hocuspocus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο να το διαβάσετε. Καταλαβαίνω οτι για σίγουρη λύση θα μπορούσα να καλέσω την ίδια τη τράπεζα αλλα εχοντας ηδη προσπαθησει να περασω τα ρομποτ και την αναμονη του τηλεφωνικου κεντρου θεώρησα οτι ίσως κάποιος να χνωρίζει εκ πείρας. Ας πούμε οτι έχουμε μια πιστωτικη καρτα με πιστωτικο Οριο 5000 ευρω. Αυτη τη στιγμη την εχω χρεωσει για μια αγορα 500.4 ευρω σε 12 ατοκες δοσεις. Πρωτο μηνα χρεώθηκε η πρώτη δόση τάξεως 41,7 ευρω οπως ηταν αναμενομενο. Όταν χρεώθηκε η κάρτα πρώτη φορα το διαθέσιμο πιστωτικο υπολοιπο που μου εδειχνε η εφαρμογη οτι εχω στη καρτα ηταν ηταν 5000(αρχικο)-41,7(δοση)=4958,3 Η ερώτηση μου εδω ειναι οτι, μπορω να χρεώσω σε ατοκες δόσεις την κάρτα καποιο ποσο το οποίο ειναι μεγαλύτερο απο το Όριο? Τι εννοω, μπορώ να χρεώσω δηλαδη τη κάρτα 6000 ευρω σε 12 άτοκες? (δηλαδη 500 ευρω το μήνα δόση)?
InsertCoinToJoi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 ΟΧΙ! το εκκρεμες χρεος ασχετα αν ειναι σε δοσεις αφαιρείται απο το πιστωτικο σου οριο
hocuspocus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 13 λεπτά πριν, InsertCoinToJoi είπε ΟΧΙ! το εκκρεμες χρεος ασχετα αν ειναι σε δοσεις αφαιρείται απο το πιστωτικο σου οριο Μαλιστα, βγαζει νοημα αλλιως θα σημαινε οτι θα μπορουσα να χρεωσω εωσ 60.000 (5000*12) το οποιο μου φανηκε περιεργο, απο την αλλη δε καταλαβαινω γιατι στην εφαρμογη μου δείχουν ενα "ψευτικο" υπόλοιπο εφόσον δεν ειναι διαθέσιμο ολοκληρο. ευχαριστώ παντως!!
Nabuko Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 54 λεπτά πριν, hocuspocus είπε μου δείχουν ενα "ψευτικο" υπόλοιπο ?
hocuspocus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 15 λεπτά πριν, Nabuko είπε ? οπως ειπε απο πανω Αναφορά σε κείμενο το εκκρεμες χρεος ασχετα αν ειναι σε δοσεις αφαιρείται απο το πιστωτικο σου οριο αρα στο πιστωτικο μου υπολοιπο οπως λεει η εφαρμογη δε θα επρεπε να μου δειχνει 4958,3 (- μια δοση 41.7) αλλα 4499.6 (-500.4 που ειναι ολο το ποσο που εχω βαλει σε 12 ατοκες) σωστα?
shodan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Ας με διορθώσει κάποιος που μπορεί να γνωρίζει καλύτερα αλλά θεωρώ πως είναι καθαρά λογιστικό το θέμα. Από τη στιγμή που θα αγοράσεις κάτι με δόσεις πχ 500€ από τα διαθέσιμο 5000€ θα αφαιρεθούν τα 500€ από το πιστωτικό σου όριο και θα έχεις ακόμα 4500€ για αγορές. Επειδή όμως αγόρασες με δόσεις ο πωλητής θα σε χρεώνει κάθε μήνα την ανάλογη δόση για αυτό βλέπεις αυτό το υπόλοιπο. Μακάρι να εμφανιζόταν με κάποιο τρόπο το ακριβές υπόλοιπο, νομίζω μόνο με τηλέφωνο στην τρύπες μπορείς να το μάθεις. Εγώ ας πούμε σε excel κρατάω αγορές και πληρωμές ώστε να ξέρω το διαθέσιμο πιστωτικό μου.
hocuspocus Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 1 λεπτό πριν, shodan είπε Ας με διορθώσει κάποιος που μπορεί να γνωρίζει καλύτερα αλλά θεωρώ πως είναι καθαρά λογιστικό το θέμα. Από τη στιγμή που θα αγοράσεις κάτι με δόσεις πχ 500€ από τα διαθέσιμο 5000€ θα αφαιρεθούν τα 500€ από το πιστωτικό σου όριο και θα έχεις ακόμα 4500€ για αγορές. Επειδή όμως αγόρασες με δόσεις ο πωλητής θα σε χρεώνει κάθε μήνα την ανάλογη δόση για αυτό βλέπεις αυτό το υπόλοιπο. Μακάρι να εμφανιζόταν με κάποιο τρόπο το ακριβές υπόλοιπο, νομίζω μόνο με τηλέφωνο στην τρύπες μπορείς να το μάθεις. Εγώ ας πούμε σε excel κρατάω αγορές και πληρωμές ώστε να ξέρω το διαθέσιμο πιστωτικό μου. και εγω αυτο ειχα καταλαβει στην αρχη αλλα δυστηχως δεν εχω καταφερει τις 3-4 φορες π πηρα να βρω καποιο να μιλησω, δε βολευει και το ωραριο αλλα θα ξαναδοκιμασω.
kax54638 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Το έχουμε αναφέρει ξανά στο φόρουμ. Το πιστωρικό σου υπόλοιπο είναι διαφορετικό για εφάπαξ αγορές και αγορές με δόσεις. Στην πρωτή περίπτωση είναι 5000 μείον ότι ποσά υπάρχουν σε εκκρεμότητα για τον μήνα (δόσεις και εφάπαξ αγορές) και το το δεύτερο είναι 5000 - όλες οι δόσεις μέχρι να αποπληρωθούν. Δυστυχώς στο ebanking φαίνεται μόνο το όριο για εφάπαξ αγορές. Το δεύτερο μπορείς να το δεις είτε από το τηλεφωνικό κέντρο είτε με ερώτηση κάρτας από τα ΑΤΜ. 1
Nabuko Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Μάλλον δεν ισχύει σε όλες τις τράπεζες το ίδιο. Σε πιστωτική Εθνικής που έχω με 5000 όριο έκανα αγορά 120 ευρώ σε 3 δόσεις. Πιστωτικό υπόλοιπο γράφει 4880
kax54638 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2021 Για εθνική δεν γνωρίζω. Alpha και Eurobank λειτουργούν όπως περιγράφω. Πειραιώς έχει "ένα όριο" αλλά σου αφαιρεί αμέσως όλο το ποσο των δόσεων.
DelsinGR Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Καλημέρα και καλή εβδομάδα παιδιά! Μια έρωτηση. Όταν αγοράζω από μια τράπεζα με τη πιστωτική, η πρώτη δόση χρεώνεται ένα μήνα μετά από την ημέρα που έκανα τη παραγγελία; Οι δόσεις άτοκες εννοείται. Επίσης στη τράπεζα αν έχεις και χρεωστική κάρτα στον ίδιο λογαριασμό, τα λεφτά τα βάζεις στη χρεωστική ή πιστωτική; 1
kon1to Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DelsinGR είπε Καλημέρα και καλή εβδομάδα παιδιά! Μια έρωτηση. Όταν αγοράζω από μια τράπεζα με τη πιστωτική, η πρώτη δόση χρεώνεται ένα μήνα μετά από την ημέρα που έκανα τη παραγγελία; Οι δόσεις άτοκες εννοείται. τι εννοεις οταν αγοραζεις απο μια τραπεζα; τι αγοραζεις απο μια τραπεζα με την πιστωτικη; η 1η δοση δεν χρεωνεται ενα μηνα μετα απο την ημερα της αγορας. Ο λογαριασμος σου θα εκδιδεται μια φορα το μηνα, συγκεκριμενη ημερομηνια! πχ στις 9 καθε μηνα... ετσι λοιπον, ο,τι αγορες εχεις κανει πριν τις 9 του μηνα θα μπουν στον λογαριασμο που θα εκδοθει και θα πρεπει να εξοφληθουν περιπου 3 βδομαδες μετα (σου γραφει πανω ποτε...) αρα αν αγορασεις κατι στις 10 του Σεπτεμβρη πχ, δεν θα συμπεριλαμβανεται στον νεο λογαριασμο, αλλα στον επομενο που θα εκδοθει τον Οκτωβριο και θα πρεπει να πληρωθει τελος Οκτωβρη, οποτε καπως ετσι κερδιζεις 2 μηνες... Αναφορά σε κείμενο Επίσης στη τράπεζα αν έχεις και χρεωστική κάρτα στον ίδιο λογαριασμό, τα λεφτά τα βάζεις στη χρεωστική ή πιστωτική; στην πιστωτικη καρτα δεν βαζεις λεφτα μεσα, λειτουργει με το προκαθορισμενο οριο... η χρεωστικη "τραβαει" χρηματα απο τον λογαριασμο. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2021 από kon1to
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα