RTX, dualsense κτλ). 

Και στις προηγούμενες γενιές πάντως είχαμε παρόμοια σκηνικά. Γενικά η σονυ συνέχιζε να παράγει και να υποστηρίζει τις κονσόλες ακόμα και όταν είχε βγει η επόμενη γενιά. 

Μια χαρά έιναι το R&C αλλα προσωπικά δεν μου έκανε ποτέ για tech showcase. Είδα το unreal 5 demo του matrix και κατουρήθηκα πάνω μου - δεν μπορώ να τα συγκρίνω κάν απο την tech μεριά του θέματος προσωπικά.

That said, είμαι μεγάλος fan του cross platform έτσι όπως είναι τώρα. Δεν λέω οτι δεν γουστάρω το BC απο τη sony. Μακάρι να το κάνει και να τα βγάζει παντού. Το θέμα είναι οτι πούλησαν παπά στο θέμα και ο κόσμος μπερδεύει το "next-gen" με το "exclusive". Τέσπα νομίζω υπεραναλύθηκε. Ο όρος next-gen για μένα είναι άκυρος προσωπικά.

Δημοσ.

Για μενα next gen θεωρουνται τα παιχνιδια τα οποια δεν μπορουν να παιχτουν σε παλιοτερα μηχανηματα και πως χρειαζεται νεο hardware για να μπορεσει να τα "σηκωσει".Mιας και αναφερετε τον cerny να θυμισω ειχε κανει launch  το ps4 με το παιχνιδι του knack.Οποτε περιμεναμε το παιχνιδι αυτο να δειχνει  τις νεες δυνατοτητες της κονσολας.Δεν χρειαζεται να πω τι μας εδειξε το παιχνιδι αυτο

Σε αντιθεση με το ps5 οπου ειδαμε το astrobot και πως το εκπληκτικο dualsense μπορει να σου δωσει μια αλλη εμπειρια που δεν γινοταν πριν.

Οποτε απο μενα το returnal και το astrobot θεωρω πως ειναι οντως nextgen εμπειριες.

• Like 6
Δημοσ.

Να προσθέσω ότι κάνει μεγάλη διαφορά ο συνδυασμός κονσόλα + καλή τηλεόραση. Έχω μια 49'' 4k της Samsung QLED series και πρόσφατα απόκτησα το PS5 από PS4, η διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη είναι μια εμπειρία next gen τουλάχιστον για τα μάτια μου...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chncynic είπε

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν downgrade κατα 99% χωρίς κάν να ακουμπήσουν κώδικα. Τύπου αν αυτά ήταν τα μόνα πράγματα που το σταματούσαν απο το να παίξει στο PS4, θα μπορούσαν να το βγάλουν αύριο. Άλλα είναι τα κομμάτια που θα θέλαν δουλίτσα

Ναι συμφωνούμε. Μάρκετινγκ όρος είναι επι το πλείστον - κάποτε είχε νόημα λόγω αλλαγής αρχιτεκτονικής μεταξύ γενεών. Τώρα είναι PC όλα. Δεν έχει νόημα να νομίζουμε κάτι άλλο γενικά.

Αν είναι έτσι μου περιγράφεις το rachet που κυκλοφορεί ήδη στο PS4 …με αυτή τη λογική και το uncharted 4 θα μπορούσε να έβγαινε και στο ps3, το las t of us 2 στο ps3 και πάει λέγοντας …

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι λέγανε και για το God fall και το βγάλανε και σε ps4 μετά από ένα χρόνο, δεν το συγκρίνω με ratchet, αλλά δεν θα μου έκανε εντυπωσει να πάει και αυτό στο 4 για πουλήσουν. Και το GoW και GT7 στο 4, θα πάνε και αυτά, καλός η κακώς ας βγαίνουν και στης 2 κονσόλες να παίζει ο κόσμος να χαρεί παιχνίδια. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, mtifosi είπε

Αν είναι έτσι μου περιγράφεις το rachet που κυκλοφορεί ήδη στο PS4 …με αυτή τη λογική και το uncharted 4 θα μπορούσε να έβγαινε και στο ps3, το las t of us 2 στο ps3 και πάει λέγοντας …

Όχι, το ps3 είναι άλλη αρχιτεκτονική επεξεργαστή τελείως. Για να κάνουν backport χωρίς emulation χρειάζεται δουλειά η φάση. Μεταξύ PS4 και PS5, απλά τα specs είναι καλύτερα. Το ίδιο και μεταξύ Xbox One / Series.

Επίσης η διαφορά στο τέλος των γενεών ήταν χαώδης όπως είναι λογικό. Το tlou2 δεν θα μπορούσε να τρέξει στο ps3 εκτός κι αν γινόταν τελείως τσίρκο. Δεν ισχύει αυτό για κανένα απο τα υπάρχοντα games του PS5 προς το παρόν (Το ίδιο και στο XBOX προφανώς).  Λογικά σε 2-3 χρόνια θα αρχίσει να συμβαίνει αυτό.

Επεξ/σία από chncynic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mikele13- είπε

Κωλοτουμπας ο Σερνης μας βγήκε...😂 Αντί να κοιτάξουν μπροστά να βγάλουν κάνα παιχνίδι για το ps5, κοιτάνε πως θα παίζουμε psone και ps2...

Έλεος,δεν λέω τίποτα άλλο....

Μου φαίνεται μερικοί δεν ξέρετε τι θέλετε. Είναι κακό να βρουν τρόπο για backwards compatibility, όπως έχει ξερωγω το xbox? Επίσης, η Sony πρέπει να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όσο τα studio που έχει, φτιάχνουν παιχνίδια? 

Εξάλλου το παραπάνω πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρα κίνηση για την αλλαγή του ps +/now που θα έρθει σύντομα. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...