Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παραγει, παραξει, παραγαγει και πρασινα αλογα...

Ολοι καταλαβαν τι ηθελε να πει ο αρθρογραφος, σε τεχνολογικο φορουμ βρισκομαστε οχι σε γλωσσολογικο.

Και εγω γραφω χωρις τονους ποτε δεν μου εχει διαμαρτυρηθει καποιος οτι τον δυσκολευει να καταλαβει τι λεω, εγω σεβομαι 100 φορες περισσοτερο καποιον που θα γραψει ανορθογραφα αλλα ορθως τεχνολογικα, παρα εναν που γραφει ορθογραφημενα αλλα δεν ξερει την τυφλα του.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, poseidon98 είπε

Ας ελπίσουμε να προωθηθούν και στις κάρτες γραφικών και να αυξηθεί η παραγωγή τους...

Οι αμερικάνικες εταιρίες δεν έχουν εγκατασταστήσει εργοστάσια στην Κίνα παραγωγής επεξεργαστών υψηλής τεχνολογίας, ούτε φυσικά έχουν δώσει τις απαραίτητες άδειες. Τα ολοκληρωμένα που παράγονται στην Κίνα είναι β΄ κατηγορίας, κυρίως για πλακέτες μαύρων και λευκών οικιακών συσκευών και τυπώνονται σε κλίμακες πολύ μεγαλύτερες από τα 20 nm. Υπάρχει σχετικό εμπάρκο για την τεχνολογία αιχμής εκτύπωσης ολοκληρωμένων από την αμερικανική κυβέρνηση ήδη από την εποχή Ομπάμα ή και λίγο ποιο πριν αν θυμάμαι καλά. Σε απάντηση η Κίνα είχε αναπτύξει μόνη της τις τεχνικές εκτύπωσης και τύπωσε δικούς της επεξεργαστές για τους υπερυπολογιστές της στα 28 nm. Ωστόσο ήταν πολύ μακρυά σε απόδοση από τα αντίστοιχα  τσιπς του δυτικού κόσμου και επιπλέον χωρίς να έχει άδειες και πατέντες δεν μπορεί να εξάγει ολοκληρωμένα προς άλλες χώρες ακόμα και αν τα παραγάγει. Από τότε βέβαια έχουν περάσει 5-6 χρόνια και με τους ρυθμούς που προχωράει η Κίνα το πιθανότερο είναι πως αυτή την στιγμή είναι σε θέση να παράγει δικά της ολοκληρωμένα με αντίστοιχη απόδοση τουλάχιστον με τα μεσαίας κατηγορίας της δυτικής αγοράς.  Το παιχνίδι μεταξύ Κίνας - ΗΠΑ έχει χοντρύνει πολύ και υπάρχει περίπτωση να δούμε σενάρια που ούτε καν τα είχαμε φανταστεί. Όπως π.χ. την παραγωγή αντίγραφων επεξεργαστών από την Κίνα και την προώθησή τους σε αγορές που δεν μπορούν να ελέγξουν οι ΗΠΑ όπως η Ρωσία και η Βραζιλία. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Είναι απίστευτο το ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογίας βασίζεται σε 1 εταιρία στην Ταϊβάν.

Αν αύριο οι Κινέζοι καταλάμβαναν στρατιωτικά την Ταϊβάν, οι παγκόσμιες ισορροπίες θα άλλαζαν εντελώς.

Η Δύση πρέπει να κάνει τεράστιες επενδύσεις και άμεσα στον συγκεκριμένο τομέα, για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. 

Έχει ναυτικό στόλο οι ΗΠΑ εκεί. Δεν κάνει κανείς απόβαση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ScorpioX777 είπε

Παραγει, παραξει, παραγαγει και πρασινα αλογα...

Ολοι καταλαβαν τι ηθελε να πει ο αρθρογραφος, σε τεχνολογικο φορουμ βρισκομαστε οχι σε γλωσσολογικο.

Και εγω γραφω χωρις τονους ποτε δεν μου εχει διαμαρτυρηθει καποιος οτι τον δυσκολευει να καταλαβει τι λεω, εγω σεβομαι 100 φορες περισσοτερο καποιον που θα γραψει ανορθογραφα αλλα ορθως τεχνολογικα, παρα εναν που γραφει ορθογραφημενα αλλα δεν ξερει την τυφλα του.

Το ότι γράφεις χωρίς τόνους δεν σημαίνει πως γράφεις σωστά επειδή κανένας δεν σου λέει τίποτε. Όταν όμως πας να διορθώσεις τον αρθρογράφο προτείνοντας κάτι λανθασμένο τότε πρέπει κάποιος να το επισημάνει προκειμένου να μην αποκτηθεί η λάθος εντύπωση πως το λάθος είναι το σωστό και το σωστό λάθος! Με το συμπάθιο δηλαδή. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, anax111 είπε

Το ότι γράφεις χωρίς τόνους δεν σημαίνει πως γράφεις σωστά επειδή κανένας δεν σου λέει τίποτε. Όταν όμως πας να διορθώσεις τον αρθρογράφο προτείνοντας κάτι λανθασμένο τότε πρέπει κάποιος να το επισημάνει προκειμένου να μην αποκτηθεί η λάθος εντύπωση πως το λάθος είναι το σωστό και το σωστό λάθος! Με το συμπάθιο δηλαδή. 

Το θεμα ειναι ομως οτι δεν γινεται μονο με τους αρθρογραφους...πολλες φορες εχω δει οτι ενας χρηστης γραφει κατι σωστο τεχνολογικα αλλα ανορθογραφα και πεταγεται ο εξυπνακιας να του την πει για την ορθογραφια, και στην πορεια της συζητησης βλεπεις οτι αυτος ο εξυπνακιας ειναι ασχετος...

Ποιον προτιμας απο τους δυο σε τεχνολογικο φορουμ.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Το θεμα ειναι ομως οτι δεν γινεται μονο με τους αρθρογραφους...πολλες φορες εχω δει οτι ενας χρηστης γραφει κατι σωστο τεχνολογικα αλλα ανορθογραφα και πεταγεται ο εξυπνακιας να του την πει για την ορθογραφια, και στην πορεια της συζητησης βλεπεις οτι αυτος ο εξυπνακιας ειναι ασχετος...

Κατ΄ αρχήν συγνώμη σε όλους γιατί είμαστε εκτός θέματος

Προτιμώ οι συμφορουμίτες μου να είναι ενημερωμένοι τεχνολογικά και να γράφουν και σωστά. Νομίζω ότι γράφω γιατί επενέβην στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εάν ψάξεις τα posts μου θα δεις ότι ποτέ δεν έχω κάνει post για ορθογραφική διόρθωση σε συμφουρομίτη ούτε έχω διαμαρτυρηθεί ποτέ γιατί γράφει κάποιος άτονα παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις: 

Σε αυτήν που αναφερόμαστε και σε μίαν άλλη περίπτωση που κάποιος ισχυρίστηκε ότι οι τόνοι του πολυτονικού συστήματος είναι άχρηστοι και δεν έχουν κανένα νόημα στην γραφή. Του υπέδειξα την λειτουργία των τόνων που προφανώς δεν γνώριζε όχι για να το παίξω έξυπνος αλλά γιατί ισχυριζόταν κάτι τελείως λάθος και νόμιζε πως είναι σωστό. 

Επεξ/σία από anax111
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Η μόρφωση είναι σφαιρική.. πόσες  πιθανότητες δίνεις να ξέρει κάποιος από chips / waffers / ολοκληρωμένα κυκλώματα και να μην ξέρει ορθογραφία?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Herald είπε

Η μόρφωση είναι σφαιρική.. πόσες  πιθανότητες δίνεις να ξέρει κάποιος από chips / waffers / ολοκληρωμένα κυκλώματα και να μην ξέρει ορθογραφία?

Ο Einstein αν θυμαμαι καλα ηταν δυσλεξικος...και στο σχολειο απο οτι μου λενε τα παιδια μου εχει πολλες τετοιες περιπτωσεις αλλα ειναι αριστοι μαθητες παρα του προβληματος που εχουν.

Εχουμε ξεφυγει ομως και το σταματαω εδω.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Ο Einstein αν θυμαμαι καλα ηταν δυσλεξικος...και στο σχολειο απο οτι μου λενε τα παιδια μου εχει πολλες τετοιες περιπτωσεις αλλα ειναι αριστοι μαθητες παρα του προβληματος που εχουν.

Εχουμε ξεφυγει ομως και το σταματαω εδω.

Ο δισλαικτοικως δαιν μπαιρδαιυη τω ι με τω η. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H ορθογραφία σε τεχνολογικό φόρουμ δεν είναι προαπαιτούμενο, όταν τα λάθη κυμαίνονται σε ένα λογικό επίπεδο και δεν είναι εξόφθαλμα προκλητικά. Επίσης, υπάρχει και ο κανόνας της ευγένειας κατα τον οποίον δεν θέλεις να φέρεις σε δύσκολη θέση τον συνομιλητή σου (αν κάποιος το γράψει "συνομιλιτής" δεν θα με νοιάξει καθόλου). Αλλά υπάρχουν όμως κι αυτά που είναι τόσο προκλητικά σε σημείο να πονούν τα μάτια... Σε αυτήν την περίπτωση, συνήθως, ο αναγνώστης έχει την τάση αυτόματα κι ασυνείδητα να αγνοεί αυτό που πραγματικά λέει ο ομιλητής - που μπορεί να είναι σωστό - κι έτσι μπορεί να χάνουν και οι δύο...

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...