Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικές μέρες με συνδεσαν στην 50άρα vdsl. Αλλά λόγω voip τηλεφωνίας, ενω το modem-router το ειχα τοσα χρόνια στο πάνω σπιτι, τώρα πρέπει να το κατεβάσω στο κάτω. Προσπαθησα να δω αν μπορω να περασω καλώδιο δικτυου προς το κατω σπιτι απο εκει που περναει ο χαλκος προς το πάνω σπιτι αλλα δυστυχως δεν γινεται. οποτε η λυση ειναι να κατέβει το modem-router κάτω και να χρησιμοποιήσω powerline για να εχω φουλ ταχύτητα και πάνω. οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1. Με το TP-LINK PA7017P Kit v4 θα έχω το 100% της γραμμής και πάνω;
2. Θα με καλύψει και σε περιπτωση αναβάθμισης σε 100άρας γραμμής;
3. Ποιο θα μου προτεινατε μεχρι 60-70€ περιπου;
4.Η διαρυθμιση του ηλεκτρολογικου πινακα εχει ως εξης. υπαρχει ενας βασικος πινακας στο κάτω σπιτι και ενας υποπινακας στο πανω. Αυτό θα επηρεάσει λογικα τις ταχυτητες, σωστά; εχει καποιος παρομοια καλωδιωση να μου πει ποση πτώση της ταχυτητας ειχε;

Υποσημειωση 1. Δεν με ενδιαφερει αν εχει wifi ενσωματωμενο γιατι θα προτιμησω να αγοραστει ξεχωριστο ρουτερακι για το ασυρματο κομματι.

Δημοσ.

Για modem πας με κλειστά μάτια στο fritzbox 7530.

Για επέκταση δικτύου δεν προτείνω powerline γιατί χάνει πακέτα.

Καλύτερα προτίμησε κανονικό καλώδιο ethernet.

Δημοσ.
On 23/06/2021 at 09:31, kallair said:

Πριν μερικές μέρες με συνδεσαν στην 50άρα vdsl. Αλλά λόγω voip τηλεφωνίας, ενω το modem-router το ειχα τοσα χρόνια στο πάνω σπιτι, τώρα πρέπει να το κατεβάσω στο κάτω. Προσπαθησα να δω αν μπορω να περασω καλώδιο δικτυου προς το κατω σπιτι απο εκει που περναει ο χαλκος προς το πάνω σπιτι αλλα δυστυχως δεν γινεται. οποτε η λυση ειναι να κατέβει το modem-router κάτω και να χρησιμοποιήσω powerline για να εχω φουλ ταχύτητα και πάνω. οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1. Με το TP-LINK PA7017P Kit v4 θα έχω το 100% της γραμμής και πάνω;
2. Θα με καλύψει και σε περιπτωση αναβάθμισης σε 100άρας γραμμής;
3. Ποιο θα μου προτεινατε μεχρι 60-70€ περιπου;
4.Η διαρυθμιση του ηλεκτρολογικου πινακα εχει ως εξης. υπαρχει ενας βασικος πινακας στο κάτω σπιτι και ενας υποπινακας στο πανω. Αυτό θα επηρεάσει λογικα τις ταχυτητες, σωστά; εχει καποιος παρομοια καλωδιωση να μου πει ποση πτώση της ταχυτητας ειχε;

Υποσημειωση 1. Δεν με ενδιαφερει αν εχει wifi ενσωματωμενο γιατι θα προτιμησω να αγοραστει ξεχωριστο ρουτερακι για το ασυρματο κομματι.

κανεις δεν μπορει να σου πει.και το τριφασικο ριχνει ταχυτητα και ο υποπινακας

.και με vdsl ολα ειναι πιο ζορικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kallair

Εχω κανει μια αντιστοιχη διαταξη με  σπιτι στο δευτερο οροφο και το υπογειο οπου εχω το εργαστηριο μου... Τριφασικο ,κεντρικος πινακας στον οροφο και δευτερος μικροτερος πινακας στο υπογειο και οι δυο συνδεδεμενοι κατευθειαν στο ιδιο  ρολόι της ΔΕΗ. Γραμμη ADSL24 που κλειδωνει συμφωνα με το χρεπι ρουτερ Τhomson TG585  στα 10 Mbps... Στο υπογειο εχω δημιουργησει ενα τοπικο υποδικτυο χρησιμοποιοντας ενα δευτερο χρεπορουτερ από αυτα που δινουν οι παροχοι. 

Τα αποτελέσματα στο υπόγειο ειναι τα εξης:

1. Απευθειας με ethernet καλώδιο στη συσκευη του powerline πιανω περι τα 9 Mbps , μετρημενο και με διαφορα  speedtest τυπου Ookla αλλά και με κατεβασμα αρχειων με torrent που εχει πολλους seeders (ανω των 50).

2. Με καλωδιο ethernet  μέσω του ρουτερ του υπογείου χανω γυρω στο 1 Μbps ειμαι δηλαδη στα 8 περίπου

3. Με wifi ειμαι περίπου στα 6...

Powerline ειναι τα απλά ΤP-Link 4010 V4

Σιγουρα η ταχυτητα πεφτει... Για τις εργασιες ομως που θελω να κανω οταν ειμαι στο υπογειο η ταχυτητα ειναι επαρκης προς το παρον..

Ίσως καποια άλλα καλύτερης ποιότητας (πχ Devolo) να δίνουν καλύτερα αποτελεσματα, αν και πιστευω ότι τον πρωτο λογο σε τετοιες λύσεις τον έχει η ποιότητα της ηλεκτρικης εγκαταστασης , γενικά όσον αφορά τα υλικά της (ποιότητα καλωδίων)  και ειδικότερα όσον αφορά την υλοποίησή της ( πόσο καλή δουλειά εχει κάνει ο εκαστοτε μαστρο-Φουντουκης ηλεκτρολόγος)

Σε αντιστοιχη διαταξη που εχω σε αλλο χωρο σπιτι 110 τμ με VDSL50 αλλά όλες οι γραμμες ειναι στον ιδιο πινακα , τριφασικο, εχω δυο ζευγαρια (συνολικα 4 συσκευες powerline TP-link 4010 V3-V4 ) λειτουργουν ολα με το μεγιστο που δινει η γραμμή... Σιγουρα θα χάνονται καποια πακέτα αλλά ειναι νομιζω ειναι αμελητεο το πληθος τους...Δεν εχω καταλαβει κατι κατα τη χρηση που εγω κάνω όπως απλό σερφαρισμα , ολιγον Youtube και social , Vodafone TV. Δεν ασχολούμαι καθόλου με online Gaming αλλα και το παιδι που παιζει παιχνιδια δεν εχει διαμαρτυρηθει μεχρι τώρα , ίσως αυτα που παίζει να μην ειναι τοσο απαιτητικα ...

Eλπίζω να βοηθησα

Επεξ/σία από nik0laus
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...