Προς το περιεχόμενο

PlayStation 5 Topic v3

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Παρακαλείστε θερμά να παραμένετε on-topic, να αποφεύγετε το VS με άλλες κονσόλες, με PC και με smartphones, στον βαθμό του εφικτού καθώς και να αποφεύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή/και γενικεύσεις του στυλ "fanboys", "haters" κλπ. Οι συζητήσεις αυτές δεν οδηγούν πουθενά και συχνά δημιουργούν άσκοπες εντάσεις μεταξύ των μελών.

Σε κάθε περίπτωση, εάν συναντήσετε κάποιο προβληματικό/προσβλητικό μήνυμα, η ενδεδειγμένη οδός είναι να στέλνετε αναφορά για να το διαχειρίζονται οι αρμόδιοι συντονιστές.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά αυτά τα παιχνίδια είναι λίγο της υπομονής. Έχουν βάλει τεχνητή δυσκολία στο parrying,battle που δεν σου δίνει κανένα indication για το τί πρέπει να κάνεις. Αν υπήρχε ένα indication για  το τι πρέπει να κάνεις ( η ένα training mode ιδανικά ), θα ήταν όλα καλύτερα.

Τώρα που τα λέω αυτά, θα πέσουν να με φάνε όσοι ασχολούνται σοβαρά με τέτοιου είδους παιχνίδια. "Αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού" θα σου πούν, μπλά μπλά μπλά, git gud. Και στα fighting αυτά λέγανε πρίν μερικά χρόνια αλλα τώρα έχουν βάλει όλοι training mode.

tl;dr αν σου σπάνε τα νεύρα, παράτα τα - οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό κάνουν και είναι απολύτως λογικό. Για κάποιο λόγο είναι trendy στο twitter να παίζεις souls-likes αλλα παίζουμε για να γουστάρουμε όχι να χαλάμε την υγεία μας. :D

• Like 5
  • Thanks 1
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chncynic είπε

Γενικά αυτά τα παιχνίδια είναι λίγο της υπομονής. Έχουν βάλει τεχνητή δυσκολία στο parrying,battle που δεν σου δίνει κανένα indication για το τί πρέπει να κάνεις. Αν υπήρχε ένα indication για  το τι πρέπει να κάνεις ( η ένα training mode ιδανικά ), θα ήταν όλα καλύτερα.

Τώρα που τα λέω αυτά, θα πέσουν να με φάνε όσοι ασχολούνται σοβαρά με τέτοιου είδους παιχνίδια. "Αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού" θα σου πούν, μπλά μπλά μπλά, git gud. Και στα fighting αυτά λέγανε πρίν μερικά χρόνια αλλα τώρα έχουν βάλει όλοι training mode.

tl;dr αν σου σπάνε τα νεύρα, παράτα τα - οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό κάνουν και είναι απολύτως λογικό. Για κάποιο λόγο είναι trendy στο twitter να παίζεις souls-likes αλλα παίζουμε για να γουστάρουμε όχι να χαλάμε την υγεία μας. :D

Παίρνω πρώτος εγώ την ευκαιρία να πέσω να σε φάω ;p.

Τα βλέπεις με λάθος τελείως ματιά τα συγκεκριμένα παιχνίδια και το καταλαβαίνω γιατί και εγώ έτσι τα έβλεπα μέχρι πριν κάποια χρόνια. Ότι δηλαδή υπάρχουν απλά για να σου σπάνε τα νεύρα χωρίς λόγο και αιτία. Είχα δοκιμάσει αρκετά και απλά δε μου "κλίκαραν". Δυστυχώς, μέχρι να κλικάρουν ή αν δε κλικάρουν ποτέ τα παιχνίδια αυτά φαίνονται απλά ως e-penis παιχνίδια που τα παίζεις πιο πολύ για να πεις ότι τα έπαιξες παρά για να τα παίξεις πραγματικά.

Άπαξ και κλικάρουν όμως...Δε μπορείς να παίξεις τίποτα άλλο. Οποιοδήποτε combat σου φαίνεται ρηχό και παιδικό. Ζορίζεσαι να βρεις κάτι να παίξεις μέσα στη χρονιά.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. Αν μπεις/αποκτήσεις το σωστό mindset και καταλάβεις τους μηχανισμούς του combat είναι και άπειρα διασκεδαστικά/rewarding και πολύ... εύκολα. Δεν είναι τόσο απαιτητικά σε επίπεδο mechanic όσο φαντάζεσαι. Πχ. τα έχω τερματίσει σχεδόν όλα χωρίς να ασχοληθώ με το parry ποτέ (εξαίρεση το Sekiro που δεν είναι ομως ακριβώς parry). Απλά δε τα παίζεις σαν να παίζεις Gears of War

Δεν έχουν καμιά τεχνητή δυσκολία τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Τεχνητές δυσκολίες έχω δει σε παιχνίδια που είτε απαιτούν άπειρο grind για να ξεπεράσεις κάποιο boss με απλά mechanics ή το ίδιο απλοϊκό boss έχει απλά άπειρα HP. Στη πράξη δε levelάρεις τον χαρακτήρα στα Souls παιχνίδια. Τον εαυτό σου levelάρεις. Το git gud έχει κυριολεκτική και όχι σαρκαστική έννοια.

Στα του tutorial που συνδέεται γενικότερα με τη παρουσίασή και τη σκηνοθεσία τους θα συμφωνήσω.

Όπως επίσης και θα συμφωνήσω στο ότι αν τελικά δε σου κάθεται το παιχνίδι άστο να πάει στα κομμάτια. Δεν είναι όλα για όλους.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, chncynic είπε

Έχουν βάλει τεχνητή δυσκολία στο parrying,battle που δεν σου δίνει κανένα indication για το τί πρέπει να κάνεις. Αν υπήρχε ένα indication για  το τι πρέπει να κάνεις ( η ένα training mode ιδανικά ), θα ήταν όλα καλύτερα.

Βασικά στο tutorial κομμάτι, οι κόκκινες γραμμές σου λένε τι να κάνεις. Αλλά ποιος έχει χρόνο να τα διαβάσει 😉

• Like 1
Δημοσ.

ok μπορώ να καταλάβω ότι ο βαθμός δυσκολίας έχει να κάνει με την εξοικείωση ως ένα σημείο, αλλά τελικά για παιχνίδια μιλάμε με στόχο την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, αν πρέπει να αφιερώσει κάποιος ώρες ατελείωτες προκειμένου να μπορεί να απολαύσει την εμπειρία τι να πω ίσως τότε απευθύνονται σε hard core gamers με άφθονο χρόνο...

Ίσως η απάντηση είναι ένα νέο MGS απο τον μεγαλύτερο δημιουργό (Για μένα) Hideo Kojima... 

σε αναμονή λοιπόν!

μφχ

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Παίρνω πρώτος εγώ την ευκαιρία να πέσω να σε φάω ;p.

Τα βλέπεις με λάθος τελείως ματιά τα συγκεκριμένα παιχνίδια και το καταλαβαίνω γιατί και εγώ έτσι τα έβλεπα μέχρι πριν κάποια χρόνια. Ότι δηλαδή υπάρχουν απλά για να σου σπάνε τα νεύρα χωρίς λόγο και αιτία. Είχα δοκιμάσει αρκετά και απλά δε μου "κλίκαραν". Δυστυχώς, μέχρι να κλικάρουν ή αν δε κλικάρουν ποτέ τα παιχνίδια αυτά φαίνονται απλά ως e-penis παιχνίδια που τα παίζεις πιο πολύ για να πεις ότι τα έπαιξες παρά για να τα παίξεις πραγματικά.

Άπαξ και κλικάρουν όμως...Δε μπορείς να παίξεις τίποτα άλλο. Οποιοδήποτε combat σου φαίνεται ρηχό και παιδικό. Ζορίζεσαι να βρεις κάτι να παίξεις μέσα στη χρονιά.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ. Αν μπεις/αποκτήσεις το σωστό mindset και καταλάβεις τους μηχανισμούς του combat είναι και άπειρα διασκεδαστικά/rewarding και πολύ... εύκολα. Δεν είναι τόσο απαιτητικά σε επίπεδο mechanic όσο φαντάζεσαι. Πχ. τα έχω τερματίσει σχεδόν όλα χωρίς να ασχοληθώ με το parry ποτέ (εξαίρεση το Sekiro που δεν είναι ομως ακριβώς parry). Απλά δε τα παίζεις σαν να παίζεις Gears of War

Δεν έχουν καμιά τεχνητή δυσκολία τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Τεχνητές δυσκολίες έχω δει σε παιχνίδια που είτε απαιτούν άπειρο grind για να ξεπεράσεις κάποιο boss με απλά mechanics ή το ίδιο απλοϊκό boss έχει απλά άπειρα HP. Στη πράξη δε levelάρεις τον χαρακτήρα στα Souls παιχνίδια. Τον εαυτό σου levelάρεις. Το git gud έχει κυριολεκτική και όχι σαρκαστική έννοια.

Στα του tutorial που συνδέεται γενικότερα με τη παρουσίασή και τη σκηνοθεσία τους θα συμφωνήσω.

Όπως επίσης και θα συμφωνήσω στο ότι αν τελικά δε σου κάθεται το παιχνίδι άστο να πάει στα κομμάτια. Δεν είναι όλα για όλους.

10 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Βασικά στο tutorial κομμάτι, οι κόκκινες γραμμές σου λένε τι να κάνεις. Αλλά ποιος έχει χρόνο να τα διαβάσει 😉

Παίδες μαζί σας είμαι, σε όλα δίκιο έχετε. Παίζω αρκετά fighting games που έχουν το ίδιο element και παλαιότερα ακόμα χειρότερο.

Απλά προσπαθώ να πω στον φίλο από πάνω ότι είναι σχεδιασμένο το παιχνίδι έτσι. Αν δεν του αρέσει και τον κουράζει δεν είναι ντροπή, ούτε θα χάσει κάνα βραβείο. Ο περισσότερος κόσμος τα παρατάει γιατί δεν τους φαίνεται fun όλο αυτό που εσείς και εν μέρη κι εγώ βρίσκουμε ωραίο.

• Like 2
Δημοσ.

Να πω κι εγώ την άποψη μου έχοντας τερματίσει Bloodborne, Sekiro και Dark Souls 1 και 2 (ξεκινάω τώρα το 3 που το είχα αφήσει στη μέση). Η δυσκολία αυτών των παιχνιδιών είναι στο mindset. Χρειάζεται συγκέντρωση, γρήγορη ανάκτηση από την μνήμη κινήσεων και περιβαλλόντων, αλλαγή στρατηγικών προσεγγίσεων, προσαρμογή, υπομονή, επιμονή, αντανακλαστικά κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις ότι είναι ο εαυτός σου που βελτιώθηκε σε όλα τα παραπάνω και τελικά κατάφερε να νικήσει το παιχνίδι. Πιο immersive εμπειρία δεν νομίζω ότι υπάρχει!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Να πω κι εγώ την άποψη μου έχοντας τερματίσει Bloodborne, Sekiro και Dark Souls 1 και 2 (ξεκινάω τώρα το 3 που το είχα αφήσει στη μέση). Η δυσκολία αυτών των παιχνιδιών είναι στο mindset. Χρειάζεται συγκέντρωση, γρήγορη ανάκτηση από την μνήμη κινήσεων και περιβαλλόντων, αλλαγή στρατηγικών προσεγγίσεων, προσαρμογή, υπομονή, επιμονή, αντανακλαστικά κλπ κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις ότι είναι ο εαυτός σου που βελτιώθηκε σε όλα τα παραπάνω και τελικά κατάφερε να νικήσει το παιχνίδι. Πιο immersive εμπειρία δεν νομίζω ότι υπάρχει!

Fall Guys FTW

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, jimpsar είπε

Καλημέρα επέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Πληρώνεις χρήματα και όχι κ λίγα για ένα προϊόν άρα σίγουρα θες να είναι και γρήγορο και αξιόπιστο. Εφόσον στην τιμή είσαι εκεί γιατί δεν πας στο top WD Sn 850?

https://www.amazon.de/WD_BLACK-Internal-Gaming-Technology-Speeds/dp/B08KFS6THF/ref=mp_s_a_1_3?crid=1Q88FKGFW65QT&keywords=wd+sn+850+ssd&qid=1641375000&sprefix=wd+sn+85%2Caps%2C195&sr=8-3

Εδώ review του adata 

Εμένα με 

Τον WD  έχει 6500 mb /sec  .

Άποψη μου πάντα  , φιλικά .

Εντάξει...με πείσατε 😅...και επειδή δεν το χρειάζομαι και άμεσα είναι η αλήθεια, δεν θα τον πάρω.

Μίλησα με Amazon και επειδή έχει φύγει ήδη μου είπαν απλά να αρνηθώ την παραγγελία (ή να την επιστρέψω). Δεν το έχω ξανακάνει, οπότε ελπίζω να είναι τόσο εύκολο και γρήγορο (για επιστροφή χρημάτων) όσο με διαβεβαίωσαν στην εξυπηρέτηση. Άμα το έχει κάνει κάποιος ξανά, πείτε μου να ξέρω αμα όντως γίνεται χωρίς θέματα.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια ως γκειμερ και εγω για πανω απο τριαντα χρονια εχω να πω οτι μονο αυτα τα παιχνιδια με ελκυουν πλεον, διοτι ειναι κατι στο οποιο αφιερωνεις πολυ χρονο μεν αλλα κανεις σιγα σιγα προοδο οπως οτιδηποτε στην ζωη πχ να μαθεις μια τεχνη, οποιοδηποτε παιχνιδι δεν εχει αυτο το στοιχειο πλεον με κουραζει απιστευτα,προσφατα τερματισα το crash bandicoot και εχω ξεκινησει το demon souls και πραγματικα σου αφηνουν μια αισθηση επιτευγματος που για εμενα προσωπικα ειναι το μονο που θελω

• Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Soler777 είπε

Παιδια ως γκειμερ και εγω για πανω απο τριαντα χρονια εχω να πω οτι μονο αυτα τα παιχνιδια με ελκυουν πλεον, διοτι ειναι κατι στο οποιο αφιερωνεις πολυ χρονο μεν αλλα κανεις σιγα σιγα προοδο οπως οτιδηποτε στην ζωη πχ να μαθεις μια τεχνη, οποιοδηποτε παιχνιδι δεν εχει αυτο το στοιχειο πλεον με κουραζει απιστευτα,προσφατα τερματισα το crash bandicoot και εχω ξεκινησει το demon souls και πραγματικα σου αφηνουν μια αισθηση επιτευγματος που για εμενα προσωπικα ειναι το μονο που θελω

Ισχύει οτι είναι rewarding! Γενικά παλιότερα, την arcade εποχή, όλα τα σκληρά platformers ήταν έτσι. ΘΑΝΑΤΙΚΟ.

That said, όταν έχω 1-2 ώρες το βραδάκι μετά απο κουραστικές μέρες, θέλω ρέκλα. Αν πεθάνω 3 φορές σερί, το κλείνω με πάθος και κουμπώνω τσιχλοπαίχνιδο με 0 τύψεις :D

• Like 1
Δημοσ.

Off topic συνεχεια συζήτησης.

Επίσης υπάρχουν games που παίζεις με το difficulty και μπορεί να γίνει αντίστοιχα challenging ( πχ το botw και ειδικά το trial of the sword παίζει με τα mechanics τα physics κτλ) απλα το να θεωρείς ότι κάτι κανεις επειδη εχει επίπεδο δυσκολίας κοντά στην τελειότητα για εμενα δεν είναι gaming. Και ναι τα έχω ξεκινήσει τα περισσότερα αλλα δεν εχω το χρόνο και δεν μου κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για να τα συνεχισω!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα Souls (ή γενικώς τα τύπου Souls) παιχνίδια δεν είναι δύσκολα με την έννοια που εννοείται το δύσκολο.

Ούτε χρειάζεται να είσαι εξαιρετικά ακριβής στις κινήσεις σου, μπορείς να τα τερματίσεις χωρίς να κάνεις ούτε ένα backstab, ούτε ένα σωστό parry κτλ.

Μπορείς να αποφύγεις optional bosses και καταστάσεις, σου δίνει την επιλογή για αυτό και λέγονται optional. To story και το lore τους μπορείς να τα παίξεις αποφεύγοντας να μπεις σε αυτές τις μάχες που απαιτούν μια ιδιαίτερη στρατηγική/mentality/προσέγγιση.

Γενικώς imo είναι δίκαια παιχνίδια. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο, καταλάβεις την λογική και τα mechanics, gridαρεις (όχι υπερβολικά) σωστά και ντυθείς μετά όλα είναι πολύ πιο ευχάριστα. Δεν λέω ότι θα πας στο boss και θα κάνεις smash ότι κουμπί βρεις και θα νικήσεις, αν ψάχνεις κάτι τέτοιο σε Souls game, παιξε κάτι άλλο, δεν είναι για σένα.

Έχω νιώσει περισσότερο frustrated σε games που πάνε να κάνουν αυτό που κάνουν τα Souls χρόνια γιατί πχ δεν το κάνουν σωστά. Και θα δώσω παράδειγμα.

Πιο πολύ μου έσπασαν τα νεύρα τα optional bossακια στο God of War παρά τα bosses σε Souls, Sekiro, Bloodborne. Δεν θα μπω σε details, για να μην πλατιασω άλλο αλλά πιστεύω ότι επειδή ακριβώς πήγαν να περάσουν μια συνταγή Souls στο game τους οι devs της Santa Monica σε μερικά σημεία δεν το έλεγες και τόσο fair αυτό που συνέβαινε με τα undodgable/unparryble attacks κτλ. Ένας hard-core speedrunάκιας μπορεί να τερματίσει ένα Souls game με το βρακάκι και bare handed. Ε στο God of War εγώ προσωπικά ένιωσα πολύ άβολα όταν έφευγα κυριολεκτικά μονοχιτος από npcs ενός μόλις lvl παραπάνω από μένα.

Anw, αυτά.

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Alex21121988 είπε

Tα Souls (ή γενικώς τα τύπου Souls) παιχνίδια δεν είναι δύσκολα με την έννοια που εννοείται το δύσκολο.

Ούτε χρειάζεται να είσαι εξαιρετικά ακριβής στις κινήσεις σου, μπορείς να τα τερματίσεις χωρίς να κάνεις ούτε ένα backstab, ούτε ένα σωστό parry κτλ.

Μπορείς να αποφύγεις optional bosses και καταστάσεις, σου δίνει την επιλογή για αυτό και λέγονται optional. To story και το lore τους μπορείς να τα παίξεις αποφεύγοντας να μπεις σε αυτές τις μάχες που απαιτούν μια ιδιαίτερη στρατηγική/mentality/προσέγγιση.

Γενικώς imo είναι δίκαια παιχνίδια. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο, καταλάβεις την λογική και τα mechanics, gridαρεις (όχι υπερβολικά) σωστά και ντυθείς μετά όλα είναι πολύ πιο ευχάριστα. Δεν λέω ότι θα πας στο boss και θα κάνεις smash ότι κουμπί βρεις και θα νικήσεις, αν ψάχνεις κάτι τέτοιο σε Souls game, παιξε κάτι άλλο, δεν είναι για σένα.

Έχω νιώσει περισσότερο frustrated σε games που πάνε να κάνουν αυτό που κάνουν τα Souls χρόνια γιατί πχ δεν το κάνουν σωστά. Και θα δώσω παράδειγμα.

Πιο πολύ μου έσπασαν τα νεύρα τα optional bossακια στο God of War παρά τα bosses σε Souls, Sekiro, Bloodborne. Δεν θα μπω σε details, για να μην πλατιασω άλλο αλλά πιστεύω ότι επειδή ακριβώς πήγαν να περάσουν μια συνταγή Souls στο game τους οι devs της Santa Monica σε μερικά σημεία δεν το έλεγες και τόσο fair αυτό που συνέβαινε με τα undodgable/unparryble attacks κτλ. Ένας hard-core speedrunάκιας μπορεί να τερματίσει ένα Souls game με το βρακάκι και bare handed. Ε στο God of War εγώ προσωπικά ένιωσα πολύ άβολα όταν έφευγα κυριολεκτικά μονοχιτος από npcs ενός μόλις lvl παραπάνω από μένα.

Anw, αυτά.

Για τις Βαλκυρίες λες προφανώς. Τι μου θύμισες τώρα ... 😂😂

• Sad 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, francisunderwood είπε

Καλησπέρα & Καλή χρονιά σε όλους!

Δεν ξέρω αν είναι στο σωστό topic, (παρακαλώ οι mod να το μεταφέρουν αν πρέπει...)

Λοιπόν, με έχει γονατίσει το demons souls, δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά, ατμοσφαιρικό παιχνίδι αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω το gates of boletaria all over. Υπάρχει κανένας απλός οδηγός να με βοηθήσει να προχωρήσω ? Έχω βρεί διάφορα στο internet αλλά είναι σαν εγκυκλοπαίδεια... επίσης αυτό που δεν σε αφήνει να κάνεις save είναι απίθανο βασανιστήριο. Help please!

P.S. Έχει παίξει κανείς την παιχνιδάρα το the witcher ? είναι αναβαθμισμένο στο PS5 ?

μφχ

Σαν πρωτάρης και εγω σε σουλς γκέιμς χρησιμοποίησα αυτό το walkthrough και το πήγα μαρούλι: https://www.youtube.com/watch?v=u5PFlXCgPzM&list=PL7RtZMiaOk8hjL7T3Dtv8BMLtVlzZWk0R&index=1

Αν αναφέρεσαι σε witcher 3 εχουν ανακοινώσει ότι το next gen update θα βγει Q2 2022.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...