Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Λογικά θα τα πάρεις, οι τράπεζες είναι ασφαλισμένες σε αυτά, απλά πρέπει να δούνε ότι έφυγαν τα χρήματα απο σένα και υπήρξε απάτη.

Οι γονείς μου, πανάθεμά τους, σε black friday αγοράσαν απο απάτη μαγαζί που διαφήμιζε το ΦΒ 120 ευρώ πράγματα. Κάνανε 3-4 μήνες αλλά τα λεφτά γύρισαν στον λογαριασμό απο την τράπεζα. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να κάνεις και δήλωση στην αστυνομία κτλ. 99% δεν τα χάνεις.

Τώρα αν την πατήσεις και 2η και 3η φορά θα σε πουν βάστα αδερφε, δεν σε καλύπτουμε.

Διαφορετική περίπτωση αυτή γιατί αυτό είναι εξαπάτηση. Αγόρασαν προϊόν κ δεν παρέλαβαν.

12 ώρες πριν, dhma2 είπε

εν τω μεταξυ ψαχνοντας το ιντερνετ ειδα πως αλλιωσ μπορουν να σε λιστεψουν και να μην παρεισ χαμπαρι κυκλοφορουν λεει κατι τυποι με μηχανακια pos μπαινουν σε τραινα και λεοφωρεια πλησιαζουν ατομα κοντα και ιδιως ατομα που εχουν τσαντες και αυτοματα χρεωνουν την καρτα τους εφοσον ερθουν κοντα σε καποια αποσταση απιστευτα πραγματα!!!!

Αυτή την χαζομάρα ακόμη υπάρχει κόσμος που την πιστεύει? Τα pos δεν μπορούν να διαβάσουν τόσο εύκολα κάρτες. Εδω τις τραβάς λιγο γρήγορα κ βγάζουν error κ πρέπει κ να τις ακουμπάς σχεδόν πανω στο μηχάνημα. 

• Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, xxatziva είπε

δε νομιζω τάκη. ακομα και καποιος να στειλει email. το διαγραφω  και μετα ανοιγω  browser και συνδέομαι. εκει ως δια μαγειας δεν ζηταει τιποτα. ενα διαστημα ερχοντουσαν με το τσουβαλι τετοια email (νετφλιξ-τραΠΕΖΑ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ- περιουσιες χωρις κληρονομους) οταν προσεχεις δεν την πατάς. 32 χρονια στα πισι πανω ποτέ δεν την πάτησα.

Κάθε μέρα βρίσκουν νεους τρόπους. Φυσικά με τα «παραδοσιακά» σχεδόν κανένας δεν την πατάει, αλλά αν είσαι τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου, Με το που θα βγει κάτι νέο... κινδυνεύεις. Για αυτό λέω είναι θέμα mindset.

Τελος μην ξεχνάτε δεν έχουν όλοι tech savvy ανθρώπους διαθέσιμους να τους πουν τι να κάνουν.

Καλημέρα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το σκεπτικο καποιων εδω μεσα ειναι οτι οποιος την παταει ειναι χαζος βλακας αφελης ηλιθιος και βρισκουν την ευκαιρια κομπαζοντας να λενε μπααααα σε εμενα δεν θα συμβει ποτε γιατι εγω προσεχω δεν ειμαι σαν κι αυτον.ευχομαι λοιπον επειδη κι εγω ετσι ημουν πριν την πατησω, να μην συμβει και σε σας......

Επεξ/σία από dhma2
  • Like 1
Δημοσ.

Οι τράπεζες έχουν φτάσει στο σημείο να σπαμάρουν κάθε μέρα με μηνύματα που ξεκαθαρίζουν ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα ζητήσουν στοιχεία μέσω μηνυμάτων στο κινητό ή email!!! 

Πως αλλιώς δηλαδή να το πουν για να το καταλάβει ο κόσμος;

Βλέπετε ένα τέτοιο μήνυμα και σώνει και καλά θέλετε να το πατήσετε, πάρτε πρώτα τηλέφωνο την τράπεζά σας, πέντε λεπτά θα κάνετε, από το να τρέχετε μετά!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, godfather0991 είπε

Οι τράπεζες έχουν φτάσει στο σημείο να σπαμάρουν κάθε μέρα με μηνύματα που ξεκαθαρίζουν ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα ζητήσουν στοιχεία μέσω μηνυμάτων στο κινητό ή email!!! 

Πως αλλιώς δηλαδή να το πουν για να το καταλάβει ο κόσμος;

Βλέπετε ένα τέτοιο μήνυμα και σώνει και καλά θέλετε να το πατήσετε, πάρτε πρώτα τηλέφωνο την τράπεζά σας, πέντε λεπτά θα κάνετε, από το να τρέχετε μετά!

εχεις δικιο φιλε μου αλλα καθε μερα ανακαλυπτουν νεους τροπους......

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Πάντως απορώ πώς οι υπηρεσίες gmail, yahoo κλπ δεν τα βάζουν στα spam.

Εγώ ότι τέτοιο έχω δεχτεί και το είδα, ήταν στα σπαμ μέσα.

Σε gmail  πάντα στα σπαμ πάνε.Και αυτό που έβαλα πιο πισω εκεί έχει πάει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dhma2 είπε

εχεις δικιο φιλε μου αλλα καθε μερα ανακαλυπτουν νεους τροπους......

Δεν συμφωνώ. Δεν ξέρω άλλο τρόπο να σου πάρουν τα στοιχεία παρά μόνο με συνδέσμους πια, οικειοθελώς (όταν μιλάμε για internet). Και επέτρεψε μου να σου πω ότι τα email ειδικά κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι ψεύτικα. Και ανεξάρτητα αν υπάρχουν νέοι τρόποι ή όχι δεν πατάμε ΠΟΤΕ link που ζητάει τα στοιχεία κάρτας, λογαριασμού για να ξεμπλοκάρει κάρτα κτλ. 

Η τράπεζα δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει ΠΟΤΕ αυτά τα στοιχεία και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς ποτέ με μήνυματα.

Στο θέμα μας: επειδή είναι μικρό το ποσό μπορεί η τράπεζα να στο επιστρέψει παρόλο που δεν είναι υποχρεωμένη μιας και το λάθος είναι δικό σου και όχι π.χ. απάτη μέσω αγοράς ή υποκλοπή στοιχείων μέσω αγοράς.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε gmail  πάντα στα σπαμ πάνε.Και αυτό που έβαλα πιο πισω εκεί έχει πάει.

εμενα παντως επειδη εχω yahoo mail δεν μου πηγε στα σπαμ εαν μου πηγαινε στα σπαμ δε θα την παταγα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dhma2 είπε

εμενα παντως επειδη εχω yahoo mail δεν μου πηγε στα σπαμ εαν μου πηγαινε στα σπαμ δε θα την παταγα

φαίνεται εχει καλύτερα φίλτρα η  google.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dhma2 είπε

Ωραία πρώτα λοιπόν αλλαγή που πρέπει να κάνεις είναι να σβήσεις το yahoo (μια υπηρεσία email που είναι εδώ και πολλά χρόνια κακή και έχει μείνει πολύ πίσω...) και να βάλεις gmail!!

Και δεύτερον screenshot το συγκεκριμένο email για να το έχεις ως παράδειγμα αν έρθει ξανά κάτι τέτοιο. 

Πολύ σημαντικό όταν έρχεται ένα τέτοιο ψεύτικο email κοιτάμε την διεύθυνση από όπου προήλθε 99.9% είναι ¨περίεργη" και δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό email της τράπεζας.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

το ότι ανοίγετε e-mail από οποιονδήποτε είναι για γέλια.και να υποθέσω ότι όλοι έχετε e-banking έτσι; χαχαχα

Δημοσ.

Ρε φίλε TS με όλο το θάρρος. Εισαι μέλος του insomnia απο το 2008, και δεν έχεις διαβάσει ποτε ολα αυτα τα χρονια εδω μέσα για απάτες με email και τι email σου στέλνουν οι τράπεζες για το τι πρέπει ν' αποφύγεις?? Ημαρτον δηλαδή...........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dhma2 είπε

το σκεπτικο καποιων εδω μεσα ειναι οτι οποιος την παταει ειναι χαζος βλακας αφελης ηλιθιος και βρισκουν την ευκαιρια κομπαζοντας να λενε μπααααα σε εμενα δεν θα συμβει ποτε γιατι εγω προσεχω δεν ειμαι σαν κι αυτον.ευχομαι λοιπον επειδη κι εγω ετσι ημουν πριν την πατησω, να μην συμβει και σε σας......

Σε εμένα είχε γίνει συναλλαγή στην κάρτα μου, χωρίς να μου κλέψουν τους κωδικούς.

Λογικά από κάποιο e-shop που είχε αποθηκευμένα τα στοιχεία μου έγινε η δουλειά. Αυτό πριν από αρκετά χρόνια όπου δεν ζητούσαν extra pin. ευτυχώς έγινε η διαδικασία μέσω της τράπεζας και ακυρώθηκαν οι συναλλαγές.

Οπότε δεν είναι πάντα 100% στο χέρι μας να γλιτώσουμε την ηλεκτρονική απάτη. Γιατί σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι πρότυπα ασφάλειας έχει το κάθε eshop στο οποίο δίνουμε στοιχεία ή αν κάποιος έχει απομνημονεύσει το πίσω μέρος της κάρτας μας (αυτό καλύτερο είναι να το σβήνουμε...).

Προφανώς βέβαια link μέσα σε e-mail δεν πρέπει να ανοίγουμε, όσο πειστικά και αν είναι. Στα βασικά τουλάχιστον πρέπει να υπάρχει προσοχή και να μην είμαστε αφελείς.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σημερα μου ηρθε sms απο Πειραιως,

για να με ενημερωσει οτι σε καμια 40αρια μερες, θα με χρεωσει 23 ευρω,

για το ασφαλιστικο προγραμμα που μου εβαλε σχεδον πιεστικα και αναγκαστικα περυσι μια υπαλληλος στην πειραιως, οταν πηγα να αλλαξω καρτα χρεωστικη, επειδη η παλια ηταν προβληματικη! Ηταν γνωστη μου η υπαλληλος, με ειχε εξυπηρετησει στο παρελθον με διαφορα, και δεν ηθελα να τα σπασω μαζι της. Καταλαβα οτι ηταν 'κερατιατικα', αλλα νομιζα οτι ηταν εφαπαξ οτι πληρωσα περυσι! Αλλα δεν ηταν!!!!!

Μιλω για το secure wallet. (ergo hellas)

Πραγματικα ειναι για πολυ ξυλο, και να ντρεπονται με αυτες τις πρακτικες.

Τηλεφωνησα σημερα στο helpdesk, και μου ειπαν να στειλω ενα email με ολα τα στοιχεια μου, να αιτουμαι την διακοπη του εν λογω προγραμματος.

Περιμενω να δω οτι οντως θα το διακοψουν. Αλλιως εχει να γινει....της Κορέας!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ενα χρονο μετα την αναγκαστικη επανεκδοση της χρεωστικης, γιατι δεν την αναγνωριζαν τα ατμ,
βρισκομαι στην δυσαρεστη θεση και ξαναεκδοσω καρτα,
γιατι μεσα σε ενα χρονο, παλι δεν την παιζουν τα ατμ.
Πιστεψτε με, ειμαι πολυ προσεκτικος ανθρωπος.
Ολα τα ηλεκτρονικα μου σκεπασμενα για τη σκονη, οι καρτες τραπεζων σε σακουλιτσες με κλιπς κλπ.
Τωρα, το πως χαλαει η καρτα της πειραιως, καθε χρονο, εγω δεν εχω εξηγηση.
Ουτε της εθνικης μου χαλαει, ουτε της alpha.
Φταιει το πλαστικο της πειραιως; Την χαλανε τα ατμ τους; Δεν ξερω.
Αυτο που ξερω ειναι οτι εχει καταντησει, καθε χρονο να ξαναβγαζω καρτα.
Με κοστος 6 ευρω βεβαια. Περυσι πηγαν και μου φορτωσαν το secure wallet, ευτυχως εκανα τις ενεργειες και απαλλαχτηκα.

---

Την επανεκδοση την εκανα μεσα απο την winbank.
Ακυρωνεται η υπαρχουσα λεει μες το site.
θα μου ερθει οντως ταχυδρομικα εντος 5 ημερων οπως λεει,
ή θα περασουν βδομαδες και θα με 'κρεμασουν' να μην μπορω να παω σε ατμ να κανω συναλλαγες-που το χρειαζομαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...