Προς το περιεχόμενο

Επενδύσεις - Επιχείρηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, για να καταλάβετε λίγο την φάση.. είμαι 19 ετών δουλεύω από μικρός υδραυλικά (είναι η δουλειά του πατέρα μου που θα την πάρω εγώ ναι έχω ταλέντο για όποιον ρωτήσει χαχα απλα προσπαθώ τα λεφτά από τα υδραυλικά να τα επενδύσω αλλού), σκοπός μου και στόχος μου είναι να σταματήσω να δουλεύω όσο ποιό νωρίς (σε ηλικία) γίνεται και να "απολαύσω" την ζωή. Δεν είναι δύσκολο το ξέρω μυαλό θέλει κουράγιο και υπομονή.. έχω κάνει δύο επενδύσεις πάνω σε κρυπτονομισματα (ένα mining rig των 10.000€ για ETH και ένα των 5000€ για Chia).. Πλέον σκέφτομαι να επενδύσω κάπου ποιό χειροπιαστα. Είχα στο μυαλό μου να ανοίξω ένα μαγαζί με παγωτά στον Άγιο δομινικο (ναι έχω γεννηθεί εκεί έχω χαρτιά και από εκεί και από Ελλάδα) κοντά σε κανένα σχολείο σε ωραίο σημείο ξέρω ότι έχει κάνει συνέχεια ζέστη και όλα τα παιδακια θα έχουν 0,50€ - 1€ για ένα δροσερό παγωτάκι.. Όμως το μόνο που με κρατάει πίσω είναι ότι μου πέφτει λίγο μακρυά και δεν θα μπορώ να το ελενχγω φουλ με αποτέλεσμα μπορεί να με κλέβουν στο τέλος της ημέρας.. Αμέσως μετά σκέφτηκα μια καφετέρια-ναργυλαδικο σε νορμαλ τιμές και καλουτσικο σημείο. Θέλω να ακούσω όλες τις απόψεις σας και είναι ανοιχτός σε όλα.. προκαταβολικά σας ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά για τον λόγο που λες και εσύ, μηδενικός έλεγχος πάνω στην επιχείρηση, θα απέφευγα την επένδυση στον Άγιο Δομίνικο. Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά την δεκαετία του '90 και '00 που δεν ήταν τόσο διαδεδομένες οι κάμερες αλλά και το 2021 σε απομακρυσμένα σημεία επιχειρήσεων χωρίς έλεγχο ξέρω περιπτώσεις από φίλους και οικογένεια που γίνεται "πανηγύρι" εις βάρος της επιχείρησης.

Η καφετέρια αν δεν έχεις μεράκι να την τρέξεις φουλ ταιμ πρέπει τουλάχιστον να βρεις άτομα με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στο θέμα να σε βοηθήσουν (σε θέση ευθύνης δηλαδή) αλλιώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάει άπατη (όπως ίσως η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης).

Πως και δεν σκέφτεσαι κάτι στον κλάδο σου, πχ να ανοίξετε κάποιο κατάστημα με υδραυλικά είδη ή να κάνετε κάποια συνεργασία για αποκλειστικό σέρβις κλπ. Σίγουρα έχουν λιγότερη γκλαμουριά αυτά αλλά έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να βγάλεις κέρδος αφού ξέρετε την δουλειά καλά. Από εκεί και πέρα δες διάβασε και για χρηματιστήριο, κατασκευαστικές εταιρείες ελληνικές ή ξένες που ξέρεις ότι έχουν ποιοτικά προιόντα και είναι κερδοφόρες. Κατά κάποιο τρόπο θα ξέρεις από εργαλεία, εξαρτήματα κλπ άρα έχεις πλεονέκτημα σε σχέση με το 99% των επενδυτών που δεν έχουν αντίστοιχη εμπειρία.

Ήδη έχεις exposure σε crypto οπότε τώρα κοίτα να κάνεις ενα diversification και σε άλλους κλάδους όπως σωστά σκέφτεσαι.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, hliasmns είπε

Καλησπέρα σας, για να καταλάβετε λίγο την φάση.. είμαι 19 ετών δουλεύω από μικρός υδραυλικά (είναι η δουλειά του πατέρα μου που θα την πάρω εγώ ναι έχω ταλέντο για όποιον ρωτήσει χαχα απλα προσπαθώ τα λεφτά από τα υδραυλικά να τα επενδύσω αλλού), σκοπός μου και στόχος μου είναι να σταματήσω να δουλεύω όσο ποιό νωρίς (σε ηλικία) γίνεται και να "απολαύσω" την ζωή. Δεν είναι δύσκολο το ξέρω μυαλό θέλει κουράγιο και υπομονή.. έχω κάνει δύο επενδύσεις πάνω σε κρυπτονομισματα (ένα mining rig των 10.000€ για ETH και ένα των 5000€ για Chia).. Πλέον σκέφτομαι να επενδύσω κάπου ποιό χειροπιαστα. Είχα στο μυαλό μου να ανοίξω ένα μαγαζί με παγωτά στον Άγιο δομινικο (ναι έχω γεννηθεί εκεί έχω χαρτιά και από εκεί και από Ελλάδα) κοντά σε κανένα σχολείο σε ωραίο σημείο ξέρω ότι έχει κάνει συνέχεια ζέστη και όλα τα παιδακια θα έχουν 0,50€ - 1€ για ένα δροσερό παγωτάκι.. Όμως το μόνο που με κρατάει πίσω είναι ότι μου πέφτει λίγο μακρυά και δεν θα μπορώ να το ελενχγω φουλ με αποτέλεσμα μπορεί να με κλέβουν στο τέλος της ημέρας.. Αμέσως μετά σκέφτηκα μια καφετέρια-ναργυλαδικο σε νορμαλ τιμές και καλουτσικο σημείο. Θέλω να ακούσω όλες τις απόψεις σας και είναι ανοιχτός σε όλα.. προκαταβολικά σας ευχαριστώ!

οι υδραυλικοί στην Ελλάδα βγάζουν $ αν είναι καλοί (και πολλές φορές και ας μην είναι καλοί!). Π.χ αλλαγή βρύσης 30Ε κ.α πολλά. Ο υδραυλικός που έβαζε αέρα στο δοχείο διαστολή του πιεστικού στην οικοδομή χρέωνε 30Ε! Για να βάλει αέρα για 5 λεπτά. Ναι σωστά διαβάσατε. Οπότε θα 'ελεγα με δουλειά πολλή μπορείς να τα καταφέρεις. Τώρα τα άλλα που αναφέρεις περι να βγάζεις $$ και να κάθεσαι, θα μου επιτρέψεις να μην τα σχολιάσω..

Εγώ προσωπικά έχω μάθει να επιδιορθώνω τα περισσότερα υδραυλικά στο σπίτι μου ώστε να μην τους χρειάζομαι!!!

Water Fix It GIF by Boomerang Official

υ.γ στην αλλαγή βρύσης δεν συμπεριλαμβάνεται η βρύση!

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 2

2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

οι υδραυλικοί στην Ελλάδα βγάζουν $ αν είναι καλοί (και πολλές φορές και ας μην είναι καλοί!). Π.χ αλλαγή βρύσης 30Ε κ.α πολλά. Ο υδραυλικός που έβαζε αέρα στο δοχείο διαστολή του πιεστικού στην οικοδομή χρέωνε 30Ε! Για να βάλει αέρα για 5 λεπτά. Ναι σωστά διαβάσατε. Οπότε θα 'ελεγα με δουλειά πολλή μπορείς να τα καταφέρεις. Τώρα τα άλλα που αναφέρεις περι να βγάζεις $$ και να κάθεσαι, θα μου επιτρέψεις να μην τα σχολιάσω..

Εγώ προσωπικά έχω μάθει να επιδιορθώνω τα περισσότερα υδραυλικά στο σπίτι μου ώστε να μην τους χρειάζομαι!!!

Water Fix It GIF by Boomerang Official

υ.γ στην αλλαγή βρύσης δεν συμπεριλαμβάνεται η βρύση!

Και τα 30E είναι πολλά; Με πόσα θέλεις δηλαδή να έρθουν σπίτι σου, 3 ευρώ; Την διαδρομή από το μαγαζί τους στο σπίτι και πίσω δεν τα υπολογίζουμε; Μια 5λεπτη δουλειά για σένα, μπορεί να είναι για αυτόν 1 ώρα...

• Confused 1

1 ώρα πριν, Papakaliati είπε

Και τα 30E είναι πολλά; Με πόσα θέλεις δηλαδή να έρθουν σπίτι σου, 3 ευρώ; Την διαδρομή από το μαγαζί τους στο σπίτι και πίσω δεν τα υπολογίζουμε; Μια 5λεπτη δουλειά για σένα, μπορεί να είναι για αυτόν 1 ώρα...

Ενεργειακά πιστοποιητικά από 50Ε, μελέτες φυσικού αερίου από 50Ε, πιστοποιητικά στεγανότητας απο 40Ε, υπεύθυνες δηλώσεις εγκαταστάτη (ηλεκτρολογικά) απο 50Ε είναι μερικές τιμές για τις οποίες αναλαμβάνουν μηχανικοί ΤΕΙ και Πολυτεχνείου να χρεώσουν για να έχουν κάποια έσοδα τα οποία απαιτούν πολλαπλό χρόνο απο αυτόν για να αλλάξεις μία βρύση και επιπλέον βάζουν κάποιες υπογραφές (μελετητή, επιβλέποντος) με ότι συνεπάγεται αυτό. Είναι πραγματικές τιμές γιατί είμαι μέσα στην αγορά στους συγκεκριμένους τομείς και ξέρω. Οποίος ξεφύγει πολύ πάνω απλά δεν έχει δουλειά.  Τώρα αν εσύ θεωρείς οτι μια εργασία ευθύνης όπου και θα σπαταλήσεις ώρες εργασίας και στην αυτοψία και στον υπολογιστή και θα χρειαστεί να βάλεις την σφραγίδα σου είναι το ίδιο με το να αλλάξεις για μισή ώρα μια βρύση και χωρίς καμία ουσιαστική ευθύνη, πάω πάσο. Ολα τα συγκρίνω μεταξύ τους. Και αν τα συγκρίνω μεταξύ τους, όπως και με τις χρεώσεις 30Ε γιατρών ανα επίσκεψη που τα θεωρώ πολύ λίγα για την ευθύνη τους, ναι τα 30Ε του υδραυλικού τα θεωρώ υπερβολικά. αέρα βάζει στο πιεστικό  με κοφλέρ, όχι χρυσάφι. 

• Like 1

ανοιξε μαγαζί με υδραυλικά  σιδερικά χρωματα κλπ. πραγματικά είναι κοπτήριο $$. αν βρεις καλό σημείο δε μένεις ποτέ από δουλειά. και σαν υδραυλικός αμα είσαι καλός πάλι θα εχεις συνεχεια δουλειά. εγω τα περισσότερα υδραυλικά τα κάνω μόνη στο σπίτι γιατι πραγματικά εκτός οτι ζητανε 50ρικα για μια βρυση ή για να ξεβουλώσουν ενα νεροχυτη πολλές φορές τους περιμένεις και 5-10 μέρες μεχρι να έρθει η σειρά σου. αν δε θες μαγαζί επένδυσε σε γνώση, μαθε μια αλλη τέχνη πχ ηλεκτρολόγος, ψυκτικός, θερμουδραυλικός κλπ ωστε τους ιδιους πελάτες να τους έχεις και για αλλες δουλειές.  χρήματα να καθεσαι και να έρχονται στη σημερινή εποχή δεν γινεται, οι επενδυσεις χωρις να βαζεις και δουλεια μεσα είναι συμπλήρωμα, θελει χρόνια ενασχόλησης για να φτασεις να έχεις ενα καλό εισοδημα απο αυτες

• Like 1

Στις 22/6/2021 στις 8:27 ΜΜ, hliasmns είπε

είμαι 19 ετών δουλεύω από μικρός υδραυλικά (είναι η δουλειά του πατέρα μου που θα την πάρω εγώ ναι έχω ταλέντο για όποιον ρωτήσει χαχα απλα προσπαθώ τα λεφτά από τα υδραυλικά να τα επενδύσω αλλού), σκοπός μου και στόχος μου είναι να σταματήσω να δουλεύω όσο ποιό νωρίς (σε ηλικία) γίνεται και να "απολαύσω" την ζωή. Δεν είναι δύσκολο το ξέρω μυαλό θέλει κουράγιο και υπομονή.. έχω κάνει δύο επενδύσεις πάνω σε κρυπτονομισματα (ένα mining rig των 10.000€ για ETH και ένα των 5000€ για Chia).

Τσέκαρε το r/fire και το r/europefire στο reddit υπαρχουν απειρα threads ακριβως για αυτο  το πραγμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...