μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Αναφέρομαι σε κινητήρα 1.4l 80hp, με σύστημα χωρίς ψεκασμό βενζίνης (δυστυχώς) Υπάρχει αισθητή διαφορά στον ήχο με χρήση βενζίνης και αερίου. Με αέριο όλα είναι πιο τραχειά, πιο δυνατά και με rattles. Κάποιο λάδι για αυξημένες θερμοκρασίες και επικαθίσεις; Παλιά που έκανα πολλά χλμ έβαζα Castrol edge 5w30, τώρα βάζω magnatec 10w40 (ημισυνθετικο για 7.500, αλλαγη φίλτρου κάθε 15)
korakios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Ο κατασκευαστής τι προτείνει ? Ψάξου για τα συγκεκριμένα " Motul Specific CNG LPG " , βγαίνουν σε 5w-40 . Υποτίθεται οτι είναι πιο καθαρά ,ειδικά για αέριο
tigergreg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 4 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε με σύστημα χωρίς ψεκασμό βενζίνης Δηλ ειναι με καρμπυρατερ? Αν ναι πιθανον να ηταν για σουπερ και οχι αμολυβδη. Μαρκα? Τυπος? Χρονολογια?
NT1G Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, tigergreg είπε Δηλ ειναι με καρμπυρατερ? Αν ναι πιθανον να ηταν για σουπερ και οχι αμολυβδη. Μαρκα? Τυπος? Χρονολογια? μάλλον εννοεί ότι το σύστημα του αερίου δεν έχει την δυνατότητα να ψεκάζει και βενζίνη μαζί. 3
meletis_m Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Μηπως θελει λαδιέρα τότε; Εάν βάλει τουλάχιστον να μη βάλει τίς τελείως απλές με υποπίεση γιατί ξερυθμίζονται συνέχεια , και δέν ρίχνουν τήν ίδια ποσότητα σε όλους τους κυλίνδρους . Ας βάλει ηλεκτρονική λαδιέρα . 14 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Αναφέρομαι σε κινητήρα 1.4l 80hp, με σύστημα χωρίς ψεκασμό βενζίνης (δυστυχώς) Υπάρχει αισθητή διαφορά στον ήχο με χρήση βενζίνης και αερίου. Με αέριο όλα είναι πιο τραχειά, πιο δυνατά και με rattles. Κάποιο λάδι για αυξημένες θερμοκρασίες και επικαθίσεις; Παλιά που έκανα πολλά χλμ έβαζα Castrol edge 5w30, τώρα βάζω magnatec 10w40 (ημισυνθετικο για 7.500, αλλαγη φίλτρου κάθε 15) Ποίο σύστημα έχεις επάνω ; Ούτε με κάποιο παρπάνω όριο στροφών δέ ρίχνει βενζίνη ;
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, meletis_m είπε Εάν βάλει τουλάχιστον να μη βάλει τίς τελείως απλές με υποπίεση γιατί ξερυθμίζονται συνέχεια , και δέν ρίχνουν τήν ίδια ποσότητα σε όλους τους κυλίνδρους . Ας βάλει ηλεκτρονική λαδιέρα . Ποίο σύστημα έχεις επάνω ; Ούτε με κάποιο παρπάνω όριο στροφών δέ ρίχνει βενζίνη ; Landirenzo Μαμα έχει. Είναι πολύ παλιό του 2008 και πίσω Λαδιερα δεν το έχω σκεφτεί, πόσο κάνει; 16 ώρες πριν, korakios είπε Ο κατασκευαστής τι προτείνει ? Ψάξου για τα συγκεκριμένα " Motul Specific CNG LPG " , βγαίνουν σε 5w-40 . Υποτίθεται οτι είναι πιο καθαρά ,ειδικά για αέριο 5w30 η vw προτείνει Τι εννοείς είναι ποιο καθαρά; Τι τα κάνουν καλά για αέριο; Τα είδα είναι 100% συνθετικά δηλαδή για 15000χλμ. Επίσης είναι πανάκριβα... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2021 από μπαρμπαγιωργος
korakios Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 30 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Τι εννοείς είναι ποιο καθαρά; Τι τα κάνουν καλά για αέριο; και καλά αφήνουν ελάχιστα κατάλοιπα και αντέχουν σε θερμοκρασίες .
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 48 λεπτά πριν, korakios είπε και καλά αφήνουν ελάχιστα κατάλοιπα και αντέχουν σε θερμοκρασίες . Aα εγώ κυρίως ψάχνω κάποιο τρόπο να λιπαίνεται παραπάνω ο κινητήρας
kage Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Ότι ήταν να πάθει μηχανικά το έπαθε... Δεν σε σώζει το λάδι..που ακόμη κ αυτό π σ δείξανε το βρίσκεις με 50€ τα 5 λίτρα.. Δεν είναι τυχαίο π φτάσαμε πλέον να παραδέχονται όλοι ότι ήταν μλκ να ψεκάζει μόνο υγραέριο
meletis_m Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 6 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Landirenzo Μαμα έχει. Είναι πολύ παλιό του 2008 και πίσω Λαδιερα δεν το έχω σκεφτεί, πόσο κάνει; Οι απλές υποπίεσης αλλά ξέρω οτι ξερυθμίζονται και συχνά ή δέν ρίχνουν το ίδιο σε όλους τους κυλίνδρους τίς βρίσκεις με 30-40€ Πλέον έχουν βγεί και ηλεκτρονικά διαχειριζόμενες που κανονίζει ο εγκέφαλος υγραερίου. Δέν ξέρω εάν υποστηρίζεται από τον εγκέφαλο σου ρώτησε . Πάντως το μοτέρ BUD δέ είναι ευπαθή ως πρός το υγραέριο 1
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Στις 23/6/2021 στις 3:40 ΜΜ, kage είπε Ότι ήταν να πάθει μηχανικά το έπαθε... Δεν σε σώζει το λάδι..που ακόμη κ αυτό π σ δείξανε το βρίσκεις με 50€ τα 5 λίτρα.. Δεν είναι τυχαίο π φτάσαμε πλέον να παραδέχονται όλοι ότι ήταν μλκ να ψεκάζει μόνο υγραέριο Συμφωνώ
papoys1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Συμφωνώ Συνάδελφε και εγώ υγραεριοκίνητος και μπαρμπαγιώργος μάλιστα μην αγχώνεσαι.🤣 Στους παλιούς κινητήρες όπως ο δικός σου είναι περιττός ο ψεκασμός βενζίνης. Λαδάκι μια χαρά είναι το 10/40 ημισυνθετικό που βάζεις απλά άλλαξε φίλτρο κάθε φορά και όχι κάθε δεύτερη. Θόρυβο τις περισσότερες φορές κάνουν και τα μπεκ και όχι η μηχανή.Και εγώ μπερδευόμουν αλλά μου το εξήγησε ο εγκαταστάτης. Λαδιέρα δεν χρειάζεται άστο όπως είναι. Θα μου πεις τι σου λέω. Έχω το opel vectra του 2005 παλιά μηχανή 16βάλβιδη.Σκυλί μαύρο που λένε. Έχει 324.000 χιλιόμετρα από τα οποία τα 196.000 χιλιόμετρα με υγραέριο. Μηχανή δεν έχω ανοίξει. Λάδια βάζω τα ίδια 10/40 κάθε 6-7 χιλιάδες χιλιόμετρα με φίλτρο κάθε φορά και δεν συμπληρώνω σταγόνα γιατί δεν καίει. Λαδιέρα μου είχαν βάλει στην αρχή ποτέ δεν λειτούργησε σωστά και την πέταξα.Μην πληρώνεις τζάμπα λεφτά. Η μόνη συμβουλή. Οδήγα όχι σε κόκκινα αφού βάλαμε υγραέριο για οικονομία. Αν θέλεις λίγο παραπάνω γκάζι γύρνα του βενζίνα και ξεκάπνισέ το όπως κάνω και εγώ σπάνια Καλημέρα........... ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ...Α το ξέχασα και εγώ απλό σύστημα έχω χωρίς ψεκασμό βενζίνης από τη στιγμή που θα γυρίσει. Φουλ οικονομία με υγραέριο στην τιμή των 69 λεπτών αυτή τη στιγμή.😉 Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2021 από papoys1 1
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 2 λεπτά πριν, papoys1 είπε Συνάδελφε και εγώ υγραεριοκίνητος και μπαρμπαγιώργος μάλιστα μην αγχώνεσαι.🤣 Στους παλιούς κινητήρες όπως ο δικός σου είναι περιττός ο ψεκασμός βενζίνης. Λαδάκι μια χαρά είναι το 10/40 ημισυνθετικό που βάζεις απλά άλλαξε φίλτρο κάθε φορά και όχι κάθε δεύτερη. Θόρυβο τις περισσότερες φορές κάνουν και τα μπεκ και όχι η μηχανή.Και εγώ μπερδευόμουν αλλά μου το εξήγησε ο εγκαταστάτης. Λαδιέρα δεν χρειάζεται άστο όπως είναι. Θα μου πεις τι σου λέω. Έχω το opel vectra του 2005 παλιά μηχανή 16βάλβιδη.Σκυλί μαύρο που λένε. Έχει 324.000 χιλιόμετρα από τα οποία τα 196.000 χιλιόμετρα με υγραέριο. Μηχανή δεν έχω ανοίξει. Λάδια βάζω τα ίδια 10/40 κάθε 6-7 χιλιάδες χιλιόμετρα με φίλτρο κάθε φορά και δεν συμπληρώνω σταγόνα γιατί δεν καίει. Λαδιέρα μου είχαν βάλει στην αρχή ποτέ δεν λειτούργησε σωστά και την πέταξα.Μην πληρώνεις τζάμπα λεφτά. Η μόνη συμβουλή. Οδήγα όχι σε κόκκινα αφού βάλαμε υγραέριο για οικονομία. Αν θέλεις λίγο παραπάνω γκάζι γύρνα του βενζίνα και ξεκάπνισέ το όπως κάνω και εγώ σπάνια Καλημέρα........... Καλημέρα ο θόρυβος είναι από τη μηχανή και όχι από τα μπεκ. Το έχω δει επί τούτου. Ο ψεκασμός βενζίνης νομίζω ασυζητητί κάνει καλό. Αλλά δεν μπορώ να το έχω οπότε δεν το συζητάμε καν. Μιας που είπες για σκύλο μαύρο, ασ πω κ γω Renault megane 2005 1.6l στις 90.000km μπήκε αέριο, και έχει 380.000. με πλούσιο ψεκασμό βενζίνης, και δεν καταλαβαίνει τίποτα.
papoys1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Ο καθένας βάζει ότι θέλει. Εγώ απλά ανέφερα την περίπτωση τη δική μου. Και σύστημα απλό χωρίς ψέκασμα έβαλα ύστερα από προτροπή του εγκαταστάτη μου ο οποίος μου είπε ότι αυτοί οι κινητήρες δεν χρειάζονται ψεκασμό γιατί δεν τους προσφέρει κάτι παραπάνω. Και τη λαδιέρα μου την έβαλε ύστερα από τη δική μου παρότρυνση αλλά μετά την πέταξα. Ψεκασμό σίγουρα θέλουν κινητήρες τούρμπο που είναι ατμοσφαιρικοί. Ο γιος μου που έχει το πεζό ραλί 150 άλογα έβαλε και με καλό ψεκασμό μάλιστα γιατί εκεί είναι απαραίτητος. Οι απλοί δεν χρειάζονται. Είναι περιττός. Και τα περισσότερα απλά συστήματα έχουν μία λειτουργία που μπορείς πάνω τις 3.500 στροφές π.χ. να βάζεις και βενζίνη αλλά εγώ δεν το έκανα γιατί όπως είπα δεν οδηγώ ποτέ στα κόκκινα. Από κει πέρα περί ορέξεως καλοκυθόπιτα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2021 από papoys1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα