Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BloodDonor89 είπε

Το αν είμαι τρολ η όχι φαίνεται από τα στατιστικά μου. Φταίω ίσως το ότι δεν έχω αναφέρει πως θέλω να τα αγοράσω όλα από 1 κατάστημα. Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να είσαι τόσο επιθετικός με τον κόσμο γενικά γτ κάποιοι μπορεί όντως να μην γνωρίζουν τπτ από υπολογιστές και να θέλουν μια γνώμη σοβαρή και να έχουν πολλές απορίες.

Όπως και να χει στα 550 γι αυτό το σετ νομίζω είμαι καλά.

Δεν είμαι καθόλου επιθετικός "με τον κόσμο γενικά". Απλά έκανα μία επισήμανση σε εσένα ειδικά ότι σου λέμε ΟΛΟΙ π.χ άσπρο κι εσύ ενώ μας ρωτάς συνέχεια επιμένεις π.χ στο μαύρο. Οπότε γεννάται το ερώτημα αν δεν κατάλαβες ή τρολάρεις. Από τη στιγμή που το ξεκαθάρισες ότι δεν το είχες καταλάβει όλα καλά. 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν και διαφωνώ με την προσωπική επίθεση (συγνώμη fotara) στα υπόλοιπα συμφωνούμε.

Μην μένεις μόνο στο kavatza. Απλά σου το έδειξα σαν ένα παράδειγμα τι μπορείς να βρεις γιατί έχει σχετικά καλές τιμές και σε σύγκριση με τα προϊόντα που διάλεξες από eshop. Άπειρα μαγαζιά, άπειρες επιλογές, αν νομίζεις οτι ανεβαίνεις πολύ σε  κόστος δες και μνήμες 3200mhz/16cl, σιγά την μεγάλη διαφορά. Μια καλή b450 σαν αυτή που είπε ο fotaras πάει στα 80-85, μνήμες ίσως βρεις στα 150 και cpu κοντά στα 260.

Mobo skroutz

Ram skroutz

Και μόλις διαβάζω οτι πας για ένα μόνο μαγαζί, οπότε αλλάζει...

Multicopter

multi.PNG.7c7ee3336e0e346ef100aab7d2089392.PNG

Σ ευχαριστω πολυ για το χρονο σου!!

1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε

Δεν είμαι καθόλου επιθετικός "με τον κόσμο γενικά". Απλά έκανα μία επισήμανση σε εσένα ειδικά ότι σου λέμε ΟΛΟΙ π.χ άσπρο κι εσύ ενώ μας ρωτάς συνέχεια επιμένεις π.χ στο μαύρο. Οπότε γεννάται το ερώτημα αν δεν κατάλαβες ή τρολάρεις. Από τη στιγμή που το ξεκαθάρισες ότι δεν το είχες καταλάβει όλα καλά. 

Δεν ανεφερα πουθενα οτι δεν καταλαβα, μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι εγραψα! Αν θελεις να συνεχιζεις αυτη την επιθετικη συμπεριφορα κανενα προβλημα! και θα ξαναγραψω λοιπον γιατι μαλλον δεν το ειδες η το προσπερασες! Η αγορα θα γινει απο 1 καταστημα ολα! Το οποιο σημαινει οτι σε ενα καταστημα να μην υπαρχει καν b450 η να μην εχει 3600 μνημες, η ο cpu να ειναι ακριβος! Φανταζομαι εισαι εμπειρος απο τις αγορες και το τι παιζει γενικα! Αν δεν εχει χρονο, ορεξη, υπομονη κτλ να βοηθησεις κανενα προβλημα και ειναι σεβαστο στο 1000%, αλλα το να εισαι επιθετικος και να προσβαλεις λεγοντας οτι δεν καταλαβαινω δεν νομιζω οτι σε τιμα! 

Δεν ανοιξα το θεμα με σκοπο να τσακωθω η να ερθω σε αντιπαραθεση, το ανοιξα για να με κατατοπίσετε, οσοι θελουν βεβαια προς τα που να κοιταξω μιας και γω εχω την τοση εμπειρια να μπορω να καταλαβω τα τεχνικα χαρακτηριστικά, μεσα σε συγκεκριμενο budget,  με δικο μου λαθος οτι δεν ανεφερα οτι η αγορα απο τα κομματια θελω να γινει απο 1 καταστημα οποιοδηποτε κι οχι να τα σπασω σε 2-3 καταστηματα. 

Τελος παντων αρκετα βγηκαμε off topic!

Νομιζω πως με καλυψατε ολοι σας ευχαριστω πολυ! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, BloodDonor89 είπε

Σ ευχαριστω πολυ για το χρονο σου!!

Δεν ανεφερα πουθενα οτι δεν καταλαβα, μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι εγραψα! Αν θελεις να συνεχιζεις αυτη την επιθετικη συμπεριφορα κανενα προβλημα! και θα ξαναγραψω λοιπον γιατι μαλλον δεν το ειδες η το προσπερασες! Η αγορα θα γινει απο 1 καταστημα ολα! Το οποιο σημαινει οτι σε ενα καταστημα να μην υπαρχει καν b450 η να μην εχει 3600 μνημες, η ο cpu να ειναι ακριβος! Φανταζομαι εισαι εμπειρος απο τις αγορες και το τι παιζει γενικα! Αν δεν εχει χρονο, ορεξη, υπομονη κτλ να βοηθησεις κανενα προβλημα και ειναι σεβαστο στο 1000%, αλλα το να εισαι επιθετικος και να προσβαλεις λεγοντας οτι δεν καταλαβαινω δεν νομιζω οτι σε τιμα! 

Δεν ανοιξα το θεμα με σκοπο να τσακωθω η να ερθω σε αντιπαραθεση, το ανοιξα για να με κατατοπίσετε, οσοι θελουν βεβαια προς τα που να κοιταξω μιας και γω εχω την τοση εμπειρια να μπορω να καταλαβω τα τεχνικα χαρακτηριστικά, μεσα σε συγκεκριμενο budget,  με δικο μου λαθος οτι δεν ανεφερα οτι η αγορα απο τα κομματια θελω να γινει απο 1 καταστημα οποιοδηποτε κι οχι να τα σπασω σε 2-3 καταστηματα. 

Τελος παντων αρκετα βγηκαμε off topic!

Νομιζω πως με καλυψατε ολοι σας ευχαριστω πολυ! 

Ωραία λοιπον, ένα σύστημα με 32 gb 3200 mhz είναι πολύ καλύτερο από ένα με 16 gb 3600 mhz για τη δουλειά που το θέλεις. Η 550 μητρική δεν έχει να σου προσφέρει κάτι το ουσιαστικό σε σχέση με μια καλή 450. Οπότε αν ψάξεις σε καταστήματα θα βρεις αρκετές λύσεις στο μπάτζετ που έθεσες ακόμα κι αν τα πάρεις όλα από 1 μαγαζί. Αν ανέβεις μέχρι 540-550 πας κ σε 32 gb 3600 mhz.

2 πρότασεις (τσέκαρε μόνο την συμβατότητα μνήμης - μητρικής)

image.png.a5e125f532480d30c1b56d24050e8ee5.png

image.png.8cba3e1f704114219c4e59037b6ab635.png

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Έχω καταλήξει στην b450 tomahawk max ii

Θέλω να πάρω την μνήμη crusial ballistix 32gb 3600mhz. Αυτή συγκεκριμένα https://kavatza.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=3561&virtuemart_category_id=318&Itemid=0&skr_prm=WyJiOGU1NzQ4Zi0zNDE1LTRjMzItYTcxMy1lNDM0NzJjMmU0ZTAiLDE2MjQ0MzgxNjc1MDEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJzdGNtLWkifV0

Έχω δύο ερωτήσεις. Το latency είναι στα 16 είναι καλά; 

Και επίσης από το επίσημο site της msi η μνήμη δεν βρίσκεται στη λίστα με της υποστηριζομενες μνήμες. Παρόλα αυτά το pangoly.com είναι στις μνήμες που υποστηρίζει η μητρική. Τι να εμπιστευτώ; 

Δημοσ.

Μια χαρά επιλογές έκανες μια ερώτηση φιλικά, γιατί έχεις εμμονή με το latency ; Οι πραγματικοί χρόνοι απόδοσης στα προγράμματα επηρεάζονται ελάχιστα. Καλό είναι να υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο αναγκαίο όσο το παρουσιάζουν οι αλογομούρηδες των benchmarks. Μην πετάς λεφτά, εκτός και οι τιμές των μνημών είναι ίδιες.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ τότε. Δεν γνώριζα πόσο σημαντικη είναι η διαφορά. Αρα θα πάω σε κάποιες πιο φθηνές. Κοιτούσα και g skill rip Jaws αλλα η msi δεν τις έχει μεσα στη λίστα. Ενώ σε άλλα site τις έχει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BloodDonor89 είπε

Καλησπέρα. 

Έχω καταλήξει στην b450 tomahawk max ii

Θέλω να πάρω την μνήμη crusial ballistix 32gb 3600mhz. Αυτή συγκεκριμένα https://kavatza.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=3561&virtuemart_category_id=318&Itemid=0&skr_prm=WyJiOGU1NzQ4Zi0zNDE1LTRjMzItYTcxMy1lNDM0NzJjMmU0ZTAiLDE2MjQ0MzgxNjc1MDEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJzdGNtLWkifV0

Έχω δύο ερωτήσεις. Το latency είναι στα 16 είναι καλά; 

Και επίσης από το επίσημο site της msi η μνήμη δεν βρίσκεται στη λίστα με της υποστηριζομενες μνήμες. Παρόλα αυτά το pangoly.com είναι στις μνήμες που υποστηρίζει η μητρική. Τι να εμπιστευτώ; 

Γιατι δεν πας σε Ryzen 7 3800X ; η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη.

Μη μου πεις για τα Watt.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Γιατι δεν πας σε Ryzen 7 3800X ; η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη.

Μη μου πεις για τα Watt.

Από θέμα watt και psu ειμαι Εντάξει για τωρα. Δεν ξέρω όμως πως τα πάει με τη θερμοκρασίας ο 3800x. Θα το ψάξω όμως. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BloodDonor89 είπε

Από θέμα watt και psu ειμαι Εντάξει για τωρα. Δεν ξέρω όμως πως τα πάει με τη θερμοκρασίας ο 3800x. Θα το ψάξω όμως. 

Ειναι πιο ''αγριος'' , ουτως ή αλλως θα πας σε καλη ψυκτρα και να εχεις καποιο θεμα με τις εργασιες σου τον τραβας ενα κλειδωμα και undervolting και εισαι οκ , ειναι μικρη η διαφορα αυτη τη στιγμη στην τιμη τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα κατέληξα, σε 3800x αφου επαιρνε οικονομικα, tomahawk max ii, και μνημες ballistix 32gb 3600mhz. Γενικα δεν εβρισκα διαθεσιμες μνημες, κι οσες εβρισκα ειχαν μεγαλη διαφορα με τις ballistix. Tις ballistix της βρηκα στα 175ευρω αλλα διαθεσιμες το πολυ σε 10 μερες, ενω τις gskill rip jaws v στα 200+ διαθεσιμες 2-4 μερες. οι τιμες ειναι με βαση τη διαθεσιμοτητα. Παρολο που καποια καταστηματα γραφουν διαθεσιμες σε 1-3 μερες, μετα απο επικοινωνια που ειχα μου ειπαν οτι ο χρονος μπορει να φτασει και 10 μερες!

Απλα αναγκαστικά θα παω στην αγορα σε 2 διαφορετικα καταστηματα. 

Αργοτερα θα παρω και ψυκτρα, αλλα επειδη δεν παιζουν αλλα θα μεινω με την stock ψυκτρα και σε κανα 3μηνο θα προβω σε αγορα ψυκτρας! 

Σας ευχαριστω πολυ ολους! 

Επεξ/σία από BloodDonor89
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 23/6/2021 στις 8:33 ΜΜ, duffyduck είπε

για οικονομικη και καλή ψύκτρα πάρε μια Scythe Fuma 2

Δεν κανει η Fuma 2 , μη τυχον , ειδικα σε 3800x

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, συγγενή που επαναφέρω το θέμα. Θέλω να ρωτήσω για thermal paste. 

Λέω λοιπόν να καθαρίσω τη ψυκτρα και να βάλω άλλη καλύτερη. Είμαι ανάμεσα prolimatech 3pk nano aluminum και Grizzly kryonaut. Από την εμπειρία σας ποια δενει καλύτερα με τους ryzen; 

Η σκέψη να βάλω καλύτερη πάστα είναι για να κρατήσω δροσερό τον επεξεργαστή όσο γίνεται με την stock ψυκτρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...