Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum !

Οσονούπω θα πάω σε αγορά νέας TV και δεν έχω ξεκαθαρίσει πως και σε τι συσκευές θα την συνδέσω για να βλέπω/ακούω (όπως μέχρι σήμερα) ταινίες/σειρές.

Εχω τον δέκτη Yamaha RX-V373 και πάνω του τα τελευταία χρόνια έχω το Mede8er 800x3D από το οποίο παίζω ταινίες και σειρές που είτε αποθηκεύω στον εσωτερικό του δίσκο είτε με εξωτερικό στικάκι.  Ο ήχος στέλνεται κλασσικά σε ένα κεντρικό ηχείο +2 μπροστά, +2 πίσω.

Πρόγραμμα τηλεόρασης αλλά και δορυφορική (Cosmote TV) ακούω συνήθως από τα ηχεία της τηλεόρασης (ενώ την έχω συνδέσει με οπτική ίνα με το Yamaha... απλώς δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα)

Τώρα , μετά την αγορά μίας Oled (LG) ή Full Array (Sony) -ακόμα το σκέφτομαι- πως θα παρακολουθήσω ταινίες σε 5.1 ?

1. Να αφήσω το Mede8er να στέλνει το σήμα στο Yamaha και αποκεί στην TV ? ή,

2. Να βάλω ένα android TV box (για τις αποθηκευμένες ταινίες μου ή για online stream) πάνω στο Yamaha ? ή,

3. Να βάλω ένα android TV box πάνω στην TV και απο'κεί στον AV δέκτη ? ή,

4. Να βάλω τους σκληρούς κατ'ευθείαν πάνω στην TV ? και

5. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να μην με καλύπτει πια -που το απεύχομαι- το Yamaha RX-V373 ?

Αυτά είναι τα hot ερωτήματα και οφείλω να πω πως έτρεξα κάποιες σελίδες στο forum μπας και βρω απαντήσεις
αλλά μάλλον δεν έβγαλα άκρη ...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον !

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω πως πάνω στο Yamaha έχω (μή εξαιρετέα..) ένα XBOX ONE και ένα PS3 (και μελλοντικά 5)

Επεξ/σία από estpany
Δημοσ.

Πιο απλά ,

Εσείς που πήρατε smart TV , αναπαράγετε τις ταινίες σας :

A. από το player της τηλεόρασης ή

B. χρησιμοποιείτε προυπάρχοντα εξοπλισμό όπως συσκευές media player (Methe8er, popcorn hour, WD media player) ή

Γ. από Android TV box  ?

Δημοσ.

Δεν βλέπω τον λογο να αλλαξεις την συνδεσμολογια που ειχες μέχρι τώρα. ΟΛΑ συνδεμενα πανω στον ενισχυτη κ στελνεις τον ηχο εκει. η μονη διαφορά ειναι οτι την δουλεια που εκανες με τους media player, θα μπορεις να την κάνεις και απευθειας απο την τηλεοραση. πραγμα που θα κανει τις εξτρα συσκευες περιττες και βάσανο. Αλλα αν θες και σε βολευουν, συνεχιζεις να τις χρησιμοποιεις οπως πριν.

Καποιες τηλεορασεις εχουν και ενσωματωμενο android tv, οποτε αν σε κουραζουν τα πολλα καλωδια και τα πολλα χειριστηρια, πας προς αυτη την λυση για να απαλλαγεις και να κανεις την ζωη πιο ευκολη.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/6/2021 στις 11:21 ΠΜ, estpany είπε

Πιο απλά ,

Εσείς που πήρατε smart TV , αναπαράγετε τις ταινίες σας :

A. από το player της τηλεόρασης ή

B. χρησιμοποιείτε προυπάρχοντα εξοπλισμό όπως συσκευές media player (Methe8er, popcorn hour, WD media player) ή

Γ. από Android TV box  ?

Καλημερα.

Το setup αλλαζει αρκετα αναλογα με την επιλογη της τηλεορασης.Αν και δεν αναφερεις συγκεκριμενα μοντελα,γενικοτερα ισχυουν τα εξης.

Η LG δεν φοραει android(χρησιμοποιει WebOs 5 ή 6 αναλογα το ετος) αρα το μποξακι εχει λογο υπαρξης.Η Sony το αναποδο,αρα το μποξακι λιγο-πολυ ειναι αχρειαστο.

Στην LG,o media player ειναι καλος σε γενικες γραμμες αλλα ενας.Στην Sony,λογω του android,οι media player ειναι καμια πενηνταρια..

Και οι δυο στην κατηγορια τηλεορασεων που κοιταζεις,κατα πασα πιθανοτητα θα υποστηριζουν Dolby Atmos και Earc.Ο 373 δεν υποστηριζει τπτ απο τα παραπανω.Αρα,λογικα καποια στιγμη εισαι και για ενισχυτη,ειδικα αν αναμενεται ps5 και θελεις να εισαι σε ολα καινουργιος..

Επισης αν εχεις εκπαιδευσει τους υπολοιπους της οικογενειας να χρησιμοποιουν τον ενισχυτη για οποιαδηποτε αλλη χρηση,πλην της τυπικης παρακολουθησης καναλιων, τοτε εχει νοημα να τα κουμπωσεις ολα στον ενισχυτη.

Εγω δυστυχως δεν τα καταφερα,με τις γυναικες της οικογενειας κυριως,με αποτελεσμα τα περισσοτερα να κουμπωνουν στις hdmi της τηλεορασης και ο ηχος να περναει απο το Arc και την οπτικη για καλυψη γιατι και το Arc και το Earc εχουν τα θεματακια τους που και που.

Αναφορικα με τις πρωτες ερωτησεις..αν δεν εχεις προβλημα με τον ηχο των ταινων που εχεις αποθηκευμενες,Dolby Digital vs DD true hd και αντιστοιχα για DTS,τοτε συνδεσεις τους σκληρους στην τηλεοραση.Αν θελεις οπωσδηποτε hd audio,πας σε συσκευη που μπορει να τις αναπαραξει στον ενισχυτη.

Αλλα..αγοραζοντας μια καλη καινουργια τηλεοραση δεν θα θελεις να δεις μεχρι που φτανει;Ο Mede8er δεν ειναι 4k οποτε η χρησιμοτητα του αρχιζει να μειωνεται.

Ελπιζω να βοηθησα και αν θελεις ρωτας και οτιδοτε αλλο.

Φιλικα Βασιλης.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Ησουν κατατοπιστικός !

Ουσιαστικά, όλες οι ερωτήσεις μου ξεκινούν από το γεγονός πως δεν υπάρχουν πια στην αγορά dedicated media players σαν τον Mede8er (popcorn hour, WD κ.λ.π.) και άρα υποθέτω πως ένα απλό android box του 50ευρου (μόνο αυτά πουλάνε πια στην αγορά) τελικά τα κάνει όλα και συμφέρει ...

Δημοσ.
18 ώρες πριν, estpany είπε

Ευχαριστώ πολύ! Ησουν κατατοπιστικός !

Ουσιαστικά, όλες οι ερωτήσεις μου ξεκινούν από το γεγονός πως δεν υπάρχουν πια στην αγορά dedicated media players σαν τον Mede8er (popcorn hour, WD κ.λ.π.) και άρα υποθέτω πως ένα απλό android box του 50ευρου (μόνο αυτά πουλάνε πια στην αγορά) τελικά τα κάνει όλα και συμφέρει ...

Δυστυχως,οχι ακριβως..

Απο τα γνωστα,αυτο που σιγουρα τα κανει ολα ειναι το nvidia shield αλλα μιλαμε για αγορα πανω απο δυο κατοσταρικα.

Ακομη και τα beelink,ως οικονομικοτερη εναλλακτικη λυση, βγαινουν 150ε plus πλην του GT1 Ultimate που ειναι πλεον παρωχημενο μοντελο και σε μεγαλα 4k αρχεια με hdr και hd audio,ειδικα σε dts,καπου το χανει.

Το Mi Box S θα βολευε,γιατι δεν ειναι ρουταρισμενο,αλλα δεν παιζει hd audio. 

Μετα,τα Zidoo και τα Dune,ουσιαστικα dedicated media players, ειναι ποιοτικες επιλογες αλλα οπως και το Shield βρισκονται σε αλλη οικονομικη κατηγορια οποτε εκει η αλλαζει  τελειως το σκεπτικο της συζητησης οπως και το budget.

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...