Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια χαρα,ο κολλητος μου σημερα προσπαθησε να ανοιξει το pc του,αλλα ο υπολογιστης του αρνιοταν πεισματικα να μπει στο λειτουργικο(win 10),πηγε τον υπολογιστη σε ενα τοπικο καταστημα(επαρχια)προκειμενου να το κοιταξει ο τεχνικος,μετα απο 2 ωρες τον πηρε τηλεφωνο και του ειπε οτι "χτυπησε" ο δισκος,τον προετρεψε να του βαλει αλλον  SSD και να εγκαταστασει ξανα το λειτουργικο,ο SSD ειναι  3ετιας ενας Crucial mx 300,στον δισκο εγινε το αρχικο φορματ οταν αγοραστηκε,δεν εχει ξαναγινει κατι αναλογο,ειναι δυνατον να χαλασε και να μην μπορει να γινει  φορματ;δηλαδη ειναι για πεταμα ο δισκος;η τρεχει κατι αλλο;θα θελα τις αποψεις για να μην δωσει τζαπα χρηματα,ευχαριστω,

Επεξ/σία από kostasblues21
Δημοσ.

Και που να ξερουμε σε τι κατασταση ειναι ο δισκος εμεις ? Και οι SSD καποια στιγμη χαλανε. Ας πει στον τεχνικο να του δειξει μεσω καποιου προγραμματος την κατασταση της υγειας του δισκου , π.χ. με το hd sentinel. Κατα προτιμηση τελευταια εκδοση , για καλυτερη υποστηριξη μοντελων γιατι εχω δει διαφορετικες αναφορες απο το προγραμμα αυτο , απο τις παλιοτερες εκδοσεις του.

Αν το προγραμμα δειχνει οτι ο δισκος ειναι για πεταμα , κατα 99.9999% ετσι ειναι.

ΥΓ : "Χτυπησε" ο δισκος ειναι εκφραση που εχει εφαρμογη σε μηχανικους δισκους , που εχουν κινητά μερη. Στους SSD η φθορα ειναι διαφορετικου τυπου και οχι μηχανικης φυσης.

• Like 7
Δημοσ.

ευχαριστω για το χρονο σου,αναφερω οτι ο υπολογιστης βγαζει μπλε οθονη,δεν μπαινει καν στο λειτουργικο,απλα δεν εχει και πoλες γνωσεις και του φανηκε περιεργο να χαλασει ο ssd που δεν το ειχε γεμισει ποτε δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο,ισως εχουν συγκεκριμενο χρονο ζωης.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kostasblues21 είπε

ισως εχουν συγκεκριμενο χρονο ζωης.

Exουν συγκεκριμενο χρονο ζωης , που εξαρταται απο το πληθος των εγγραφων τους. Σε νορμαλ χρηση βγαζουν αρκετα χρονια. Αν καποιος τον λιωσει , με γραψε σβησε και ειδικα αν τον εχει τιγκαρισμενο σε μεγαλο βαθμο , για πολυ καιρο , η φθορα ερχεται πολυ πιο γρηγορα.

Πρεπει να τον βαλετε δευτερο σε καποιο μηχανημα και να τον τσεκαρετε με καποιο προγραμμα οπως το hd sentinel , για να δειτε σε τι κατασταση ειναι.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστω για την βοηθεια,θα προσπαθησω να τον βαλω στον δικο μου υπολογιστη που ειχε κι αυτος προβλημα προσφατως και εφτιαξε με φορματ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πήρε τον υπογιστη από το μάστορα προσπάθησε με ένα φίλο του να περάσει λειτουργικό,στην εγκατάσταση τον εμφανίζει αλλά αναφέρει ότι δεν δέχεται windows,του έκανε φορμάτ μέσα στο μενού εγκατάστασης γράφει Drive 0, windows dont be installed on this drive,πατώντας πάνω σε αυτο γράφει, windows cannot be installed tothis disk,the selected disk os of the GPT partition style,στα bios τον δείχνει κανονικά,μήπως θα έπρεπε να γράφει drive 1?(μου έστειλε φωτό αλλά δεν μπορώ να την ανεβάσω).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostasblues21 είπε

Σήμερα πήρε τον υπογιστη από το μάστορα προσπάθησε με ένα φίλο του να περάσει λειτουργικό,στην εγκατάσταση τον εμφανίζει αλλά αναφέρει ότι δεν δέχεται windows,του έκανε φορμάτ μέσα στο μενού εγκατάστασης γράφει Drive 0, windows dont be installed on this drive,πατώντας πάνω σε αυτο γράφει, windows cannot be installed tothis disk,the selected disk os of the GPT partition style,στα bios τον δείχνει κανονικά,μήπως θα έπρεπε να γράφει drive 1?(μου έστειλε φωτό αλλά δεν μπορώ να την ανεβάσω).

Γράφει 0 γιατί είναι στο sata1. Δεν είναι αυτό πρόβλημα.

Βάλε το δίσκο σε ένα άλλο pc ή κάνε αυτό και κανε convert σε mbr ή ξαναφτιάξε το στικακι με mbr uefi partition scheme.

Επεξ/σία από alxnt
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει γνώσεις για να κάνει αυτό που λες φίλε,μου είπε τώρα ότι είχε κάνει μέσω dos κάτι εντολές που βρήκε στο YouTube,μήπως είναι αυτό;αλλά έκανε φορμάτ λογικά θα είχαν ακυρωθεί,με καινούριο δίσκο θα έχει το ίδιο πρόβλημα;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostasblues21 είπε

Δεν έχει γνώσεις για να κάνει αυτό που λες φίλε,μου είπε τώρα ότι είχε κάνει μέσω dos κάτι εντολές που βρήκε στο YouTube,μήπως είναι αυτό;αλλά έκανε φορμάτ λογικά θα είχαν ακυρωθεί,με καινούριο δίσκο θα έχει το ίδιο πρόβλημα;

Έκανα μια διόρθωση παραπάνω.

Δες αυτό. Σε ενδιαφέρει απο το σημείο "How to create Windows 10 UEFI boot media with Rufus"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ φίλε μου,αλλά λογικά θα πάει για καινούργιο, θα είναι οκ η θα έχει το ίδιο πρόβλημα;

Δημοσ.

Ο καινούργιος δε θα περιέχει κάποιο partition table. Θα το φτιάξει ανάλογα με το τι έχει το μέσο εγκατάστασης, στην περίπτωση σου mbr.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...