Gregory_House Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλες και όλους. Πρόκειται να επισκεφθώ την Κύπρο για ένα τουρ της ελεύθερης πλευράς.Ωστόσο, θα ήθελα να επισκεφθώ και κάποια κάστρα στην κατεχόμενη μεριά, καθώς και την κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας (αυθημερόν, χωρίς διανυκτέρευση). Γνωρίζετε τι "χαρτιά" απαιτούνται γι' αυτό; Ρώτησα στην πρεσβεία της Κύπρου και με ειρωνεύτηκε (μόνο που δε με έβρισε) η υπάλληλος, λέγοντας πως δεν ξέρει και "να ρωτήσω αυτούς". Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει/έχει επισκεφθεί πρόσφατα την κατεχόμενη πλευρά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2021 από Gregory_House
l337 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα, χρειάζεσαι απλά διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Όταν μπαίνεις παίρνεις ένα χαρτί που αναγράφεται ή ώρα εισόδου και το επιστρέφεις όταν βγαίνεις. Ετοιμάσου να ψυχοπλακωθείς πάντως και μπράβο σου που θα πάς, είναι μια εμπειρία. 1
Gregory_House Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, l337 είπε Αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα, χρειάζεσαι απλά διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Όταν μπαίνεις παίρνεις ένα χαρτί που αναγράφεται ή ώρα εισόδου και το επιστρέφεις όταν βγαίνεις. Ετοιμάσου να ψυχοπλακωθείς πάντως και μπράβο σου που θα πάς, είναι μια εμπειρία. Είσαι άρχοντας! Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! (Το ξέρω, φίλε μου... Περιμένω να δω τα χειρότερα στο αστικό τοπίο. Ενδιαφέρομαι κυρίως για κάστρα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου ωστόσο, που δυστυχώς βρίσκονται από εκείνη τη μεριά, γι' αυτό και θέλω οπωσδήποτε να πάω 😕 ). Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι, να είσαι καλά! Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2021 από Gregory_House
csontheline Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2021 Θέλει και rapid test μαξ 1 εβδομάδας. Μπορείς να κάνεις δωρεάν σε διάφορα σημεία, αλλά πρέπει να αναφέρεις ότι θέλεις το χαρτί για την είσοδο στα κατεχόμενα. Αν θα περάσεις με τα πόδια, μόνο ταυτότητα ή διαβατήριο. Αν θα σε περάσουν με όχημα, τα ίδια. Αν θα νοικιάσεις, θέλει και ασφάλεια (25€/μήνα) που βγάζεις πριν μπεις. Υπόψιν ότι μπορεί να πέσεις σε ΗΛΙΘΙΟ τούρκο (με τους κύπριους συνεννοείσαι) και να μην σε αφήσει να μπεις γιατί... έτσι. Μην απογοητεύεις. Απλά φύγε και πήγαινε σε άλλο οδόφραγμα ή πέρνα λίγο αργότερα, μήπως και έχει τελειώσει η βάρδια του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις